Posted July 3, 2009 Pozdrav svima, nov sam u svemu ovome pa se nadam da neću napisati neku glupost:).......naime, planiram krajem jula ili početkom avgusta meseca da krenem stopom po Evropi. Put bi trajao 17-20 dana. Imao bih unapred obezbeđena prenoćišta (za DŽ), a za svaki slučaj imam i šator. Odprilike zemlje koje planiram da obiđem su: Mađarska, Nemačka, Češka, Slovačka, Poljska, Danska, Finska (ili bar deo toga:)). Iz tog razloga mi je potreban još neko dovoljno lud da se upusti u sve to:). Verujem da za sve to nisu potrebne neke velike pare, vec samo velika volja i želja da se putuje i obilaze neki krajevi. Molio bih svakog ko je zaintersovan da mi se javi, pa ko bude bio ozbiljan, možemo zajedno da se dogovorimo o destinacijama putovanja, ništa nije striktno:) Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 19, 2010 Pre nesto manje od godinu dana sam napravio ovaj post u nadi da cu pronaci saputnika za stopiranje po EU, ali nazalost to nisam uspeo, pa sam se naravno sam upustio u sve to. Sve je ispalo ODLICNO, obisao sam 12 drzava i upoznao gomilu ljudi.........fantasticno iskustvo koje cu vecno pamtiti. Ove godine takodje planiram da uradim isto ali na destinaciji Slovenija - Italija - Sicilija - Spanija - Portugal - Spanija - Francuska - Belgija - Holandija - Nemacka - Ceska - Slovacka - Madjarska. Planirao sam putovanje stopom i brodom kao i prosle godine, sa predhodno obezbedjenim smestajima za dzabe. Iskreno se nadam da ce ove godine neko da se javi i da mi se pridruzi na putovanju. Put sam planirao negde za period Jul - Avgust, a u trajanju 25 do 30 dana. Naravno ako bi se neko javio zajedno bi smo se dogovorili oko destinacija putovanja. Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 19, 2010 Svaka cast Ja se kanim vec mesecima da odem do Rima auto stopom ali nikako da krenem. Vidim da se ti spremas da stopiras po Italiji, da li imas vec nekakva iskustva? I naravno bilo bi lepo ako imas vremena da nam malo detaljnije opises tvoje prethodno putovanje. Sta je bilo najlepse, sta je bilo najteze, cime si se najvise iznenadio, itd... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 19, 2010 ma, sve to zvuci divno, ali - mi radni ljudi imamo odmor od 2 nedelje, a ne metar dana.... i za to vreme mozemo da postignemo da obidjemo samo 3 drzave..... mozda neki drugi put.... a tebi - srecno putovanje i lep provod.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 20, 2010 On 5/19/2010 at 9:22 PM, slobo665 said: Svaka cast Ja se kanim vec mesecima da odem do Rima auto stopom ali nikako da krenem. Vidim da se ti spremas da stopiras po Italiji, da li imas vec nekakva iskustva? I naravno bilo bi lepo ako imas vremena da nam malo detaljnije opises tvoje prethodno putovanje. Sta je bilo najlepse, sta je bilo najteze, cime si se najvise iznenadio, itd... Nemam po Italiji nikakva iskustva, ali eto prilike da dodjem do iskustva:)......stopirao sam samo prema severu i nazad........pa prvo da ti kazem da nije nista bilo tesko, jer sam jedva docekao da stavim ranac na ledja i put pod noge, sto dalje odavde i od svakodnevnih problema i sto si dalje sve je bolji osecaj.......mada lazem te, najgore je bilo to sto kad sam se vratio kuci, pao sam u zescu depresiju nekih mesec dana ......tako da se i sad samo toga plasim........najlepse je bila paznja ljudi kod kojih odsednes na par dana, njihova prijatnost i gostoljubivost i bukvalno svuda sam nailazio da vrlo fine ljude, da neverujes koliko ljudi cene sto si dosao da obidjes njihovu zemlju (pazi se nasih preko....hahahha)....jako je dobar osecaj kad samo przis kilometre pod sobom i ides sve dalje i dalje........najvise sam se iznenadio sa Estonijom, Letonijom i narocito Litvanijom, jer s obziom da su bivse Ruske zemlje, nekako nisam ocekivao bog zna sta da vidim, medjutim te zemlje su toliko sredjene i uredjene, da sam cak stekao nadu da i za nas ima neke nade za bolje u blizoj buducnosti:)......takodje me je iznenadilo koliko je preko sve sto nije luksuz jeftinije nego kod nas, mada sto severnije ides pivo je sve skuplje, tako da je to veliki minus:).......ali zato ako putujes brodom za Hajneken neces platiti vise od 1 eura:) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 20, 2010 On 5/19/2010 at 9:25 PM, Amon.Ra said: ma, sve to zvuci divno, ali - mi radni ljudi imamo odmor od 2 nedelje, a ne metar dana.... i za to vreme mozemo da postignemo da obidjemo samo 3 drzave..... mozda neki drugi put.... a tebi - srecno putovanje i lep provod.... hvala na lepolj zelji:) mada sam i ja u radnom odnosu, pa sam ucenio direktoricu za sve slobodne dane, jer sam porucio da u suprotnom dajem otkaz:)......ali ti to ne bih savetovao:)...........a i bio sam spreman da ako treba dam otkaz, jer mi je svega vise bilo preko glave, samo sam zeleo da budem sto dalje i ovu nasu svakodnevicu ostavim iza sebe bar na neko vreme. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 20, 2010 xe, xe, ko jos pomislja da da otkaz na ovu krizu??? vidis sta se desava u Grckoj, pa sad i u Rumuniji.... fala Bogu pa je nasa zemlja DALEKO IZNAD ovih, kako kaze nas premijer.... uzivaj... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2010 e da, antiko-79 (jel ti to godiste, generacijo?), nisam te pitao, u kom si fazonu, tj, sta je to sto tebe zanima i sto posecujes u svim ovim gradovima??? zato sto sam ja shvatio da 2-3 dana nisu dovoljna da posetim cak ni pola od onoga sto planiram, a u Parizu mi nije bilo dovoljno ni 14 dana.... pozzz..... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 22, 2010 On 5/21/2010 at 9:30 PM, Amon.Ra said: e da, antiko-79 (jel ti to godiste, generacijo?), nisam te pitao, u kom si fazonu, tj, sta je to sto tebe zanima i sto posecujes u svim ovim gradovima??? zato sto sam ja shvatio da 2-3 dana nisu dovoljna da posetim cak ni pola od onoga sto planiram, a u Parizu mi nije bilo dovoljno ni 14 dana.... pozzz..... da, 79 sam godiste:)........jedno od onih godista sto su za mnogo toga bili uskraceni zbog gluposti politicara, pa sad pokusavam koliko toliko da neke stvari nadoknadim:)......kad sam krenuo na put nisam imao nikakav cilj osim da putujem, da prelazim kilometre i idem sve dalje i dalje........slazem se s tobom da je 2-3 dana jako malo da se neki grad i njegova okolina obidju, ali ono sto mozes za to vreme jeste da uzmes besplatnu mapu grada sa ubelezenim interesantnim mestima u gradu i pesice krenes u pohod........ne znam ni sam kako sam to izracunao ali za jedan dan u Berlinu sam presao 20km pesice prateci obelezena mesta na mapi....mnogi ce to verovatno nazvati mucenjem, ali samo sam celeo da stalno budem negde u pokretu, jer i kuci mogu da sedim.......inace, najinteresantnije mi je bilo u svakom gradu da obidjem stari deo grada, hvala bogu pa ga svaki grad ima:) u potrazi za nekim starim kafanama koje obiluju duhom starog vremena, da probam neki nacionalni specijalitet i obavezno popijem neko domace toceno pivo:).........i obavezno sam u svakom gradu trazio da nadjem najvisu tacku, kako bih se popeo tamo i pacio pogled na ceo grad.........nisu to nikakve velike stvari ali s obzirom da sam krenuo bez cilja, stvari koje sam ti nabrojao su me u potpunosti ispunile.........po nekom mom sad vec stecenom iskustvu, za neki ozbiljniji obilazak grada i njegove okoline, treba najmanje 5-6 dana, pa da slobodno kazes da si sve obisao....ja mozda jesam mnogo toga obisao u svakom gradu gde sam bio, ali veruj mi da ne bih znao da ti sve nabrojim sta sam to sve obisao, jer je sve bilo u prolazu:) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 22, 2010 vau, citam ovo sto si napisao, i cujem svoje misli.... mora da ima neke veze sa generacijom i tim prokletstvom 90-ih... naravno da radim to isto - mapa, dobre patike i setnja.... nije to mucenje, samo se molim da patike izdrze pritisak.... cak mislim da bi mi i bajk bio preterana obaveza, jer treba misliti gde ces da ga ostavis..... da, za 2-3 dana mozes da vidis samo naj, najznacajnije stvari, i onda se tesis da ces ponovo doci.... USKORO...... moji favoriti - takodje stari deo grada, takodje domace pivo, takodje "grad na dlanu", ali - idem linijom manjeg otpora, pa nadjem ugl. najvisu zdradu - Praski toranj, Ajfelovu kulu, UFO vidikovac u Bratislavi, spomenik Slobodi u Budimpesti, kao i spomenik Ataturku u Kusadasiju..... zao mi je sto pre neki dan nisam stigao da se popnem na Donauturm ili Dunavski toranj u Becu...... sledeci put..... i da, ja UGLAVNOM znam sta sam video, jer ako to vec nije neka opste poznata stvar, ja pridjem i - napravim fotografiju.... mozda ti se sledece godine pridruzim, vidim da si cvrsto resio da ti to postane tradicija..... i konacno, koliko to kosta? pozzz.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 22, 2010 ne znam da li ces mi verovati, ali za 22 dana sam potrosio nesto vise od 500 eura:)...sto je donekle i OK ako uzmes u obzir da nisam placao prevoz i smestaj, sto zapravo jeste i najveca stavka kod putovanja.......a sto se tredicije tice, zaista bih voleo da i sledece godine nesto isplaniram, ali ajde da vidimo bar ove godine ponovo da odem:) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 22, 2010 verujem ti, naravno, samo se jos pitam da li si imao neko neprijatno iskustvo sa stopiranjem, to mi je jos uvek malo spuki..... mada sam pre neki dan upoznao devojku koja ce sa drugom da stopira kroz celu Tursku, sve do Iraka!!!! e, to ti je prava stvar..... ako ti to nesto znaci - imas moju podrsku za ovu godinu, drzacu ti pesnice... p. s. da li mozda ides na planinarenje na Goliju sledeceg vikenda? pozzzz.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 23, 2010 ne nisam nikad planinario.....osim jednom sto sam se popeo na Vrsacki breg:).......inace nisam bas nikakvih neprijatnih situacija imao na stopu, neki su cak bili toliko fini pa da se sami ponude da me odvezu do nekog dela grada gde mi je najvise odgovaralo da izadjem iako im nije bilo bas usput......a vec kad spominjes tu devojku sto si upoznao, ja sam u Stokholmu upoznao devojku iz Pule, posto smo nocili kod istog lika i onaj je ako se dobro secam negde u junu mesecu krenula stopom iz Pule za Sloveniju, pa Austrija, Slovacka, Poljska, Litvanija, Letonija, Estonija, Finska, Norveska, Svedska, Danska, Nemacka, Ceska, Slovacka, Madjarska, Srbija, Bugarska, Makedonija, Albanija, Crna Gora, Bosna........mislim da se negde u novembru vratila kuci............pre neku nedelju sam gledao njen status na www.couchsurfing.org i bila je u Skotskoj.........stvarno nemam reci.........pogotovo sto je imala neki mali ranac na sebi za svo to putovanje, a ja manijak vukao rancinu od 75l na sebi:) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 23, 2010 divno, pa jel si je pitao u cemu je njena tajna??? za pola godine putovanja meni bi u takav rancic stao samo donji ves..... ili mozda ipak ne??? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 23, 2010 On 5/23/2010 at 4:06 PM, Amon.Ra said: divno, pa jel si je pitao u cemu je njena tajna??? Sapun - prasak ! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 23, 2010 nisam je pitao, samo sam ostao zadivljen:).........a i plasio sam se istine koju bih mogao cuti:) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 24, 2010 On 5/23/2010 at 4:42 PM, Un I.Q. ue said: Sapun - prasak ! pazi, ako je to u pitanju, mora da je taj ves od nekog celicnog pamuka ((: A79 -- sledeci put je obavezno pitaj, pa sta bude - da razresimo tu misteriju!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 24, 2010 Da se devojka mozda ne zove A...a, ako jeste znam je i ja, putovao sam sa njom par dana. Devojka je odstopirala do Nordkapa i nazad sto je nevrovatano hrabar i smeo potez. Riba je sto se putovanja tice: keva, cale, sen sei. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 25, 2010 On 5/24/2010 at 11:42 PM, gosn.shofershajbna said: Da se devojka mozda ne zove A...a, ako jeste znam je i ja, putovao sam sa njom par dana. Devojka je odstopirala do Nordkapa i nazad sto je nevrovatano hrabar i smeo potez. Riba je sto se putovanja tice: keva, cale, sen sei. Hehehe, nju stvarno svi znaju! Pre neki dan je dodao na FB i imamo nekih milion zajednickih prijatelja! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 25, 2010 Ja sam za po Evropi tokom avgusta, pa da se dogovaramo ko sve hoce da ide. Tada mi je odmor. P.S. ancient79 - ostaje onaj dogovor ko koliko dana moze da izdvoji Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 25, 2010 On 5/24/2010 at 11:42 PM, gosn.shofershajbna said: Da se devojka mozda ne zove A...a, ako jeste znam je i ja, putovao sam sa njom par dana. Devojka je odstopirala do Nordkapa i nazad sto je nevrovatano hrabar i smeo potez. Riba je sto se putovanja tice: keva, cale, sen sei. da to je verovatno ta devojka, ili da ne budem tajanstven zove se Aneta:).......imali smo istog hosta u Stokholmu i putovali brodom od Stokholma do Turka (Finska).......riba ili ima velika m... ili se skroz pomirila sa zivotom:).........strasno opusteno stvorenje:) i ima svu moju podrsku i divljenje ......mislio sam sa svojim putovanjem da sam bas napravio nesto veliko, ali nakon poznanstva s njom, malo sam se skenj.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 25, 2010 xe, xe, mogu da zamislim taj osecaj ((: nema veze, polako, sticicemo mi nju.... mada mi jos uvek ne ide u glavuda stopira sama..... bice da je u pitanju to sa m.... sto ti rece...... i od mene --- Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 25, 2010 On 5/25/2010 at 7:22 AM, milvol said: Ja sam za po Evropi tokom avgusta, pa da se dogovaramo ko sve hoce da ide. Tada mi je odmor. P.S. ancient79 - ostaje onaj dogovor ko koliko dana moze da izdvoji hej milvol!!!........OK.......sad nas je troje.....ostaje da nedjemo jos jednu zrtvu:) pa u zavisnosti ko koliko ima slobodnih dana, tako cemo se i uskladiti i podeliti na 2 grupe, ako bude jos zainteresovanih, mozemo napraviti jos nekoliko grupa..... pa mozemo i da se takmicimo, koja grupa zadnja stigne do cilja placa turu pica xaxaxaxxaxaxaxaxa........aj sad ozbiljno, za sad nas ima troje i tragamo za cetvrtim.........jel ima jos neki pacijent za nasu ekipu? Aj javite se, na meni ostaje odgovornost da obezbedim smestaj.......kad se skupi cetvoro, sastajemo se da se dogovorimo za destinacije..........AJDE JOS NEKO NEK SE JAVI Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 25, 2010 e, a jel su vam rekli da stopiranje najbolje uspeva ako je clan grupe i devojka plave kose, po mogucstvu? onda su vam sva vrata otvorena..... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 25, 2010 On 5/25/2010 at 5:45 PM, Amon.Ra said: e, a jel su vam rekli da stopiranje najbolje uspeva ako je clan grupe i devojka plave kose, po mogucstvu? onda su vam sva vrata otvorena..... xexexex...pa jednu devojku vec imamo, ali mislim da nije plavusa, a ja inace imam duzu kosu i to plave boje, tako da sve to moze lepo da se izbalansira Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites