Followers 0

viza za KINU

605 posts in this topic

Je l' neko aplicirao u skorije vreme? Da li još ima gužvi? Treba li dolaziti po broj?

Evo da odgovorim sama, nekome možda pomogne: Nema više spiskova ni dolaženja sabajle. Na ulazu u konzularno predstavništvo piše da se spiskovi ne prave počev od 26. aprila. Poneko dođe u sred noći, jer se zeznu, ne znaju da više nema gužvi. Otprilike oko 8 h krenu da dolaze ljudi u većem broju. Mi smo danas napravili interni spisak i bilo je preko 25 ljudi do 9 h, a i kasnije su nastavili da dolaze. Nikog nisu vratili i sve je išlo dosta brzo.  

Takodje bio danas :smile:

Sve je kako je Snezana napisala. Najbolje doci oko 8, i sami da napravite spisak. 

Od dokumenata za radnu, Z vizu, ja sam poneo :

1) lekarski pregled, poneo sam i test krvi, sifilis i to

2) popunjenu tu formu za vizu, slike

3) pasos i kopiju svih strana

4)  naravno radnu dozvolu i pozivno pismo

5) kopiju avio karti

Vratili su mi: radnu dozvolu, lekarski, test krvi, kopiju pasosa sve sem strane sa podacima. E sad ne znam da li ni ne treba ili samo pogledaju pa vrate. Verovatno ni ne treba, mada sam cuo da su liku pored trazili lekarski, nije imao, pa nije na odmet poneti.

p.s. za express service, placa se 23 dolara, i podize se pasos sutra

Edited by drtrepanator

@drtrepanator da li ste trazili i da li su vam dali vise ulaza u zemlju? Jer bih ja stavio da posecujem HK i Makao, pa mi ne bi odgovaralo da mi daju samo jedan ulaz, iako sam cuo da ne daju na vise bez obzira sto mi trazimo i sto postoji ta opcija.

Ako je i @Snezana011 za Z vizu aplicirala voleo bih da mi odgovori na isto pitanje :smile:Hvala

Snezana, nisam haha, ja sam dosao malo kasnije.

Fipi, nisam trazio, a sada kad razmislim, ne znam ni sam zasto. Ali oni mi svakako nisu dali jer sam cekirao tamo u formularu 1 entry valid for 3 months, sto sam i dobio..

Danas kada sam isao po pasos, oko 10h, bilo je mozda 2, 3 osobe haha, valjda svi misle najbolje ici utorkom jer ima 2 termina za prijem viza, ali eto..

Edited by drtrepanator

On 7/13/2016 at 5:25 AM, fipi said:

@drtrepanator da li ste trazili i da li su vam dali vise ulaza u zemlju? Jer bih ja stavio da posecujem HK i Makao, pa mi ne bi odgovaralo da mi daju samo jedan ulaz, iako sam cuo da ne daju na vise bez obzira sto mi trazimo i sto postoji ta opcija.

Ako je i @Snezana011 za Z vizu aplicirala voleo bih da mi odgovori na isto pitanje :smile:Hvala

Expand  

daju na vise ulaza, ali ne daju ukoliko idete prvi put...ako idete iz kine u HK i makao, pa ponovo nazad, nije nikakav problem i samo jedan ulaz

On 7/13/2016 at 12:35 PM, bam-bam said:

daju na vise ulaza, ali ne daju ukoliko idete prvi put...ako idete iz kine u HK i makao, pa ponovo nazad, nije nikakav problem i samo jedan ulaz

Expand  

A da li je problem npr vratiti se ovde na par dana, tokom nekog raspusta?

Ajde bar mozemo potrositi ustedjevinu u Makau :biggrin:

On 7/13/2016 at 2:36 PM, drtrepanator said:

A da li je problem npr vratiti se ovde na par dana, tokom nekog raspusta?

Ajde bar mozemo potrositi ustedjevinu u Makau :biggrin:

Expand  

Gde ovde?

On 7/13/2016 at 12:35 PM, bam-bam said:

Expand  

@bam-bam Da li ste sigurni da nije nikakav problem? Možda će zvučati malo grubo, ali moram sada da pitam - jeste li pokušali? Drugarica koja je iz Kine mi je rekla da ne može da se ide u HK i Makao ako nemam više od jednog ulaza. Možda je to dezinformacija sa njene strane, zato rado čekam vaš odgovor :smile:

Značilo bi mi jer bi mi posao bio u Guangdong provinciji, a HK i Makao su odmah tu :smile: 

On 7/13/2016 at 6:16 PM, fipi said:

@bam-bam Da li ste sigurni da nije nikakav problem? Možda će zvučati malo grubo, ali moram sada da pitam - jeste li pokušali? Drugarica koja je iz Kine mi je rekla da ne može da se ide u HK i Makao ako nemam više od jednog ulaza. Možda je to dezinformacija sa njene strane, zato rado čekam vaš odgovor :smile:

Značilo bi mi jer bi mi posao bio u Guangdong provinciji, a HK i Makao su odmah tu :smile: 

Expand  

kako ne moze? izvadite novu vizu u HK..na to sam mislio, da nije problem

On 7/14/2016 at 8:15 PM, bam-bam said:

kako ne moze? izvadite novu vizu u HK..na to sam mislio, da nije problem

Expand  

Dobro, ako ja trazim u Srbiji da mi daju multiple entries i daju mi samo 1, a dobijem Z vizu na 6 meseci. Kako da povecam samo broj ulaza i koliko kosta sve to?

On 7/15/2016 at 5:57 PM, fipi said:

Dobro, ako ja trazim u Srbiji da mi daju multiple entries i daju mi samo 1, a dobijem Z vizu na 6 meseci. Kako da povecam samo broj ulaza i koliko kosta sve to?

Expand  

Ni na jednoj vizi na svetu ne možeš da promeniš inicijalni broj ulaza. 

On 7/16/2016 at 6:34 AM, Snezana011 said:

Ni na jednoj vizi na svetu ne možeš da promeniš inicijalni broj ulaza. 

Expand  

Pa onda ne razumem sta želi @bam-bam da kaže.. Da dobijem ovde Z vizu, ali apliciram za novu Z u HK nakon što dodjem u Kinu?

On 7/16/2016 at 6:39 PM, fipi said:

Pa onda ne razumem sta želi @bam-bam da kaže.. Da dobijem ovde Z vizu, ali apliciram za novu Z u HK nakon što dodjem u Kinu?

Expand  

Posto si vec dobio Z vizu u startu procitaj i prouci sta ona znaci i sta sve sa sobom nosi... Da se ne zbunjuje narod po forumu.

On 7/17/2016 at 4:20 AM, CCra said:

Posto si vec dobio Z vizu u startu procitaj i prouci sta ona znaci i sta sve sa sobom nosi... Da se ne zbunjuje narod po forumu.

Expand  

Nisam jos dobio, cekam radnu dozvolu, pa s obzirom da znam da je to radna viza i da u konzulatu kod nas daju obicno samo 1 ulaz, zanima me kako da dobijem multiple.

Ja odnela dokumenta jednoj agenciji u Siti Pasažu, čovek prekontrolisao, sve ok. Čekam viziran pasoš. Neuporedivo lakše od redova. Setimo se vremena viza i čekanja. Muka živa.

Z viza sluzi samo da udjes u Kinu kako bi odmah aplicirao za Boravisnu dozvolu u Imigracionoj policiji grada u kome radis. Boravisna dozvola ti omogucuju neograniceni prelazak kineske granice u periodu trajanja dozvole.

Pozdrav!

Zanima me kakvo je trenutno stanje u Kini što se tiče odobravanja Z vize onima koji nisu izvorni govornici engleskog jezika a aplicirali bi za predaveča u Kini?

Profesor sam engleskog jezika a diplomu sam stekla u BiH (dakle nije diploma iz zemlje gdje je engleski službeni jezik). Na internetu nalazim razne informacije, negdje piše da je za tu vizu potrebna samo diploma, negdje da samo izvorni govornici mogu da je dobiju. Koliki sam baksuz da baš kada sam diplomirala (a imala sam plan da nakon što završim faks apliciram za predavača engleskog jezika u Aziji, konkretno Japan ili Kina) Kina uvede novi zakon otežanog, ili pak nemogućeg, dobijanja Z vize nama "podređenima" (čitaj: non-native speakerima).:bang:

Da li je taj novi zakon potpuno na snazi ili i dalje postoje škole koje nude Z vizu bez obzira na državljanstvo? 

Kako sam shvatila, mnogo naših ljudi živi i radi u Kini pa bi svaki savjet i informacija dobrodošli :smile: 

Drugari/ce,

nameravam da apliciram za turističku vizu uskoro. Pošto sam prošle godine imala velike frke da je nabavim u BG-u jer su mi tražili milion papira, nabavila sam je u Hong Kongu. Međutim, hoću sada da probam ovde.

Imam informacije sa sajta ambasade što se tiče papirologije, ali zanima me na koliko dugo mogu da dobijem turističku sada i sa koliko ulaza? Prošle godine sam dobila vizu na 2 meseca jer sam prvi put aplicirala, pa posle isteka ta 2 dobila sam još 3 meseca pri ponovnom apliciranju. Da li sada mogu da dobijem vizu na 3 meseca i sa koliko ulaza?

Drugo pitanje se odnosi na status o zaposlenosti. Da li taj papir uzimam od firme i onda prevodim na engleski ili kineski?:blink: Takođe, koja je fora sa izvodom sa bankovnog računa? Ništa od pomenutog mi nije traženo u HKG, osim kinte za vizu :biggrin:

Čekam vaše odgovore, puno će mi značiti! :smile:

Ne moraš ništa da prevodiš, primaju sve papire na srpskom jeziku.

A što se tiče izvoda sa računa žele da vide da imaš dovoljno novca za taj put.

Kul za papire, to mi se sviđa. 

Koliko je to dovoljno? Znam koliko je meni dovoljno, ali ne znam šta njih zadovoljava, pogotovo zato što nameravam duže da ostanem. :biggrin:

Iskreno ne znam, dva puta sam vadio preko toga da će me majka finansirati sa potvrdom o njenim primanjima. A treći put mislim da sam imao oko 2.000E na računu.

Što se tiče broja ulaska, dobićeš na onoliko koliko im doneseš rezervacija karata, sa tim da trajanje vize ne može biti duže od 6 meseci od dana kada predaš.