Jump to content

Featured Replies

Posted

E pa ovako :) Radule, jos jedna ortakinja i ja smo se odlucili da skoknemo malo do Indije ;D Tacnije trebali bi smo da krenemo oko 20.02. vratimo se oko 28.03., a tamo bi semo se nasli sa 2 moja druga koji su se odlucili za malo "fancy" varijantu Turkishom za Mumbai i krecu 16.02., a vracaju se 20.03. Mi idemo iz Istanbula sa Air Arabiom preko Dubaia za Mumbai. Tura bi nam bila slicna, i skroz sam se zacudio koliko ljudi je resilo u februaru/martu da ide za Indiju :) Moj plan vec odavno stoji. Jos od Avgusta/Septembra, kad sam se vratio iz Japana/Koreje. Posle nalazenja u Mumbaiu (ako se svako ne rastrci na svoju stranu, sto je veoma moguce ;D ), plan je Goa, a onda picimo na Sever da se nadjemo sa mojim ortakom koji vodu grupu od njih 8-9 ((skoro) sve zene ;D ) u backpack varijanti obilaksa indije u agenciji u kojoj sma bio do skora, pa bi smo isli po Severu, od Delhia, pa preko Plavog Grada, Tadz Mahal, Pustinja, Himalaja, itd. :) A ako ostane vremena i do Nepala (Katmandu). U odlasku bi smo pravili stop u Istanbulu (vec bio), a u povratku u Dubaiu.

Sad znam ja podosta informacija naravno, ali zasto ne pitati za jos ;D salim se, znam da su neki isli slicnu varijantu, pa da se upotpunimo :) Prvo pitanje, citao sam nesto na ovom forumu, ali mi je kao kroz maglu, a to je da li se UAE viza moze dobiti na Aerodromu i kakav je proces. Sledece, da li imate neku preporuku za odsedanje u Mumbaiu, kao i kolike su cene smestaja, i sto se tice Mubaia, i sto se tice Goe, kao i severa. Guesthouseovi i sto jeftinije varijante naravno :) Imam vec cene okvirno, ali kak oste vi prolazili. Za Mumbai sam dobio preporuku od jedne Australijanke sa kojom sam backpackovao po Balkanu za Salvation Army Guesthouse Hostel. Takodje, da li je i gde dozvoljeno spavanje u vrecama? :) Pored ovoga mogao bih jos da vas pitam, da li znate koliko se ceka dugo na Nepalsku vizu u Delhiu, kao i kako je najbolje stici od Mubaia/Goe do Severa/Delhia/itd. - znam, voz, 1.klasa, ali da li neko zna cene, znam da je jeftin, ali koliko, znam uglavnom cene za krace relacije, uglavnom po Severu, bilo "Turisticki" ili "Indijski" busevi :) Naravno svaki drugi savet u vezi smestaja, prevoza i cena je dobrodosao :) Za kraj samo jos da pitam, sta preporucujete i po kojoj ceni od hrane (naravno Indijske ;D ), gde, sta, kako jesti, sto jeftinije, ali da ipak prezivimo :) Znam naravno za standardnu pricu, samo ljusteno voce, samo przeno/peceno, nikako voda sa cesme ili voce/povrce prano istom vodom i sl. Sve u svemu... toliko! :)

Hvala unapred na odgovorima ;)

Ja u Nepal krećem za 3 dana- najpre do Istanbula, a onda takodje AirArabia-om do Dubaija (Sharjah) itd. Znam da se nepalska viza dobija na svim graničnim prelazima, plaća se 30 dolara i potrebna je jedna fotografija, a što se tiče vize se UAE, potvrdili su mi da AirArabia daje besplatne vize putnicima koji imaju pauzu između dva leta dužu od 10 sati i ta viza važi 96 sati (4 dana). Milim da je to za Dubai više nego dovoljno. Moj plan je da i u odlasku i u povratku ostanem tamo po jedan ceo dan (takav mi je i raspored letova). Ne znam koliko je smisleno ići na kratko od Nepala, pošto verujem da će vam Indija dobro popuniti vreme. Ako se ipak odlučite, javite se. Ja se vraćam 15.02.

Ja sam se upravo vratio sa puta po indiji, air arabiom preko emirata. Tacno je da se viza dobija na aerodromu. Procedura moze da potraje ako je guzva na aerodromu, mi smo cekalo oko 1.5h. Cim sletis podji do deska za 96-hour visa, tu ces dobiti formular koji treba popuniti, onda se vrati na isti desk da ti potpisu formular. Posle kreni ka imigracionoj kontroli, ima oko 10 saltera, tu nemoj da cekas u redu nego kreni pravo ka nekom od njih jer ti treba samo potpis. Kad ti i tu potpisu formular, vrati se nazad u poslednji red sa desne strane gde ce ti uzeti biometrijske podatke i lupiti pecat na isti formular. E onda se vracas u red za imigraciono gde si malopre bio za potpis, ali ovaj put moras da fino stanes u red i cekas.

Na izlazu iz aerodroma je stanica za minibus koji ide do sharijah-a. Taksi je dosta jeftin, tako da mozete i taksijem ako vas ima nekoliko, mislim da je oko 30-40 dirh. (1 eur = 5 dirh.). U Sharijahu mogu da ti preporucim neke hotele za 200 dirh/double ako ti treba nocenje (ja sam imao nocenje u povratku), a mislim da ima negde i hostel sto izadje povoljnije ako putujes sam. Od Sharjaha do Dubaija voze autobusi, prevoz je smesno jeftin. Voznja traje nekih 45 min van spica. E sad JAKO bitna stvar: kreni nazad iz Dubaija ka aerodromu na vreme, u popodnevnom spicu su guzve neverovane, od 17h-21h putevi su skroz zaguseni. Mi smo zamalo propustili let, uzeli smo taksi od Dubaija sve do aerodroma u Sharj. i putovali smo 3 sata. Sto se Dubaija tice, peske ne mozete nigde jer je grad napravljen za automobile ne za ljude. Samo taksi. Vrlo je jeftin tako da nije problem.

Sto se Indije tice, mi smo isli Jaipur-Agra-Fatehpur Sikri-Jodhpur-Udaipur-Ranakpur-Udaipur- Mumbai-Aurangabad-Mumbai-Goa-Hampi-Mumbai. Mogu da ti preporucim smestaj za ova mesta, budzet varijante, osim Mumbaija gde smo bili za novu godinu pa smo odresili vrecu i uzeli skuplji hotel. Na aerodromu u Mumbaiju gledaj da izbegnes taksiste sa klimatizovanim novim kolima koji sacekuju na izlazu, malo se udalji i nadji stari crni taksi (Ambasador, made in India, takvi su vecina u Mumbaiju). Cena je oko 350 rupija do centra (Fort area) Ni slucajno ne placaj vise od 400. Double room u guesthouse u Indiji su oko 350-500 rupija osim u Mumbaiju koji je skuplji. Obicno tople vode ima samo ujutru (ako je uopste ima). Klopa po restoranima je jeftina, ali je muka naci restoran sa dobrom hranom. Cene hrane po restoranima/guesthouse-ima: neko jelo sa piletinom 100-150 rupija, omlet 50 rupija, cedjeni juice 30-40, coca cola, fanta 20. Sto se prevoza tice, najbolje vozovi za long distance. Od Mumbaija do Goe putije se oko 12h, cena karte u 2AC (klimatizovanoj) klasi je oko 1100 rupija. Prva klasa je uvek duplo skuplja, znaci oko 2200, a za 2500 mozes da letis, tako da se prva klasa nikad ne isplati. Karte mozes da kupis preko neta, sa zvanicnog sajta. Za popularne rute karte se rasprodaju i mesec dana unapred, tako da na stanici pred polazak mozes samo da kupis general class kartu (stocni vagoni). Drzavni autobusi su hit and miss, moze da ispadne ok, ali nekad su toliko pretrpani da ljudi izlaze/ulaze kroz prozore. Putevi su obicno puni rupcaga tako da od spavanja u busu nema nista.

Bas sam se raspisao, pitaj ako te interesuje nesto konkretno.

Sjajne informacije o aerodromu u Sharji! Interesuje me sta se desava sa prtljagom tj. da li je potrebno cekirati se dva puta, npr. u Istanbulu i u Sharji ili samo jednom u Istanbulu. (posto mi je Istanbul polazisna tacka) Razmak izmedju dva leta mi je 24 sata, a ne bih voleo da vucaram ranac po Dubaiju...Hvala!

Prtljag se ne podize u Sharjahu, ide direktno za Mumbai ili gde vec ides

• Author

E hvala ljudi za info, ja sam saznao da moram jos da menjam aerdorome, a za samo 30e vise sam nasao kartue preko Turkisha, sa taxama, prosto da neverujes, tako da cu Air Airabiu ostaviti za sl. put, npr. sa Nepalom, a sada cu ici po Indiji :)

Imam samo jos par pitanja. Da li je ako nisi u dobuleroom guesthouseu jeftinije, i koliko? Rekao si koliko je od Mumbaia do Goe, a da li znas koliko je od Mumbaia do Delhia (mogucnost spavacih kola ili sl.)

I za kraj, koliko je jedan Rupi ;D

Hvala puno :)

• 2 weeks later...

Za 1 evro dobijes oko 55 rupija.Ako ti 8 evra nije skupo mozes dobiti dorucak i nocenje u hotelu ;Colonia Jose Menino,nov je,imas i bazen sobe su ti sa balkonom ili terasom,tv,ventilatorom.Nalazi se na Varca Beach u Goi.

• 2 weeks later...

Ovako...

Ja i cura najvjerovatnije pocetkom marta idemo na dvije sedmice u Indiju, letimo AirArabiom u Jaipur, preko Sharjaha, pa bi mi trebalo par savjeta:

U planu imamo Jaipur i Agru, pa bi nam trebala preporuka za neki smjestaj, pristojna budget varijata, naravno.

Mislili smo i New Delhi posto je blizu, ali i ako ima nesto zanimljivije na prostoru Radzastana.

Toliko mi sada pada ne pamet, ali bice jos toga...

Unaprijed hvala na odgovorima.

Dve sedmice je vise nego dovoljno da se obidje ceo Rajastan. Ja bih ti predlozio da preskocis Delhi. Za Jaipur ti je dovoljno dva dana (palata, opservatorija, amber fort i mozda shopping, Jaipur je poznat to dragom kamenju a cene su vise nego pristupacne). U 2AM imas voz iz Jaipura koji stize u Agru u 6AM tako da ces moci da vidis Taj Mahal na miru pre nego sto se stvori guzva. Posle odi do Agra Fort, a onda uzmi bus do Fatehpur Sikrija (30km). Uvece se prati u Agru i hvataj vecernji voz (oko 19:30) nazad za Jaipur. Iz Jaipura imas voz za Jodhpur u kome se vredi zadrzati 2-3 dana, a onda produzi do Jaisalmera koji je super, odatle mozes i da organizujes safari u pustinji. 2-3 dana je savim dovoljno za Jaisalmer. Odatle hvataj bus za Udaipur koji vazi za najromanticniji grad u Indiji, tako da ako ides sa curom, gledaj da ga ne zaobidjes. Jednino sto nije bas tako dobro povezan zeleznicom kao ostali gradovi u Rajastanu. Treba posetiti i hram u Ranakpuru koji je oko 90 km od Udaipura. Ovo je neka klasicna ruta kojom ide vecina turista koja posecuje Rajastan, tako da ima dosta informacija na netu sta treba videti. Ako imas vremena (a imas) mozes da posetis i Rathanbore nacionalni park, koji je blizu Jaipura i vidis neke tigrove i ostale zivuljke. Sto se smestaja tice mogu da ti preporucima mesta u Jodhpuru i Udaipuru, u ostalim mestima nisam bio bas zadovoljan sa smestajem. Gledaj da se ne zadrzavas mnogo u Jaipuru i Agri, ta dva grada su katastrofa od smrada i prljavstine.

• 2 weeks later...

Karta odstampana  :comp: ..krece se 3eg..vraca oko 20g...  :dance:

Ovih par dana smo proveli sitrazujuci po netu, i neka logicna ruta bi bila Jaipur->Agra->Fatehpur Sikri->Jaipur->Jodphur->Jaislamer->Udaipur->Jaipur  :mrgreen:

Mislim da je sasvim dovoljno za 10 dana koliko ostajemo.

@ vukad:

Trebala bi nam ona preporuka za smjestaj u Udaipur i Jodhpur  ;D, kao i ako ima nesto u ostalim gore navedenim gradovima, barem kao back-up varijanta.

Takodje, sto se tice vozova, citao sam da kartu treba rezervisati i do sedmicu dana ranije, pa da li kupovati karte preko neta, ili to rjesavati kada dodjemo na licu mjesta, znaci dan-dva ranije?

Da, sto se tice Dubaija, koliko je na vrijeme da krenemo nazad ka aerodromu u Sarjah, ako nam jel let u 10 navece?

Hvala unaprijed..

Obavezno krenite dosta ranije na aerodrom! Ne znam da li planirate da idete direktno taksijem iz Dubaija ili iz Sardze. Ako hocete da ustedite novac, sa aerodroma imate minibus to Sardze (Rola), a odande u svako vreme autobuse do Dubaija (staje u Deiri, kod poste, sto je odlicna lokacija). Cena je po 5 dirhama, oko 1 euro. Isto tako, u svako vreme imate autobuse u povratku iz Dubaija, ali do aerodroma iz Sardze morate ipak taksijem. Cena je oko 25-30 dirhama. Realno vreme da krenete iz Dubaija je oko 18.00 ako idete autobusom, a taksijem verovatno nesto kasnije. Inace, uvece je na samom aerodromu poprilicna guzva...U dolasku cete izgubiti mnogo vremena na sredjivanje viza...

U Jodhpuru mogu da ti preporucim Durag Niwas (uzmi maharaja room), a u Udaipuru Kumbha Palace. Oba mozes da rezervises preko hostelbookers.com. Sto se karata za voz tice, svakako ti preporucujem da ih kupis preko neta (www.irctc.co.in) mesec dana unapred ako zelis da budes siguran da ces imati mesto u 2AC klasi. Karte uves mozes da otkazes i dobijes pare nazad tako da to nije problem. Karte mozes da kupis i na dan polazka, ali neces bas moci da biras koju ces klasu. Uostalom, na http://www.indianrail.gov.in/index.html mozes da proveris "availability" pa sam proceni da li ces uspeti da nadjes mesto. Ni 3AC nije toliko losa, zapravo je vrlo slicna 2AC, jedino je u 2AC veca sansa da ces imati prijatne saputnike. Za Dubai ti je vasco rekao. Mi smo takodje imali let u 22h, uzeli smo taksi u Dubaiju u 19h, stigli smo na aerodrom 25 minuta pred let, napravili dreku, preskocili 50 ljudi koji su bili u redu pre nas (tamo imaju security check i pre i nakon check-in saltera sto stvara ogromnu guzvu) ali je check-in vec bio zatvoren. Tu smo molili i kumili pa se na kraju jedan lik smilovao i pustio nas, imali smo ludu srecu.

• 1 month later...

Evo mi se vratili sa naseg 18-odnevnog putovanja kroz Tursku, Emirate i Indiju.

Tim povodom, zelio baih da se zahvalim ljudima sa ovog foruma koji su nas snabdjeli nekim veoma bitnim informacijama  ;)

Sto se tice samog puta, sve je proslo bez vecih problema...tu i tamo koji nesporazum...ali brate, ipak je to Indija.  ::arabia:

Tura je bila Jaipur-Agra-Jodhpur-Udaipur-Jaipur.

Evo malo kako smo mi to dozivjeli:

Jaipur: ciganmala od 2 000 000 + ljudi...dobro za pocetak, jer kasnije gdje god odes znas da postoji i gore.

Agra: malo manji uzas...nenormalno agresivni smaraci sa suvenirima po ulici...sad znam kako se osjecaju zvijezde u Holivudu kad iz spopadnu oni paparaci ;)

Jaipur: pristojan gradic..nesto izmedju Jaipura i Udaipura...nije toliko napeta atmosfera... Tu smo nasli neki National Handloom...Indijski trzni centar sa fiksnim cijenama i snabdjeli se jevtinim suvenirima za rodbinu koja nas je sponzorisala. Hvala im :tt:

Udaipur: po nasem misljenju najljepsi grad..vjerovatno zato sto je turisticki dio odvojem od  onoga gdje zive Indusi... Tu smo u onom hostelu koji smo dobili po preporuci od vukad-a, prezderavali se palacinkama one holandjanke.. *ebi ga brate, kada 10 dana prije toga jedes Mc (u Jaipuru, sa obezbjedjenjem sve sa puskama na ulazu) i Birijani (jebao ih birijani), nije ni cudo sto smo degustirali sve ponudjene varijante...

U planu smo imali Faterpuh Sikri i Ranakpur..ali smo upali u klasicnu "Riksa zamku"..kada te cimaju po suvenirnicama...tebi(citaj zenskom dijelu ekipe) zao jadnog indusa koji te vozi za 4 eur, pa se smilujes..gledas one djindje koje ti nude..izmoris se, smoris, ode ti pola  dana, pa propustis nesto sto vjerovatno neces imati vise prilike da vidis u zivotu  :cryy:...

*ebi ga.

Ne treba ih stedjeti...udri po njima..cenjkaj se do kraja..ne daj im ni dinara..cim se opustis malo...podlegnes tuznom pogledu i onome "my friend, my brother", zajebacete dok trepnes (zadnji dan nas ispalio nash riksas sabir, koji nas je vozio prvog dana i bili smo zadovoljni, samo zato jer smo bili napeti i strogi..pa nije ni imao prostora za zajeb...iako smo ugovorili cjelodnevnu voznju, ostavio nas usred neke deponije...trazio pola para i otisao...)

*ebi ga. I zajeb od 3 eura boli  :psuje:

Sto se tice Dubaija...ne znam..ne bi da vrijedjam niciji ukus...ali nama..nije nam se dopalo.

Vjerovatno smo oba puta upadali u rush hour..jer nam je trebalo oko 2 sata da dodjemo sa aerodroma do Duabija...a tek tamo uhvatiti taxi...prvi dan smo cekali sa desetinama ljudi pa dobrih sat ipo, na 35c...

Ali, bucnuli smo se izpred Burj Al Araba, skijali u Mall of Emirates...cisto da zadovoljimo i onaj snobovski dio u sebi  :king:

Sve u svemu...avantura za pamcenje...

Hvala ovom forumu..ko zna da li bi drugacije vidjeli Indije.. vjerovatno samo na Trevel-u.

Idemo sad dalje... :stop::mah:

• Author

Poz iz Delhia.. sutra imam let nazad..

Tura bila 5 nedelja, Mumbai-Goa(Vagator,Anjuna,Baga i ostatak Severne Goe)-Delhi-Daremsala(with McLaud Ganj)-Rishikesh(Lax Man Jula& Ram Jula)-Hardiwar-Pushkar-Jodphur-Agra-Delhi

Iscrpljen, ali uzvisen :)

Next destination, probably China, Russia(with Siberia), Mongolia and Kyrgistan

Toliko za sada :)

• 3 months later...

Ljudi, da malo obnovim temu oko tranzitne vize za Emirate, ali na jedan negativan nacin, na zalost.

Sve ovo sto ste do sada citali oko relativno lakog dobijanja besplatne tranzitne vize, vise ne vazi. Jucerasnji ceo dan sam proveo u tranzitnom odeljku aerodroma Sharjah. Why?

Dakle, kada sam sleteo iz Alepa u Sharjah, odmah sam potrcao ka tom cuvenom "96 hours" salteru. I - BAM!!! Viza vise nije besplatna vec kosta citavih 200 dirhama, sto je negde oko 35 EUR. I, vise se ne dobija automatski, vec mora da se dobije potvrda iz Abu Dabija, na koju se ceka oko 4 sata. Znaci, u svakom slucaju nemoguca misija, ako se let ima istoga dana.

Bas sam neke srece, posto mi kazu da je to novo pravilo uvedeno pre nekih desetak dana :psuje:

Eto, dragi prijatelji, samo da znate sta vas ceka ako ste vec kupili kartu preko Air rabie. Well, sam tranzitni deo je ok, sasvim je cist i uredan, ali, cekati u njemu od 05:30 pa do 22:30 stvarno nije nimalo zabavno. Jos samo kad pomislim da me isto to ceka pri povratku iz Indije:-(((

Au,nesmem ni da kazem ovim mojima,oni dolaze oko 7 a let za Colombo imaju tek u 22h,pa ako plate vizu i cekaju 4 sata,imali bi mozda 6-7 sati,sto je dovoljno da se vidi Deira,molovi,jumeiran plaza.Kolko bi izgubili na transportu,neko je ovde pisao da put do Dubaija moze da raje i 3 sata iako ima samo 15 km razdaljine ?

• 3 weeks later...

Da su cekali 4 sata danas Cejlonci bi bili presrecni,tek posle 9 sati dobili su vizu.Kad su se pobunili ,dobili su uveravanja da ce u povratku biti ok ,dovoljno ce biti da pozovu coveka koji ce im promeniti datum na vizi posto ovu nisu mogli iskoristiti.

• 1 year later...

ljudi, evo je jedna žešća obnova teme

kako do jeftinih letova za indoiju (iz istanbula preko emirata)?

koje kompanije da trazim na netu, jer inace letove trazim preko skyscannera, ali u ovom slucaju mi ne izbacuje nikakve ponude.

i jos nesto, koliko bi otprilike budzet bio dovoljan za mesec dana ovog raja. sta kazu vasa iskustva?

hvala vam previse :party:

probaj jos sa air india express, gulf air, a i emirates imaju sad dosta povoljne cene, ako se uzima round trip...samo idi na special offers

• 4 months later...

A koja je to fora da su neki likovi (i ko to) uzimali tranzitnu vizu, pa je iskoristili u povratku? Kako sve to ide? Samo navedeš druge datume, ili?

Hvala puno;)

• 4 months later...

Konačno sam skupila ekipu za odlazak u Indiju, s tim što se čitava ekipa oslonila na mene što se tiče planiranja puta, kupovine karata i sl. (trenutno sam jedina sa viškom slobodnog vremena). Glava mi je puna priča sa raznih putopisnih foruma, ne znam više ni kuda da idem, ni šta da mislim, a još nigdje nisam ni krenula  :o

U svakom slučaju, može li neki brzi Idiot's Guide to India, tj. koja mi je ruta najjeftinija s obzirom na to da imamo limitirani budžet. Kako sam shvatila, više se ne isplati ići preko Istanbula do Delhija (do Istanbula i nazad Balkanflexipass-om 50e + Air Arabia-om cca 350 eur povratna karta) = 400e), kad je Aerflotom 450e povratna karta?

I još jedno, vrlo jednostavno pitanje - koliko bi nam novca trebalo za 2 nedjelje računajući da nas je 4-oro koji zajedno putujemo (i nezavisno od karte do tamo). Zanimaju me čisti troškovi za sjever Indije.

Hvala puno!  :D

• 2 weeks later...

Cao awinaken!

Bio sam u Indiji pre dve godine sa drugarom. Doduse, bili smo samo dve nedelje uglavnom po vozovima, Bombaja, Kalkuti, Varanasiju... Velika greska. Mada, kad smo planirali put, Indiju smo ubacili kao usputnu stanicu do Indokine. Bas sam danas drugaru pricao kako vreme prolazi da mi se sve vise ide ponovo u Indiju. To sto tamo moze da se vidi, ne moze nigde drugo. :)

Problemi... Najveci problem u Indiji je prljavstina. Iskusni putnici koje sam tamo sretao kazu da ti treba oko 3 nedelje da se naviknes na to i posle je opustencija. :)) Hrana moze da bude problem. Standardna boljka zapadnjaka u Indiji je dijareja. Nasi stomaci jednostavno nisu navikli na njihove bakterije. Imaju neke magicne tablete za dijareju da se kupe kod nas u Srbiji. Pitaj u apoteci. Nas su spasile.

Moja preporuka: klonite se velikih gradova, previse su zagadjeni i inace nema sta preterano da se vidi (ovde pogotovo mislim na Bombaj). Prave stvari su u provinciji. Jedini veci grad koji mogu da preporucim je Varanasi. Mi smo bili tamo za vreme festivala Shive i ceo grad je bio preplavljen indijcima u narandzastim nosnjama. Ritualna kupanja u Gangu, Manikarnika Gat... E, da... :) Nemojte kupovati svilu u Varanasiju ako ne znate kako da prepoznate pravu svilu. :)

Jos jedan down u Indiji je sto ce malo da vas smaraju svi moguci prodavci i trgovci. Najsmorniji koje sam sreo u zivotu. Turci su za njih pocetnici. Zen smirenost se trazi. :)

Sto se tice cena. Sve zavisi sta zelite. Hard-core Indija ili Intercontie Indija? Sve ima i dolazi sa svojom cenom. Predlazem "medium hard-core" varijantu: mnogo je zanimljivija. Pre nego sto smo seli na avion za Bombaj, u Istanbulu sam sreo lika koji se upravo vracao iz istog. Na njegovu preporuku odseli smo u "Salavation Army"-ju u Bombaju. Najgori smestaj u kom sam bio u zivotu. Cena po krevetu je bila oko 2.5 eur-a po danu. Ali, da se vratim u Bombaj, opet bih otisao tamo. :) Ekipa koju smo tamo upoznali i stvari koje smo preziveli za 3 dana su prica za sebe. Od momenta kako smo sleteli u Bombaj do momenta kad nas je startovao "agent" da glumimo u Bolivudskom filmu proslo je manje od 3h. :)

Da cene... Kad sam ja bio, sa smestajem i hranom oko 50-60 evra nedeljno je bilo dovoljno. Ovo podrazumeva ishranu po jeftinim restoranima sa indijskom/zapadnjackom hranom i smestaj po jeftinim hostelima. Klackanje 5-om klasom uracunato. To je cuvena bekpekerska sleeper-fan. 15 evra Indija po dijagonali. :)) Moze da se prodje i jeftinije s obzirom ako se opredelite za ulicnu ishranu moze da se jede za 1-1.5 e ceo dan... Ali, to je vec avantura za sebe. Prvi napitak koji sam popio u Indiji je bio caj na ulici u Bombaju i kostao je 4 rupija, tada oko 7 evro centi. :)

Bas sam ovo napisao zbrda-zdola, ali ajd'. Valjda ce biti barem od neke pomoci...