Jump to content

Featured Replies

Da li neko zna da je dozvoljeno da pored ranca sa sobom nosim i kesu plus u kabinu aviona? Idem na 5 dana pa ne bih da vučem kofer, da plaćam za džabe.

Pa za 5 dana ti je vise nego dovoljan ranac ! Ja idem na mesec dana, pa cu sve u rucni  zvizhd

Da li neko zna da je dozvoljeno da pored ranca sa sobom nosim i kesu plus u kabinu aviona? Idem na 5 dana pa ne bih da vučem kofer, da plaćam za džabe.

Pa za 5 dana ti je vise nego dovoljan ranac ! Ja idem na mesec dana, pa cu sve u rucni  zvizhd

Sad sam se setio da imam jednu manju sportsku torbu preko ramena što ide, a mislim da ne prelazi 55x40x20. Nadam se da će proći. Jel baš striktno gledaju te centimetre?

Ne idem Wizzairom, nego Lufthasom i British airways-om u London (nit sam ja placala nit birala kompanije  ;D), ali molim vas da mi odgovorite da li smem u cekirani prtljag da stavim neki sendvic i 2-3 mala sokica, i malu flasu vode, cisto dok se tamo ne snadjem sta i kako. Mislim, da li hrana i pice sme uopste da se unosi? Izvinjavam se sto pitam ovde, nisam znala gde, a bezveze mi da postavljam novu temu samo za ovo jedno pitanje.

Hvala na brzim odgovorima, putujem sutra  klanj::

Ja često i u ručnom prtljagu nosim sendviče i još nikad nisam imao problem oko toga, jednom su se samo uzmuvali na skeniranju prtljaga jer su bili u alu foliji :)

Naravno da možeš i u čekiranom prtljagu...

Mozda glupo pitanje, ali za svaki slucaj, tj sigurno je glupo pitanje :)

Pretpostavljam da ne mora da se stampa u boji karta koju odradim za on-line check in?

Ja sam vise usput pitala to ciku na wizz-ovom call centru kad mi je nesto drugo objasnjavao i gle ispade da treba u boji... tako da proveri i ti, i meni je delovalo kao da to ne moze biti bitno ali aj reko da pitam kad mi je vec na vezi i ono... ispade da treba...  ;)

Ja sam lepo otisao do copy studija i oni su mi na masnom papiru u sve boji lepo odstampali kartu. Kartu sam nosio u fascikli sve do aerodroma da se ne bi izguzvala. Shvatio sam da zaista savestan jer kada je krenuo check in i ljudi poceli da vade karte iz zadnjeg dzepa srolane kao sarme, izguzvane i bez boje shvatio sam da ubuduce ne moram bas toliko da brinem oko toga.  :D

ma ne mora u boji ljudi, njima to samo treba da vide ime i prezime i bar kod, ja sam to vec nekoliko puta sebi stampao crno belo, drzao presavijeno u zadzepku ranca. pa nisu oni bozija aviokompanija nego najjeftinija moguca za siroke narodne mase.

e da, i nemojte zvati call centar, ako vam treba neka informacija pretrazite forum ili pitajte ovde, sigurno ce vam se odgovor kasti. kolko kapiram, oni opasno naplacuju i taj call centar..

Ja sam tad zvala zato sto mi je stiglo neko obavestenje na mail pa sam se bojala da nije nesto pomerano za let jer mi se nije attachment mogao otvoriti pa nisam znala sta je u pitanju... naplacuju poziv oko 50, 60 din po min ali kad ti je bas bitno onda ti nije strasno... pa sam tad iskoristila da priupitam i za to i tako mi je receno... mada super ako vec iskustvom licnim znate da je i bez boje prolazilo ok  :D

Samo da potvrdim da sigurno ne mora da bude u boji. Kao sto je neko vec rekao, bitno im je ime i bar kod. Ja sam vise puta stampao crno-belo.

Još jednom da proverim, da li je nekome kasnio i koliko, wizz air u bilo kom pravcu?

^

пре 2 месеца - Бг> Mалме полазак каснио 45 мин, Малме > Бг 15ак мин кашњења

7. јун Бг> Рим на време, повратак Рим > Бг кренули скоро у поноћ 11.ог на 12.-ти јун - авион каснио (око сат времена) јер је имао техничко слетање у Будимпешти те вечери при повратку из Брисела због 'наводног' удара у јато птица изнад Аустрије.

Takođe, BG -> Malmo, pola sata u oba pravcasa desetak dana razlike, oba puta se pilot pravdao "nepredviđenom vanrednom kontrolom srpskih (švedskih) avioinspekcija"

A da li su kasnije neki deo nadoknadili u toku leta (da li ste kasnili toliko i u dolasku)? Pitam jer slećem u Memmingen u 12:45 a voz za Cirih imam u 13:45 (aerodrom je 10 minuta od železničke, tako da ako je na vreme, ili kasni najviše do 20 min, stižem). Sledeći voz, ako propustim taj je tek u 17:45h.

Ne idem Wizzairom, nego Lufthasom i British airways-om u London (nit sam ja placala nit birala kompanije  ;D), ali molim vas da mi odgovorite da li smem u cekirani prtljag da stavim neki sendvic i 2-3 mala sokica, i malu flasu vode, cisto dok se tamo ne snadjem sta i kako. Mislim, da li hrana i pice sme uopste da se unosi? Izvinjavam se sto pitam ovde, nisam znala gde, a bezveze mi da postavljam novu temu samo za ovo jedno pitanje.

Hvala na brzim odgovorima, putujem sutra  klanj::

Svoje ne smeš, samo ono kupljeno na aerodromu u međuzoni, koliko ja znam. Smeš u kofer, ali u ručni ne smeš.

Ovo mora da je nebuloza. Kazes za wizzair ili sve avio kompanije da ne smes da nosis sendvice u koferu?

Prvi put putujem avionom Sofija-Bergamo ...sve sam procitala na sajtu wizz aira i ukapirala sta,gde,kako ... :spot: Medjutim,posto se vracam za mesec dana ne kapiram dal' da chekiram povratak odmah po sletanju aviona ...ili kako vec...ne zamerite mi ako je glupo pitanje  :-[

Web check in se moze uraditi u period od 7 dana do 3 sata pred put. Dakle, web check in za povratak ces raditi u to vreme, iz Italije, verovatno. Pise i na sajtu wizza sve to.

Još jednom da proverim, da li je nekome kasnio i koliko, wizz air u bilo kom pravcu?

Iz Temisvara kasnio oko sat za Valensiju... u povratku bio ok...

prosle godine kasnio mi je let Bergamo Timisoara nekih 6 - 7 sati, zbogstrajka u Grčkoj , al i nijednom više, čak stiže i koji minut ranije

prosle godine kasnio mi je let Bergamo Timisoara nekih 6 - 7 sati, zbogstrajka u Grčkoj , al i nijednom više, čak stiže i koji minut ranije

Hvala vam. Uzeo sam voznu kartu u 13:45 za Cirih iz Memm-a, tako da imam sat vremena fore, pa šta bude! Imam pravo da kasnim najviše do pola sata pa da istrčim sa aerodroma, i dođem do železničke!

zvizhd

Nadam se da ce biti neko iskusan da mi odgovori na par pitanja. I ranije sam putovala wizzom nije da nisam ali me je uvek bunilo kretanje cena. Planiram krajem avgusta da iz Temisvara idem u Pariz. E sad nasla sam otprilike pristupacnu kartu ali ona je skuplja za nekih 50e (za 2 osobe) nego npr prosleg novembra kad sam isla i sad ne znam da li mi je pametno da cekam jer ne znam kako sad cene menjaju nisam dugo pratila??? Koliko dana, nedelja pred put bi bilo najpametnije i najjeftinije da kupim karte?

Drugo pitanje bi bilo da li je jeftinije da platim karte bankarskom doznakom ili visa elektronskom karticom?

I jos me zanima da li u rucni prtljag mogu da ubacim parfemcic, puder, maskaru, dezodorans u stik varijanti? Mislim parfem pretpostavljam da bi mi uzeli a ovo ostalo ne znam? (idem na par dana kod brata tako da oznovnu higijenu imam kod njega ali ove "zenske dodatke" bez njih ne mogu). Iskreno vise bih volela da imam samo rucni prtljag jer su mi jedne godine sjebali kofer nacisto, tako da bih vise volela da se ja brinem o svom prtljagu.

Ja pretpostavljam da sve ovo pise ranije ali u prethodnih 10ak stranica nisam nasla konkretne odgovore pa reko bolje je da pitam, oci me zabolese od citanja

tnx :)