April 4, 200619 yr Pre svega , jedna napomena. Ovo sam hteo da posaljem na mailing listu, ali setih se nekih pricha o reklamama i reklamiranju, pa evo postujem ovde, mada nisam siguran ni da ovde spada. Elem, prosledjena mi je jedna interesantna ponuda, pa pomislih, ako ne odem sa ovima, idem sam, ili sa svojima :-D Uglavnom, evo teksta, pa ako je neko zainteresovan nek se javi tamo, a mozemo i da se samoorganizujemo ako mislite da su ovi skupi , a zainteresovani ste... >PSD "Zeleznicar" iz Beograda Vas poziva na obilazak 7 prerasti (prirodnih kamenih mostova) tokom trodnevnog izleta od 7. do 9 JULA. Evo i PROGRAMA: U klisurama malenih rečica obale spajaju visoki kameni mostovi. Neki od njih su pravi monumenti, i le?e skriveni u tajanstvenim ?umama Istočne Srbije. Oni nam nemo govore da su nekada, pre mnogo vremena, koje se meri eonima, tu bile pećine. Ovi veličanstveni lukovi - prerasti su zapravo poslednje ?to ostaje od pećina tokom njihovog postojanja. Pozivamo vas na izlet kojim ?elimo da skrenemo pa?nju na ove prirodne retkosti, i činjenicu da ih na jednom relativno malom prostoru jedne male zemlje, ima čak 12. Da li zato ?to se nalaze u prelepom okru?enju netaknute prirode, za preraste su od davnina vezana mnoga fantazmagorična verovanja me?tana. Ali, priče o vilama su jo? jedno obele?je Istočne Srbije... petak, 07.07. Polazak minibusom kod hotela "Srbija" u 8.00 h ka Negotinskoj krajini, dunavskom magistralom. Dolazak u Vratnu do 13.00 h. Vreme za rucak i postavljanje ?atora. Obilazak Vratnjanskih kapija: Male, Velike i Suve prerasti u klisuri reke Vratne. Povratak do 16.00 h. Večera. Večernja molitva u manastiru Vratna (17.30 h). Logorovanje u carstvu muflona. (Oni koji iz ma kojih razloga ne ?ele da spavaju u ?atoru, mogu noćiti u obli?njem odmarali?tu ''Đerdap'', gde prenoći?te ne ko?ta, ali nema posteljine, pa će biti potrebna vreća). subota, 08.07. Polazak u 7.00 h, doručak i polazak ka selu Plavna, tačnije ka prerasti na reci Zamna. Povratak do 11.00 h i nastavak puta ka Majdanpeku. Na putu do Majdanpeka, obilazimo Milo?evu kulu, a potom nastavljamo put ka Rudnoj glavi i posećujemo arheolo?ki lokalitet - najstariji rudnik metala u Evropi. Polazak u 15.00 h dalje u pravcu Majdanpeka i obilazak prerasti ?uplja stena na rečici Prerast na domak u?ća u reku ?a?ku. Povratak do 18.00 h. Konačenje kraj Rajkove pećine. Oni koji ne ?ele da spavaju u ?atorima, mogu noćiti u hotelu ''Kasina'' u Majdanpeku (noćenje sa doručkom ko?ta 1.145,oo dinara). nedelja, 09.07. Ustajanje u 7.00 h i obilazak najlep?e pećine na Balkanu za koju se i danas veruje da krije veliko blago poznatog hajdučkog haramba?e i mehand?ije - Rajka. U 11.00 h polazak ka zlatonosnim tokovima Peka, tradicionalno ispiranje zlata. Ručak. U 13.00 h polazak ka istočnim obodima Beljanice. Obilazak prerasti Samar na rečici Perast. U 16.00 h polazak ka selu Osanica i obilazak prerasti na reci Osanici. Polazak za Beograd do 18.00 h. NAPOMENA: Izlet je ?atorski, i hrana iz ranca, jer bi svaki drugi sme?taj samo ograničavao mogućnosti koje ovi krajevi pru?aju, kao i sam njegov cilj. Neophodno je poneti sve ?to takva jedna akcija podrazumeva (?ator, mali i veliki ranac, pribor za hranu, baterijske lampe). Ko ne ?eli da spava u ?atorima, mora da ponese vreću za dom ''Đerdap'', a tro?kove koćenja u hotelu ''Kasina'', snosi sam. Organizator (vođa puta) obezbeđuje rezervaciju. Izlet je istra?ivačko-edukativnog karaktera i promovi?e prirodne vrednosti geonasleđa i etno tradiciju Istočne Srbije. BROJ MESTA JE OGRANIČEN CENA: 1. 900, oo dinara Plaća se prevoz, poseta Rajkovoj pećini i Rudnoj glavi i usluga domaćina u vezi ispiranja zlata. Prijava podrazumeva uplatu akontacije u iznosu od 1. 000, oo dinara i tom prilikom, dobijate bro?uru o sadr?aju izleta, i svim va?nim i zanimljivim podacima o onome ?to je planirano da se vidi i poseti. Izlet vodi Gordana Andrić - 063 84 14 732 Malo je turisticki, licno ne volim da nisam Slobodan ali... ... nije loshe. Toliko za sada!
April 4, 200619 yr meni zvuci ok. Mozda bi mogli i sami, mada mi ni 1900 din ne zvuci mnogo.... A tek to ispiranje zlata ....mmmmmmm Ako neko nesto ispere nosi sa sobom?
April 4, 200619 yr Nije 1900 din mnogo... ali kontam da mi to mozemo sami... samo da krenemo... :-D A ispiranje zlata... Zlobodane sta god nadjemo ti nosish kuci :-D dajem ti svoj deo... meni ce biti uzivanje da umocim nogice u reku... :-D
April 5, 200619 yr Cuo sam da je to prelepo i da svakako vredi videti. Vise sam za ideju da mi to sami lepo na miru obidjemo. Ni ovaj termin mi neodgovara ( usred EXIT-a) Mozda nije los predlog za 1. Maj Dogovorite se kada se nadjete... Meni bi moglo odgovarati