Jump to content

Featured Replies

Posted

Ok, ovo je copy/paste, da ne pisem na svakom forumu ponovo, cisto naglasavam, jer sam cuo da je ovde par ljudi radilo ovu turu, evo moje ideje :)

Znaci planiram da napravim (ja licno, sam, za sada) ovu turu, ali sa sl. stanicama Beograd-St.Petesburg-Moskva-Irkutsk(Bajkal)-Ulanbatar(Monglolija)-Peking-Shanghai-Hong Kong-Beograd, pa ko zeli da mi se pridruzi neka se javi na ovoj temi, ili ako je nesto ozbiljnije moze i na pp ili mail [email protected]

Tacan datum ne znam, mozda recimo Jul/Avgust/Septembar 2009 (2008a mi je i vremenski i finansijski zauzeta)

Ceo put, izmedju Mesec dana i 2 Meseca (e sad pitanje, da li je dovoljno mesec dana, ili mislite da nije izvodljivo bez 2)

Akcija BG-Moskva avionom, i onda direktno pichimo vozom sa St.Petesburg, onda posle odredjenog broja dana provedenih tamo (proizvoljno), Moskva (duzina isto proizvoljna, kao i svaki sl. grad), pa hvatamo Transmongolsku rutu, spavaca kola, ali lokalni vozovi da bi bilo jeftinije (ovde isto imam pitanja, tj savete u vezi ovoga), par dana u Irkutsku i ludilo u Sibiru i na Bajkalu, najdubljem jezeru na svetu, onda Mongolija i vracanje u praistorjiju, dolazimo do kraja transmongloske rute, i posle dolazimo u najstariju zemlju na svetu, Kinu, bleje u Pekingu, tu nije kraj, pichimo za Shanghai vozom, a posle za Hong Kong, i na kraju iz Hong Konga preko nekog Evropskog grada se vracamo u BG. Smestaj, jurimo hostele gde postoje, tamo gde ih nema, jurimo jeftine ** hotele, guesthouse i sl.

Sto se tice viza ufuravamo se preko vauchera za Rusiju (dobijanje na granici), za Mongoliju cu se raspitati (cuo sam da se moze dobiti na granici... pitanje kako izvaditi mongolsku vizu, nadam se da znate odgovor :) ), a Kineska i Hong Kong se dobijaju za par dana, u istoj ambasadi, Kineska je DZ, za Hong Kong 30$. U prevodu nema mnogo cimanja, samo sa jednom ambasadom.

(i naravno za one koji su bili pitanje, koliko je potrebno kesha, da li su potrebna 2 soma, ili se opusteno moze izaci sa 1000, naravno, mozete reci svoje iskustvo, kao i misljenja za ovu moju malo modifikovanu turu :) ja sam tek krenuo da se raspitujem za detalje, iako neke znam :) )

Pa ko je za ;)

U svakom sl. hvala puno svima :)

• 3 months later...

Ekipa se lagano formira,pripreme pocinju,uz info pomoc Lazara i ostalih ova tura se moze lagano odraditi.Ima li jos zainteresovanih da bi zakljucili spisak i krenuli sa radom? ;)Ja sam u Moskvi od 20 -24 maja i tad bi pokusao uzeti nam vozne karte.Moguc je povratak preko Lase i Katmandua letom Air Arabie do Istanbula.

• 3 weeks later...
  • Author

cejlon ide ovo leto, ja sl. zbog olimpijade, tj da bih izbegao istu i guzvu

cejlon koliko znam planira brograd-moskva-st.petersburg-moskva-tranzit kroz kazahstan-kirgistan-ulazak u shinjang provinciju-lhasa (e sad, kako ces sa zapadne strane tibeta do lhase, ne znam :) )-shaghai-bejing-mongolija-irkutsk-moskva-beograd

Ma i ja to planiram ... al ... sve mi je taj put dalje ... nikako da skupim dovoljno novca! :-( Ali jos ne odustajem!

St Petersburg je odradjen pre neki dan plakartnim vozom iz Moskve po ceni od 500 rublja ;),tako da skracujem put za 1400 km ili 17 sati ;).Ako treba idem i sam,tako sam se i rodio ;)

U Cacku sam,u Moskvi sam bio na finalu l.S pa sam posle tekme uhvatio plakartni iz Moskve za Piter u 03.38 i tako uspeo da skratim transmongolsku al to neznaci da oni koji nisu videli St.Petersburg treba to da urade,to je grad koji je neizbezan i treba ga obavezno posetiti.

• 8 months later...
  • Author

cisto da vas obavestimo, ovog leta idemo cejlon, ja i jedna moja drugarica.. trasa bi trebala da bude preko rumunije, pa kiev, st.petersburg, moskva, irkutsk sa bajkalom, ulan bator i okolina, peking, shanghai (Da kazem neka standardica), pa onda dole na yunnan, pa do chengdua, voz za lhasu i malo po tibetu, a onda gore preko gansu, xinjianga i nazad preko cuvenog prelaza i kazahstana, nastrag istom rutom..

Meni je odavno zelja da odem na Bajkal.

Aj hitnite i meni nesto detaljnije i sl. Ja sam slobodan ovo leto i planirao sam neka putovanja. Ako se ide sve gde ste napisali, to bi bilo ekstra.

Btw. koliko novca je dovoljno za sve ovo. Jel moze da se izadje sa 2000 evra ?

Jos nesto. Ne znam da li me znate, zato evo linka do mog profila na CS-u, jer neke sa foruma znam, a mnoge ne, pa da se ne pitate, ko je ovaj nixylive :)

http://www.couchsurfing.com/people/nixylive/

I ja sam mnooooogo zainteresovana, jedini problem je sto ne znam da li ce mi dati toliki odmor :(mrzim posao! Posaljite i meni nesto detaljnije pa da probam da se organizujem.

Tura je savrsena klanj::

• Author

javite mi se na PP, da vam dam informacije gde da idete, da ne reklamiram sada jedan drugi forum ovde.. gde diskutuje ekipica koja ide ovo leto..

i da.. ide se cela tura koju sam pomenuo u postu 27.02.

p.s. moze i sa mnogo manje od 2000e ;)

hehehe...znajuci budu, mislio je verovatno na duplo manju sumu  ;D....

@buddha

cuvaj pare za crossing africa sledece zime, za to ce nam definitivno trebati bar 2000 i po tvojoj racunici hehehe