Jump to content

Featured Replies

Uf sjajno, meni su sa univerziteta rekli da ne moramo da prijavljujemo dok ne nađemo stan u kojem će biti. Samim tim i kopiju ugovora, LK i ostalo.

Videćemo od 1. :) Hvala!

Zamolila bih za informaciju.. da li je potrebno da pri registarciji boravka stranaca imam i dokumenta da sam vlasnik stana? I da li ce praviti neki problem u policiji jer nisam registrovana u Beogradu? Inace, studiram u Beogradu i podstanar sam, i dolazi mi decko na 3 nedelje.. Ako neko ima potrebnu informaciju, bila bih mu zahvalna  :)

Zamolila bih za informaciju.. da li je potrebno da pri registarciji boravka stranaca imam i dokumenta da sam vlasnik stana? I da li ce praviti neki problem u policiji jer nisam registrovana u Beogradu? Inace, studiram u Beogradu i podstanar sam, i dolazi mi decko na 3 nedelje.. Ako neko ima potrebnu informaciju, bila bih mu zahvalna  :)

Ma kakvo vlasnistvo stana!

Samo ponesi licnu kartu, na njoj ti stoji adresa, i to je to !

u licnoj karti adresa stanovanja nije u Beogradu, a prijavila bih ga u Beogradu, jer zbog studija zivim u Beogradu.. da li bi to pravilo neki problem? :S

u licnoj karti adresa stanovanja nije u Beogradu, a prijavila bih ga u Beogradu, jer zbog studija zivim u Beogradu.. da li bi to pravilo neki problem? :S

Да. Бар што могу да ти кажем из мог случајакад год пријављујем странце. Адреса која је у ЛК, на њој се пријављује и у тој општини. Ја нисам могао у граду да пријавим друга, него сам морао на Чукарицу јер ми адреса припада општини чукарица, самим тим и полицијској станици.

Epa onda moras da pokazes ugovor po kojem iznajmljujes stan (komplikovano), ili da zamolis nekog drugara koji je iz Beograda da ga prijavi (opushtenije)  :)

Zamolila bih za informaciju.. da li je potrebno da pri registarciji boravka stranaca imam i dokumenta da sam vlasnik stana? I da li ce praviti neki problem u policiji jer nisam registrovana u Beogradu? Inace, studiram u Beogradu i podstanar sam, i dolazi mi decko na 3 nedelje.. Ako neko ima potrebnu informaciju, bila bih mu zahvalna  :)

Ja bila danas, treba ugovor o zakupu stana na kojem se nalazi JMBG stanodavca tj. vlasnika i pasoš tvog stranca. Ugovor je samo na uvid.

Evo mog iskustva, drugarica je bila neprijavljena 15ak dana (ups) i odemo juče u MUP da je prijavimo kad ono cvrc, 'oće ova da nam piše prekršajnu prijavu, pa na sud, sudija da određuje kaznu koja je navodno najmanje 5.000din/dan boravka. Na kraju je sve ispalo ok, otišle smo do Iloka u HR, najele se, napile se iločkog vina, obišle gradić koji je inače jako sređen i čist ali nema žive duše napolju, dobile novi pečat pri ulasku u Srbiju i na osnovu tog pečata je dobila beli karton.

Sada treba da počne da prikuplja papire za boravišnu dozvolu jer ovde ostaje do kraja februara. Ok gomila papira, ali boravišna dozvola se plaća skoro 15.000 din  :shockkk:

Ok gomila papira, ali boravišna dozvola se plaća skoro 15.000 din   :shockkk:

U poredjenju sa nekim evropskim zemljama, to je jos i jeftino...

E jbg, iz mog iskustva to je 2x skuplje od Italije.

• 1 month later...

Zanima me da li je potrebno prevesti na srpski dokumenta za privremeni boravak stranca? Konkretno me zanima dokument o slobodnom bracnom stanju. Hvala unapred  klanj::

• 8 months later...

Posto je vec bila srpski drzavljanin [iako to nije znala] nije bila duzna se prijavi kao stranac.

• 3 months later...

U velikoj sam dilemi da li da prijavim boravak prijatelja iz UK koji dolazi sutra. Ostaje 9 dana i prošli put se nije prijavio-ali mene hvata frka da  bude neprijavljen...

Prošlog meseca je bio ovde 3 dana i pokušali smo da ga prijavimo, ali tražili su nam dokaz o vlasništvu stana koji nemamo, jer se stan još uvek vodi na dedu koji je preminuo a moj otac još vodi ostavinsku raspravu sa mojim stricem što se tog stana tiče.

I šta sad?

Ne razumem zašto mi je potreban i taj papir da bih ga prijavila, kad sam ja prijavljena da živim na toj adresi ceo život.  :bang:

Ne treba ti taj papir, samo licna karta i njegov pasos, u policijskoj stanici na opstini na kojoj je stan. Ako te zajeb uzmi nekog ako znas sa Cukarice, ja sam 10 puta prijavljivao samo sa licnom.

• 2 weeks later...

Pročitao sam sve što je do sada pisano i mislim da treba organizovati informacije koje su prikupljene.  :comp:

U vezi sa prijavom stranaca i potrebnim dokumentima, čini mi se da je apsolvirano da je to suvišna praksa koja od građana pravi ovce, ali da ipak treba ispoštovati proceduru da ne bi nastali problemi. Ovo kažem jer se meni desilo da mene i gosta na ulici legitimiše policija. Drago mi je da je bio prijavljen. Istina je da sama procedura ne oduzima toliko vremena (u odnosu na standarde na koje smo navikli), samo je totalni shit  :death:

Dalje, u vezi sa dokumentima prilikom prijave, jedni kažu treba vlasnički list, drugi kažu ne treba, ali moje iskustvo kaže da treba (SUP Novi Beograd). Sudeći prema svemu ovde napisanom, praksa varira od stanice do stanice. Prema tome, treba sastaviti tabelu da naredni korisnici ovog foruma imaju nekakvu referencu (na jednom mestu, umesto češljanja po celoj temi), jer ovo ipak ne zavisi od sreće da li će te ili neće uloviti policija, već prilično standardna procedura vezana za konkretnu stanicu.

Ja nemam vremena da se time bavim, ali možda neko od redovnih korisnika ovog foruma ima dobre volje da pročešlja još jednom i napravi takvo nešto.

Sad mi je bila drugarica iz US na 4 dana, ali je nisam prijavljivao da se ne cimamo po stanici. Sve je bilo ok na aerodromu. Uglavnom poslednjih par poseta nisam prijavljivao, niti sam imao probleme.

Meni bili neki Poljaci sad,dok je bilo ovo Svetsko rukometno prvenstvo za zene (nedelju dana).

Nisam ih prijavljivao i nije bilo nikakvih problema.Produzili su u NS,ne verujem da ce se i tamo registrovati.A ne verujem ni da ce imati problema zbog toga.