Jump to content

Featured Replies

Ljudi da li moze iko da mi pomogne. Nikada nisam nista rezervisao preko interneta, ovo mi je prvi put. Situacija je sledeca. Nasao sebi smjestaj preko Airbnb-a i hocu da platim sa Visa kredit karticom unesem podatke i sve i kad krenem da "bookiram" pise mi ovo:

Oops, we're unable to complete this booking

We were unable to authorize the payment to your credit card. Please confirm that all the details are correct. You may also contact your bank to confirm that they are not blocking the payment or use an alternate payment method.

DA LI ZNA NEKO STA JE PROBLEM? JA NA OVOJ VIZA KARTICI IMAM PARE ALI SVE U BOSANSKIM MARKAMA. DA LI JE TO PROBLEM DA LI MORAM DA IMAM NESTO U DOLARIMA?
POMOZITE MI MOLIM VAS!

On 13. 01. 2018. at 11:03 PM, Dragance said:

Uf, kad se setim muke moje, isti problem.. i isti ke odgovor, ako si citao ranije.. verovatno nisi odradio kompletnu verifikaciju , sad je obavezan i dokument.. dok to ne odradis, nista od placanja.. 

Pegi prijatelju kako to mislis. Mozes li da me malo uputis kakavu verifikaciju, kakav dokument?
Ja mislim da ne mogu da sa Bosanskim markama radim uplatu.

E, pa idi na onaj odeljak verifikacije na svom profilu.. ti si verovatno verifikovao samo telefon i mail, a sad se zahteva i taj dokument.. salju ti link SMSom, pa slikas svoj dokument, najbolje pasos,  (nude ti opcije, pa izaberes) pa onda ti traze da uslikas i sebe da bi videli da si to zaista ti.. i onda ti posalju potvrdu da je sve ok i da mozes napraviti rezervaciju.. 

Pegi uradio sam i to ali opet isto. Ja pokusavam da platim sa ovom Visa kreditna kartica kojom dizem pare na bankomatu, nemam internet karticu. Da li je to mozda problem? Ne znam sta je u pitanju. Uradio sam verifikaciju ID-a uslikao sebe i sve proslo. I pise mi sad mozete da bukirate na Airbnb i kad pokusam pise mi da ne moze da uradi autorizaciju kartice. Kao ne prepoznaje je. Mozda je problem sto sam je tek danas podigao iz banke pa treba neko vrijeme da prodje. Ne znam sta je u pitanju ali mi treba ovo bas hitno vrijeme mi igra ulogu. Shit :/

Nekad je potrebno da prodje 24h od preuzimanja kartice da bi ona bila "aktivna".

Takodje,pitaj u tvojoj banci da li tom karticom mozes da placas stvari preko interneta (online).

Pozz, moze li mala pomoc, jel se na sajtu airbnb nocenja gledaju po osobi, ili npr ceo apartman za noc kosta 65 dolara, gledam neki smestaj za Lefkadu, pa mi treba pomoc, posto niko od njih ne navodi da li je po osobi ili...

u delu "gosti" ukucaj broj gostiju koji ce tu boraviti, i izbacice ti ukupnu cenu za taj broj ljudi

47 minutes ago, Nikolica9292 said:

Pozz, moze li mala pomoc, jel se na sajtu airbnb nocenja gledaju po osobi, ili npr ceo apartman za noc kosta 65 dolara, gledam neki smestaj za Lefkadu, pa mi treba pomoc, posto niko od njih ne navodi da li je po osobi ili...

Nije po osobi vec ukupno ali kod nekih stanova cijena raste ako se povecava broj gostiju.
Npr za dvoje je 20e, za svakog sledeceg po jos 5e dnevno...

Pegi uspio sam rezervisati kada sam uradio update dokumenta i uslikao sebe trebao sam jos samo da aktiviram karticu jer sam je taj dan podigao iz banke? ? hvala na pomoci.

Ljudi samo jos jedno pitanje u vezi otkazivanje rezervacije. Nisam siguran da ce mi stici viza na vrijeme pa kontam da otkazem rezervaciju i koliko cekam da mi refundiraju pare nazad. I da, jos da vas pitam, da li oni mogu na carini kad sletim na aerodrom da provjere da li je otkazana rezervacija? Ja sam iskopirao sa mejla potvrdu o rezervaciji cim sam rezervisao, ali kontam mozda oni provjere tu rezervaciju.

• 1 month later...

Како подесити у опцијама да би се појавио смештај који нуди више од собе, а мање од целог апартмана ?

Зато што поред целог апартмана који увек букирам, није лоша ни опција приватна соба + приватно купатило, док би кухиња и трпезарија била заједничка са домаћином или другим гостима.

Evo jos jedno od AirBNB iskustava, domacin salje poruku iz Zeneve i kaze mi da ja moram da otkazem rezervaciju jer je tamo stupio na snagu novi zakon po kojem je AirBNB zabranjen. Pogledam na guglu, pise da je jos u martu donesena odredba da se mogu primati gosti preko AirBNB do maksimum 60 dana u godini. Znaci taj pametnjakovic je to naravno sve znao, primio je moju rezervaciju jos u februaru, pa je onda ispucao tih 60 dana, a sada trazi od mene da ja otkazem i platim service fee plus izgubim kredit od promocije da on ne bi placao i ne bi izgubio poene kod AirBNB. I eto tako sada znam da nemam smestaj u Zenevi, a ne mogu da dobijem refundaciju jer on nece da otkaze. Sve sam to objasnio u zalbi AirBNB i prikacio sliku poruke koju mi je domacin poslao sa zahtevom da otkazem i oni mi odgovaraju da mogu da otkazem. Evo sad sam morao da ih zovem telefonom i nesto sad kao razmatraju.

Neiscrpne su lose situacije u koje mozes da zapadnes koristeci AirBNB. Varijacija na temu koliko hoces. 

Naravno da necu, samo cemo da vidimo kako ce da "mora". Novac je zarobljen, smestaja nema, a vreme prolazi, i sve je skuplje. A AirBNB odgovara da mogu da otkazem iako im sam im se jasno zalio da on treba da otkaze. Ovo je jedna velika ciganija. Lepo rezervises hotel kao covek i zavrsis stvar.

Ne za mene, vec nije ni za koga ko nece da se bakce sa 1001 mogucom losom situacijom koja nije moguca kada rezervises hotel. A nisam rezervisao jer je u pitanju Zeneva u kojoj su hoteli jako skupi. Da razlika u ceni nije velika naravno da bih rezervisao hotel bez razmisljanja.

Ajd što nama koji putujemo i rezervišemo preko airbnb par puta godišnje može da se desi neko sranje, nego što je airbnb čisto zlo za lokalno tržište nekretnina.

On 6/26/2018 at 11:30 AM, ThirstyTraveler said:

Najbolje da jos brinemo i o stranim trzistima nekretnina. Iskreno me bas zabole, imam ja svojih problema o kojima niko u dalekim zemljama ne brine.

U mom slučaju "strano tržište nekretnina" je moje lokalno tržište nekretnina, gde je kvadrat stana u centru skoro pa duplo skuplji nego pre 10 godina, a plate iste (a bile su i manje u godinama ekonomske krize). Trebalo mi je da iskusim na svojoj koži sve negativne efekte AirBNB-ja pa da lično počnem da ga izbegavam, možda će i tebi morati to da se desi. A ti efekti su tolikih dimenzija da ne zagorčavaju život samo lokalcima već zapravo u krajnjoj liniji "pravim" putnicima obesmišljavaju putovanja. Daću primer Lisabona. U "starom" Lisabonu koji je pre 10 godina bio jedna lepa ruševina, gde su živele i sedele ispred kuća pete generacije lisabonaca i gde su samo putnici koje je zanimao stvarni život grada išli, sada ne možeš nijednog Portugalca da nađeš - svega desetak hiljada ljudi živi u centru. Zbog airbnb-ja mnogi su bukvalno prisiljeni da odu iz kuća u kojima su živeli decenijama, Lisabon uopšte više ne liči na onaj Lisabon koji su svi voleli, već samo na još jedno fensi šmensi mesto prepuno restorana, airbnbja i kafića koji su svi na isti fazon u celoj Evropi.. Jednom rečju, nema više "autentičnog Lisabona". Isto se odnosi i na Porto, mada za sada manje, a i na mnoge druge gradove. Kirije rastu, jer što bi neko izdao sobu studentu za 150 eur mesečno, kad može da je izda turistima za 30 eur dnevno, a plate roditelja tog studenta iste. Isto važi i za pijace, radnje, mini markete koji su povećali cene jer su turisti postali svakodnevna pojava.

Naravno, u fazi kad država hoće samo još, još i još turista, pa makar i na ušrtb kvaliteta života sopstvene populacije, nikom nije palo na pamet da airbnb detaljnije reguliše i sprovede nekakvu strategiju, a posebno što gomila airbnb "izdavača" ne plaća porez, što je druga priča. Ako bi se preračunala korist od poreza koji bi plaćali hoteli da su puni (da im airbnb ne odvlači klijente), naravno da bi se državi više isplatilo da gosti odsedaju u zakonom regulisanim biznisima nego u random stanovima. 

I tako dalje...

Edited by golosina

pozdrav svima koliko vas ima :smile:

vidim temu o airbnb-u pa bih zamolio za malu pomoc.ja sam jedan od 3256,ili vec koliko,nasamarenih putnika sab travela.sada sam u trci sa vremenom da nadjem neki smestaj za letovanje.posto smo se opekli,jelte,sa agencijom,reko da probamo direktno sa vlasnikom (koliko je ovo direkno?).

Nasao sam smestaj u Grckoj,vlasnik mi odgovorio i ono sto me interesuje je kada izvrsim rezarvaciju koliko imam vremena da uplatim novac?