Jump to content

Featured Replies

Ja kupovah prije mjesec dana 2 puta po dvije karte i sve je bilo u redu sa cijenom. Da nisi nešto kliknula što nije trebalo?  ;)

Mozda ako je bila jos samo jedna jedna jeftina karta?

Kad probas da kupus dve naplati ti obe po visoj ceni.

Svejedno, sa WizzXclusive popustom kupujem samo djuture  :gossip:

Kako si to izvela :?

U zavisnosti od broja karata po nizoj ceni, moze do ovoga doci...

Ja sam ovih dana kupovao za neke drugare 4 karte za Dortmund i kada sam proveravao prvo samo cene bila je manja cena, nego kasnije kada sam ulazio da stvarno kupim i stavio 4 adults...

To uvek proveriti sa jednim manje, pa sa dva i tako mozes tacno doci do broja karata sa manjom cenom ;)

Da, jeste, secam se da je neko vec pisao o tome. Ali, svakako, sracunas koliko treba da platis za vise karata, pa kad dodje do koraka sa placanjem i vidis da nesto nije u redu, odustanes. Pa onda pocnes na komad da kupujes.

Evo da malo pojasnim kako je bilo u mom slucaju mada je malo i cudnovato ali da znate da se i to desava. Za prijatelje treba da uradim dve karte za Ajdhoven. Pogledam koja je cena i naravno sve odradim do samog placanja i cena bude negde oko 280 za dve karte.

On ode u banku i na moju internet karticu uplati 280 eura. Nakon sat vremena zajedno pogledamo koja je cena za jednu kartu i ona bude oko 130 eura. Ja mu predlozim da uradimo jednu pa zatim drugu koja god bude cena.

Odlogujem se i nakon pola sata krenem da radim jednu po jednu kartu. Dodjem do samog placanja i cena jedne karte nije vise ni 130 eura nego 118.

Probam sa drugom kartom i tu odradim za 118 eura.

Jednostvno hocu da kazem probati na vise nacina i vise opcija i da nema ama bas nikakvog pravila sto se tice cene.

Kad ti cena odgovara kupuj je i ne gledaj da li kasnije bila jeftinija sto se i dogadja.

Interesantno je da sam slične fazone pokušavao u Americi prošle godine kada sam kupovao karte (bus). Jedna bi bila jako jeftina, recimo 1 dolar, dve zajedno 12 dolara. Kupim ja tu jednu i zaista platim 1 dolar. Sačekam malo i da kupim drugu, kad samo jedna sada više nema za dolar, nego za 12. Probam sa drugog kompa, i drugom karticom, ponovo ista cena. Nije mi se samo jednom dogodilo, već više puta. Ovo može i dodatno da se shvati, da sam eventualno imao sreće da jedini kupim tu kartu od 1 dolar.

Čuo da kada se kupuje preko Ekspedije, ako npr. jednom napravite upit i prikaže vam jednu cenu, budite sigurni da sledeći put sa istog kompa, isti upit - neće biti ista cena, već viša. Sa drugog kompa - ona cena od prvi put.

E sad, ne znam da li oni tamo koriste neke algoritme ili nešto što prepoznaje da ste već pravili upit/kupovali kartu, ali dok ovi "naši" ne provale - kupujte :D

Evo da malo pojasnim kako je bilo u mom slucaju mada je malo i cudnovato ali da znate da se i to desava. Za prijatelje treba da uradim dve karte za Ajdhoven. Pogledam koja je cena i naravno sve odradim do samog placanja i cena bude negde oko 280 za dve karte.

On ode u banku i na moju internet karticu uplati 280 eura. Nakon sat vremena zajedno pogledamo koja je cena za jednu kartu i ona bude oko 130 eura. Ja mu predlozim da uradimo jednu pa zatim drugu koja god bude cena.

Odlogujem se i nakon pola sata krenem da radim jednu po jednu kartu. Dodjem do samog placanja i cena jedne karte nije vise ni 130 eura nego 118.

Probam sa drugom kartom i tu odradim za 118 eura.

Jednostvno hocu da kazem probati na vise nacina i vise opcija i da nema ama bas nikakvog pravila sto se tice cene.

Kad ti cena odgovara kupuj je i ne gledaj da li kasnije bila jeftinija sto se i dogadja.

Postoji mogucnost i da se cena menjala u tom kratkom vremenskom periodu dok si ti gledao karte, odlazio u banku, pa ponovo pokusavao... Tako da, svakako si dobro prosao. Da si jos malo cekao, mozda bi bilo i jeftinije :D

Upravo o tome i govorim! Treba probati na vise nacina i kad vam odgovora cena kupi je i kraj price!

Iskustvo iz Stokholma...

Ako idete kod familije ili nekoga ko tamo zivi, ne bi bilo lose da imate zapisanu njihovu adresu, malo su me cimali na njihovoj pasoskoj kontroli oko toga... Takodje u povratku obratite paznju na red koji se pravi pred pasosku kontrolu na aerodromu Skavsta jer ono sto su nam svima napravili juce je bio show... naime ja sam sedela i pila kafu s tetkom jer smo dosli i prerano i lepo opusteno cekali nekih 20h da podjem na pasosku (let je bio u 20.55h) kad ono kad sam tamo otisla oko 20.05h haos... to je blaga rec... izmedju 100 i 150 ljudi koji cekaju jer je samo jedan salter za proveru bording karte i to taj jedan isti za sve letove u tom nekom blizem intervalu, u prevodu ja i dalje stojim u redu i nisam ni na polovini istog a vec mi je 20 min do poletanja aviona, a ispred vidim da stoje i ljudi koji imaju neke potpuno druge karte i kad sam jednog pitala kad mu je poletanje saznala sam da oni idu u 21.40h :ll: i tako mi svi iza razmisljamo dal ce nam otici avion a ovi lepo imaju samo jednu osobu da proveri sve nas i to bez pustanja preko reda iako se nekima ni najmanje ne zuri jer imaju jos sat a nama je let sad vec za 10ak min...  :maddd: suma sumarum svega je bilo trcanje na avion i ulazak u isti u poslednjim minutama...

Inace van toga, letovi su bili ok i u odlasku i u povratku, iz Bg smo krenuli s 15ak min zakasnjenja a zbog opisane situacije toliko otprilike i iz Stokholma...

A Stockholm... to je posebna prica... Stockholm je predivan  flowers::

Jedno kratko pitanje :) Da li kartica preko koje se placaju karte mora biti onoga ko putuje wizz air-om ili moze biti bilo cija (ako neko od nas koji putuje nema karticu za placanje preko neta) ?

Kad se putuje iz Beograda wizzom dal se stvari (tehnika) prijavljuje u istoj kancelariji kao kad se putuje jatom ili postoji posebna kancelarija za letove wizzom?

Moram da prijavim kameru i fotoaparat da mi ne bi carinili kad se vracam. Tako sam prosle godine uradio ali sam leteo jatom.

Prijavljuje se na carini a ne na salteru!

Da to znam. Ko je spominjao salter?

Nego pitam da li na celom aerodromu postoji jedna kancelarija (carina) za prijavljivanje ili vise njih?

Ne znam zasto bi uopste trebalo da prijavljivljujes kameru i fotoaparat? Jedino ako imaju neku basnoslovnu cenu.

da, ja isto nikad nisam prijavljivao carini niti su gledali kad sam se vracao za kameru ili fotoaparat. jedino da je neka profi kamera

Pa prosle godine sam prijavio kameru (nije profi) i sluzbenica nije kolutala ocima. Popunio sam papir i cao.

Za svaki slucaj da ne bude kad se vracam da slucajno pomisle da mi carine nesto ako im padne na pamet.

Osim toga nosim i ipad a njega bih obavezno prijavio a kad vec njega ajde i ostalo........

Niko ti to vise ne gleda... prosle nedelje sam se vratila u zemlju sa laptopom a par dana pre otisla na put bez istog, niko me nista nije pitao, naravno nisam ga ostavila u kutiji, ponela sam ga u tasni kao da ga tako nosim svakodnevno i cao... mislim da su zaista prosla ta vremena kao sto je neko vec rekao... ;)

evo i ja da kazem..zaista ne gledaju, ja dodjoh sa nettopom U KUTIJI (i ko zna jos sve cime mesecima/godinama unazad)...ali zarad potvrde pravila da kazem i ovo (izuzetak)..neka smaracica od carinice (a uglavnom to budu samo ONE) je moju drugaricu koja zivi napolju, a dosla na svega nekoliko dana (znaci nema ogromnog prtljaga itd), zaustavila da pita dal ima sta i otvori je..i mislim da ova rece za komp svoj, il ga zenska sama nadje, i krene da je smara za to i da joj trazi papire i slicno..ova joj pokaza racun, garanciju i sve ostalo odavde i tako se zavrsi..pritom je bila prilicno neprijatna u ispitivanju/trkeljisanju i sve je potrajalo (naravno, pored su prolazili otprilike likovi sa kineskim torbama sa nekih 'sumnjivih' letova). Napomenuti da je let kojim je ova moja doputovala kasnio bogznakoliko sati zbog nekog nevremena, tako da se pride putovalo ceo dan..

Da li neko zna da mi objasni nesto sto se tice cena wizz air karata: kad udjem na njihov sajt i gledam u onom kalendaru koliko kosta karta za Stokholm pise 5050 din a povratna 209 SEK (2300 din) a kad krenem da rezervisem kartu pisu druge cene-4390 do Stokholma,a 1690 nazad.Nije da se bunim sto je ovo jeftinije ali koja je ovo fora?:D

Da li neko zna da mi objasni nesto sto se tice cena wizz air karata: kad udjem na njihov sajt i gledam u onom kalendaru koliko kosta karta za Stokholm pise 5050 din a povratna 209 SEK (2300 din) a kad krenem da rezervisem kartu pisu druge cene-4390 do Stokholma,a 1690 nazad.Nije da se bunim sto je ovo jeftinije ali koja je ovo fora?:D

U "kalendaru" je sa taksama, toliko te na kraju košta...

Pozdrav, trebao bi mi brz odgovor, putujem sutra za Rim. Znate li da li je dozvoljeno u rucnom prtljagu poneti minjduse za usi, punjac za mobilni telefon i punjac baterija za fotoaparat?  :mah: