Jump to content

Featured Replies

• Author

Aaaa ma opušteno.. Taj je imao sreće da je sustigao lopova.. Meni je bilo dosta sumnjivih likova po vozu koji su se šetali kroz vagon u sred noći non stop... :o Ali ko što sam rekao,ja lepo zaključam kupe,namestim zavese i ne puštam nikoga..  :)

Aaaa ma opušteno.. Taj je imao sreće da je sustigao lopova.. Meni je bilo dosta sumnjivih likova po vozu koji su se šetali kroz vagon u sred noći non stop... :o Ali ko što sam rekao,ja lepo zaključam kupe,namestim zavese i ne puštam nikoga..  :)

ostao sam bez interneta pa nisma mogao ranije da odgovorim. Inače kakav je Poznan gargi ? U martu možda svratim na jedan dan iz Berlina u Poznan pa ako imaš nešto da preporučiš ? pozzzzz

• Author

Uf Poznanj je po meni najlepši Poljski grad.. To je studentski grad ali sa jako puno stranih studenata.. Tako da je strancima jako lako da se uklope..Grad je pun one stare Nemačke arhitekture.. U jednom trenutku sam pomislio da nisam u Bavarskoj negde..  ;D Centar grada ti ne gine jer tu imaš zamak u kome ti je centrala njihovog Univerziteta.. OBAVEZNO idi u Termy Maltanskie.. To ti je aqua park-spa centar i ja idem svaki put kad sam tamo..Neviđen je provod.. A ostalo sve zavisi od toga šta te zanima.. Imaš sve u Poznanju.. Da znaš da ti jedna od glavnih ulica u Poznanju nosi naziv Srpska..  :LOLLL:  U samom centru imaš kao neki mali zamak sa ogromnom kulom.. I svaki dan odatle izlaze 2 ovna i udaraju se glavom da obeleže koliko je sati.. Sad da li je to u podne ili u 16 časova zaista nisam siguran.. Ja to nisam imao prilike da vidim...  :cryy:

• 10 months later...

Planiram neki put do Varšave, vidio sam na stranicama MAVa da se može kupit karta Pešta-Varšava za 29 eura, ali ne i za natrag, pa me zanima šta mi preporučate za povratak ako u Varšavi ne uspim kupit tu jeftinu kartu za Peštu?

Jel bi mi se isplatilo kupovat kartu od granice do granice, kolke su nadoplate ako kupujem kartu u vlaku u Češkoj i Slovačkoj?

Fala unaprid!

• Author

Pa moraces od granice do granice tako sam ja radio jer sam propustio da kupim tu kartu.. U principu naplatice ti oko 15-20 eura do granice sa Ceskom a posle u Bohuminu na prvoj stanici u Ceskoj(voz ti tu stoji sat i po vremena) izadjes i kupis kartu do budimpeste koja kosta 50 eura.. Izaslo bi te jos jeftinije da kupis do granicee sa Slovackom pa onda do granice sa Madjarskom pa onda do Budimpeste ali mislim da ti je preveliko cimanje sve to...

Ma dat ću im 50 eura, moš si mislit!  :yok:  Samo bi volio znat kolki su dodaci za kupnju karte  u vlaku.

• Author

Kartu u vozu do Budimpeste ne mozes da kupis... Samo do granice sa Ceskom,isto tako i Ceskoj i tako dalje.. Ali 1 kartu direktno do Budimpeste ne mozes... Tako da ces morati da izlazis u svakom slucaju u Bohuminu da kupis kartu ili barem da zamenis pare. A sto se tice kupovine karte u vozu ona je ja mislim 25% skuplja u vozu nego na salteru.

Ti kad budeš u Pešti, ti proveri jel ima jeftinih karti za nazad. Jesi li siguran da ne može preko MAV stranice za natrag da se uzme?

našo sam na internetu da kondukter na Češkim Željeznicama naplaćuje dodatak 40koruna tj. 1.5euro, pretpostavljam da je slično i kod bratje Šlovaka. U Poljskoj ću kupit kartu na blagajni do granice, u Češkoj u Bohuminu imam vrimena sić i kupit kartu do slovačke međe, ne znam samo jel primaju kartice?Kad dojdem do Šturova je lako, mogu i cipelcugom do Ugarske.

• Author

Iskreno ne znam dal i primaju kartice,ali primaju u svakom slucaju skoro sve valute jer ti je blagajna ujedno i menjacnica.. Ja sam tu razmenio zlote u ceske krune i jos kupio madjarske forinte...

• Author

Da da rade non stop i ja sam isto u 2 ujutru dolazio i menjao novac i kupovao kartu jer nije bilo vise tih od 29 eura pa sam morao da platim 50 eura..