Jump to content

Featured Replies

Ja dve, za jednu sam dobio mejl da je otkazana, za drugu i nisam, ali, obe su otkazane kod njih u sistemu. Realno, greska je bila previse gruba da bi prosla, a avion premali da bi primio sve zainteresovane :biggrin:

hahaha avion je premali da bi primio sve zainteresovane  :)))

Koliko cesto otkazuju ovakve karte, tj da l uopste nekad i prodje?

On 6/8/2016 at 1:42 PM, mveruovic said:

hahaha avion je premali da bi primio sve zainteresovane  :)))

Koliko cesto otkazuju ovakve karte, tj da l uopste nekad i prodje?

i mene ovo zanima:smile:

Nema nekog pravila. U velikoj vecini slucajeva, ovakve smesne cene ne prodju, ali, uvek ima izuzetaka. Da nije bilo objavljeno po raznim sajtovima i da je svega par ljudi kupilo, mozda bi i proslo neopazeno i ne bi bilo problema. Ovako, obzirom na broj prodatih karata, moralo je da se otkaze. Naravno, sve zavisi i od zakonodavstva zemlje gde se stvar desava, pa negde i ne mogu tako lako da otkazu karte, jer, neko moze da tuzi, pa moze da bude belaja. Najekstremniji slucaj kojeg se secam je onaj od Alitalie, da li bese 2011., kad su uz promo kôd koji daje popust 200usd, karte bile za dzabe. Na kraju se ispostavilo da su uvazili sve karte gde je placen barem 1 cent, pa, eto, kome se posrecilo, leteo je. Naravno, velika vecina, ukljucujuci i mene, nije platila ni cent i nije ni dobila karte :biggrin: Ja sam nedavno iskoristio gresku kod American airlinesa i leteo za male pare u biznis klasi iz Brazila za Evropu, preko Amerike, jer su cene bile 10-11 puta nize od realnih, zbog greske u konverziji valute. Drugari su leteli za Brazil iz Italije za 190 evra preko Turkisha, itd. To su ipak dosta vece cifre od 6-7 evra, ali, opet, znatno jeftinije od uobicajenih cena karata za te destinacije. Ima primera, samo treba pokusati, nekad i prodje :smile: 

On 6/8/2016 at 12:48 PM, Dragance said:

Ja dve, za jednu sam dobio mejl da je otkazana, za drugu i nisam, ali, obe su otkazane kod njih u sistemu. Realno, greska je bila previse gruba da bi prosla, a avion premali da bi primio sve zainteresovane :biggrin:

Kako mogu da vidim ovo?

Ja za sad imam 2/2 prolaznost sa error fare kartama: Beograd-Seoul-Beograd za 350e prosle godine (sad vec cesce moze da se nadje za toliko ali tada nije bilo nista ispod nekih 550-600) i Ljubljana-Tokio-Budimpesta za 250e ove godine. Takodje znam da je Turkish uvazio sve karte od 180e za Budimpesta-Tokio-Budimpesta.

On 6/8/2016 at 2:07 PM, ThirstyTraveler said:

Kako mogu da vidim ovo?

Ja sam kupio karte na sajtu rumbo.es. Odes na stranicu http://vuelos.rumbo.es/vg1/mypage/login.action, trazis da ti posalju sifru na mejl i onda se sa mejlom za rezervacije i sifrom ulogujes, pa vidis. Meni je dugo stajalo da rezervacije cekaju potvrdu, cak i nakon sto sam dobio mejl da su otkazane. Ali, jutros kad su ustali, prebacili su me na opciju da cekam refundaciju.

On 6/8/2016 at 2:01 PM, Dragance said:

Nema nekog pravila. U velikoj vecini slucajeva, ovakve smesne cene ne prodju, ali, uvek ima izuzetaka. Da nije bilo objavljeno po raznim sajtovima i da je svega par ljudi kupilo, mozda bi i proslo neopazeno i ne bi bilo problema.

Ovo je kljucno.

On 6/8/2016 at 6:15 PM, ThirstyTraveler said:

Zato je bolje da karta kosta 70 ili 170 a ne 7e.

I to, mada sam mislio na objavljivanje po sajtovima, kao razlog za neprolazenje,

Promocija Qatara

Tokio 370; Sangaj Peking Guangdzou 384; Bankok 390, Puket 454; Ho Shi Min 533; Melburn 900, Sidej 960...

Iz bga, do 15.12.2016

Old School prestigao si ove velike blogove za vise od sat vremena :biggrin:

To su neke tajne grupe? :smile:

Морам да поделим моје лепо искуство са Вуелингом, све је било по плану. Београд - Барселона лет је трајао око 2 сата и 20 минута, а у повратку смо стигли неким мањим авионом за свега два сата.

Дали су нам да унесемо храну, а и воду смо унели у повратку, зато што постоји фри шоп зона где можеш купити или наточити воду, јер је одузимају пре уласка у ту зону, затим следи пасошка контрола и део где се чека на само укрцавање.

Иначе могао сам да избегнем оптима карту и да уштекујем 20 евра, јер мој кофер је имао око 8кг и одговарајуће димензије, али под условом да не отворим оно проширење где бих мало прекорачио димензије у ширини које су ограничене на 20 цм ... мада Каталонци нису то ни гледали и виђао сам огромне кофере које су уносили путници.

Захваљујем се Дуји, Миланвуку, Дукију, Драганчету и осталима који су ми помогли у првом букирању карте. :pivoooo:

Edited by Miki_MM1

Моја анализа букирања карата у мају за јули месец, дакле два месеца унапред из Београда. Прецизније 08.05.2016.  за период од десет дана 08 - 18.07.2016. 

Упоређивао сам цене наше компаније Air Serbia са оним што нуди Аzair.  Стим што Air Serbia нуди више од 60% директних летова, док Аzair нуди искључиво са преседањима.

Untitled.jpg

Koliko sam ja uspio upratiti (a izgleda da se i tvoja analiza slaze), Azair je super za nalazenje nekih cudnih kombinacija u kojima se moze posjetiti jos koji grad usput, a to da li se isplati zavisi dosta treba li cekirani prtljag.

Malo Off Topica od mene:
AirBerlin ima referral promociju, pa i onaj ko se prijavljuje i onaj ciji je link dobijaju milje.
Ako je neko zainteresovan, evo moj link. Hvala :smile: