Jump to content

Featured Replies

Imas na sajtu austrijske ambasade detaljno objasnjeno sve sa primerima. Nisu nista posebno drugacije od obicnih.

Ej ekipa imam jedno pitanje. Mama mi je dobila vizu za Belgiju i kao prevozno sredstvo je navela bus i to je naznaceno na vizi. E sad je iskrsla prilika da ide autom do Belgije a vratila bi se busem. Hoce li imati problema na granici ako bude isla autom ili ce ipak morati busem kao sto je navela.

Ej ekipa imam jedno pitanje. Mama mi je dobila vizu za Belgiju i kao prevozno sredstvo je navela bus i to je naznaceno na vizi. E sad je iskrsla prilika da ide autom do Belgije a vratila bi se busem. Hoce li imati problema na granici ako bude isla autom ili ce ipak morati busem kao sto je navela.

Prvi put cujem da pisu prevozno sredstvo na vizi. Kako to uopste izgleda, mozes li da prepises?

Sumnjam da bi moglo biti bilo kakvih problema. Viza je viza, da li ides busom ili dirizablom, nema veze...

Prvi put cujem da pisu prevozno sredstvo na vizi. Kako to uopste izgleda, mozes li da prepises?

Sumnjam da bi moglo biti bilo kakvih problema. Viza je viza, da li ides busom ili dirizablom, nema veze...

U rubrici Remarks pise "BNL2 C Bus". Ovo BNL2 C mi je jasno, to je tip vize i oznaka za zemlje Beneluksa, a ovo Bus i ja prvi put vidim. Uspjeo sam kontaktirati konzulat (morao sam zvati konzulat u Hrvatskoj) i rekli su mi da ne bi trebalo biti problema. U svakom slucaju hvala na odgovoru :)

ja i dalje ne mogu da verujem da to pise u vizi :) da nije mozda BUS  skracenica za "bruxelles"? :)

Poshto sa Shvajcarcima vishe ne mogu da se muchim, da li bi bilo problema ako bih sa madjarskim shengenom ishao u Shvajcarsku? Preciznije, madjarski shengen a prva tachka ulaska shvajcarska teritorija?!

Unapred hvala.

Koliko znam Svajcarska je krajem 2008-e usla u sengen, dakle ne bi trebalo da bude problema. Sad, naravno nikad se ne zna, posebno sto su oni "novi" u sengenu, mozda je bolje da cisto reda radi udjes na jedan dan u madjarsku i vratis se, pa posle normalno putujes u Svajcarsku.

Hvala na odgovoru, zato sam i pitao jer sam neshto slichno i ja mislio  :)

A u pitanju je viza sa vishe ulazaka a i avionska karta je povratna.

Dobio sam slovenacki multisengen na godinu dana. Da li mogu da idem prvo u Grcku na letovanje? Znam, bilo je slicnih pitanja, ali nije naodmet prikupiti najsvezije informacije :)

Dobio sam slovenacki multisengen na godinu dana. Da li mogu da idem prvo u Grcku na letovanje? Znam, bilo je slicnih pitanja, ali nije naodmet prikupiti najsvezije informacije :)

ja imam spanski multi i isao sam u grcku vise puta....niko me nista nije pitao ;) samo bar jednom skokni bar do segedina cisto da te sledeci put ne smaraju  :)

Zdravo svima!

Potrebna mi je informacija hitno!

Dobila sam grcku sengen vizu na mesec dana, sa jednim ulaskom.

Moj prvi ulazak je bila Grcka :LOLLL:, gde sam se i zadrzala 10 dana, a onda otputovala u Nemacku. Naravno, niko me nije pitao zasto sa grckom vizom u Nemacku,ali!

Povratak za Srbiju je planiran iz Nemacke ( avionom), pa se podrazumeva da cu pecat o izlasku iz sengen zone dobiti od nemaca. Zanima me da li ce to biti problem?

U grckoj ambasadi sam prvi put dobila informaciju da to nije problem, da trebam samo da se vratim kroz sengen zemlje, a dr.put da ce to biti problem, jer to nije pravilno iskoristena viza,...bla,bla,bla.

Da li je neko imao slicna iskustva ili mozda neke posledice zbog sl.?

Karta za Srbiju je vec kupljenja, i bilo bi mi zaista veliko maltretiranje da se sa severa Nemacke vracam za Grcku, pa za Srbiju!

Hvala unapred!!!

Zdravo svima!

Potrebna mi je informacija hitno!

Dobila sam grcku sengen vizu na mesec dana, sa jednim ulaskom.

Moj prvi ulazak je bila Grcka :LOLLL:, gde sam se i zadrzala 10 dana, a onda otputovala u Nemacku. Naravno, niko me nije pitao zasto sa grckom vizom u Nemacku,ali!

Povratak za Srbiju je planiran iz Nemacke ( avionom), pa se podrazumeva da cu pecat o izlasku iz sengen zone dobiti od nemaca. Zanima me da li ce to biti problem?

U grckoj ambasadi sam prvi put dobila informaciju da to nije problem, da trebam samo da se vratim kroz sengen zemlje, a dr.put da ce to biti problem, jer to nije pravilno iskoristena viza,...bla,bla,bla.

Da li je neko imao slicna iskustva ili mozda neke posledice zbog sl.?

Karta za Srbiju je vec kupljenja, i bilo bi mi zaista veliko maltretiranje da se sa severa Nemacke vracam za Grcku, pa za Srbiju!

Hvala unapred!!!

Zasto mi se cini da se ponavljam  ;D

Nije problem!

OK, kad svi stalno postavljaju ista pitanja mogu i ja  :banana:

dakle, Šengen vizu C mult imam validnu do kraja godine.

avaj, idem na road trip do Istanbula preko Madjarske, Rumunije i Bugarske.

Za Madjarsku sam definitivno cool, za Rumuniju podnosim zahtev za vizu sledece nedelje ali ostadose mi malo zamagljene Bugarska i Turska...

Koliko sam uspela da iscitam po forumu Turska viza se moze dobiti na samoj granici a neki kazu da je sa Šengenom moguce tranzitovati kroz Bugarsku do 5 dana (da li ovo maybe vazi i za Rumune?)...

Punch line: Da li mogu da prevarim Bugare da shatro idem u Grcku i da na konto toga dobijem tranzitnu? I da li ce mi praviti neke probleme kad budem izlazila oni ili Turci kad budem ulazila?

Putujem za 10ak dana pa bi bilo sjajno ako bi se nasao neko da me prosvetli u skorije vreme...

sportski pozdrav!

:party:

Sa vazecim sengenom mozes da tranziras kroz rumuniju do 5 dana, kroz bugarsku 24 casa. Sve moze. Ne treba ti ni jedna druga viza sem Turkse koju ces kupiti na granici. Provereno u praksi!

Postovani putnici :)

Molim vas da pomognete potpunom laiku, tj.uopste nista ne znam kako i sta kad sama putujem tj.sopstvenim prevozom.

Putujem za Belgiju, da li treba da trazim samo vizu za Belgiju ili mi trebaju i tranzitne vize za zemlje kroz koje prolazimo automobilom?

Koja je verovatnoca da dobijem vizu ako sam apsolvent sa kome je istekao aps.staz i nisam na Birou?

Unapred vam punoooo punoooo hvala

Postovani putnici :)

Molim vas da pomognete potpunom laiku, tj.uopste nista ne znam kako i sta kad sama putujem tj.sopstvenim prevozom.

Putujem za Belgiju, da li treba da trazim samo vizu za Belgiju ili mi trebaju i tranzitne vize za zemlje kroz koje prolazimo automobilom?

Koja je verovatnoca da dobijem vizu ako sam apsolvent sa kome je istekao aps.staz i nisam na Birou?

Unapred vam punoooo punoooo hvala

ako putujes kolima trebaju ti fotokopije zelenog kartona, saobracajne dozvole i medjunarodne vozacke (naravno i originali na uvid). Sa Sengen vizom jedne drzave prolazis kroz druge bez problema.....znaci ulazis u sengen u madjarskoj ili sloveniji i na dalje nema vise granica (desi se ponekad da te neko na autoputu zaustavi cisto da proveri pasose mada bas retko). Kako je belgija prilicno daleko za putovanje kolima moze da se desi da ce ti traziti rezervaciju hotela/motela usput (to traze spanci).

ako putujes kolima trebaju ti fotokopije zelenog kartona, saobracajne dozvole i medjunarodne vozacke (naravno i originali na uvid). Sa Sengen vizom jedne drzave prolazis kroz druge bez problema.....znaci ulazis u sengen u madjarskoj ili sloveniji i na dalje nema vise granica (desi se ponekad da te neko na autoputu zaustavi cisto da proveri pasose mada bas retko). Kako je belgija prilicno daleko za putovanje kolima moze da se desi da ce ti traziti rezervaciju hotela/motela usput (to traze spanci).

Znaci treba zel.karton i dozvole da ponesem sa sobom u ambasadu? Da li mi treba novi pasos ili mogu sa starim?

Punoooo ti hvala na detaljnom i brzom odgovoru!

zvanicno moras mada cesto ne traze originale ali ti naravno OBAVEZNO ponesi :)

sto se tice pasosa - ako ti se putovanje zavrsava do 30.09. moze i stari pasos (tj viza moze da ti vazi najdalje do 30.9.)

Evo postavljam i ode pitanje (posebna tema je bila suvisnna , slazem se)

U nekoj od tema sam izlozio nas slucaj, ali nije zgoreg da ponovim. Naime, putujemo u septembru u Italiju, kolima 4-5 dana, i odlucili smo se da vadimo Slovenacku vizu, jer je lakse zbog papira, termina.... I nismo se prevarili, cim smo zvali, nudili su nam termin vec za 3 dana, ali smo smo zbog obaveza na faxu, odabrali termin pocetkom septembra. Kao fiktivan smestaj preko booking.com-a smo rezervisali 2 hotela u Sloveniji na ukupno 7 dana, i dobili potvrdu na mail. Sto se tice ostalih potrebnih papira za slovenacku vizu, sve imamo, pa cak i izvode sa bankovnih racuna (iako to Slovenci eksplicitno ne traze), redovni smo studenti, i.t.d.  Pa nas interesuje sledece: Da li je zaista za kratkorocne vize kakava je nasa dovoljna samo potvrda sa booking.com-a da je odstampamo u formi u kojoj nam nude, ili mozemo imati potencijalnih problema. Na forumu sam naisao na odgovor da je to doboljno za Madjarski sengen, ali da li je tako neko, ili na slican nacin uradio sa SLOVENACKOM vizom. Ko kod ima kakav savet ili slicno iskustvo nek napise, hvala....

Ja sam tako dobio madjarski i italijanski sengen, a i grcki, s tim da sam tad imao vaucer za smestaj preko agencije, drugar je dobio holandski... Verujem da nece biti problema, ako im prilozis rezervaciju smestaja i povratnu kartu. Ne znam kako to ide kad putujes svojim automobilom, raspitaj se vec sta treba od dokumenata.

Kako da dobijem sengen vizu na 3 meseca ili vise, sa multi ulazom, u pasosu imam samo jednu italijansku turisticku vizu na mesec dana sa jednim ulazom, redovan student sam..????

Kako da dobijem sengen vizu na 3 meseca ili vise, sa multi ulazom, u pasosu imam samo jednu italijansku turisticku vizu na mesec dana sa jednim ulazom, redovan student sam..????

mislim da je ovde bolje pitanje kod koga......ja sam cuo da su slovenci i madjari voljni da daju na duze ali mislim da je to jako tesko.....par postova pre sam bas nekome napisao "profesionalni turista" kod njih ne postoji kao kategorija znaci moras imati razlog zbog koga hoces cesto da ides.....

s'obzirom da imas jednu mesecnu probaj kod madjara da uzmes na 3 meseca sa dve rezervacije hotela (fiktivne naravno) i nacentriraj ih tako da ti je prva recimo 1.10 a da se druga zavrsava 31.12. (znaci tacno tri meseca).

ja kad sam vadio kod njih jedan lik je dobio na 6 meseci (razlog putovanja - jednodnevna trgovina ?!?!) a jednog lik (ima jedno 50ak godina) sto sam ga upoznao u vozu je nezaposlen ceo zivot (salju mu pare) isto je dobio na 6 meseci - razlog - vikendom ide na pijacu antikviteta u budimpestu :) :)

Guest
This topic is now closed to further replies.