Jump to content

Featured Replies

Pozdrav

Planiram da putujem BG - NYC, 9-18.10. Gledam karte preko SKyccannera, i ostalih pretrazivaca. I sad vidim da ima dosta tih agencija koje imaju karte koje su jevtinije (Expedia, BravoFLy, Mytrip, ...) . E sad zanima me koliko je to sigurno i da li je ok uzeti karte preko njih. Do sad sam putovao samo po Evropi i manje vise uzimao karte direktno od kompanije, a sad gledam i agente.

Takodje, isao bih letom preko Brisela - 1h30m je razlika izmedju letova, i u povratku preko Pariza 2h30m. Ako neko ima iskustva, da li je ovo dovoljno vreme za presedanje (velicina aerodroma, eventualno kasnjenje leta, i sl.)? 

Hvala unapred!

Dovoljno ti je to za tranzit, a sajtovi su ti sigurni, sada svi kupuju preko pretrazivaca. Bar ovi poznatiji (kayak, expedia, cheap o air, itd)

NAjbolje ti je da trazis preko google flights, pa ce ti ispasti kako je najjeftinije da platis.

https://www.google.com/flights?hl=sr#flt=BEG.JFK.2019-10-09.BEGBRU0JU300~BRUJFK0DL141*JFK.BEG.2019-10-18;c:USD;e:1;sd:1;t:f;sp:2.USD.37152

Inace karte su smesno jeftine

7 hours ago, sheva7 said:

Pozdrav

Planiram da putujem BG - NYC, 9-18.10. Gledam karte preko SKyccannera, i ostalih pretrazivaca. I sad vidim da ima dosta tih agencija koje imaju karte koje su jevtinije (Expedia, BravoFLy, Mytrip, ...) . E sad zanima me koliko je to sigurno i da li je ok uzeti karte preko njih. Do sad sam putovao samo po Evropi i manje vise uzimao karte direktno od kompanije, a sad gledam i agente.

Takodje, isao bih letom preko Brisela - 1h30m je razlika izmedju letova, i u povratku preko Pariza 2h30m. Ako neko ima iskustva, da li je ovo dovoljno vreme za presedanje (velicina aerodroma, eventualno kasnjenje leta, i sl.)? 

Hvala unapred!

pa nisam bas siguran koliko je pametno da bude samo sat i po izmedju letova..kasnjenja aviona su postala pravilo, a ne izuzetak....izuzetak je ako zakasne samo pola sata :)...brisel nije toliko veliki aerodrom, ali ipak......u sv. slucaju, ako kupujes povezanu kartu, ubacice te na neki drugi let, ako zakasnis na svoj...ali cisto da znas, da moze lako da se dogodi sa tako malom razlikom, i da mozes da duze cekas na naredni let...sve zavisi u koje doba dana ide iz brisela za NYC

Edited by bam-bam

Moze i da se otkaze let ako se tako gleda. Sat i po do dva sasvim dovoljno za tranzit i uz kasnjenje ako su povezane karte cekace te na aerodromu prilikom izlaska iz aviona ako je knap. Jednom mi je kasnio avion iz Frankfurta za Minhen, cim smo izasli iz aviona nas osmoro je bilo, sacekala nas je jedna devojka i sprovela do gejta, usli smo u avion 15 min pred poletanje. 

Ja uvek stignem i kada je 1h između letova, ali prtljag ne :) 

Često ne stignu da prebace iz aviona u avion, već sam x puta stigao, u Bangkok uglavnom, bez ičega. 

Ali sam sam kriv, takve kombinacije sa malom razlikom između letova su jefninije pa rizik je tu

Edited by samsung

Uzeh rucni od 8 kg i onaj accessory od 4kg. Dosta vala, tako da prtljazi nece ni ici u prtljaznik :)

• 4 weeks later...

Nadjoh kartu preko Qatar airways za Vietnam. Opcija BEG-Ho chi Min, povratak Hanoi - BEG. Cena karte 498eura. Jel neko putovao u Vijetnam - jel ovo ok cena karte ili moze nize na nekoj akciji? 

Period putovanja je decembar :) 

• 3 months later...

Ima li neko skorašnjih iskustava sa Air Asia kabinskim  prtljagom?  ? 

Vidim šta piše, maksimalne dimenzije, u to se uklapamo, ali ukupna težina obe torbe 7kg, tu se ne uklapa nikakao, biće bar 12,13,14kg..  Da li su striktni i mere možda težinu. Koliko se sećam nikada pre nisu, mada sam imao čekirani prtljag pa ni nisam razmišljao o tome.

Treba da se uzme 5 odvojenih letova, Bangkok - Manila, Manila - Kalibo, Kalibo - Manila, Manila - Denpasar, Denpasar - Bangkok ..   i sada za svaki od tih treba da se doplati čekirani prtljag, što i nije bitno, nego treba čekati torbe, pa na drugi let, pa kašnjenje itd, bolje bi bilo samo sa carry on. 

Hvala :) 

Edited by samsung
fale slova :/

1 hour ago, samsung said:

Ima li neko skorašnjih iskustava sa Air Asia kabinskim  prtljagom?  ? 

Vidim šta piše, maksimalne dimenzije, u to se uklapamo, ali ukupna težina obe torbe 7kg, tu se ne uklapa nikakao, biće bar 12,13,14kg..  Da li su striktni i mere možda težinu. Koliko se sećam nikada pre nisu, mada sam imao čekirani prtljag pa ni nisam razmišljao o tome.

Treba da se uzme 5 odvojenih letova, Bangkok - Manila, Manila - Kalibo, Kalibo - Manila, Manila - Denpasar, Denpasar - Bangkok ..   i sada za svaki od tih treba da se doplati čekirani prtljag, što i nije bitno, nego treba čekati torbe, pa na drugi let, pa kašnjenje itd, bolje bi bilo samo sa carry on. 

Hvala :) 

na filipinima mere rucni...cekaj, kalibo je onaj aerodrom blizu borakaja ? pa onda kuta, bali :).....dzabe si ti na ovom forumu godinama, izgleda nisi bas puno naucio ;)

Ha, pa znam, bio sam na Baliju i Kuta je bljak, ali tu je aerodrom i prijatelj dolazi iz Srbije u Kutu, pa idemo dalje, nećemo biti samo na Baliju. 

Isto i za Filipine, jeste to blizu Borakaja, ali on je u planu samo na 2,3 dana. Poenta tog leta je da se udaljimp od vulkana što meni nije birno ali eto nekima jeste :)

U planu je posle Cebu, Bohol, Siquijor i možda još dalje, ostajemo dugo i na Filipinima i u Indoneziji.

Inače kupljene karte bez čekiranog prtljaga, u jednom slučaju ima samo 1,5h između letova i bez čekanja na prtljag i ponovnog čekiranja biće knap pa..  ?

5 hours ago, samsung said:

Ha, pa znam, bio sam na Baliju i Kuta je bljak, ali tu je aerodrom i prijatelj dolazi iz Srbije u Kutu, pa idemo dalje, nećemo biti samo na Baliju. 

Isto i za Filipine, jeste to blizu Borakaja, ali on je u planu samo na 2,3 dana. Poenta tog leta je da se udaljimp od vulkana što meni nije birno ali eto nekima jeste :)

U planu je posle Cebu, Bohol, Siquijor i možda još dalje, ostajemo dugo i na Filipinima i u Indoneziji.

Inače kupljene karte bez čekiranog prtljaga, u jednom slučaju ima samo 1,5h između letova i bez čekanja na prtljag i ponovnog čekiranja biće knap pa..  ?

negros pored je isto lep...to je vec druga stvar, izgledalo je kao da ides samo na ta tajturistickija ( btw. tresh po meni ) mesta hehe, a pored toliko lepota te dve zemlje...ako stignete, ne propustite ni palawan...

u sv. slucaju, oprezno sa filipinima i letovima, jer im avioni kasne nemormalno...vulkan je na luzonu valjda, to je veliko ostrvo gde je i manila, ali u centalnim, juznim, zapadnim i pretpostavljam istocnim ( nisam bio na istocnim, samo jugoistocnim) ima fantasticnih mesta...za indoneziju ne vredi  ni pricati sta sve ima....po meni je yogiakarta i okolina the must, a od ovih ostrva sa fenomenalnom prirodom, tu vec ima milion stvari, pisano puno o tome

Da, da, tako je delovalo verovatno, ali prijatelj iz Beograda stiže u Kutu direktno, tu se samo nalazimo a yogyakarta i borobudur hram definitvno, za to će trebati dodatni let ali to ćemo od tamo. 

Ove izlazne letove moramo da imamo ako traže pri ulasku. 

Koliko se sećam tebi je Koh Phangan omiljeno Thai ostrvo, meni isto, a ovo pišem sa Koh Kood, ovde ima višestruko više lokalaca nego turista, nisu mi najturističkija mesta omiljena  :)

Ne bih se slozio da su izumrle, ali definitivno ih ima manje.

Ja sam u decembru isao OSL-BKK, Air China, za £460 u biznis klasi. Ako se dobro secam, karta kupljena u oktobru, dva meseca ranije.

Sent from my iTelephone using Tapatalk

22 hours ago, ThirstyTraveler said:

Da, biznis klasu sam jos i vidjao ali ekonomsku bas ne pamtim da je bilo nesto iole zanimljivo.

To je sad vec relativna/subjektivna stvar ;)

Edited by jms_uk

b7578b477104d743ab3a40f2daf1575c.jpg

949c2a163b7398aff4a3440fcdad8b2c.jpg

Evo jeftinih u ekonomskoj klasi, ali ako tebi nije zanimljivo - to je onda subjektivna stvar (a karata ima).

• Author
On 2/3/2020 at 1:38 PM, ThirstyTraveler said:

Mozda ja pratim pogresne sajtove ali mi se cini da su ERROR FARE karte izumrle. Ne sjecam se kad sam vidio nesto upotrebljivo u posljednjih godinu dana.

Mislim da nema više onih neverovatnih error fare tipa kao kad je Maja otišla za 7 eur u Indiju, ali generalno su interkontinentalne karte povoljnije. Pre 5-6 god kartu iz Portugala za Njujork npr nisam mogla naći ispod 500 eur a sad kad god pogledam nađe se nešto za 350 npr. S druge strane, po Evropi se povoljnije putovalo pre 10 godina nego sad, mada i tu bude povratnih karata za 40-60 eur. 

6 hours ago, golosina said:

Mislim da nema više onih neverovatnih error fare tipa kao kad je Maja otišla za 7 eur u Indiju, ali generalno su interkontinentalne karte povoljnije. Pre 5-6 god kartu iz Portugala za Njujork npr nisam mogla naći ispod 500 eur a sad kad god pogledam nađe se nešto za 350 npr. S druge strane, po Evropi se povoljnije putovalo pre 10 godina nego sad, mada i tu bude povratnih karata za 40-60 eur. 

Dobro, ni ne ocekujem bas 7e ali ima ovde dosta forumasa koji su kupovali interkontinentalne letove za nekih 150-300e sto je bar 50% manje od regularne cijene.  
Pricam o letovima iz regiona, ne Stokholma i sl posto je ovo balkanski forum a ne skandinavski. Ovih drugih je uvijek bilo i bice, narocito za SAD po 100-200e.
Ja sam letio iz Beograda za Koreju za oko 300, Japan iz Ljubljane za 250 itd. Takvih gresaka vise uopste nema.

Nije skandinavski forum, ali ako mozes da se pozicioniras iz Beograda do Malmö-a za 40 evra povratna karta, mozda se mogu i ti letovi razmatrati.

Anyway, evo i nesto iz regiona (samo sa jednog bloga/sajta) - nije bas da nema nicega.

f63b8276a42b1888699630599bdae1e5.jpg

be0214dba4593b18e5be95852804f55f.jpg

ec117f72d2814f455b6d17bf0d7edde8.jpg

A gde pratite te ponude sve? Ja jedino sto sam vidjao preko kayaka nesto bas povoljno, al nikad nisam naletao na ove cene realno