Jump to content

Featured Replies

Postoji neka odredba u Libanu po kome zene ispod 30 godina (a neki kazu 28 ili 26) ne mogu da udju u zemlju.

Ako nisu udate! Takve mogu da udju samo uz pratnju, oca ili brata. Mada to zavisi od slucaja do slucaja - neku ce da puste a neku ne. Ova zabrana vazi samo za nearapkinje. Navodno to kao sprecava prostituciju u Libanu, kao precutna saglasnost drzave je da prostitucijom mogu da se bave samo lokalne Libanke (i ostale arapkinje sa strane jer ima mnogo Iracanki) a ostale stop (recimo Ukrajinke, Moldavke, itd).  Izgleda da je tako jer u Libanu vecina uvoznih prostitutki su matore, tako oko 40.

Znaci za ulazak mozes da se uveris tek na granici.

hvala za ono o godinama.pozdravlja te jedna od 41 godinu koja je možda duhom mlađa od tebe.

ma znam to za prostituciju i ostalo, nego jel ima neka devojka ispod 30 da je nisu odnosno jesu pustili da udje u liban?  :?

e pa onda sam cool, imam gorilu od 2 metra u posadi i 30-godishnju opasnicu od metar ipo, al ona je bash bash opasna, nju pushtam na carinike u krajnjoj nuzdi...bejrut se mora videti!!! :P

nego da li je neko spavao u pustinji, eventualno pronashao neka nomadska plemena koja josh uvek zive nomadskim zivotom?  ::arabia:

Imas nomade, posebno u Siriji. Mislim i da ces ih videti na ruti od Damaska ka Palmiri. Sad, nisam imao iskustva da svracam i nocim kod njih. Doduse, spavao sam u jordanskoj pustinji Wadi Rum, sa sve nogama u pesku :hihi: Inace, mislim da ih ima i u Jordanu. Za Liban nisam siguran, previse je moderan. Mada, ako zelis da i tamo vidis "egzotiku" po tom pitanju, poseti cuvena palestinska izbeglicka naselja, na obodu Bejruta - Sabra i Shatila.  

Kada sam ja isao u Liban prosle godine od zena koje su tamo bile same ogromnu vecinu nisu pustili, pustali su samo razne Arapkinje. Cak i neke nearapkinje u pratnji nisu pustali recimo jedna Nemica bila sa bratom i nju nisu pustili.

I ako se ubedjivala sa carinicima da su brat i sestra, pokazivala pasose - isto prezime, ista adresa, itd.

Nisu je pustili, rekao sam joj da je bolje da je rekla da su muz i zena.

Ja sam "prosvercovao" jednu Holadjanku, objasnio sam cariniku da mi je zena. Nije se dao, poceo da ispituje, kako ti iz Srbije a ona iz Holandije, kako da verujem da ti je zena. Ja sam ga nalagao da smo skoro u braku kao od pre dva meseca i da idemo na medeni mesecu Bejrut. ;) I jos sam mu pokazao svoj izvod iz maticne knjige rodjenih koji sam imao iz nekog razloga. Carinik obrce okrece list, nista nije razumeo ali je ukapirao da je to neki zvanicni dokumet, ima drzavni grb i pecat. I pitao me "Marriage document?", aha kazem i tako pustio Holandjanku i mene unutra. :P

Tada kada sam ja bio primetio sam da obavezno vracaju zene iz Azije, bila gomila nekih iz Juzne Koreje, Hong Konga, odakle sve ne i sve su ih vratili.

pa i ja sam bila u fazonu da zaprosim nekog backpekera usput :), sjajna pricha-tako sam i mislila-kako se snadjesh, ma idem u bejrut makar se maskirala u mushko

thanx, nego jel ima neko LP, makar i za kopiranje?

pozzz svima

Ima kod mene jedan vocic LP Bliski Istok, mislim da je iz 2001. Na kopiranje naravno.

Naravno zahvalila se Holandjanka ali ne tako kao vi mislite. ;)

Placala sve troskove u Libanu, a posle i povratku preko Sirije i Turske odakle zbrisala

kuci avionom. Dobro sve to i nisu bile neke jace pare.

Dobio sam i poziv da je posetim u Holandiji sto sam naravno iskoristio.

Naravno porodica joj nije ni znala da je isla u opasne arapske predele, to je bilo vreme kada su

bese ubili onog filmskog reditelja tamo. Jos i cela porodica vrlo religiozni katolici.

Tako da sam morao da lazem gde i kako smo se sreli.

Zenska zivi u jednom selu pored Utrechta, tamo joj porodica ima farmu krava.

Interesantno bese overiti seoski zivot u Holandiji sa svime sto ide uz to.

Ali selo ovde kod nas je bolje. :P

Cuo sam jos i pricu da je za zene mnogo liberalniji ulaz u Liban ako se ulazi iz Sirije na severu Libana, dakle tamo prema gradu Tripolis. Navodno tamo na severu zivi mnogo vise hriscana pa su stvari drugacije.

Kao i vecina onih koji rade tamo na libanskoj granici su hriscani pa drugacije gledaju na stvari.

Nisam proverio iz prve ruke, mozda neko zna vise.