Jump to content

Featured Replies

Posted

Ćao društvo,

Odavno sam planirao da posetim Albaniju i sada ću imati konačno tu mogućnost ,letim iz Budimpešte do Tirane,elem čuo sam da su jako ljubazni i da ne moram da imam strah da će me neko napasti zato što sam Srbin.Da li neko ima iskustava u vezi autobuske linije izmedju Tirane i Skoplja,znam da ide bus iz Tirane za Skoplje oko 16:00 h.Jedan drug sa Kosova mi je savetovato da mi je bolje da putujem do Pristine pa od Pristine do Skoplja ali mi je to komplikovanije od ove prve solucije.Ako neko ima neko iskustvo sa Tiranom bio bih mu veoma zahvalan :smile:

Potraži prevoznike na sajtu skopske autobuske stanice, pa onda izguglaj njihov red vožnje.

http://m.sas.com.mk/

Autobus nisam koristio, stopirao sam tuda više puta, i autostop radi dobro.

Predrasude da će ih neko napasti, ljudi obično imaju samo dok prvi put odu u Albaniju. Divan narod, toliko o tome. :smile:

• 2 months later...
  • Author

Mozda malo kasnije odgovaram,ali prenosim svoje iskustvo,bilo mi je prelepo,nisam osetio apsolutno osetio nikakvu diskriminaciju cak sam nasao i dva druga tamo.Hrana je odlicna,u principu kao i kod nas i sve je jeftino od taksija do hostela sa doruckom,koji sam platio svega 12 e,a bio je u centru grada.

Kartu sam kupio na atuobuskoj stanici,kostala je 24 e ,i isli smo kombijem a ruta je bila Tirana-Pristina-Skoplje,na granici apsolutno nije bilo nikakvih problema,cak nisam dobio ni pecat.

Imao si pravo kada si rekao ,,divan,, narod,jer su zaista takvi i bili prema meni. :wink: