Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li je neko koristio APC automate na aerodromima prilikom ulaska u SAD? Predstoji mi tranzit kroz SAD na putu za južnu Ameriku pa planiram koristiti ove automate prilikom tranzita  pošto navodno značajno skraćuju vreme čekanja prilikom ulaska u zemlju. Kakva su vaša iskustva?

U teoriji skraćuju vreme za ulazak, ali to je ako te ne prebace na manualnu kontrolu (tj. dobiješ X na slipu). Pošto onda moraš da ideš u red, u kom je obično MNOGO veća gužva nego u običnom. Moja statistika je 7 X-eva od 8 pokušaja (samo je radilo prvi put), i svaki put sam proveo značajno više vremena u tom redu za dodatnu kontrolu nego da sam samo otišao u normalni red.

31 minutes ago, deleter said:

U teoriji skraćuju vreme za ulazak, ali to je ako te ne prebace na manualnu kontrolu (tj. dobiješ X na slipu). Pošto onda moraš da ideš u red, u kom je obično MNOGO veća gužva nego u običnom. Moja statistika je 7 X-eva od 8 pokušaja (samo je radilo prvi put), i svaki put sam proveo značajno više vremena u tom redu za dodatnu kontrolu nego da sam samo otišao u normalni red.

Da li znas zasto dobijas X?

Ja koristim Global Entry kioske i [da kucnem u drvo] nisam nikad dobio X.

Ja sam koristio jednom u povratku iz južne amerike i prošao bez problema.

Sent from my F8131 using Tapatalk

11 hours ago, jms_uk said:

Da li znas zasto dobijas X?

Ja koristim Global Entry kioske i [da kucnem u drvo] nisam nikad dobio X.

Pričao sam sa ljudima iz CBP-a i uvek je problem sa APIS-om od avio kompanija, tj. ili ne upišu sve podatke ili ih pogrešno upišu (generalno letim sa AA-om preko bare ili iz južne amerike). Čak jednom prilikom na DFW-u mi nije hteo prihvatiti uopšte pasoš na mašini (očita mi vizu, ali neće pasoš) i tako na 5 različitih mašina... :maddd:

Malo ti zavidim na Global Entry-iju pošto kada saberem koliko sam vremena protraćio u njihovim redovima, duša me zaboli...

1 minute ago, deleter said:

Malo ti zavidim na Global Entry-iju pošto kada saberem koliko sam vremena protraćio u njihovim redovima, duša me zaboli...

Verujem, tj. secam se...

Ja sam aplicirao odmah kad sam video da su otvorili GE za Britance.

• Author

Hvala na odgovorima! S obzirom na navedenu statistiku probaću onda prilikom prvog transfera u odlasku, u TPA, ipak ići na manualnu kontrolu pošto tamo i nema većih gužvi te ću onda u povratku, u MIA, isprobati APC ukoliko mi to dozvole. Čuo sam da službenici koji usmeravaju putnike u kolone za rezidente ili posetioce nekada ne dozvoljavaju da posetioci dođu do APC mašina pošto se ove navodno nalaze samo na ovoj drugoj strani? Da li neko ima informaciju kakva je situacija u MIA? 

Edited by Kornelije

Ne mozes sam da biras gde ces ici nego samo moze neko da te posalje na “kiosk” da se sam cekiras. Ja sam samo prvi put isao na salter na razgovor, svaki sledeci put sam isao na kioske i nikad nisam imao probleme.
Kad sam cekao u redu za saltere, prilaze sluzbenici pitaju te da l si nekad bio u US i pogledaju pasos i salju u drugu zmiju za kioske gde su i Ameri.

• 1 year later...

Ja idem u Miami na letovanje sa porodicom. Da li se dalje popunjava papir u avionu prilikom ulaska u USA ili to na automatu popunjavam?Kao i prvi put idem za USA zanima me jel idem na automat gde daje X ili idem u red na salter sve u svemu koja je procedura?

ja sam isto ulazio preko majamija u januaru, nije mi radio pasos na APC automatu, a probala je i sluzbenica koja sedi tamo i pomaze ljudima da skeniraju.....poslala me u neki dugacki red, ali  sam uspeo da se promuvam i da se prebacim u onaj gde su stali  ljudi  koji su odmah hteli na manuelnu kontrolu.....

koliko sam izvalio, otprilike je 50% posto ljudi proslo automat, a 50 % nije.....izgleda da ima do citanja podataka, moja viza je malo zamrljana od pecata sa susedne stranice..

btw, papir se vise ne popunjava....

Meni je viza u starom pasosu, cuo sam kada nije viza u istom pasosu isto ide X . e sad ako prodjem na automatu jer to to ili isto ides posle kod granicnog policajca?