Jump to content

Featured Replies

Posted

Elem, za mesec dana planiram kolima do Litvanije. To znači potrebna mi je šengen viza izdata od zemlje krajnje destinacije (Litvanija)... no kako nemamo ambasadu iste, onda zemlje prvog ulaska (Madjarska). Izrezervisao sam hostele po HU, SK i PO uz sve ostale papire ocekujem vizu sa kojom cu se slobodno kretati do Litvanije, zar ne?! Pozivno pismo od osobe iz Litvanije ne igra mi ulogu, zato što se radi o Madjarskoj ambasadi, zato se igram rezervacijama. Kako videh da za Belorusiju ne trebamo vizu  :blob: (živio drug Lukašenko), razmišljam da prođem tuda, jer izbegavam očajne Poljske puteve, dobijam još malo auto-puta a i kraće je. Elem, hoće li mi onda na Litvanskoj granici praviti problem?! Više ulaska je dozvoljeno, zar ne?! Možda da pokucam nekoj drugoj ambasadi za vizu pošto ne znam kakvi su Mađari... ali po praćenju situacije ne bih rekao da su slatki?! Npr. Poljskoj (kao fiktivnoj zemlji krajnje destinacije) ?! Ako ima neko neki savet neka ga baci ovde, da se ne ispalim bezveze...  Tu Jevropu treba :psuje:

Ako hoces kroz Belorusiju, moraces imati multisengen. Sto se tice najblize Litvanske ambasade, iona je u Madjarskoj ali da bi dosao do nje vec ti treba sengen tako da tu varijantu mozes odbaciti u startu. Sto se tice uslova za dobijanje madjarskog sengena, imam prijateljicu koja radi u telefonskoj podrsci za madjarski sengen pa cu joj veceras dati par pitanja i prenecu ovde odgovore.