Posted September 24, 2009 Cekaj slobo665 pa nije tema potrjala jos ni 10 dana, znas ti koliko ovde traju dogovori Prvo se mi dobro ispricamo pa na kraju neko prelomi, ne brini Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 24, 2009 On 9/24/2009 at 10:10 PM, Sloba said: Cekaj slobo665 pa nije tema potrjala jos ni 10 dana, znas ti koliko ovde traju dogovori Prvo se mi dobro ispricamo pa na kraju neko prelomi, ne brini Izvinjavam se imenjak :-\ pocetnicka greska Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 24, 2009 Ako je poenta da zabodete šatore u fenomenalnoj prirodi (ne previsoko, da se ne biste posmrzavali, u oktobru već ume da bude frigidno), da ima dovoljno mesta za veći broj vas, da bude vode, da može lako da se priđe, a da opet bude dovoljno zabačeno da ne mogu da vas smaraju mobilnim telefonima, bio bih slobodan da vam predložim neka od mojih omiljenih mesta za kampovanje. Naravno, na Kučaju, gde bi drugde? 1) Vodopad Prskalo. Nedavno su poravnali zemljište na samom platou pored vodopada (na žalost, uklonili stočić i klupice koji su bili tu), tako da ima ihahaj mesta za šatore. Voda sa vodopada je pitka, izvire pedesetak metara dalje. Nadmorska visina oko 780 m. Fotografija Prskala, za one koji nisu videli: http://www.freebiking.org/galerije/main.php?g2_itemId=6523 2) Vinatovača. Reka koja se uliva u Resavu 13 km uzvodno od Lisina. Na rubu istoimene prašume, prelepa livada sa velikim kamenim krstom i nečim što liči na natkrivenu trpezariju na otvorenom. Puno mesta za šatore i mesto gde žubor reke najbolje uspavljuje . Kada hoću zaista da se ODMORIM, da se najbolje resetujem, uzmem šator i odem tamo. 6-7 pristojnih fotki Vinatovače možete da nađete u foto albumu sa bajkerske ture po Kučaju koju smo napravili u maju (http://www.freebiking.org/galerije/main.php?g2_itemId=5348), a možete gomilu njih da nađete i u drugim foto albumima - mislim da kod mene skoro da nema slikanijeg lokaliteta u Srbiji . Nadmorska visina oko 620 m, što je, čini mi se, dovoljno umereno. Inače, svuda unaokolo imate fenomenalne terene za šetnju, bilo da se opredelite za Prskalo ili za Vinatovaču. Do Prskala stižete tako što u mestu Resavica siđete sa asfalta i krenete ka Valkaluciju - posle 15 km ste tu! Nigde ne skrećete, samo pratite glavni put (mogu i GPS trek da vam obezbedim ako želite). Na Vinatovaču stižete od svima verujem dobro poznatih Lisina, tako što produžite još 13 km makadamom uz Resavu, onda skrenete desno preko mostića i prođete pored novog lovačkog doma, krst je još par stotina metara dalje. Dakle, i jedno i drugo mesto su izrazito pogodna bilo da hoćete tamo da stignete peške, na biciklu ili motorizovano (putevi jesu makadamski, ali dovoljno kvalitetni za bilo šta što se kotrlja). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 24, 2009 On 9/24/2009 at 7:24 PM, spavac said: Samo da napomenem da ako pravite za vikend 17tog, mene nece biti, a samim tim ni medovache, dobre shege i zmijskog tela! Pa vi vidite! Volela bih da se moze svima udovoljiti, ali uvek nekome ili datum ili mesto nece pasati, no nista jos nije dogovoreno, stoga molim zainteresovane da se javljaju i mozda daju jos neke predloge. Proslog puta je presudno bilo i to kako naci smestaj, tako da i kada se dogovorimo pitanje je koliko ce to biti i tehnicki izvodljivo. Ja ne glasam za kampovanje, nikako to je jedino za sada na sta ne mogu da se odvazim, sve ostalo moze biti predmet razmatranja Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 24, 2009 On 9/24/2009 at 10:04 PM, chivitli said: A što se datuma tiče, glasam za vikend 10/11. oktobra, nema smisla da propustimo zmijsko telo Hvala chi Nego ja sam od 8. do 18. van zemlje, pa naravno glasam kao shto rekoh za onaj vikend posle, 24. il' kad je.... Nisam davno video neke drage ljude pa bi mi bash bilo zao da propustim to poselo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 24, 2009 Blueleak, svidjaju mi se tvoji predlozi, samo ni ja nesto bas nisam za kamp. Koje su sanse da tamo ima ista drugo za prenociste? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 24, 2009 On 9/24/2009 at 11:30 PM, Sloba said: Blueleak, svidjaju mi se tvoji predlozi, samo ni ja nesto bas nisam za kamp. Koje su sanse da tamo ima ista drugo za prenociste? Vidi ti njega, navikao se na hotele i luksuzna prenoćišta letos, pa sad gospodin ne bi u šator Meni odgovara i taj vikend 24... ma zapravo kad god. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2009 Čisto da se zna, ne bih ni ja u šator. To treba da bude jedno fino, opusteno, penzionersko livadarenje i da ugađamo sebi... Svež vazduh, veoma lagani uspon i nogu pred nogu... Rani odlazak u krevet u nekom planinarskom domu i rano ustajanje... Svako ponese neku finu klopu iz sopstvene radinosti, pa delimo... I tako. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2009 Ja stizem iz nedodjije 10.10. tako da taj vikend otpada... sto se mene tice zbog medovace bi pomerala vikend (zmijsko telo manje vise) ali morate na vreme da mi javite da bi ispomerala nesto sto sam vec zakazala za taj vikend 24.10. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2009 I, samo da se ima na umu (naravno, ko bude hteo da ide), da je poslednji vikend u oktobru CS Balkan mafia meeting, u Sarajevu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2009 Sto se rakije tice, ja cu poneti koju god hocete I naravno flasu vina da gasimo.... Kad malo bolje razmislim, ima ranac da mi bude pun kojekakvih pica Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2009 Stvarno, valjda nije medovača poenta sastanka...?! Ja sam i dalje za 17-18. Kasnije ne verujem da ću moći. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2009 U unutrašnjosti Kučaja je jako teško obezbediti bilo kakav konkretniji smeštaj od šatora, pogotovo za veći broj ljudi. Jedini objekti koji postoje su lovački domovi koji su u vlasništvu Srbijašuma, koji su opet jedna prilično autistična firma s kojom je komplikovano sarađivati, naročito ako niste ubice (tj. lovci). Za 2-3 čoveka se još i može napraviti neki dogovor recimo za prenoćište u lovačkom domu Valkaluci (6 km uzvodno od Prskala), a i to samo ako nemaju u tom trenutku u domu neku visoko platežnu ekipu stranih lovaca i ako ih ne mrzi da dolaze gore samo zbog vas (ne daj bože da dođete do neke komercijalne priče, cenovnici su im takvi da bi vas istresli iz gaća). Što se Vinatovače tiče, novi lovački dom koji tamo završavaju još nije u funkciji, tako da mislim da on za sada nije ni teoretska opcija. Ako već insistirate na čvrstom krovu nad glavom, najrealnija opcija su vam Lisine. Imate bungalove pansiona "Vodopad", a ima i neki novi objekat gore iznad vodopada. Nezgodna strane je što su Lisine postale prilično popularna turistička destinacija u poslednje vreme, pa i Zoki Vulić koji drži "Vodopad" ubija sa cenom - 1500 dinara noćenje s doručkom. Mislim da ni komšija nije mnogo jeftiniji. Low cost solucija bi mogla da vam bude da obezbedite smeštaj u planinarskom domu u Lisinama, za šta treba kontaktirati PD "Beljanica" iz Svilajnca (ne znam da li tamo još ima živih, još pre desetak godina gazde su bili u poznim sedamdesetim). Tu prenoćište košta nešto smešno, ali imajte u vidu da je komfor vrlo ograničen - čoporativne sobe u fazonu kasarne, voda na česmi ispred doma (i to isključivo hladna). Ako hoćete nešto nisko, toplo, a sa čvrstim smeštajem, razmislite o kampu "Toma" na Đerdapu, to je nekih 5 km nizvodno od Brnjice. Tamo imaju bungalove za po 4 čoveka, mislim da je dnevni najam celog bungalova 1500 dinara. Imaju van bungalova mokri čvor sa tuševima, mislim da imaju i toplu vodu. A ako bude dovoljno toplo tu je i Dunav . Lepa plažica, jedan od lepših zalazaka sunca na Đerdapu. Da se okupljate ranije i da ste voljni da kampujete toplo bih vam preporučio i Tekijsku plažu, kao i plažu pola kilometra nizvodno od Lepenskog Vira, ka ušću Boljetinke. A Hajdučka vodenica ispod stene Malog Štrpca je možda jedno od najlepših i najskrovitijih mesta na čitavoj našoj obali Đerdapa . Mrzi me sad da riljam i tražim linkove za fotke, ali ako prekopate po mojoj foto galeriji, naći ćete sve ovo što sam pominjao. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2009 I iz mog iskustva Srbijašume deluju autistično i nekomunikativno, a ne pada mi na pamet ni da dajem 1500 dinara za noćenje sa doručkom. Moram priznati da mi se ovo sviđa: Quote Ako hoćete nešto nisko, toplo, a sa čvrstim smeštajem, razmislite o kampu "Toma" na Đerdapu, to je nekih 5 km nizvodno od Brnjice. Tamo imaju bungalove za po 4 čoveka, mislim da je dnevni najam celog bungalova 1500 dinara. Imaju van bungalova mokri čvor sa tuševima, mislim da imaju i toplu vodu. A ako bude dovoljno toplo tu je i Dunav Wink. Lepa plažica, jedan od lepših zalazaka sunca na Đerdapu. Šta kažu ostali? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2009 Rajac i okolina. Imaju fin i jeftin planinski dom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2009 Po ov malo sto sam Googlala meni ovo lici na mali Zlatibor, prilicno urbanizovano, nije li? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2009 Јој немојте урбано.. Златибор већ изгледа к'о Кумодраж. Бетонирано брдо. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2009 Quote Čisto da se zna, ne bih ni ja u šator. To treba da bude jedno fino, opusteno, penzionersko livadarenje i da ugađamo sebi... Svež vazduh, veoma lagani uspon i nogu pred nogu... Rani odlazak u krevet u nekom planinarskom domu i rano ustajanje... A u kasno po podne, kada sunčevi zraci počnu gotovo horizontalno da prolaze kroz zavesu i igraju se na suprotnom zidu sobe, vreme je za zasluženo uživanje u partiji šaha ili rešavanju ukrštenih reči... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2009 On 9/25/2009 at 11:46 PM, beauty said: Јој немојте урбано.. Златибор већ изгледа к'о Кумодраж. Бетонирано брдо. lol:: Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2009 Jeste li bili nekad na borskom Stolu? Tamošnji planinarski dom bi mogao biti upravo ono što tražite. okruženje je potpuno bajkovito, ima pregršt mogućnosti za šetnju, a ko neće u domu može opušteno da zabode šator pored jezerceta koje je na 100 metara od doma. Evo nešto fotki: http://aleksandar.fotopic.net/p50809857.html http://aleksandar.fotopic.net/p50809855.html http://aleksandar.fotopic.net/p42856448.html http://aleksandar.fotopic.net/p42856454.html http://aleksandar.fotopic.net/p23289242.html http://aleksandar.fotopic.net/p23289240.html Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2009 Uh... bila sam ja na Stolu, stvarno je rajsko mesto! Iako sam bila davno, ostalo je u vrlo lepom secanju! Ima za svakoga po nesto, i ko hoce da lencari i ko hoce da se pentra. I dom je vrlo pristojan, mada sobe nisam videla jer sam spavala u trpezariji na podu Nazalost, ne verujem da cu moci da vam se pridruzim ali eto samo da kazem moje iskustvo sa ovim mestom... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2009 Kako se stize do tamo? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2009 Posto sam isla sa planinarima, imali smo obezbedjen prevoz ali cak i tako secam se da smo jedan deo do doma pesacili, mozda oko 2-3 kilometra. Neka me Bluealek ispravi ako gresim. Ne znam koja bi mogla biti regularna varijanta prevoza. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2009 I meni se dopadaju ove fotke sa Stola, ako je borski, kao sto je Bluealek napisao/la, onda ve verovatno ide preko Bora, mada Bitno mi je da se mesto dopada bokas jer se u tom slucaju naverovatnije i meni moze dopasti, a koliko sam shvatila mogu ljudi razlicitih interesovanja i penjackih sposobnosti da pronadju ponesto za sebe. Ja bih da se o ovome jos raspitamo. Dakle, Bluealek, podeli sa nama kako se tamo stize, imas li neki kontakt u vezi sa planinarskim domom i slicno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 27, 2009 On 9/25/2009 at 12:11 PM, panonski said: Ja sam i dalje za 17-18. Kasnije ne verujem da ću moći. Znam da sam dosadna, ali i ja apelujem na ovaj vikend . Ili sledeći, 24/25. @Old school - Medvednik ima 1244 m? Jesam sedela na ćebetu gosn.shofershajbne umesto da dosegnem vrh , ali ako pričamo o tim visinama, mislim da problema nema. Dokle god je livadarenje (mind you, ne planinarenje ) u pomenutim terminima, pristajem na bilo koju lokaciju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites