Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svim clanovima ove fine zajednice, imam par pitanja u vezi putovanja za Tunis.. Isao bih preko agencije, svideo mi se jedan hotel u mestu Yasmine Hammamet, ali na Booking.com jedva ima 5.6 ocenu, i generalno Tunizanski hoteli nemaju bas dobre ocene osim onih bas bas skupih, al nisam ja jos ta klasa :smile: Imate li neki predlog za neki hotel, ali da ima i pristojnu cenu, a opet i regija da je fina, da ima sta da se obidje u blizini hotela, neke prodavnice, kafici... Ovaj prvi sto sam naveo ima po slikama vrhunsku lokaciju, preko puta je plaza, brdo kafica i prodavnica i lepa promenada za setnju, sto se kaze idealno za letnji odmor. Planiram ici u junu, za sada solo, gledao sam cene jednokrevetnih skroz su povoljne ako se ide 5-og juna sto meni i odgovara, i zbog posla i zbog manje guzve. Mislim ako neko uleti do tada bice sjajno, ako ne jbg, ide zivot dalje, haha :smile: Jos ovo posto nikad nisam imao AI uslugu, sta ona obuhvata osim hrane i pica? Npr besplatno koriscenje saune, spa centra, teretane i ostalih zabavnih i sportskih objekata ili...? Cisto iz radoznalosti pitam :smile: 

@DonMarko96

Ovako, idemo redom. Mislim da mislite na El Mouradi El Menzah u Yasmin Hammametu, hotel je dobar za Tunis i njihovih 4*, bio sam u tom hotelu 2013god, jedini nedostatak je plaza, nije losa ali po meni ima mnogo ljepsih u Tunisu. Moj savjet je da idete u drugoj polovini juna, zbog temperature vode. Ja uvijek u Tunis idem u julu. Sto se tice Yasmin Hammameta to je vjestacka tvorevina, Hammamet je relativno blizu i mozete ici taksijem. Ne znam na koliko dana ali mozete otici u Tunis, Kartaginu i Sidi Bou Said. Ja ove godine idem u Mahdiju sto preporucujem i Vama. Plaza je neuporedivo ljepsa nego u Yasmin Hammametu plus blizina samog grada Mahdije (hoteli su u turistickoj zoni, nekoliko kilometara od samog grada), do Susa i Monastira mozete brzo i jeftino stici vozom. Takodje, Sfax i El Jam su vam blizu, mozete koristiti louge iz Mahdije do El Jama ili vozom iz Monastira. Sto se tice All Inclusive usluge, imate 3 obroka (dorucak, rucak i vecera), pica u toku dana u baru na bazenu, plazi i loby baru. Palacinke, pizze i fast food se sluze u odredjeno vrijeme u toku dana. Lezaljke ne placate. Dobijate 1,5l vode dnevno. Ako hotel ima teretanu i ona je besplatna. Spa centar i masaze se naravno naplacuju. U Turskoj u boljim hotelima Vam je ukljucena sauna u All Inclusive uslugu. Ako Vas jos nesto interesuje pitajte. :biggrin:

Edited by dr.srle

• 2 weeks later...
  • Author
[mention=15068]DonMarko96[/mention]
Ovako, idemo redom. Mislim da mislite na El Mouradi El Menzah u Yasmin Hammametu, hotel je dobar za Tunis i njihovih 4*, bio sam u tom hotelu 2013god, jedini nedostatak je plaza, nije losa ali po meni ima mnogo ljepsih u Tunisu. Moj savjet je da idete u drugoj polovini juna, zbog temperature vode. Ja uvijek u Tunis idem u julu. Sto se tice Yasmin Hammameta to je vjestacka tvorevina, Hammamet je relativno blizu i mozete ici taksijem. Ne znam na koliko dana ali mozete otici u Tunis, Kartaginu i Sidi Bou Said. Ja ove godine idem u Mahdiju sto preporucujem i Vama. Plaza je neuporedivo ljepsa nego u Yasmin Hammametu plus blizina samog grada Mahdije (hoteli su u turistickoj zoni, nekoliko kilometara od samog grada), do Susa i Monastira mozete brzo i jeftino stici vozom. Takodje, Sfax i El Jam su vam blizu, mozete koristiti louge iz Mahdije do El Jama ili vozom iz Monastira. Sto se tice All Inclusive usluge, imate 3 obroka (dorucak, rucak i vecera), pica u toku dana u baru na bazenu, plazi i loby baru. Palacinke, pizze i fast food se sluze u odredjeno vrijeme u toku dana. Lezaljke ne placate. Dobijate 1,5l vode dnevno. Ako hotel ima teretanu i ona je besplatna. Spa centar i masaze se naravno naplacuju. U Turskoj u boljim hotelima Vam je ukljucena sauna u All Inclusive uslugu. Ako Vas jos nesto interesuje pitajte. :biggrin:

Paaa uplatio sam upravo El Menzah, nekako mi je najvise nudio ulozeno dobijeno, idem 1. Juna, 11 dana preko oktopoda tj Sunline-a koji organizuje turu... a sto se izleta tice sahara je sigurna, mozda i kartagina ako cena izleta bude ok... nije bilo termina za 5.6 za jednokrevetnu, svi hoteli popunjeni, a i ovi iz agencije su mi preporucili yasmin hammamet kada sam ih pitao sta je dobro za odrasle (mislim imam tek 21god, ali opet ne bih da mi glavno okruzenje budu roditelji sa malom decom i da kazemo stariji parovi) sto se sadrzaja tice i to. Znaci baza mi je yasmin hammamet, razmisljao sam i o El mouradi beach u hammametu, ali ipak sam se odlucio za yasmin. Cena taksija slicna kao Srbiji tj Beogradu ili...? Slobodno mi daj sto vise informacija, trebace, inace hvala tiii i molim te da mi ne persiras [emoji2]

Sent from my iPhone using Tapatalk

@DonMarko96

Napravio si dobar izbor. Mislim da neces moci bas da uzivas u moru ali dobro, bar ja ne bih mogao na toj temperaturi mora. Odlazak u Saharu je lijep izlet to ti i preporucujem da ides sa agencijom. Odlazak do glavnog grada Tunisa, Kartagine i Sidi Bu Saida mozes sam. Kada sam ja bio mislim da je cijena izleta bila oko 40€, Sahara je bila oko 110€. Taksi nije skup. Naravno prije svake voznje ugovori cijenu a novac dajes tek kada stignes na odrediste. Preporucujem ti da sam obidjes Tunis, Kartaginu i Sidi Bu Said, tako ces bolje upoznati grad. U Yasmin Hamametu nemas zeljeznicku stanicu tako da moras otici taksijem do Hamameta i onda odatle za par eura do Tunisa. Dobro prouci sve i napravi plan puta. Ako te jos nesto interesuje pitaj :biggrin: 

Edited by dr.srle

• Author

@dr.srle hvala ti na informacijama, znaci sam da obidjem Tunis, najvise se plasim da se ne izgubim, ipak nije mali grad... sta je bolje poneti dolare ili eure? Mislim ako prihvataju strane valute bez potrebe da menjam u njihove dinare i to... e da posto planiram da ponesem jedan telefon koji mi je sim free, kupio bih neku njihovu karticu sa netom, pa sad jel imas neku preporuku, mislim koji operater? Uglavnom da se snalazim pa dokle doguram [emoji2]

@DonMarko96 nista, tu sam ako ti nesto treba. Ako nisi siguran da mozes sam da obilazis onda nemoj. To je individualno. Bolje je platiti jos 20€ i ne razmisljati ako si taj tip. Ja licno volim sam da "njuskam". Ja uvijek nosim €, bolje je placati u lokalnoj valuti, proces jeftinije. Nisam koristio njihove sim kartice tako da to ne znam, u hotelu imas free wi-fi. Nadji vodice na internetu, skini mapu grada malo istrazuj, ako vidis na kraju da to nije za tebe uvijek mozes izabrati izlet i platiti agenciji. Ako mogu da ti jos pomognem pisi. Pozdrav!

On 3/16/2018 at 2:00 AM, DonMarko96 said:

@dr.srle hvala ti na informacijama, znaci sam da obidjem Tunis, najvise se plasim da se ne izgubim, ipak nije mali grad... sta je bolje poneti dolare ili eure? Mislim ako prihvataju strane valute bez potrebe da menjam u njihove dinare i to... e da posto planiram da ponesem jedan telefon koji mi je sim free, kupio bih neku njihovu karticu sa netom, pa sad jel imas neku preporuku, mislim koji operater? Uglavnom da se snalazim pa dokle doguram emoji2.png

Mislim da je dosta teško da se izgubiš u gradu u današnje vreme sa sve offline mapama, a posebno ako planiraš da uzimaš njihov SIM i imaš internet.

Ne znam konkretno za Tunis, ali znam da su u Egiptu malko bolji bili dolari za menjanje, tako da ti je moj savet da poneseš obe valute (bar malo da imaš i u jednoj i u drugoj).

Što se tiče SIM-a, imaš ovde pregršt informacija.

• Author
[mention=15068]DonMarko96[/mention] nista, tu sam ako ti nesto treba. Ako nisi siguran da mozes sam da obilazis onda nemoj. To je individualno. Bolje je platiti jos 20€ i ne razmisljati ako si taj tip. Ja licno volim sam da "njuskam". Ja uvijek nosim €, bolje je placati u lokalnoj valuti, proces jeftinije. Nisam koristio njihove sim kartice tako da to ne znam, u hotelu imas free wi-fi. Nadji vodice na internetu, skini mapu grada malo istrazuj, ako vidis na kraju da to nije za tebe uvijek mozes izabrati izlet i platiti agenciji. Ako mogu da ti jos pomognem pisi. Pozdrav!

A videcu jos ima vremena, a kakvi su sa karticama? Ja njima uglavnom placam u kod nas, izbegavam kes lakse mi je mnogo da placam karticom. Nista znaci cim dodjem da zamenim malo eur u njihove dinare i posle lagano...

@deleter Istrazio sam operatere, covece koliko su oni jeftiniji, mislim ako je tabela azurna, 2,25gb dodje negde oko 350-400din sto je smesno.

• Author
[mention=15068]DonMarko96[/mention] koliko se sjecam ja sam karticu koristio sam u trznom centru. Ostalo keš. Sto se tice kupovine u medini tu zaboravi na karticu. 

Nisam ni mislio na medinu pijacu i to, tu se kes podrazumeva, mislio sam na sam hotel, regularne prodavnice i kafice, jer imam dobre kreditne koje su mnogo korisne u inostranstvu ali moraju da se provlace, haha... ma samo da imaju negde bankomat za ostalo cemo lako, a kesa cu poneti svakako nego ako zafali pa zato pitam najvise za kartice.

• 1 year later...

Ja sam uplatio anražman u Hotelu El Mouradi Port El Kantoui. Kakav je hotel,da li je neko bio ? Da li u blizini postoji neka pešačka zona,prodavnice,kafići? Koliko vožnje ima od aerodroma do hotela? Inače idem sa agencijom Sunline 17.9. Kakvo je vreme u tom periodu,more?