Jump to content

Featured Replies

Marko Petrovic

lepa stvar shto bi svako trebao da ima jeste Route66, imam neki stari iz 2003ce valjda, ali je? i dalje fenomenalno koristan, staje na jedan CD, pa ako neko hoce da mu prerezhem, i to je ok, mada je preuzimanje kopije iskljuchivo lichno.

Opisi taj program, ako ti nije tesko. Koje zemlje obuhvata? Koliko su detaljno obradjeni objetki, naselja, putevi itd.....

Da li je bolji od Auto Route?

U svakom slucaju sam zainteresovan! :ll:

Nisam koristio AutoRoute, pa ne znam koji je bolji, ali kapiram da i jedan i drugi sluze za isto.

Route66 iz 2003ce, ima celu Evropu + Rusiju do Urala, celu Tursku + Gruziju, Jermeniju,Azerbejdzan.

shta znam, ima neke objekte itd itd, al ga ja koristim pretezhno kao detaljnu mapu puteva i daljinomer. Prilichno je detaljno odradjen deo sa naseljima, npr ide do detalja kao sto su ispravno unete glavne gradske ulice po Nishu, postoji vecina sela, itd itd.

Pocinjem da se pripremam za put u Poljsku! Da li ima nekoga ko bi mi dao neko stivo za to? 

Ej, ja imam neko turisticko stivo, Poljska na 150 strana, opisi mesta  i slicice u boji... Okarakterisao bih tu knjizicu kao interesantnu  :-D, pa ako te interesuje...

:mrgreen:

super! odgovara! imas li nesto o arhitekturi  ili neke price i legende?

:comp:

Imam o arhitekturi nesto u DANS-u !

Aj, na private...

• 2 weeks later...

Hej  :party:

sad sam slučajno naletela na moje divne drage mape iliti karte

ako re?ite da ?vrljate po Austriji ili Vojvodini mogu vam posuditi moje karte zamkova gore pomenutih, date su i sličice i kratak opis, imam negde i mapu zamkove Če?ke al ne mogu trenutno da je nađem

e da, obavezno me pozovite da ?vrljamo zajedno, neko je spominjao Kapetanovo, dodu?e, nisam ni u Fantastu bila . . .

• 10 months later...

Ima li mozda neko sledecu knjigu:

"The Cheap Bastard's Guide to New York City"  ?

Ili zna gde ima da se kupi, pozajmi, kopira, downloaduje?

planiram do sirije preko ljeta. koju knjigu preporučujete za upoznavanje prije puta? ako znate cjenu i gdje ima da se kupi u beogradu, ne okljevajte  :)

U Hannoveru sam naisao na knjizaru gde su prodavali ostecena Lonley Planet izdanja za 2 i 5 eura. Evo sta sam uspeo da natrpam u ranac:

Indonesia

Prague

Nepal

Skandinavian Europe

Andalucia

Morocco

West Africa

Jordan

China

Western Balkans

i jos se kidam u sebi sto nisam uzeo jos neke... Mozda nekom nesto od ovog pomogne

U Hannoveru sam naisao na knjizaru gde su prodavali ostecena Lonley Planet izdanja za 2 i 5 eura. Evo sta sam uspeo da natrpam u ranac:

Sve je lepo , samo koja su izdanja, LP knjige stare 3-4 + godina su zastarele i ne bih se previse oslanjao na te informacije.

U danasnje vreme Interneta LP i slicna izdanja postaju za mene besmislica. Na internetu ces naci mnogo vise informacija i to svezijih od bilo kojeg izdanja LP Rough Gide i tome slicno, da pomenem samo par od gomile izvanrednih sajtova, virtualtourist.com, tripadvisor.com, google news grupe za svaki kontinent po naosob , itd...........

A juche  u Londonu ( Camden Town  :033: ) kupih sledece vodiche za mnogo male pare bre. 

The Rough Guide To Turkey 3£

The Rough Guide To The Dodecanese & East Aegean islands 0.5£ :grin:

Connaught Travel Guide Scotland 1.5£

Connaught Travel Guide Ireland ( Republic of ireland and Northern Ireland) 1.5£

ako budem nashao josh neshto uzimam

e da knjige su nove :LOLLL:

Pogledaj u Greenwichu- blizu metro stanice bila je pre par nedelja knjizara u kojoj su sve knige prodavali za 2 funte- kupio sam nekoliko zanimljivih.. imali su dosta izdanja Blue Guide-a, npr. uzeo sam knjigu o Siriji...

• 3 months later...

Помагајте добри људи!

Требало би да до краја следеће недеље кренем за Украјину, али ми је неко испред носа купио последњи "Lonely Planet"-ов водич за Украјину.  :cry22: :'( :psuje:

Ако га неко од вас има за позајмити, био бих му до гроба захвалан и одужио бих му се, наравно  ;D.

"Lonely Loanet" за источну европу иначе имам, и ту има део о Украјини, али ништа не ваља.

И још једно питање: ако је неко од вас био скоро тамо, да ли зна јел се могу наћи тавки водичи у Лавову или Одеси, у случају да не успем да да набавим пре поласка на пут? Мислим да ли имају уопште такве књижаре тамо, или у обзир долазе искључиво њихове књиге?

• Author

Ako ne nadjesh LP naci cesh brdo dobrih vodica u Ukrajini a u krajnjem slucaju u svakom info servisu u svakom gradu dobicesh mapu grada i neke korisne informacije. U krajnjem slucaju ja sam najvishe informacija dobijala od HC i CS clanova i nekih nashih ljudi koje sam tamo srela. Nisam imala vodic.

;D

I'am Francuski u svakoj prilici, ako neko 'oce u Clermont-Ferrand i posetu parku Vulcania (predivno je)...

Ali nista bez Geomorfologije...  :LOLLL::P

Требало би да до краја следеће недеље кренем за Украјину, али ми је неко испред носа купио последњи "Lonely Planet"-ов водич за Украјину.

Ciklosveci ovih dana pedalaju za Ukrajinu, pa vidi možda su se oni lepo opremili za put. http://www.ciklosvet.co.yu/forum/viewtopic.php?t=191.

Хвала вам на саветима, али ипак сам купио "Bradt"-ов бедекер за Украјину, који је како кажу на "Thorn Tree" форуму, много, неупоредиво бољи од "Lonely Planet"- овог.

Шта рећи него свака част администраторима са "Thorn Tree"- ја.

Углавном, ако некоме некад устреба Украјина, нека ме контактира.

• 1 month later...

Evo ja bih da preporuchim dve, po meni, zanimljive i inspirativne knjizhice.

Prva sadrzhi opis puteshestvija dva momka (Axel Brümmer i Peter Glöckner) koji su na dan pada berlinskog zida, iz Istochno-Nemachkog geta krenuli na put oko sveta na biciklima.

5 godina i 80.000 predjenih kilometara su dovoljan razlog da se ovo shtivo uvrsti u obavezno.

Chuvajte se posledica - posle ischitavanja, mozhe se desiti da u tishini chujete put, kako shapti i doziva.

Druga je, rekao bih, jednako zanimljiva.

Naime, 73-godishnji Gerhard Krauss je sa njegovom lepshom i mladjom polovinom (Jutta - 55 god.) 2002. god. krenuo na put oko sveta od 30.000 km koji je vodio preko 20-ak zemalja.Da, opet pedalanje, i ona stara izandjala floskula se nekako sama namece - nikad nije kasno.

Uz blag osecaj nelagodnosti mozhe se desiti da se zapitate : kako bi se mladost razmahala i raspirila kad joj ne bi nedostajalo odluchnosti?

Ne znam da li postoje izdanja na engleskom, a moja Nemacka su zavrshila na poduzhoj pozajmnici, kako to obichno biva.

Eto toliko.Dosadjivacu vam kad pochnem da se spremam za put:)

Pozzz.

• 1 month later...