Jump to content

Featured Replies

Hvala procitao sam to sto si poslao al sta ces kad sam i dalje ne poverljiv,danas sam zvao horgos i nas policajac meni kaze madjari broje po pecatima,ja njemu kazem ok ali izgubio sam pasos stari i nemam pecate i ne znam ni sam koliko sam iskoristio i kako da saznam(pravim se blesav,znam bio sam dva meseca i imam jos mesec dana pravo da budem u eu),nasta on meni kaze to da to moram da vidim sa madjarima jer oni znaju da broje po pecatima,ok sve to razumem ne pamti SIS ulaske i izlaske,kako onda je meni madjar na papir napisao kad je skenirao pasos kad sam usao i kad sam izasao,to je uradio iz razloga sto nisam imao dva izlazna pecata i vracao se posle 24h u eu

Veceras mi je dosao komsija koji radi kao granicni policajac sa Bosnom,on mi kaze imas novi pasos i nema ni jedan pecat ides sve iz pocetka,ok ima logike al kaze ako si im bas sumnjiv posto se on raspitao da hoce da vide koliko si proveo moraju da te drze na granici satima i da salju u centralu zahtev da oni to vide,to se radi kaze kod kriminalaca itd,sada posto je bila sva ova buka oko vracanja viza zbog laznih azilanata dobili su naredjenje da sada nasa policija moze da te vrati sa zabranom izlaska,ako te procene da si azilant itd,ima ljudi koji puno putuju i sigurno neko nesto zna o ovakvom slucaju,nov pasos sa novim brojem,sa starim sam bio 2 meseca i ostalo mi je mesec dana,dali sada krecem iz pocetka ili postoji verovatnoca da mogu da vide sta je bilo na starom pasosu i koliko sam proveo,ne bih bas da se zeznem ali sa druge strane mi je bitno da budem gore kad odem mesec i po,rodjendani,nova god,godisnjica braka,rodjendan klincu itd.

Druze, smanji paranoju. Informacije koje sam ti rekao nece dobiti jos vise na znacaju ako ih napisem 20 puta. Bespotrebno ces nekog drugog ko dolazi na ovu temu, a moguce ima ozbiljniji problem, zaplasiti.

E ovako, bilo bi divno ako bi mi neko mogao pomoci...vec godinama (5) zivim i studiram u Austriji, imala sam normalnu studentsku vizu koja je sada vec istekla i proces za dobijanje nove se bas oduzio(7mjeseci) zbog prikupljanja dokumenata, zavrsavam studije a oni su izgleda bas odlucili da mi ne daju da ostanem...tako da sam ja prekoracila sve te dane i slicno, e sad, ja imam normalno ovde prijavu boravku, studentsku karticu na kojoj pice da vazi do kraja aprila 2013. i x nekih papira koji potvrdjuju da ja ovde zivim...e sad, postoji li mogucnost da mi prave problem na granici posto planiram kuci za Bozic i da se posle naravno, vratim? Hvala unaprijed svima koji mi pomognu :)

Sto bi ti pravili problem kada imas vazecu studentsku karticu do aprila 2013,dodjes za bozic kuci i dok ti vazi ta studentska mozes slobodno da se vratis u Austriju.ali najbolje ti je da nazoves magistrat u Becu i da se kod njih informises,mada licno mislim da nebi trebala da imas problem,viza ti je u procesu

Pa i ja se nadam ali sta znam, zavisi na koga naletim vjerovatno, ne mislim da bi sad mogli da me vrate ili sta ja znam ali provjere, cimanje, moze da potraje ali svakako kontam da letim pa mozda je lakse...Hvala! :)

Pozdrav!

Molila bih za pomoc ako znate odgovor na moje pitanje. Bila sam u Austriji zadnjih 7 dana jula, nakon toga sam dosla 20 oktobra u Holandiju i tu ostajem do isteka ovih 90 dana, odnosno necu ih prekoraciti, vracam se kuci prije isteka. Ono sto me zanima je kada ponovo mogu da udjem u Holandiju i da li se zbog ove posete Austriji od tad racuna tih 6 meseci. Ako je tako to bi onda znacilo da jako brzo mogu ponovno da udjem u Holandiju, vec nekad u februaru. Molim vas razveselite me pa kazite da je tako jer mi je jako bitno da se sto pre ponovo vratim  :D

Pozdrav!

Molila bih za pomoc ako znate odgovor na moje pitanje. Bila sam u Austriji zadnjih 7 dana jula, nakon toga sam dosla 20 oktobra u Holandiju i tu ostajem do isteka ovih 90 dana, odnosno necu ih prekoraciti, vracam se kuci prije isteka. Ono sto me zanima je kada ponovo mogu da udjem u Holandiju i da li se zbog ove posete Austriji od tad racuna tih 6 meseci. Ako je tako to bi onda znacilo da jako brzo mogu ponovno da udjem u Holandiju, vec nekad u februaru. Molim vas razveselite me pa kazite da je tako jer mi je jako bitno da se sto pre ponovo vratim  :D

Jeste, tako je. Od 25.01.2013. pocinje da ti se racuna novih 180 dana. Eto razveselili smo te. Plati jednu kafu :pij:

:)

Pozdrav!

Nadam se da ima onih koji mi mogu pomoći,moja situacija je sledeća

Bila sam prošle godine u Njemačkoj 2 mjeseca i 5 dana, zatim sam došla kući i bila ovde 3 mjeseca i ponovo otišla u njemačku i tamo bila 1 mjesec i 20 dana. Nisam znala da kršim neki zakon, i danas ne mogu da shvatim u čemu je problem. I u povratku kući zaustavi nas policija, na putu, pretresu i onda uslijede ispitivanja. Kako sam trebala napustit državu posle provedenih tamo još 25 dana,( jer valjda bi tad u 6 mjeseci bila tamo 3 mjeseca i ovdje 3 mjeseca) kako sam 25 dana ostala duže, da sam prekršila itd. Ja i jesam bila tamo 3 mjeseca a ovde 3 mjeseca, a onih 25 dana se broji u narednih 6 mjeseci, kako ja shvatam.Nakon 5 mjeseci došla mi kazna od njihovog suda da platim za svaki dan boravka tamo po 10e( znači 250e)Kako sam student nađem to da plate za mene. Međutim sad ponovo traže da se javim al sad nije sud nego ti valjda policajci. Ne znam šta da im pišem više. Oni sad mogu da mi daju neku valjda zabranu. Ako neko zna više o tome neka mi piše.

Pozdrav!

Molila bih za pomoc ako znate odgovor na moje pitanje. Bila sam u Austriji zadnjih 7 dana jula, nakon toga sam dosla 20 oktobra u Holandiju i tu ostajem do isteka ovih 90 dana, odnosno necu ih prekoraciti, vracam se kuci prije isteka. Ono sto me zanima je kada ponovo mogu da udjem u Holandiju i da li se zbog ove posete Austriji od tad racuna tih 6 meseci. Ako je tako to bi onda znacilo da jako brzo mogu ponovno da udjem u Holandiju, vec nekad u februaru. Molim vas razveselite me pa kazite da je tako jer mi je jako bitno da se sto pre ponovo vratim  :D

Jeste, tako je. Od 25.01.2013. pocinje da ti se racuna novih 180 dana. Eto razveselili smo te. Plati jednu kafu :pij:

:)

Hvala mnogo, bas ste me razveselili, placam kafu kada se vratim  ;)

uvek se racuna zadnjih 6 meseci, ako je danas 1 januar onda racunas unazad i ako si od 1. jula bila 3 meseca u EU ti nemas vise nijednog "slobodnog dana". 10. januara ako udjes u EU imas 10 "slobodnih" dana. Ako udjes u EU 20. januara imas vec 20 dana, uvek se racuna i sabira zadnjih 6 meseci. To je tako jednostavno i ne razumem sta tu nema jasno.

to hekata nije istina,u 180 dana tacno da je 90 dana koje smes da provedes u eu,ali oni gledaju ako si bio tri meseca u eu moras da budes 3 meseca u svojoj drzavi,kad istekne 3 mozes opet da ides na tri meseca slobodno jer kad udjes onda ti se ovamo dodaje jedan dan a u proslosti oduzima jedan dan i nikako nemozes biti u brekoracenju jer gledaju zadnjih 180 dana od tog dana kad te kontrolisu npr,ja tako radim vec dve god i dosta njih koje sam upoznao da putuju,nije istina da ako si bio tri meseca u eu da moras da budes kuci 6 meseci da bi smeo opet da udjes na tri,znaci tri tu onda tri kuci i opet mozes na tri u eu,to sam ja dobio i objasnjenje iz austriske ambasade.Sada sam trenutno u eu i mogu reci da su sada zagulili na Horgosu,austriska policija je na madjarskoj granici i gledaju ti u sve,tako ko ima u pasosu nesto sto ne treba bolje da ne ide,trenutno sam u Austriji i ovde pricaju da sada kontrolisu madjare jer su korumpirani,verovali ili ne ne zbog nas vec Siptara i Rumuna jer svercuju svasta

nije istina da ako si bio tri meseca u eu da moras da budes kuci 6 meseci da bi smeo opet da udjes na tri....(itd)

Nije ni rekla to.

Baci pogled ponovo.

To je tako jednostavno i ne razumem sta tu nema jasno.

Mozda bi trebalo pinovati (postaviti kao vaznu) jednu temu ovde kako se racunaju dani u EU.

A mozda bi pojedinim trebalo kupiti i neki abakus...

U eu usao                                                                                                                        prvi put      7.4  izasao 27.4..                                                                                            drugi put    1.5  izasao 11.5                                                                                              treci put    17.8  izasao 14.9                                                                                          cetvrti put 14.11 izasao 12.12....  hajde izracunajte jos koliko dana mogu da boravim u eu??Svako kaze drugacije,pa da cujem i vase misljenje...Isao bih 25.12 pa da ne prekoracim...

za Maminog sina: digitronce u ruke pa racunaj, da ne mislis da treba mi da uzmemo digitron i da izracunamo. izracunaj od dnasnjeg dana koji je datum unazad 180 dana. od tog dana izracunaj koliko si dana proveo u EU - zbir ne sme da bude veci od 90. i tako ako racunas prekosutra, gledaj od prekosutra unazad kad je bilo 180 dana.

za Maminog sina: digitronce u ruke pa racunaj, da ne mislis da treba mi da uzmemo digitron i da izracunamo. izracunaj od dnasnjeg dana koji je datum unazad 180 dana. od tog dana izracunaj koliko si dana proveo u EU - zbir ne sme da bude veci od 90. i tako ako racunas prekosutra, gledaj od prekosutra unazad kad je bilo 180 dana.

POTPUNO TACNO!! DIGITRON I RACUNAJ DANE! Kad bude zbir 90,pauza..koliko pauziras opet toliko dana mozes biti preko..

:cryy:zasto tako ostro...ja samo trazim pomoc...slabo znam da upravljam sa racunarom,da ne kazem koje su muke bile da se registrujem na forumu...nemaju svi mogucnosti da omalena imaju racunar,a da ne spominjem moje muke kada treba da kucam na tastaturi..a sto se digitrona tice,ja ga nemam,ali imam kalendar na zidu,pa cu valjda izbrojati dobro...

Jao hekata majstore.... :LOLLL:

E Heki, aj reci ti meni, a sta ako je godina prestupna 366 dana? Valjda onda mu dodje kao da je preksutra naksutra ili je sutra preksutra?

Mislim, ako godina nije prestupna, pa neko uzme da racuna od sutra, onda preksutra i ne postoji, odma dodje naksutra. Ili je juce onda u stvari bilo prekjuce?

To je kao kad racunas prosecnu brzinu voza. Recimo... Jel' voz ide brze zimi ili po sinama? serenade

ovde se ne radi o znanju rada na kompjuteru nego o DIGITRONU. Mozda sam prenaglila ali je bezobrazluk da neko racuna umesto tebe, kad bi to mogao i ti. Ako ne umes da koristis digitron ili da sabiras rucno, onda to i reci, pa cemo ti pomoci.

:banana::party::dance:

ovde se ne radi o znanju rada na kompjuteru nego o DIGITRONU. Mozda sam prenaglila ali je bezobrazluk da neko racuna umesto tebe, kad bi to mogao i ti. Ako ne umes da koristis digitron ili da sabiras rucno, onda to i reci, pa cemo ti pomoci.

Camalus, vidim da se ludo zabavljas :) ali zaista, jesmo svi tu da pomognemo jedni drugima, ali da ja sabiram nekom nesto a taj neko valjda moze to i sam....objasnjen mu je metod tako da ne vidim gde je problem. Nadam se da ovim nisam uvredila nikog, ali svako dan ovde nice mnogo gotovana.

niste mi pomogli...a forum valjda sluzi za to..a i s obzirom na moje godine,kojih imam podosta,mozda i ne shvatam sve kako treba...gotovan nisam... o uvredama necu komentarisati...Hvala ni na cemu...

niste mi pomogli...a forum valjda sluzi za to..a i s obzirom na moje godine,kojih imam podosta,mozda i ne shvatam sve kako treba...gotovan nisam... o uvredama necu komentarisati...Hvala ni na cemu...

Evo mamin sine, nesto me uvatila tuga kad si pomenuo godine...

Nisam ni ja bas deckic, al ajd.

Ako kreces 27.12.2012. imas pravo jos 61 dan da boravis u EU. To ti vazi do 27.04.2013. Od tog datuma ti se racuna novih 90 dana.

Vodi racuna o tome da ti se broje i ulazni i izlazni dan. Dakle, ako udjes 27.12.2012. taj dan ti se takodje racuna.

Tako je uvek do 24:00, odnosno do 01:00, dok ne promene smenu na granici i brojeve na datumarima.

Pozdrav i ziv bio. ;)

Camalus, vidim da se ludo zabavljas :) ali zaista, jesmo svi tu da pomognemo jedni drugima, ali da ja sabiram nekom nesto a taj neko valjda moze to i sam....objasnjen mu je metod tako da ne vidim gde je problem. Nadam se da ovim nisam uvredila nikog, ali svako dan ovde nice mnogo gotovana.

Sa tobom je uvek zabava do zore.

serenade:party::pivoooo:

ja sam u eu nemacka vec 8 meseci neki dan me je policija kontrolisala i nista nisu rekli,kontam da sad kad budem isao kuci cu nekako izgladiti stvar sa madjarima prosli put kad sam se vracao decko im je dao 150 e i pustili su ga.

Guest
This topic is now closed to further replies.