Viza za SAD

2,896 posts in this topic

E hvala vam, onda cu ipak napisati da je aplicirala.Ali sigurno necu napisati da ima ovde cerku, ako je pitaju valjhda moze da kaze da sam otisla u Kanadu, Mexico..ma gde god.

I uostalom ne razumem zasto je problem doci cerki u posetu???

Nevredi ti sada to da pises ako je ona u prethodnoj aplikaciji napisala da joj je cerka u USA i da nema resen status. Nisu oni toliko navini da sad odjenom hoce da ide turisticki a pre toga je htela kod cerke, to tesko.

Moje misljenje ja da ce tvoja majka dobiti vizu kad ti sredis status. E sad moze opet da pokusa i da kaze da ocekuje da ce cerka da se porodi tad i tad i da zeli da bude sa njom u tom periodu 2-3 nedelje a onda mora da se vrati u Srbiju jer ovde izdrzava majku i ima jos gomilu drugih obaveza. Takodje bilo bi pozeljno da prikaze da ima neke pare u banci da se vidi sa kojim parama ce tamo da se finansira. Ovo i dalje ne znaci da ce dobiti vizu ali ako joj nije zao 140usd nek proba opet. Da li imas papire od doktora da kad ce biti porodjaj?

Veroda li je bolje reci da  kcerka treba da se porodi ili ne_ Moja prijateljica je pre par godina rekla da ide da vidi unuku i nije dobila vizu. iako joj kcerka ima USA pasos.

Verovatno misle da se nece vratiti. shtrumpf

Da li je potrebno uverenje o nekaznjavanju,da li mora da bude memorandum firme za uverenje o zaposlenju  (ili moze da se otkuca na obicnom papiru) i da li je potreban listing iz PIO-a za dobijanje Amer. vize. :psuje:

Da li je potrebno uverenje o nekaznjavanju,da li mora da bude memorandum firme za uverenje o zaposlenju  (ili moze da se otkuca na obicnom papiru) i da li je potreban listing iz PIO-a za dobijanje Amer. vize. :psuje:

Pozeljno je da bude na memorandumu firme i mora biti potpisano i overeno od odgovornog lica/direktora. Listing iz PIO netreba.

Da li imas papire od doktora da kad ce biti porodjaj?

Imam iz bolnice dokomunent na osnovu kojeg sam i trazila da mi produze b1/b1..pa mogu joj to poslati.Imam i dokument da sam u procesu za produzenje boravka, to je kao validno dok mi ne vrate pasos.

Znaci definitivno imaju sve zapisano ko je zbog cega odbijen.Eh..kud to napisah.

Ali za tatu,posto nije do sada aplicirao necu spominjati sebe vala. ;D

Sto se para u banci tice, i prosli put je pokazala da ih ima sasvim dovoljno.Doduse zeznula sam se i napisala da planira da ostane 2 meseca...sad cu napisati samo dve nedlje.

Ako je odbiju opet, jel mislis da ima pravo na razgovor sa konzulom?I da li je taj razgovor nekada promenio odluku oko dobijanja vize?

Da li imas papire od doktora da kad ce biti porodjaj?

Imam iz bolnice dokomunent na osnovu kojeg sam i trazila da mi produze b1/b1..pa mogu joj to poslati.Imam i dokument da sam u procesu za produzenje boravka, to je kao validno dok mi ne vrate pasos.

Znaci definitivno imaju sve zapisano ko je zbog cega odbijen.Eh..kud to napisah.

Ali za tatu,posto nije do sada aplicirao necu spominjati sebe vala. ;D

Sto se para u banci tice, i prosli put je pokazala da ih ima sasvim dovoljno.Doduse zeznula sam se i napisala da planira da ostane 2 meseca...sad cu napisati samo dve nedlje.

Ako je odbiju opet, jel mislis da ima pravo na razgovor sa konzulom?I da li je taj razgovor nekada promenio odluku oko dobijanja vize?

Ja bi eventualno dao ovu potvrdu iz bolnice i nista vise. Jos ako na potvrdi pise kad ces se poroditi i da majka trazi 2 nedelje posle tog perioda to ima smisla.

A sto se tice tate i o njemu imaju podatke ako ste ti i majka bile iskrene kada ste popunjavala vase aplikacije jer ste unele njegovo ime i prezime i datum rodjenja.

I vizu nikada netraziti na par meseci nego na dve tri nedelje sve preko toga je sumnjivo, razmisli realno kakav zivot vodi prosecan amerikanac i da mu dodje neko u goste par meseci, to nema sanse ;)

Sto se tice razgovora sa konzulom ona vec prica sa njim jedino sto moze da trazi razgovor sa glavnim konzulom ali to tesko da ce promeniti odluku ali nikada se ne zna. I dalje kazem ako 140usd nije problem ja bih ponovo aplicirao i pametno odgovarao na pitanja bez petljanja i previse price jer se tu ljudi obicno zapetljaju.

da, pise na potvrdi termin porodjaja-ok to cu joj poslati.A mislis da onaj dokument iz USCIS-a koji potvrdjuje da su nam pasosi kod njih zbog aplikacije za produzenje b1/b1-da joj to ne saljem?

Navela sam bila naravno i tatine podatke kad sam mami pravila aplikaciju :roll:

Znas da se moraju navesti podaci o supruzniku.

da, pise na potvrdi termin porodjaja-ok to cu joj poslati.A mislis da onaj dokument iz USCIS-a koji potvrdjuje da su nam pasosi kod njih zbog aplikacije za produzenje b1/b1-da joj to ne saljem?

Navela sam bila naravno i tatine podatke kad sam mami pravila aplikaciju :roll:

Znas da se moraju navesti podaci o supruzniku.

Ta potvrda ustvari govori da ti nemas status nego da ga cekas, fakticki ti nisi legalno sad u USA jednio sto sa tom potvrdom nemogu da te deportuju do odluke da li ce ili nece produziti tvoju vizu odnosno dodeliti ti neki status. Ti sama izvedi iz ovoga zakljucak ;)

sta se pise u aplikaciji D160 za vizu "book number" pasosa?

Otkaci u kvadraticu Does not applay

Slobo, da navedem sebe i moju adresu kao osobu kod koje ce boraviti ili mog muza koji ima green card?

pa ako te vec spominje da ide u posetu kod tebe onda je glupo da stavlja neku drugu adresu

evo imam i ja jedno pitanje. proslo leto sam bila u Usa na work and travel programu. do aprila 2011 zavrsavam studije, tako da na J1 vizu bar sto se tice Work&Travel nemam pravo. posto sam u medjuvremenu (sad u decembru) pocela da radim, zanima me kakve su mi sanse za npr. turisticku vizu? moram da napomenem da nemam radnu knjizicu niti s poslom koji radim ima nade da cu je u skorije vreme dobiti. 

evo imam i ja jedno pitanje. proslo leto sam bila u Usa na work and travel programu. do aprila 2011 zavrsavam studije, tako da na J1 vizu bar sto se tice Work&Travel nemam pravo. posto sam u medjuvremenu (sad u decembru) pocela da radim, zanima me kakve su mi sanse za npr. turisticku vizu? moram da napomenem da nemam radnu knjizicu niti s poslom koji radim ima nade da cu je u skorije vreme dobiti. 

slabe

Danas sam odbijena  u Amer. ambas. Razlog je sto sam bila ilegalno tamo duze od 365 dana i zabrana je 10 god. Na papiru koji sam dobila kao objasnjenje zbog cega nisam dobila vizu  takodje pise

Warning:If you fail to take the action requested within one year following visa denial under section 221G of the immigration and nationality act,section 223G of the act requires that your application be cancelled.

Sta :bang::cryy::death:shtrumpf znaci section 221G i 223G.

Inace dobra vest je da moja kcerka moze da podnese zahtev za green card za mene (ona je US sitizen), kao i da podnese vejver zahtev da mi  se  ponisti zabrana za vizu i na taj nacin mogu da dobijem papire.Bilo je mnogo zamorno, 3 puta su me zvali na razgovor, dok nisu utvrdili da nisam deportovana, vec da sam sama izasla iz USA.

Danas sam odbijena  u Amer. ambas. Razlog je sto sam bila ilegalno tamo duze od 365 dana i zabrana je 10 god. Na papiru koji sam dobila kao objasnjenje zbog cega nisam dobila vizu  takodje pise

Zasto ovo niste spomenuli ranije!?

Pozdrav svima, nov sam na forumu, vec sam nasao dosta korisnih informacija. Ja sam u slicnoj situaciji kao "velvetgirl", stim sto sam ja isao na W&T program isao pre dve godine, prosle godine sam postao apsolvent (i dalje sam) pa nisam dobio vizu. Ovog leta bih isao u usa na turisticku vizu, zaposlen sam ali nemam radnu knjizicu. E sad, uskoro bih trebao da se ozenim pa me zanima da li bi to bio dovoljan razlog da dobijem vizu? Hvala

Pozdrav svima,

Da li neko zna kakve su sanse za dobijanje americke vize nezaposlenim licima (da ne kazem nedavno svrsenim studentima)? Da li je bolje priznati da si nezaposlen i navesti neke druge fakte (pare u banci,stari pasos sa sengen vizama,pozivno pismo od rodjaka ili prijatelja,imovina i primanja roditelja) ili gledati da nabavis od nekog potvrdu o zaposlenju( i koliko oni uopste ispituju o tome sta "navodno" radis)..

Da li iko zna nekoga ko je nezaposlen a ko je dobio americku vizu?

Hvala svima koji daju neku informaciju o ovome  klanj::

Takodje me zanima to sa studentima koji su apsolventi/pri kraju studija, velvetgirl i ostali, javljajte kako ste prosli!

Posle ove zabrane  od 10 god. za vizu interesuje me da li moram da cekam 10 g. pa da  mi kcerka onda podnese zahtev za papire ili moze odmah da podnese.

Slobo, hvala mnogo na odgovorima! shtrumpf

Posle ove zabrane  od 10 god. za vizu interesuje me da li moram da cekam 10 g. pa da  mi kcerka onda podnese zahtev za papire ili moze odmah da podnese.

Slobo, hvala mnogo na odgovorima! shtrumpf

To najbolje da se konsultuje sa advokatom u USA.

Pozdrav svima,

Da li neko zna kakve su sanse za dobijanje americke vize nezaposlenim licima (da ne kazem nedavno svrsenim studentima)? Da li je bolje priznati da si nezaposlen i navesti neke druge fakte (pare u banci,stari pasos sa sengen vizama,pozivno pismo od rodjaka ili prijatelja,imovina i primanja roditelja) ili gledati da nabavis od nekog potvrdu o zaposlenju( i koliko oni uopste ispituju o tome sta "navodno" radis)..

Da li iko zna nekoga ko je nezaposlen a ko je dobio americku vizu?

Hvala svima koji daju neku informaciju o ovome  klanj::

bolje ni ne pokusavaj bez potvrde o zaposlenju