Saveti u vezi sa putovanjem Wizzair-om

4,257 posts in this topic

Pa uvek tako i prozovu. Mozes u cekiranom prtljagu sta oces da preneses.

Sta im sad znaci ovo?! Odradio sam online check-in i kad kliknem da odstampam boarding card, dobijem ovu poruku:

"THIS IS NOT A BOARDING CARD!

Please contact our Call Center to receive an assigned seat.

After our Call Center has confirmed your seat you can print your boarding pass."

Pise da se to uvodi na svim letovima od 19. maja. Obzirom da nisam sam sebi kupovao kartu, ne znam sta je odabrano prilikom rezervacije. Ima li iko pojma o cemu se radi?

A na srpskoj verziji sajta, kad pokusam da odstampam boarding card, dobijem sve isto, samo pise ovo:

"ОВО НИЈЕ КУПОН ЗА УЛАЗАК У АВИОН!

Идите на Wizz Air-ов шалтер за чекирање на аеродрому да добијете ваш купон за улазак у авион.

Напомена: Шалтер за чекирање се затвара 40 минута пре планираног поласка лета.

Ваш купон за улазак у авион са бројем седишта биће одштампан на шалтеру бесплатно."

Ko je sad tu lud  ::crazy: I sta ako ja na Lutonu pokazem ovu ne-boarding-card na srpskom umesto one na engleskom, ko ce razumeti? 

Edited by Dragance

Izabrao si neku varijantu sa odabirom mesta u avionu?

samo kad se cekiras dodele ti neko sediste, ukoliko hoces neko drugo moras doplatis, ja sam imao srecu da mi odgovara pa nisam nista dirao

Mislis, kad se cekiram na aerodromu? Jer, odradio sam online check-in i dobio ovo, sto je u stvari nista.

Nadam se da nece sad da me gnjave i da pokusaju da naplate bilo sta kad budem otisao sa tim na aerodrom. Lepo im pise sve na srpskom :) A poneo sam i verziju na rumunskom, jer letim za Temisvar, pise isto. Samo na engleskom pise da zovem call centar, da im kane jos koji evro :bag:

On 5/9/2015 at 2:49 AM, Dragance said:

Mislis, kad se cekiram na aerodromu? Jer, odradio sam online check-in i dobio ovo, sto je u stvari nista.

Nadam se da nece sad da me gnjave i da pokusaju da naplate bilo sta kad budem otisao sa tim na aerodrom. Lepo im pise sve na srpskom :) A poneo sam i verziju na rumunskom, jer letim za Temisvar, pise isto. Samo na engleskom pise da zovem call centar, da im kane jos koji evro :bag:

ne, cekirao sam se preko neta (online)

Meni su sada pri rezervaciji i plaćanju dodelili sedišta, ako ti se ne sviđaju - doplata. Još jedan način da se uzmu pare. Ja uzela ta što su mi dodelili bez doplate. By the way, Temišvar - Bolonja, povratna karta 40 evra, sa koferom 106, skuplje za kofer nego za mene.

On 5/13/2015 at 7:04 PM, Floria said:

Meni su sada pri rezervaciji i plaćanju dodelili sedišta, ako ti se ne sviđaju - doplata. Još jedan način da se uzmu pare. Ja uzela ta što su mi dodelili bez doplate. By the way, Temišvar - Bolonja, povratna karta 40 evra, sa koferom 106, skuplje za kofer nego za mene.

Izgleda da sam ja kupio karte u nekom tranzicionom periodu, kad jos nije bilo regulisano to oko dodele sedista.

On 5/13/2015 at 11:41 PM, Dragance said:

Izgleda da sam ja kupio karte u nekom tranzicionom periodu, kad jos nije bilo regulisano to oko dodele sedista.

to i dalje ne resava tvoj problem da nisi dobio kartu, ja sam isto uleteo u tranzitni period kako kazes, jedan let mi je pre 19 maja(do kada nije bila dodela sedista) i tada sam dobio kartu bez sedista a drugi je posle 19 maja i tad su mi dali sediste, u svakom slucaju kad sam se cekirao dobio sam karte , nikakve kupone.

moja pretpostavka je da si kliknuo na cekiranje na aerodromu

Edited by milanvuk

Nisam ja kupovao karte sebi, zato i ne znam. Ali, ne verujem da je odabrana ta opcija, jer se placa, zar ne? Meni pise lepo na srpskom da cu karte dobiti besplatno na aerodromu, nakon sto sam odradio online check-in. Jedina nedoumica je zasto isto ne pise i na engleskom, vec pise da zovem call centar 

On 5/13/2015 at 7:04 PM, Floria said:

Meni su sada pri rezervaciji i plaćanju dodelili sedišta, ako ti se ne sviđaju - doplata. Još jedan način da se uzmu pare. Ja uzela ta što su mi dodelili bez doplate.

Mislim da po ovom principu radi i FlyPgs. S tim u vezi, sedišta koja mi je dodelio (nas dvoje) su bila skroz okej i verovatno da sam mogao da biram izabrao bih baš ta dva. E sad, nadam se da Wizz ima neku pamet a ne da koristi generator slučajnih brojeva.

Uzgredno, podržavam akciju dobijanja mesta (ukoliko neće uticati dodatno na cenu Wizz karata, mada u poslednje vreme mi se čini da su porasle) umesto krkljanca oko zauzimanja mesta kao da je u pitanju ekskurzija osnovaca i zauzimanje šaraga.

@mveruovic pa, ne znam, i mene je uznenadila cifra, ali toliko je. Svakako, smešno je što je skuplje za kofer nego za putnika, ali to je low - cost. Još ja bila prezadovoljna kad sam videla da je povratna karta 40 evra :biggrin:, kad ono... Šteta što nema direkt Beograd -  Bolonja, pa makar i Air Serbia! Posle Wizza prva povoljna opcija bio Turkish preko Istambula za ::crazy: 220 evra.

@Sofra, ok je to sa sedištima, nema guranja, svako seda na svoje, mada mislim da je Wizz prvenstvno hteo još jednu doplatu. Ali, dobro, kapiram.

Edited by Floria

Je l si kupila kofere preko neta ili na aerodromu? Proveravao sam bio, 20 evra je po smeru.

Preko neta. Kad izaberem datume, karta 40 evra. Kad dodam 1 checked in baggage 106 evra. Ne znam koliko je onaj njihov lei, uglavnom piše 135 lei po koferu u jednom smeru.

Konvertovala, 30 evra po smeru.

SQCxwLV.jpg

Edited by Floria

Kad sam ja tako kupio karte za Stokholm jer su bile jeftine, sledeće što sam saznao o gradu bilo je kolike su cene smeštaja. shtrumpf

Cao mene zanima BG Pariz video sam karta 7000din WTF, da li se placaju jos neke takse ili je to to? Drugo nosim samo ranac sa patikam 3 majce 3 gace 3 carape to je too to moze valjda u taj mali smestaj?

Trece da li mogu nekako da uzmem povratnu time od 5 do 30 dana posto nezanm kad se tacno vracam?

Edited by korisnik

1. ne placa se

2.moze u mali smestaj

3.mozes, uzmes flexi ali onda nece biti ta cena, cak i sa flexijem ako je karta skuplja nego prva koju si izabrao doplacujes razliku

ja neverujem ako zakazam za 30 jun karta 3000din (bus je 100e ovo mi se isplati i ako sutra treba da se vratim da dam jos 100e za povratnu)  hahahahah me neko lozi ili sta? Inace e ima njihova poslovnica na aerodromu da odem da kupim kartu ko covek da se nesmaram preko neta?

Edited by korisnik

Da, najbolje  korisniče da tako uradiš.

Edited by pedjalon