Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav,nov sam na forumu,imam 19 godina i do sad sam putovao samo klasicnim agencijama  obicno juznije(Grcka,Turska,Egipat,Italija...).
Slabo sam upucen a zeleo bi da obidjem evropske destinacije kao sto su Prag,Berlin,Frankfurt,Varsava.
Kako je najeftinije putovati?Cuo sam da je najeftinija varijanta do Budimpeste pa onda na neke jeftine varijante voza ili autobusa.Takodje i za smestaj bi mi znacilo ako neko ima neki savet tu sam cuo da je booking najbolij.Imam isic studentsku karticu i ne znam nasta sve imam popuste.
Hvala unapred :smile:

Prelistaj malo forum, naci ces odgovore na sva tvoja pitanja.

Na sajtu https://www.isic.org mozes videti spisak svih popusta na koje imas pravo sa studentskom karticom. Negde je ulaz i dz.

Do Budimpeste mozes vozom za 25€ (povratna karta) pa dalje npr. gledaj polskibus do Varsave, Praga itd; ja sam kupovala njijove karte i za 20 centi. Imaju i druge low cost autobuske kompanije kao sto su orangeways, students agency bus, flux bus... A mozes i vozom. Do Berlina Ryan air iz Nisa i Temisvara, bilo je karta za 3€ u februaru. Pogledaj gde sve lete Ryan i Wizz iz BG, NI, Temisvara i Budimpeste. 

Za smestaj gledaj booking, hostelworld, airbnb, agoda, ili pak couchsurfing, bewelcome ili ako volis da stopiras - trustroots. Ako hoces, mogu ti u poruci poslati link za 10% popusta za smestaj na bookingu.

I naravno, medjunarodno zdravstveno osiguranje koje uvek treba da uplatis a da se nadas da nikad neces iskoristiti - preporucujem Uniqa.

Edited by Ruby

16 hours ago, Ruby said:

I naravno, medjunarodno zdravstveno osiguranje koje uvek treba da uplatis a da se nadas da nikad neces iskoristiti

...koje,iako je mozda "na papiru" obavezno,predstavlja vise bacanje para.Taj novac se moze (pametnije) iskoristiti za nesto drugo,vezano za putovanje:kupiti neku kartu,probati lokalnu hranu,prozderati neko pivo...sta vec.

Jeste, prozderi pivo za tih 10ak evra, spotakni se niz stepenice, slomi nogu, ruku, pa plati 1000 evra lecenje. Sjajna investicija!

Upravo tako.

Sta propisi nalazu, tj. da li je obavezno ili nije, to me mnogo i ne interesuje. Nikad me niko ni na jednoj granici nije pitao imam li osiguranje. Svako je slobodan da izabere da li ce tih 10-15€ potrositi na osiguranje, nekoliko piva, 2-3 sladoleda ili koktel-dva. Ja licno smatram da na nekim stvarima ne treba stedeti i da je ovo jedna od stvari za koju me treba misliti "ma nece se to meni desiti, koje su sanse". Dovoljno sam se nagledala porodica koje po Fb, gofundme i slicnih sajtova skupljaju novac da bi tela svojih bliznjih koji su poginuli negde u Aziji transportovali u domovinu. Iako znam da su male sanse da ce mi trebati, jednostavno, ne zelim sebe ili ne daj boze svoju porodicu da dovedem u takvu situaciju.

Naravno, svi smo slobodni da izaberemo da li cemo nekih desetak evra da popijemo, pojedemo i ugradimo u zadnjcu ili budemo odgovori prema sebi i bliznjima i uplatimo osiguranje.

22 hours ago, Dragance said:

Jeste, prozderi pivo za tih 10ak evra, spotakni se niz stepenice, slomi nogu, ruku, pa plati 1000 evra lecenje. Sjajna investicija!

Takav "scenario" samo ekstremno smotane likove moze da strefi.Za njih je onda bolje da sede kuci i ne mrdaju nigde iz fotelje :smile:

@Ruby: Da li treba davati pare za nesto sto se desava jednom u 1000 slicajeva (ako ne i u par hiljada slucajeva)?Da li treba radije dati nekoj lopovskoj kompaniji  1000 puta po 10 evra,pa cekati da ti se nesto "desi" i da onda kazes "Eto,super sto imam sad osiguranje"?Ili ces tih 10000 evra pametnije uloziti u nesto drugo?

Naravno,na svakom je slodoban izbor na sta ce potrositi svoj novac.Samo ne treba srljati u nesto nepotrebno (tj. ne-toliko-potrebno).

Verujem da si se ti skucio od tih ustedjenih 10000 evra. Ili barem postao deonicar u nekoj pivnici :biggrin:

• 3 months later...

Sto se smestaja tice mozes da probas sa sajtovima koji ne podrazumevaju placanje hotela, kao npr Couchsurfing, Be welcome,  gde mozes da odsedas kod lokalaca ili Workaway, Woofing gde mozes da radis za smestaj i hranu. 

Sto se prevoza tice ako su spreman na avanturu, autostop ide odlicno u vecini evropskih zemalja, u suprotnom imas razne opcije kao interrail pass ili jeftini letovi.

Pogledaj ovaj clanak https://www.klubputnika.org/servis/iskustvenik/3818-kako-jeftino-putovati

• 1 month later...

Poz
Jel agoda pouzdana za smjestaj?
Jel se moze kako upecati par dana prije puta na booking ili airbnb da hoteli i ovi sto smjestaj izdaju bas dosta snize cijenu?

• 2 weeks later...
Poz
Jel agoda pouzdana za smjestaj?
Jel se moze kako upecati par dana prije puta na booking ili airbnb da hoteli i ovi sto smjestaj izdaju bas dosta snize cijenu?
Ajmooo

Agoda jeste pouzdan sajt, kao i svi drugi. Kazu ljudi da je narocito popularan za smestaj u Jugoistocnoj Aziji.

Moguce je naci neki povoljan smestaj na bookingu i dan-dva pred put, ali ne za dzabe, kako ti mozda ocekujes, vec po razumnoj i prihvatljivoj ceni. 

Ako ti je bas stalo da ustedis svaki moguci evro, rezevisi nesto povoljno na bookingu, gde imas opciju "free cancellation" do dan ili 7 dana pred put, cisto da garantujes sebi smestaj, pa prati i dalje ako se pojavi nesto jos povoljnije. Ako se to desi, rezervises to povoljnije, a ovo prethodno rezervisano obavezno otkazes u navedenom roku.

Agoda jeste pouzdan sajt, kao i svi drugi. Kazu ljudi da je narocito popularan za smestaj u Jugoistocnoj Aziji.
Moguce je naci neki povoljan smestaj na bookingu i dan-dva pred put, ali ne za dzabe, kako ti mozda ocekujes, vec po razumnoj i prihvatljivoj ceni. 
Ako ti je bas stalo da ustedis svaki moguci evro, rezevisi nesto povoljno na bookingu, gde imas opciju "free cancellation" do dan ili 7 dana pred put, cisto da garantujes sebi smestaj, pa prati i dalje ako se pojavi nesto jos povoljnije. Ako se to desi, rezervises to povoljnije, a ovo prethodno rezervisano obavezno otkazes u navedenom roku.
Treba mi za 21-24 oktobar.
Na booking je najeftinije preko 200 € za 3 osobe sto je dosta skupo. kapiram ima ono hoteli dje nisu puni pa spuste cijenu da bi neko bookirao praticu, vidjecu i na airbnb kakva je situacija ..
  • 2 weeks later...

Pogledaj i na Trivago platformi, oni su bili pravo iznenađenje za mene. Ne izbacuju samo pretrage za hotele već i za stan na dan, što ti je uglavnom isplativija varijanta. Sinhronizovan je sa Booking sajtom, tako da ti je to dva u jedan, mada mi se čini da je Airbnb jeftiniji od Booking-a.