Jump to content

Featured Replies

pozdrav dobri ljudi  flowers::

moze li mi neko preporuciti dobar guide book o siriji, lonely planet ili...?

takodje- predlagali su mi hostele Al-Rabie i Al-Haramain  za prvih par dana u Damasku dok se ne snadjem, pa me interesuje da li su "pristojni" ;D ili imate neki bolji predlog? i josh- posto ne mogu da nadjem info na netu(cudna mi cuda :P) da li su u tim hotelima samo spavaonice ili ima recimo, trokrevetnih soba? :angel:

pozz...

ajde otkrite mi tajnu koje kartice koristite. meni je vec jedna oduzeta od strane bankomata a jedna blokirana dok sam bio  u inostranstvu. ja se uzdam u kesh. jes da je manje bezbedno nositi kesh, ali on nikada ne izda za razliku od plastike

Kao sto rekoh, imam visa electron start card Continental Banke (mada cu sad izgubiti pravo na nju poshto uskoro punim 26) mada mislim da nije samo do kartice vec je i do banke. Bash nikad me plastika nije izneverila.  klanj::

Sad sam otvorila deviznu komponentu na svoju novu viza electron karticu pa cu uskoro negde napolje da vidim da li radi. I josh sam otkrila stvarcicu koja se zove elektronsko bankarstvo... Ako imash para na dinarskom racunu a nemas na deviznom mozesh da prebacish pare gde god da si i da dalje nastavish da koristish svoju karticu. Da ne spominjem da vishe nikad necu cekati u redu da platim racune.  ;D

@selenium

Lonely planet o Siriji je poprilicno dobar, ja sam navikla da koristim LP pa su mi svi ostali vodici malo komplikovani. Imala sam blueguide u rukama i on je prepun informacija ali vishe istorijskih nego prakticnih.

LP o bliskom istoku ce ti sigurno neko sa ovog foruma pozajmiti da kopirashh ili poneses poshto znam da ga dosta ljudi ima.

shukran cruela flowers::

neki predlog sto se tice odevanja zenske populacije za siriju? :P mislim, cisto da se ne blamiram. cula sam da je najopustenije, ali ipak... svakako, dekoltei, minjaci i  sorcici me ne brinu  :angel: a ostalo? sve manje- vise dolazi u obzir? majice bez i sa kratkim rukavima su nadam se ok :-\

Afon...  ;D

ja sam bila stalno u dugim suknjama ili u dugim pantalonama a gore sam nosila majce na kratke rukave i nisam imala nikakvih problema... nigde...

majce bez rukava ne bih preporucila... jedva sam cekala da stignem u Istanbul da obucem majcu na brtelice

;D

Majice kratkih rukava nisu problem, za bretele nisam sigurna pošto sam bila u proleće pa nije bilo dovoljno toplo za iste :)

Inače, jedina "situacija" koju sam imala vezana za odeću u Siriji je što mi se, kada sam podigla ruke da fotografišem nešto u visini, majica malo zadigla i otkrila mi deo stomaka, ne ni pupak, nego samo malo kože, na šta je gomila brkatih sirijaca skočila da mi objasni kako to ne bi tako trebalo i kako se kod njih u zemlji pazi na takve stvari :) Bili su sasvim ljubazni i prijateljski nastrojeni tako da ne mogu reći da sam imala problem, ali sam nakon toga pazila da uvek vežem nešto oko struka da mi se majica slučajno ne bi zarozala kad se saginjem, pomeram itd. Ostalo je sve ok sem tih stvari koje si navela, i, još nešto, ukoliko obučeš usku majicu budi spremna na ljubopitljive poglede, niko ti neće ništa reći ali će im pogled prirodno biti privučen  :) Tako da se slažem sa Cruelom, široka odeća, em ćeš manje privlačiti pažnju, em će i tebi biti mnogo prijatnije ukoliko ideš leti po vrućini  :)

Pozdrav svima iz hotela cleopetre iz cudesne i fascinantne Petre.Vazno je reci odmah za pocetak da je dinar Jordanski devalvirao ,tako da sad za 100 e dobijate 110 dinara.Iznenadio sam se da je i Turska lira na nasu radost otisla u aut,sad se za 100 e dobija 210 lira a u oktobru je to iznosilo 170 l.Ko stigne u PETRU poned,sredom,i petkom moze da  je poseti i nocu sto je poseban dozivljaj i svakom bih preporucio,to zadovoljstvo kosta 12 d.Sto se tice tih hotela u Damasku vrlo je verovatno da su fulirani ,to se meni desilo,al u toj ulici ima i drugi ,njegova cena je 17 e za sobu,ali zajednicko je kupatilo.Sad ako bi rekao da je pristojno il nepristojni nekom bi se sigurno zamerio tako da ... :) Imas knjigu ovde da kupis,al je cena oko 20e-lonely planet.Hvala svima koji su mi pomogli da ovu dvanaestodnevnu turu napravim bez greske ;)

fala dJevojke ;D

ma... zene i pakovanje :psuje:

idem pocetkom maja, vrucine su to, pa brinem  :angel:

nadam se da i malo krace pantalonice dolaze u obzir, iznad gleznjava, 3/4 , 7/8 kako li se vec zovu ::crazy:. cula sam da i  suknje duzine ispod kolena nisu  "problematicne".

U Siriji bices uocljiva ma kako obucena,navikni se na to,al za utehu -dobri su to ljudi Sirijci ;).Evo sad u Petri zene sa japankama,minicima,suknjicama-no problem ;)

Ja eto,malo kasnim... :102: Godine su u pitanju.Pa taman da upitam dragog sagovornika o kojim on to godinama priča,pošto sam i ja u svojim godinama i do Djenove i do....Uzgred,niko da se izjasni o proseku godina ljudi sa foruma.Ili je sve u stilu politikinog zabavnika...sve od 7 do 77...Ako je tako,uklapam se :pivoooo:

kakav bedak!Ono 102 nisu moje godine već nepravilno poslata sličkica. clap.gif' alt=':clap:'>

Prava reč u pravom trenutku :dance: Ja palim u petak  prvo za Pariz pa za san Sebastian ali sam jaaakoooo raspoložena za neke dalje destinacije.U obzir dolazi samo bus,stop i voz.Ja putujem,ja ne letim.Šala mala... zvizhd.Organizujte se i računajte na mene (zvuči kao iz neke loše pesme.. :death:)

Primetio sam da vecina putnika koji su obisli bliski istok nije sebi priustilo zadovoljstvo da poseti i Bejrut,nije mi jasan razlog al meni ova dvodnevna poseta dodje kao slag na tortu ;)Viza kao sto je Kika rekao je besplatna ako neostajes duze od 48 sati,a putuje se 2 i po sata linijskim taksijem po ceni od 7 e od Damaska.Svakom bi od srca preporucio da vidi Bejrut.

bejrut su videli svi koji su mogli, dakle mushkarci i matore zhene, ehm, nina, nemoj me ubiti  :fool:

• 3 months later...

Vise ljudi mi reche ovog leta da je uzelo sirijsku vizu na granici... To je neka novina, jelte... Posto nemam treci ulazak, u Liban mogu jedino tako, da posle izdadim jos jednu sirijsku vizu, da li je mi placamo na granici, ne znam...

Nesmem da ti garantujem al skoro sam uveren da mozes na granici,jer sam video da imaju vize kod onog brke na onim mnogobrojnim salterima i to bas na ulasku u Siriju iz Libana.Najbolje da se na licu mesta informises,taksi iz Damaska kosta 7 e i to do Bejruta,znaci provozaj se do granice i na licu mesta se raspitaj.Steta ti bila da nevidis Bejrut ;)

No, ta ekskurzija bi me kostala: libanska viza (jer mi rekose da odnedavno ne postoje besplatne kratkorocne vize), jos jedna sirijska viza i izlazna taksa za siriju  :evil:

• 1 month later...

cao ljudi...putujem u siriju, jordan, liban na nekoliko nedelja pochetkom oktobra, da li bi neko od vas, veselih putnika mogao da mi pozajmi putnichku bibliju-lonely planet za middle east na par nedelja, a imam i par pitanja koja se ne tichu klasichnih putnichkih informacija

hvala unapred  ::arabia:

Rado cu ti pomoci oko svih informacija. U profilu ti je moj mail, mada na forumu ima dosta ljudi koji su tamo bili, pa samo pitaj!

imam i par pitanja koja se ne tichu klasichnih putnichkih informacija

Pa pitaj...

Nije mi ovaj prethodni post bas od uspelijih:) no shvatio si, pitaj slobodno

Miss kamaki proveri i uveri se prvo da li ce da te puste u Liban. :?

da, chuh i ja neshto u tom fazonu, da ne pushtaju devojke ispod 30 god, bez partnje, jel ima neko neka iskustva?