Jump to content

Featured Replies

Posted

Ne znam za vas ali LP travel book je bila veliki deo opeme kad sam putovala.

Imam Lonley Planet Travel Book Russia & Belarus sa sve Sibirom u njoj i transibirskom zeleznicom...

Ako neko zeli da putuje u te krajeve rada sam da je pozajmim na mesec dva tri...

cak u njoj ima zapisano tona stvari, promena imena ulica i slicne sitnice koje zivot znace...

Mapa Minska i Moskve su isto na raspolaganju kao i Rusko-Angleski Razgovornik (knjizica sa frazama), knjizica sa Ukrajinskim frazama (na srpskom), knjizica sa Italijanskim frazama (takodje na srpskom),

Upravo mi je stigla velika autokarta Hvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije sa mapama 10 gradova u Hrvatskoj ali nju cu moci da ustupim tek tamo negde u maju...

eto...

:-D

:-D

sjajna ideja...

moj repertoire sledi:

city guide:hamburg

little tourist guidebook:busan

evropa-DK- uzaaasno tesko i neprakticno izdanje + misli se na zapadnu evropu i grcku, dakle bez balkana, slovacke i istoka.... : (

knjizice sa frazama na italijanskom, spanskom i portugalskom

:wink:

Došao sam u posed knjige Kumevava, sin prašume od Tibora Sekelja. Nema ni stotinak strana, pisana je za decu i zaista je neverovatna... pa eto, ko je išao na ono predavanje o Tiboru Sekelju i želi da dobije knjižicu na zajam, stojim vam na raspoloženju ;)

LP Travel Book as Lazar Pashcanovic Travel BOok?  :lol:

Dajte mi tri!!

Ja sam imao atlas Tajlanda sa mapama 74 grada. Zgodno za nositi ali sam ostavio putnicima tamo.Uskoro mi jedan od travelera donosi LP Thailand!! Kome treba pozajmicu.

da, zaboravih da kazem da imam jos i jednu lepu knjigu o Svajcarskoj...iako je tanka, ima tvrde korice i nije bas prakticna za poneti....ali je diiivna za listati i citati.... :-)

? ?Lonely Planet China

? ?Lonely Planet Beijing

? ?Lonely Planet Middle East

? ?Lonely Planet Georgia, Armenia & Azerbaijan

? ?Lonely Planet Syria

? ? Tu je i bar stotinak (a verovatno i vishe) raznih mapa. I da, Guliverova putovanja ;)

? ? ?S obzirom da su mi ove knjižice često potrebne, kada ljudi traže razne informacije po forumima, a imajući u vidu da ista knjiga može zatrebati različitim ljudima u isto vreme, i last but not the least pošto imam traumatična iskustva sa ljudima koji ne vraćaju knjige, najbolje bi bilo da, ako vam treba nešto od ovoga, uzmete i fotokopirate :)

? Rumunski u svakoj prilici

? Njemački s izgovorom

? Mađarski s izgovorom

? Turski s izgovorom

? Arapski jezik za svakog, u svakoj prilici, na svakom mestu

? Grčki u džepu

? Russian in three months

? ....

?

? ?E sad, za putopise i ostale knjige, nisam siguran šta bi tačno trebalo uključiti ovde... pošto ima mnogo toga, ali nije u pitanju striktno putopisna literatura, recimo Aleksandrijski kvartet je super pročitati pre odlaska u Aleksandriju, a Wild Swans ili Planinu Duše pre odlaska u Kinu... tu je i Čehovljeva Stepa - istorija jednog putovanja - za one koji putuju vozom u Rusiju... zatim, Rustaveli - za one koji hoće u Gruziju... Milion od Marka Pola, bez obzira kuda idete... ili On the road od J. Kerouac-a, itd itd :)

evo, ja da kazem da sam neverovatnom ljubaznoscu i pozrtvovanoscu g. stipana milodanovica dobila kopije kopija kopiranih kopija dve knjige tibora sekelja  :lol:

daklem: "Oluja na Aconcagui i godinu dana kasnije" i "U zemlji Indijanaca"

knjige sadrze i sekeljeve fotografije, samo su usled tolikog kopiranja blago razmrljane, nazalost.

pa ako neko zeli, morace da saceka da prvo ja procitam pa onda mozemo da pregovaramo :)

Lazare te knjige sto si nabrojao,sve su tvoje?

Kako bi neko ko bi ih zeleo procitati mogao do njih da dodje?

Evo, i ja da se pridruzim naporima za stvaranjem virtualne biblioteke.

Imam:

Lonely Planet Central Asia

Globetrotter Prague

Globetrotter Paris

Atlas Berlin-a (Nemacki)

Atlas Weimar-a (Nemacki)

Kluszczynski Poland

Nemacki phrasebook s izgovorom

Madjarski phrasebook sa izgovorom

Francuski

Italijanski

Ruski svi sa izgovorom

Collins "A Book of Wales" (starije izdanje)

Imam i recnike Madjarskog, Albanskog i Rumunskog pored standardnih recnika...

Kao i Lazar , imam puno mapa.

Imam jos gomilu knjiga koje bi se mogle okarakterisati kao travel literatura, istorijske knjige o mestima i dogadjajima i beletreistika, a koje bi bilo fino procitati pre nekog puta...

Slazem se i sa klauzulom o pozajmljivanju  :-D

To je to za sada, dok se ne setim sta jos imam :wink:

:mrgreen:

Lazare te knjige sto si nabrojao,sve su tvoje?

Knjige su moje! Moje, samo moje! :)

Kako bi neko ko bi ih zeleo procitati mogao do njih da dodje?

Neke mozh' (taj neko) da fotokopira, a neke mozh' da dobije i na zajam, ako ostavi neki zalog, recimo licnu kartu ;)

Napishi mi na mejl... ili private message... sta ti tacno treba... pa cemo smisliti neshto.

• Author

Setila sam se da negde u svojoj sobi u Ki (potraga moze da traje mesecima) imam knjigu sa mapama skoro svih iole vecih gradova u Nemackoj i automapama svih pokrajina... Poklon Goethe Instituta  8-)

cini mi se da u travel-related knjige mogu da se uvrste i bajke, narodni epovi i srodno stivo raznih zemalja - nesto slicno shoti rustaveliju :) 

sad, valjda svi imaju one knjizice bajki raznih naroda i narodnosti sto je svojevremeno objavila narodna knjiga (ja ih imam okruglo 20), a pored njih su tu i Pesma o Sidu (shpanski narodni ep) i Knjiga Dede Korkuta (herojski ep oguskih Turaka) koje su isto super zanimljive :)

uuuuu,

Meni su legende i bajke najinteresantniji deo u upoznavanju zemlje!

posebno ako ima zmajeva i ......  ludih vestica  :roll:

Blagodarnoscu jedne drage mi osobe dodjoh u posed jako fine knjizice nazvane "Памятники Восточной Грузии", u kojoj ima lepo opisanih mestasaca iz ove simpaticne zemlje. Naravno, knjiga je na Ruskom, ima dosta o istoriji, i arhitekturi.

Ja je sad cituckam, pa ...

Klauzula o pozajmljivanju i dalje vazi, u ovom slucaju cak i malo stroze :-D

ja imam lonely planet dublin, i mnogo mnogo bajki, recimo afanasjeve od 8 tomova, sa mnogo verzija svake bajke, ako vam prva ne odgovara, a vi okrenete stranu.

kad sam kod toga, imam i beskrajnu pricu i brezuljak votersip, kao dva potpuno razlicita pristupa putovanjima

Imam i ja brezuljak votersip! Mozemo osnovati klub imalaca brezuljaka :)

A imam i knjigu Simplicisimus, evo i podnaslova: "Životopis jednog neobičnog studenta skitalice, po imenu Melhiora Šternfelsa, iz Fuhshajma: naime, gde se rodio i u kome se obliku pojavio na ovome svetu, šta je u njemu video, naučio, iskusio i propatio, i zašto je taj prvobitni svoj oblik opet svojevoljno napustio. Veoma prijatno i za svakog korisno za čitanje. Objavio German Šlafhajm iz Sulsforta, godine 1669"

zelim. hoces li kolegi suosnivacu kluba imalaca wd-a posuditi ovu nadasve zanimljivo zvucecu knjigu?

acketa i iva s uklapaju u profil imalaca. :) prezivecu sto nema slike, a sad, nikad nisam obozavao debele, ali i sam sam se ugojio tako da :P

potrudicu se da ponesem na sledeci st sastanak onog vonnegut-a, pa eto

Ja jesam imalac  :-D I ne samo imalac, ja sam pogorelac, i komsomoljac  :lol:

Knjigu sam procitao vise puta nego sto umem da izbrojim... heheh, zapravo, knjiga je super, i toplo je preporucujem onima koji je nisu procitali, a nisu jos odrasli.

• 2 weeks later...

Ljudi  :comp: da li neko ima da mi pozajmi da iskopiram Lonely Planetov vodic za Tursku, ako niko nema, moze i Midle East  :banana:?

Ima li neko knjige Portugalije i Maroka za kopiranje (Lonely Planet ili Rough Guide).

Bio bih beskrajno zahvalan :ang:

Imam Rough Guide Spanije, pa ako je nekom treba, neka se javi!? clap.gif' alt=':clap:'>

ako nekom treba www.serbiainyourhands.com vodich na engleskom, da kopira, mozhe uz adekvatnu naknadu :)

a dajem i neki Ruski jezik u dzepu, kao i onaj Bokononov Arapski svuda, bilo kad itd (kako se vec zove..) =]

a ako neko hoce mapu Srbije i Beograda kupljenu na OMV pumpi, pozajmicu =] ali stvarno teshka srca, tako da, najavite unapred :)

lepa stvar shto bi svako trebao da ima jeste Route66, imam neki stari iz 2003ce valjda, ali je  i dalje fenomenalno koristan, staje na jedan CD, pa ako neko hoce da mu prerezhem, i to je ok, mada je preuzimanje kopije iskljuchivo lichno.

hah, mislim, jes da lista mojih stvari nije neka, al eto to je to :)