Followers 0

Kako zbrisati iz Srbije legalno, (Al pre odlaska molim vas ugasite svetlo)!

16 posts in this topic

Vidim da ovde dosta ljudi pise sve i svasta pa sam odlucio da pokrenem sopstvenu temu/blog varijantu jer je kao boom tesko napustiti Srbiju.

- Veoma lako je napustiti Srbiju i otisnuti se putem Evrope samostalno, da li Madjarska, Ceska, Slovacka, Nemacka, Spanija ili Portugalija totalno je ne bitno.

- U narednih par dana cu objaviti prvi post kako emigrirati samostalno u bilo koju zemlju EU. 

Sto se Admina tice ako tema nije na pravom mestu molim vas da je mrdnete gde bi trebalo da bude!

Hvala

Edited by boranija

Ja sam srecan zato sto mogu da dobijem Slovacke papire totalno legalno,dakle prvo povolenie na pobyt (dozvolu za boravak) na 5 godina a posle toga i pasos. Ne znam kako bih drugacije otisao u evropu bez znanja ijednog drugog jezika,i jedva cekam da procitam koji sve nacini postoje da se legalno napusti Srbija.

nema od njega nista...prica se da je u pritvoru zbog ilegalne imigracije za koju je mislio da je legalna😀

a i  nema tu mnogo mozganja ,evo  jedna od uputa:

upisati megatrend ili slican privatan univerzitet za medicinskog tehnicara

poloziti ili jednostavno platiti za tu diplomu ako vam je mrsko smarati se s odlazenjem tamo i slusati kojekakva naklapanja

posle toga slati brdo majla u zdrastvene ustanove ili staracke domove u zemlji po zelji

verovatno cete biti primljeni u roku odmah...ako vas sad tu neko pita za iskustvo cisto reda radi a koje naravno nije ni bitno jel su sretni da se neko i javio.. napisite samo brdo nekih adresa, imena plus fotke od srecnih penzionera s pohvalama o nezi koju ste im pruzali s tim da sto fotke deluju srecnije i pohvale bolje mozete traziti i vise para...slike sretnih penzionera mozete skinuti s neta ili zamoliti komsije

https://ibb.co/pPQ8VzD

sad ako se gadite tog zdrastva uzmite bilo koji trazeni smer tipa : tehnicar odrzavanja nuklearnog reaktora bez zastitne opreme,nosac betonskih blokova,probijanje tunela kroz kamen cekicem...i slicna trazena zanimanja koja lokalci nece da rade a koja se brzo i lako zavrsavaju

eto to je najlegalnije pa ako sad nekog mrzi da se smara s kojekakvim radom i ucenjem najbolje je da ispita gde nase matore gastajbaterke ili gastajbajteri  dolaze na letovanje i odmor pa da se fino pojavi tamo ,vidi neku dobru  priliku i pocne da glumi veliku ljubav...s strankinjama ne treba gubiti vreme jer njih zanimaju uglavnom neki nabildovani crnci ili kojekakvi joga ucitelji da bi razmislili-le da vas pozovu na besplatno izdrzavanje i sredjivanje vize

eto to je to za one koji nemaju eu pasos jer za njih je bitno posao ,udaja,zenidba, studiranje(al za to treba imati para osim ako niste neki super talenat) a moze i neki biznis tj ulaganje al i za to treba para.

a s eu dokumentima je..posao,studije,biznis ili pokazivanje da se ima dovoljno para jer se ima pravo registrovanja za tri meseca a posle toga ce vas pitati sta radite tu jer nije bas da mozete biti beskonacno prijavljeni a da nista ne radite,to je naravno za zemlje blagostanja a ostale zaostale eu tipa ceska ,madjarska ne znam niti me interesuje nesto o tom krsu jer ako se uvaljujete u eu to treba da radite tamo gde se isplati

1 hour ago, superpera said:

sad ako se gadite tog zdrastva uzmite bilo koji trazeni smer tipa : tehnicar odrzavanja nuklearnog reaktora bez zastitne opreme

Ovakva ideja ne bi prošla ni u Černobilu a kamo li negde u EU. U svakom slučaju, jedan od jačih postova koje pročitah ove godine, a tek je februar.

13 hours ago, ppetrovic said:

Ovakva ideja ne bi prošla ni u Černobilu a kamo li negde u EU. U svakom slučaju, jedan od jačih postova koje pročitah ove godine, a tek je februar.

Znači da ima nade za ovaj forum? :D 

On 2/8/2020 at 2:24 PM, Dodik said:

Ajde ta uputstva kad' ćemo saznati, kako zbrisati legalno?

U procesu! 😎

On 2/8/2020 at 10:47 PM, superpera said:

nema od njega nista...prica se da je u pritvoru zbog ilegalne imigracije za koju je mislio da je legalna

Svaka imigracija kosta para. a za mnostvo zemalja u EU potrenbo je ispod 10K eura.

Kakav pritvor hahahaha, ipak sam ja u onih 1% koje ne ceka karantin pri ulaski i izlasku iz Hong Kong-a :-P!

Bice ovih dana zavrsen post. 

On 2/8/2020 at 10:47 PM, superpera said:

nema od njega nista...prica se da je u pritvoru zbog ilegalne imigracije za koju je mislio da je legalna

Za ovo bi mozda bio u pravu/s pre jedno 15 godina. Imam PR u Madjarskoj, Nemackoj, Austriji, Hong Kongu, i pravo da radim u bilo kojoj APEC zemlji/clanici APEC-a bez potreba za bilo kakvim radnim vizama i slicno, ukljucujici i famozni Singapur kako neki pisu da se lose zivi i nista nemaju, a meni ne treba Sing pass. Zato mi i treba dosta vremena da sve srocim u jedno.

@boranija

Super, čekamo. :)

Nije valjda da ima i onih koji pišu da je Singapur siromašan, ahahaha to je pa tek, ali me ne čudi. 

15 hours ago, boranija said:

Za ovo bi mozda bio u pravu/s pre jedno 15 godina. Imam PR u Madjarskoj, Nemackoj, Austriji, Hong Kongu, i pravo da radim u bilo kojoj APEC zemlji/clanici APEC-a bez potreba za bilo kakvim radnim vizama i slicno, ukljucujici i famozni Singapur kako neki pisu da se lose zivi i nista nemaju, a meni ne treba Sing pass. Zato mi i treba dosta vremena da sve srocim u jedno.

Kako si uspeo da dobiješ sve te PR? Nisam radoznala, ali bi bilo korisno pisati i o sopstvenim iskustvima.

I ko je rekao da se u Singapuru loše živi?

23 hours ago, Ena said:

Kako si uspeo da dobiješ sve te PR?

Nemacku i Austrisjku skoro u isto vreme dobio, DE preko faxa i posla, AT preko bivse zene, sve na liniji Salzburg - Freilassing u periodu od malo jace od 3 godine, HU zato sto imam nekretninu tamo jos 90ih. Hong Kong nakon 7 godina boravka.

1 hour ago, boranija said:

Nemacku i Austrisjku skoro u isto vreme dobio, DE preko faxa i posla, AT preko bivse zene, sve na liniji Salzburg - Freilassing u periodu od malo jace od 3 godine, HU zato sto imam nekretninu tamo jos 90ih. Hong Kong nakon 7 godina boravka.

Svaka čast, definitivno zanimljiv i preduzimljiv život. 

On 2/22/2020 at 7:57 PM, Ena said:

I ko je rekao da se u Singapuru loše živi?

Na lose sam mislio vezano da nemate nikakvog prava a i do PR-a se jako tesko dolazi, plus da bi neko doveo suprugu/supruga mora da ima platu min 6K SGD. Sto recimo u mom slucaju nije potrebno i nije fer prema mnogima jer ja nemam nikakve veze sa Singapurom i mogu da radim za bilo koga i dovedem bilo koga od moje uze porodice samo zato sto sam HK PR, posedujem APEC karticu i bankovni racun u Singu. 

54 minutes ago, mveruovic said:

Zaboravio si i zelenu kartu da navedes 

To nije Evropa, sto trenutno nije tema. 😎 Ali ima tu par stvari sa tobom da resim jer negde jesi u pravu a negde nisi (Jer ja imam adresu i u US) tako od ranije sto si naveo se ne odnosi na mene. 😂 (Zelenka sam dobio na lutriji tako da se ne racuna u ovo na cemu sam radio )

Edited by boranija
Zelena karta edit:

On 2/8/2020 at 9:47 PM, superpera said:

sad ako se gadite tog zdrastva uzmite bilo koji trazeni smer tipa : tehnicar odrzavanja nuklearnog reaktora bez zastitne opreme,nosac betonskih blokova,probijanje tunela kroz kamen cekicem...i slicna trazena zanimanja koja lokalci nece da rade a koja se brzo i lako zavrsavaju

eto to je najlegalnije pa ako sad nekog mrzi da se smara s kojekakvim radom i ucenjem najbolje je da ispita gde nase matore gastajbaterke ili gastajbajteri  dolaze na letovanje i odmor pa da se fino pojavi tamo ,vidi neku dobru  priliku i pocne da glumi veliku ljubav...s strankinjama ne treba gubiti vreme jer njih zanimaju uglavnom neki nabildovani crnci ili kojekakvi joga ucitelji da bi razmislili-le da vas pozovu na besplatno izdrzavanje i sredjivanje vize

Neko reče da je ovo jedan od najjačih postova, definitivno jeste🤣🤣No dobro, vreme leti, uskoro će prvi april.