Posted December 19, 2012 Procitao sam na forumu da je moguce dobiti kinesku vizu u HK-u za 1 dan. E ovako, od pre 2 meseca zivim i radim u Francuskoj. U januaru 2013 moram da putujem poslovno u Kinu na oko 2 nedelje. Imam srpski pasos i francusku radnu vizu (u pasosu). Pre par dana sam prvi put aplicira za Kinesku vizu (u Parizu) i odbijen sam sa obrazlozenjem da nemam potvrdu stalnog boravka u Francuskoj (sto i nemam jer sam u procesu za tu kartu i trebalo bi da je dobijem sredinom januara). Oni neznaju (kako kaze advokat firme u kojoj radim) da je moja radna viza (u pasosu) isto sto i potvrda stalnog boravka dok ne dobijem potvrdu, ali to je druga tema i dzaba mi sad to kad su me vec odbili. U Beogradu nemogu da apliciram za vizu jer tamo nemam zaposlenje itd. a traze vise dokumenata... Moj kolega Englez je vadio Kinesku vizu u HK-u za par sati. Posto nama (Srbima) ne treba viza za HK, mislio sam da tamo apliciram u agenciji "Forever Bright" koja je pomenuta na forumu, ali neznam detalje (sta je sve potrebno itd.). Mnogo bi mi znacilo ako neko ima informaciju o tome, a najbolje - direktno iskustvo. Pozdrav svima na forumu! Ilija Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2012 https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=653.0 https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=6442.0 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2012 pa da, ko sto ti rece pedjalon, trazi vizu u beogradu... nije tacno da traze vise dokumenata, ne traze nista, sem kupljene avionske karte....i eventualno rezervacije hotela ( sto moze da se otkaze 10 min. po predaji dokumenata)..... https://www.klubputnika.org/vize/22-azija/70-kina Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2012 Ja sam uradio za 10 minuta, konzulat je u Wan Chaiju, odmah u centru. Doduse imao sam sve papire i mislim da je i kostalo isto. Znaci nema razloga ici posebno iz Srbije u HK zbog ovoga, ali reko' samo da spomenem da se moze, ako se neko bas nasao tamo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 20, 2012 On 12/19/2012 at 5:12 PM, BRU SLEE said: U Beogradu nemogu da apliciram za vizu jer tamo nemam zaposlenje itd. a traze vise dokumenata... Ja sam poslao pasos iz UK za Beograd [sa papirima odavde] i drugarica je predala i podigla. Nedelju dana je trajalo i nije bilo nikakvih problema sto sam zaposlen ovde. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 20, 2012 Hvala na savetima. Koliko sam ukapirao citajuci komentare sa Pedjalonovih linkova, potvrda o zaposlenju nije potrebna, ali moze da se desi da je traze. Ja tu potvrdu imam - ali za Francusku, gde sam pre neki dan odbijen za vizu (od brace kineza). Kao razlog su naveli to da nemam kartu stalnog boravka u FR, gde radim i zivim TEK 2 meseca (iako imam vizu koja potvrdjuje stalno zaposlenje i dozvolu za stalni boravak). U Srbiji, na adresi koja mi je u pasosu ne zivim vec 7 godina, jer sam u medjuvremenu ziveo u USA i imam njihovu zelenu kartu (na kojoj ne pise adresa). Jedini dokument na kome pise adresa je moj srpski pasos i moj stanbeni ugovor u Francuskoj (sa kojim su me odbili). Na kraju krajeva, reci cu ovima iz moje firme da mogu mirne glave da me posalju u Hong Kong, gde cu 100% dobiti Kinesku vizu, jer sam taj podatak nasao na jednom jako kvalitetnom forumu, pa ako me i tamo Kinezi odbiju, onda mi je barem dupe videlo HK (za firmine pare) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 20, 2012 Mrzi me sada da tražim na ovom forumu ali naši članovi ilegalac i dr. su dobili kinesku vizu u HK bez problema. Pročešljaj forum. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 20, 2012 On 12/20/2012 at 3:30 PM, BRU SLEE said: U Srbiji, na adresi koja mi je u pasosu ne zivim vec 7 godina, jer sam u medjuvremenu ziveo u USA i imam njihovu zelenu kartu (na kojoj ne pise adresa). Jedini dokument na kome pise adresa je moj srpski pasos Ja u srpskom pasosu imam adresu na kojoj nisam nikad ziveo, a inace sam otisao iz Beograda 1998 [prvo u jednu africku zemlju, pa odande u UK]. Kad se vratim sa posla, pogledacu tacno sta sam prilozio i napisacu ovde. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 20, 2012 Evo ti, lenčugo:) http://www.fmcoprc.gov.hk/eng/zgqz/bgfwxx/default.htm Viza za drzavljane Srbije je 30HKD.. Dosta je velika guzva tamo u konzulatu, rade od 9h do 12h i od 14h do 17h.. Ima dva reda koja pustaju u zgradu, jedan je za one koji podnose zahtev, a drugi je za ove druge koji su dosli po gotovu vizu.. Kada udjes u prostoriju di su vize, uzmi broj sa automata.. Kada zavrsis predaju zahteva i dobijes papir sa cenom vize i datumom kada da dodjes po pasos, idi do saltera broj jedan, tu placas vizu.. To mozes uraditi cim dobijes papiric sa cenom da posle ne bi gubio vreme kada dodjes po pasos jer su redovi svuda Pasos se podize na salteru broj dva.. Ne traze da vlasnik pasosa bude prisutan prilikom preuzimanja, dovoljan je papiric da je viza placena Ako ti treba neka duza viza od 30 dana, probaj na poslednjem salteru (mislim da je broj devet), ovdi sedi neki konzul i sa njim raspravis sta mu nije jasno.. Ceka se cetiri dana, racunaju i dan kada si predao pasos.. Ako hoces da ti viza bude gotova sledeci dan, naplacuju +300HKD.. Ovako su stajale stvari u decembru prosle godine, nadam se da nista nisu menjali.. Srecno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 21, 2012 Ako nikada nisi boravio u Kini, vizu u konzulatu u Hong Kongu dobijas veoma lako. Traze slike (nisam vise siguran ali mislim da moraju biti sa plavom pozadinom) i pasos. Viza je na 30 dana, jedan ulaz. Ne pitaju nista. Ako se dobro secam cena je bila 30HKD ako se ima vremena cekati cetiri radna dana. Moze i urgentno, da viza bude gotova sutra, onda je nesto malo skuplje. U agenciji "Forever Bright" se bez problema dobija "F" viza, multi, sest meseci je vazeca Traze samo slike i pasos. Srecno Ja coravko, sada videh post iznad.. Hvala Pedja Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 26, 2012 Hvala svima na savrseno jasnim podacima. E sad mi je mnogo lakse. Srecna nova godina i Bozic svima na forumu! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 26, 2012 Bio sam na http://www.fmcoprc.gov.hk/eng/zgqz/bgfwxx/default.htm i videh 4. stavku: 4, If you don't reside or work in Hong Kong permanently, you are required to apply Chinese visa from the Embassy or Consulate-General of Peoples' Republic of China in your resident country. Da li je to nesto novo ili je ta stavka postojala i pre, ali je kuliraju? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 27, 2012 Vizu sam tamo vadio pre tacno godinu dana.. Nazalost, ne mogu se setiti da li je tada tako pisalo na sajtu Mozda su mislili na "F" ili "Z" vize, a da tu ne spadaju turisticke?! Inace, u vecini slucajeva se "Z" viza mora pribaviti u drzavi ciji si drzavljanin pa onda doci u Kinu.. Najbolje da im napises mejl sa konkretnim pitanjem za turisticku vizu na 30 dana Nekako nema smisla da se turisticka "L" viza ne moze dobiti u Hong Kongu, pogotovo ako nikada do sada nisi vadio vizu za Kinu.. Kontaktiraj i "Forever Bright", drug LukTak veoma ekspedititivno odgovara na svaki mejl, dobices tacne i pouzdane informacije sto se tice njihove usluge.. Da te ne zbuni izgled vize, "Forever Bright" pasose na viziranje nosi u policiju u Shenzhenu a ne u konzulat Kine u Hong Kongu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 30, 2012 On 12/27/2012 at 11:32 AM, ilegalac said: Vizu sam tamo vadio pre tacno godinu dana.. Kakav si ti ilegalac kad uredno vadis vize, a? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 30, 2012 Kinezima dok objasnis (a posebno ja), da si ilegalac po zanimanju, odose ***ca Ako za vizu ides preko FB-a, a verovatno i preko drugih agencija, onda si legalan ilegalac, s obzirom di nose pasose na viziranje Legalna mutljavina sa blagoslovom nekoga iz KP Kine Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 7, 2013 Najnovija vest za mene je da je moja firma odlucila da me salje na drugi projekat - umesto u Kinu sad me salju u Tajvan (posto imaju proizvodnju po celoj Aziji). Naravno, sve ovo nije bilo za dzabe i imacu sve detalje sa ove stranice u vidu ako budem putovao u Kinu preko HK-a. Rekli su mi da mi zbog mog srpskog pasosa treba Tajvanska viza i da cu da apliciram ovde u Francuskoj. Nadam se da nece biti problem, a ako mi se desi maler kao sa Kineskom vizom, onda se nadam da Forever Bright radi Tajvanske vize kao i Kineske za 1 dan. Molio bih ovog puta da ako je neko putovao u Tajvan (bez kineske vize) napise na koji nacin...Mojim kolegama Francuzima naravno ne treba viza za Tajvan, pa mu ja dodjem ovde ko crna ovca. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2013 Ne radi to Forever Bright Tajvansku vizu u Hong Kongu mozes da izvadis samo u ambasadi (a umesto reci "ambasada" oni kazu "Taipei Economic and Cultural Office" ... nesto slicno cemo uskoro imati u Beogradu za Kosovo) Ovo je sajt, sve je lepo objasnjeno sta treba i koliko kosta: http://www.taiwaninfo.org/apply.htm Kazu da se viza nakon apliciranja podize narednog dana. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 23, 2013 Ја бих одрадио одмах након слетања у Хонг Конг бизнис визу,нек ми неко остави сајт од ове агенције која завршава.Имате моје податке у профилу хвала. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 17, 2013 Narode, kakvo je trenutno stanje sa dobijanjem kineske vize u Hong Kongu? Promenili su nesto? Ja cu morati da produzujem vizu nakon 30 dana, pa me zanima sta se tamo desava... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites