Jump to content

Featured Replies

Evo sta pise o proslavi Dana republike:

All Armed Forces, Police Forces, the Fire Brigade and the Italian Red Cross, along with some military delegations of the NATO and of the European Union, take part in the parade and in the deposition of the laurel wreath on the Tomb of the Unknown Soldier.

The ceremony goes on in the afternoon with the opening to the public of the Palazzo del Quirinale Gardens, official residence of the President of the Italian Republic, and with concerts performed by the band of the Italian Army, Italian Navy, Italian Air Force, Carabinieri, State Police, Guardia di Finanza, Polizia Penitenziaria (Penitentiary Police) and Corpo Forestale dello Stato (State Forestry Department).

bokimaratonac  nono, nije kulturno da tako odgovoris zarebg-u.

ti odlaziš u prestonicu,  tako da ćes sigurno imati gde da kupiš nešto za hranu, to možeš u svakoj palanci u srbiji, pa što ne bi mogao i u Rimu.

U Rimu nije pustoš čak ni u avgustu, kad su svi na odmoru, jer je to turistički grad.

Samo da kazem da je ulaznica u Koloseum - Forum - Palatino 7,5e bila pre par dana kada sam bio, a guzve su nenormalne za sve, ko sto su svi i rekli. Ali, opet da potvrdim vec napisano, brzo se dolazi na red.

Pozdrav ljudi, planiram da idem uskoro u Rim. Da li neko ima neki predlog za povoljan smestaj (hostel,soba,apartman,..) na nedelju dana? Jos me zanima kakve su plaze-more u blizini Rima i da li je neko isao vozom od Rima do Napulja?

@srb14

ja isto idem ovog leta pa ne mogu bas puno da ti pomognem,

ali za ovaj sajt

http://www.airbnb.com/

kazu da je skroz ok  i da mozes da nadjes sobu, tj smestaj ,

jeftinije od hostela

mada couchsurfing je ipak keva :D

ljudi jel vam se desavalo da ukucate odredjeni datum na trenitalia, nadjete mini fares,

i posto isteknu oni minuti za kupovinu, da te karte potpuno nestanu,

i da posle pise no travel solution found?? :/

zasto se to desilo i hoce li se vratiti te karte???

mislim nisam ih umislila bila :P

Da li uvek ima mesta u Terravision busuo od Fiumicina do Rima? Ili bih morao da rezervisem kartu unapred za svaki slucaj?

angie, jednostavno oni prodaju mali broj karata po "mini fare", znaci da je neko brzi od tebe kupio tu kartu. i nece se vratiti vise, bar ne za taj voz i za tu cenu

zare bio sam 2.6.u rimu (hvala za savete) u terravision busu je bilo 70 %puno ali ide na pola sata sat,nije jedini ima i drugih firmi ,sve su 4e ista cena i na šalteru i online

Meni je bitno da sto pre uhvatim  bus jer u Rimu jurim voz za Napulj ,pa sam bas u frci sa vremenom taj dan.

Prosle godine je bilo mesta ,i to dosta u busu ,ali tad mi nije bilo bitno da brzo stignem u Rim.

zare sto onda ne bi rezervisao unapred, moras platiti sad ili kasnije u svakom slucaju

isto mu je. dosao sam na njihov šalter na aerodromu tras 4 e i u bus,a ovi sto su online rezervisali isto mora da dodju da im se karta validira tu na šalteru ne u busu.to sam morao i ja na terminiju na njihovom salteru8terravision) pred odlazak nazad iako imam povratnu

nije tacno da na aerodromu ides na salter sa terravision kartom, ispred autobusa se to sve uradi, a kad se ide od terminija onda se mora na salter. a zasto je bolje online, e vidis, meni je lakse tako nego da se cimam sa koferima po aerodromu do saltera i da izgubim prevoz pa posle da cekam jos pola sata. to radim po italiji i za vozne karte, jer kad ih kupis online ne moras da ih validiras, a nekad i minut vremena znaci puno, bar meni :)

pa ko priča za aerodrom kazem na terminiju moraš da overiš za nazad.a dragocene sekunde će u pravu si, izgubiti (i bukvalno sekunde)ako to nekom znači

Znaci poenta je da ima vise prevoznika koji idu od Fiumicina do Rima i da svi kostaju otrilike isto,i da necu izvisiti za prevoz ako ne rezervisem :D (posto nemam karticu za placanje preko neta,moram da cimam ortaka ,a vec dva puta sam ga smarao da mi rezervise ,wizz i hostel).

Ako kupim povratnu kartu pri ulasku u bus,jel moram da kazem fiksni datum i vreme kad se vracam ili se samo pojavim na Terminiju pokazem kartu i udjem u bus?

Moras da kazes datum, ali ne prave problem ako imas povratnu za 12.00h, a udjes sat ranije ili kasnije. Za prevoz neces izvisiti, ali za lovu hoces (ako ne rezervises unapred preko neta).

Moras da kazes datum, ali ne prave problem ako imas povratnu za 12.00h, a udjes sat ranije ili kasnije. Za prevoz neces izvisiti, ali za lovu hoces (ako ne rezervises unapred preko neta).

Ne razumem na sta mislis?

Verovatno je htela da kaze da nije problem pomeriti vreme u toku jednog dana, odnosno i u pravimilima putovanja pise da ukoliko vam avion kasni da nije problem uci u sledeci autobus. Ako se kupuje preko neta postoji mogucnost jedne promene datuma ali najkasnije 48 sati pre datuma koriscenja karte, i tamo jos pise da se to radi online uz "simbolicnu nadoknadu", samo ne pise koja je to simbolicna nadoknada

kartu povratnu sam kupio na šalteru terravision na aerodromu (pored je bio i drugi nešto na ,,a,,) i dokazano ne moraš da saopštiš sat i dan povratka samo se na povratku, kad poželiš da ideš, pojaviš na terminiju 15min  makar ranije i overiš povratak.red vožnje dobijaš uz kartu

citam na ovoj temi i na jos jednoj temi na CS-u i i dalje mi nije jasno,

jer nekoliko ljudi govori razlicite stvari...

naime , kada imas Roma Pass,sa kojim kao imas 2 besplatna muzeja/arheoloska nalazista,

da li je istina da za jedan od ta dva besplatna mozes da posetis i  Koloseum+rimski forum+ Palatine (nisam sigurna ni sta je ovo zadnje, ali pretpostavljam da se ne misli na Palatine Hill :P vec na neki muzej? )

tj da se sva tri racunaju kao jedno?

takodje, neko je napisao ovo:

"Jos jedna vazna preporuka (ako neko ne zna). Ako koristite RomaPass, prvo idite u Koloseum, a posle njega u Forum, jer ce vam se to racunati kao jedna poseta, ako idete obrnutim redom ispucacete oba gratis ulaza. "

dal je to istina?

posto je opet neko drugi napisao nesto kao da treba da se ide prvo u forum, pa tek onda koloseum...

takodje i ovo, sto se tice vatikanskih muzeja... jel ta karta za vatikanske muzeje vazi i za sikstinsku kapelu? ili je za nju odvojena karta?

:-\

Idi prvo u Koloseum, a kad posetis koloseum nece ti biti do foruma zato sto ni jedno ni drugo nije vredno posete. :-) Sva tri se racunaju kao jedno. Sikstinska kapela je deo Vatikanskog muzeja pa je i karta ista.

neverovatno da neko kaze da rimski forum nije vredan posete....doduse, i varvari su imali slicno misljenje pa su razorili mnogo toga. ukusi su razliciti...