Jump to content

Featured Replies

Posted

Pokušavam da otkrijem da li je potrebna ikakva viza za aerodromski tranzit u Kuala Lumpuru, sa Air Asia. Znam da najčešće za takve stvari ne treba nikakva viza ako se ne izlazi iz tranzitne zone. Međutim, na sajtu Air Asia piše sledeće:

2. Transit Without Visa (TWOV)

Transit Without Visa (TWOV) is only applicable after clearing Malaysian Immigration – for a maximum of 120 hours stop-over in Malaysia.

Countries eligible for Transit Without Visa:

Sri Lanka, India, Pakistan, Bangladesh (Diplomatic & Official Passports only), Bhutan, China, Myanmar, Nepal, Vietnam

Eligibility

Onward ticket must be within 120 hours.
Must arrive and depart only via the same airport. (E.g. Arrive in LCCT, Depart from LCCT)

Guest(s) may arrive & depart via AirAsia/other airline and connect/depart via said airlines; as long as flights departing the country depart from the same entry point.

Posses a valid onward ticket and carry a Single Entry Visa (SEV) or Multiple Entry Visa (MEV) issued from/and are heading to any one (1) of the seven (7) countries listed below:

Australia, New Zealand, United States of America (USA), Japan, China, Taiwan, South Korea

*TWOV will not be issued if next country of destination is not listed as above.

Da li sam dobro shvatio?

To je ova stranica: https://www.airasia.com/au/en/latest-news/malaysia-entry-requirement.page

• Author

Da odgovorim sam sebi i dodatno povećam zbunjenost. Sajt aerodroma Kuala Lumpur kaže:

Passengers arriving from abroad:

with immediate international connecting flights and boarding passes may proceed directly to the departure hall.

Međutim, u samom dnu stranice stoji jedan odvojeni pasus koji kaže ovo:

Kindly proceed through the Arrival Immigration check-point, collect your luggage (if any) and clear through Customs before checking-in at the respective terminal for your connecting flight. Passengers are reminded to ensure that they have the necessary valid travel documents (passport, Visa, etc.) to clear through the Arrival Immigration check-point into Malaysia.

Što znači da nema šanse da se jednostavno ostane u tranzitnoj zoni i pređe na sledeći let. Mora se proći kroz Arrival Immigration i Customs. I još podsećaju da treba imati vizu. 

4 hours ago, Lazar said:

Što znači da nema šanse da se jednostavno ostane u tranzitnoj zoni i pređe na sledeći let. Mora se proći kroz Arrival Immigration i Customs. I još podsećaju da treba imati vizu. 

Ako su ti odvojeni letovi, ne mozes da ostanes u tranzitnoj zoni, vec moras da prodjes kroz pasosku i carinsku kontrolu, uzmes prtljag i ponovo ga cekiras az sledeci let.

Takodje imaj u vidu da Air Asia leti sa KLIA2 terminala.

Izvinjavam se što upadam u temu, ali aktuelna tema o vizama pa da ne tražim neku staru. A i svakako je sve konfuzno sa malezijskim vizama, te važi elektronska te ne važi..  

Trenutno smo na Koh Lipe na Tajlandu. I ima brod svaki dan za Langkawi, sat i po vožnje. 

Je l probao neko da ode bez vize? :smile:

Da li oni na ostrvu kontaju da srpski pasoš zahteva vizu, ko zna. 

Ili da napravim elekrronske pa se tamo svađamo kada stignemo ako ne daju

26 minutes ago, samsung said:

Izvinjavam se što upadam u temu, ali aktuelna tema o vizama pa da ne tražim neku staru. A i svakako je sve konfuzno sa malezijskim vizama, te važi elektronska te ne važi..  

Trenutno smo na Koh Lipe na Tajlandu. I ima brod svaki dan za Langkawi, sat i po vožnje. 

Je l probao neko da ode bez vize? :smile:

Da li oni na ostrvu kontaju da srpski pasoš zahteva vizu, ko zna. 

Ili da napravim elekrronske pa se tamo svađamo kada stignemo ako ne daju

Mozda oni iz brodske kompanije proveravaju da li imas adekvatnu dokumentaciju. 

Ovi iz agencije što prodaju karte svakako ne znaju šta je Srbija i čemu to služi. Bila je faca ovako, Srrb.. hm, what :huh: 

Probaćemo nešto svakako. Čak i bez vize mogu jedino da nas ne puste na brod ili ako oni ne gledaju da nas na ostrvu ne puste i vrate. 

Prošlo vreme za edit pa evo apdejt u novoj poruci. U drugoj agenciji se žena baš potrudila, rekla sedi mora neko da zna, sada ću da zovem, pa zvala prevoznika, ne znaju ni šta je Srbija ni da li treba viza, onda zvala malezijsko imigraciono i - ..  kažu ne treba ništa, samo ćemo dobiti pečat :smile: 

E sad' ako nas uhapse tamo i osude za srebrenicu, zbog čega nam zapravo i treba viza, to je prva agencija za prodaju karata sa leve strane kada se uđe u walking street sa plaže, uložite joj protest ako se neko zatekne tamo :smile: 

Moje iskustvo:

- ako nisu vezani letovi moraš "u" Maleziju,

- ako smatraju za potrebno traže kartu iz destinacije gde ideš AA.

(leteli smo AA iz KL za Kolombo).

Pitao sam našu ambasadu u Džakarti, evo odgovor, mada ni oni ne znaju oko elektronske vize :smile: 

--------------

Postovani g. xyz,

za srpske drzavljane je potrebna viza za ulazak u Maleziju. Ukoliko stignete bez vize drzace vas u pritvoru na grancnom prelazu dok ne nadju nacin da vas vrate odakle ste stigli. Sto se tice elektronskih viza za sada nismo imali iskustvo sa njima i za to bi trebalo da vam tacnu informaciju da njihova Ambasada u Beogradu. Mi zvanicnim putem nismo obavesteni da je bilo promena, odnosno da postoji opcija vadjenja elektronske vize za nase drzavljane. Inace, u pravu ste sto se tice zbrke sa bezviznim rezimom koji je malezijska strana uvela za nase drzavljane sredinom 2015, ali i potom ukinula od 1. januara 2017. Mi smo reciprocno ukinuli njima vize od 01. januara 2016, ali smo, zbog njihovog ukidanja bezviznog rezima bez ikakvog objasnjenja, ponovo uveli vize od 01. januara 2018.

Srdacan pozdrav

Embassy of the Republic of Serbia
Jl. HOS Cokroaminoto 109, Menteng
Jakarta 10310 - Indonesia
Ph. 021 314 3560/314 3720
Fax. 021 314 3613

Edited by samsung

• 2 months later...
On 3/5/2018 at 4:55 AM, samsung said:

Pitao sam našu ambasadu u Džakarti, evo odgovor, mada ni oni ne znaju oko elektronske vize :smile: 

--------------

Postovani g. xyz,

za srpske drzavljane je potrebna viza za ulazak u Maleziju. Ukoliko stignete bez vize drzace vas u pritvoru na grancnom prelazu dok ne nadju nacin da vas vrate odakle ste stigli. Sto se tice elektronskih viza za sada nismo imali iskustvo sa njima i za to bi trebalo da vam tacnu informaciju da njihova Ambasada u Beogradu. Mi zvanicnim putem nismo obavesteni da je bilo promena, odnosno da postoji opcija vadjenja elektronske vize za nase drzavljane. Inace, u pravu ste sto se tice zbrke sa bezviznim rezimom koji je malezijska strana uvela za nase drzavljane sredinom 2015, ali i potom ukinula od 1. januara 2017. Mi smo reciprocno ukinuli njima vize od 01. januara 2016, ali smo, zbog njihovog ukidanja bezviznog rezima bez ikakvog objasnjenja, ponovo uveli vize od 01. januara 2018.

Srdacan pozdrav

Embassy of the Republic of Serbia
Jl. HOS Cokroaminoto 109, Menteng
Jakarta 10310 - Indonesia
Ph. 021 314 3560/314 3720
Fax. 021 314 3613

pa jel ode na kraju u langkawi bez vize, ili sa vizom :smile: ?

• 4 weeks later...

Uh, ulogovao se posle dugo vremena i vidim notifikaciju za citiran post, jeste zakasneo, ali evo odgovor,  izvinjavam se :smile:  

Bili na Tajlandu do pred kraj marta, vratio se i već u maju odoh u kinu, sada se i odatle vratio, vreme leti :/ 

Ne, na kraju nismo otišli.  Otišao sam ipak lično da pitam u imigraciono ili kako se to zove, gde se pregledaju pasoši kada stižeš na Koh Lipe iz Malezije i žena zvala nekoga i opet ne znaju da li treba. I pitam pa ok, ako stignemo i Malezijci skeniraju pasoš videće da li treba ili ne treba, ona kaže pa da, videće. Ali ako treba a nemam, neće nas samo vratiti nego uhapsiti pa vratiti uz moguću zabranu ponovnog ulaska itd. 

Te je to ipak bio glup rizik ne zbog hapšenja nego da ne zakomplikujemo nešto oko Malezije zauvek :sleep:

Edited by samsung

Ti malezijski granicari otvore cetvore oci kada ugledaju srpski pasos, makar je takvo bilo moje iskustvo. Mislim da bi svakako bio veoma sumnjiv da tako banes dza ili bu sa srpskim pasosem. 

• 3 weeks later...

Ako letimo iz Singapura za Denpasar,presedanje u KL,1h30min pauza,koja nam treba viza? Na sajtu ambasade ne pise za tranzitnu vizu,ili da uzmemo onu kao sto smo vec dobili,jedan ulaz,700 din i gotovo...

17 hours ago, altinjani said:

Ako letimo iz Singapura za Denpasar,presedanje u KL,1h30min pauza,koja nam treba viza? Na sajtu ambasade ne pise za tranzitnu vizu,ili da uzmemo onu kao sto smo vec dobili,jedan ulaz,700 din i gotovo...

isto ti je ili tranzitna, ili standardna turisticka...potpuno svejedno....

E,to.Hvala. Nesto pratim letove iz Singapura za Bali,sve sa presedanjem u KL,direktno je skuplje dosta. Hvala jos jednom na informaciji.

www.jetcost.com.sg

Pogledaj kod ovih, pa direktno na avio kompaniju.

Često je jeftinije ka Lamboku, što je i isplativije jer verovatno planiraš i Gili ostrva.

• 7 months later...

Vratismo se sa Azijske avanture,7 dana Bangkok,15 dana Bali.Elem,iz Bangkoka smo leteli preko KL za Denpasar,imali smo vizu za Maleziju,ali meni nesto nije jasno,kada smo sleteli u KL,odmah smo isli na drugi gate,nismo prolazili imigraciono,pred samo ukrcavanje u avion,3 lika stoje,i pocinje ispitivanje,ime i prezime,gde putujem,koliko ostajem,da li sam putujem,pasos je jedan uzeo i vrteo ga 10 minuta,lampom je gledao sa svih strana onu stranicu sa licnim podacima i na kraju sve ok. e,sad,moje pitanje glasi,da li je on primetio vizu,ali nije ponistena,i da li bih sad mogao ponovo u Maleziju,jer mi viza vazi do 26.marta. Znaci,nemam uopste pecat nikakav za Maleziju.

bila su dvojica malezana,i jedan(po izgledu mi lici na australijanca,amerikanca,plav,2 metra,debeo),i svi su gledali pasos. Taj"dvometras" mi lici na granicnog policajca,imao je neku karticu oko vrata. Ne znam,zaista.Cisto sam izneo sto sam doziveo,mozda cu ambasadu pozvati da pitam,uostalom nije ta viza skupa.Imam jedino izlazni pecat iz BKK,i posle ulazi u Denpasaru. A malezijska viza,i stranica pre,netaknuta.

Ako si bio u tranzitu ne bi trebalo da su poništili vizu. Naime, nisi ulazio u zemlju.

4 hours ago, pedjalon said:

Ako si bio u tranzitu ne bi trebalo da su poništili vizu. Naime, nisi ulazio u zemlju.

Da,tranzit. Leteli smo Malindo Air iz BKK.