Jump to content

Featured Replies

Brate el smo mi bili u istom Jordanu? U Jordanu koji ja poznajem mozes citi samo "welcome Jordan" i nista vise!

Brate el smo mi bili u istom Jordanu? U Jordanu koji ja poznajem mozes citi samo "welcome Jordan" i nista vise!

O, da, kako se ne bih setio tog poznatog "veljkam, veljakam, maj frend", kad treba da vam nesto podvale ili vas prevare.

Bilo je jos dosta slicnih situacija pomenutim, ali na kraju kojih smo mi izasli kao pobednici, pa evo da dodam jos jednu akciju:

Vlasnik jednog hotela u Wadi Musa-i kod Petre odvezao nas sa autobuske do njegovog hotela sa prethodno ugovorenom cenom, a zatim posle pola dana uveceo nam cenu smestaja 3-4 puta. Mi, naravno, nismo prihvatili novu cenu, ali ni da napustimo hotel, zbog cega je usledila ozbiljna rasprava, pa je i policija morala da reaguje, a zatim i intervenisala u nasu korist marokanska ambasada u Parizu i marokanska ambasada u Amanu. Srecom pa je jedan od nas imao diplomatski pasos Maroka.

Da, voleo bih da ponovo posetim Hasemitsku Kraljevinu Jordan za nekih 10-tak godina, i vidim je u boljem svetlu. Bice mi dovoljno ako makar zabrane pusenje u zatvorenom prostoru i javom prevozu... ;D

Zanimljivo, koliko se iskustva različitih ljudi razlikuju, za iste zemlje. Recimo, toliki ljudi su u Siriji bili milion puta prevareni, opljačkani, izigrani, i to za vrlo kratkog boravka... A ja bejah tri puta tamo, u zbiru oko dva meseca, i nikad ništa. Isto važi i za razne druge zemlje... osim standardnih sukoba sa taksistima i gnjavaža sa carinicima, kao i rasprava sa prodavcima koji su spremni da podvale i sa recepcionerima koji neće da vrate pare... Ali sve se to dešava i u Srbiji.

Recimo, u Srbiji taksisti uglavnom ne podvaljuju. Ali ako uđeš u taksi na ž. stanici, odraće te nenormalno. Samo, niko iz Srbije neće ući u taksi na ž. stanici. A neće ni stranac, ako ima trunčicu pameti.

Što se carinika tiče, upoznao sam pre par godina jednog Egipćanina kome su srpski carinici oduzeli sve pare na granici jer ih nije prijavio, a propustili su da mu kažu da treba da ih prijavi. Jednog Poljaka, koji je nedavno bio kod mene, su srpski carinici skinuli do gole kože da provere da li ima drogu, samo zato što se vraćao iz Irana. I tako dalje.

O autobusima u Srbiji bih mogao ispričati mnogo neverovatnih priča o bezobrazluku kako putnika, tako i vozača... A o železnicama valjda ne treba ništa ni govoriti, kad voz kasni tri sata, nikom ništa, ali ako ti slučajno zakasniš pet minuta pa moraš da kupiš kartu u vozu, nema šanse da ne platiš dodatak. A tek kad putnicima prodaju karte za voz koji uopšte ne ide tamo gde piše, ili kad na informacijama (na sajtu, telefonom, i uživo) daju potpuno pogrešne informacije...

Da ne pominjem maltretiranja stranaca od strane lokalnih huligana (doduše, samo verbalna, ali ipak vrlo neprijatna), što sam video nekoliko puta.

E sad, zamisli da si stranac u Srbiji, pa vidi kako bi se snašao sa svim tim... Dođeš vozom u BG, sedneš u taksi na stanici, voziš se pet minuta i uzmu ti 20 evra... Na ž. stanici ti kažu da voz imaš sutra u tolko i tolko sati, dođeš, voza ni od korova... Kad konačno stigne, uđeš u njega, misliš, sad ću stići u NS - al ne lezi vraže, voz ide samo do Beške, iako je na tabli pisalo Novi Sad. Onda moraš u Beškoj da sediš celu noć dok ne stigne jutarnji voz... ili možda bus, u kome ljudi takođe puše, a na TVu ide "neki srpski film u kom guraju svinje u autobus i te svinje strašno vrište", kako je jedna Šveđanka opisala emitovanje "Ko to tamo peva" u autobusu na relaciji BG-NS. Da ne pominjem što nijedan prozor u autobusu ne može da se otvori. A u vozu, ako slučajno probaš da otvoriš prozor, rizikuješ krvavi okršaj sa ostalim putnicima. I tu situaciju sam imao bezbroj puta. Umoran od javnog prevoza, odeš da stopiraš na autoputu, pa ti milicija naplati masnu kaznu. Mislim, koji idiot treba biti pa uzeti pare od stopera.

Sve zavisi od toga šta očekuješ, i kako se postaviš. Mnogi stranci odlaze iz Srbije potpuno istraumirani, ubeđeni da je ovo zemlja neljubaznih divljaka. A još više ih ode zadovoljno, pričajući kako im je bilo super. Ako očekuješ da ćeš biti prevaren, mnogo te je teže prevariti. Ako ne veruješ redu vožnje na stanici, teško će se desiti da nasedneš (mada će se ipak ponekad desiti). I tako dalje. Ali mislim da ta izolovana iskustva zaista ne govore ništa o jednoj zemlji. Kao što iskustvo sa hrvatskim policajcem u Dubrovniku ne govori ništa o Hrvatskoj. Zar niko od nas nije imao jako loša iskustva sa neljubaznim srpskim policajcima? Samo što se to u Hrvatskoj može pripisati nečemu, a ovde nam je normalno. Kao što ljudi govore kako je Turska prljava, a zaboravljaju da je u Srbiji svaki drugi potok napunjen zarđalim šporetima. A prljavijih vozova i autobusa od ovih srpskih ja još nigde nisam video.

Sve u svemu, čini mi se da naše iskustvo u nekoj zemlji jednako zavisi od nas, koliko i od ljudi koji tamo žive. Ako odeš kao stranac i sve vreme se osećaš i ponašaš kao stranac, prirodno je da ćeš dolaziti u sukobe sa svim i svačim, zato što ti to osećaš kao nešto strano, dok bi ti isto to u tvojoj zemlji bilo prirodno, pa bi čitavu stvar ubrzo zaboravio i ne bi joj pridao nikakav značaj.

A u drugim zemljama je normalno i ponešto što kod nas nije normalno. Treba i to shvatiti i prihvatiti kao normalno. Ili je bolje ni ne ići.

Sem toga, treba imati u vidu da u svakoj iole turističkoj zemlji postoji ogroman broj lovaca na turiste, i da su oni prvi sa kojima ćeš se susresti. Ali ni to ne govori ništa o stanovništvu te zemlje.

manja digresija, al nastavlja se na Lazarev post, prekjuče su mi u goste došli ovo dvoje Nemaca, Tom Liebisch sa CSa-HCa i njegova devojka (neki su ih upoznali na Ohridu prošle godine na CS okupljanju). Putuju u Istanbul, sele se tamo na godinu dana. Prvo veče je bilo sjajno, al baš sjajno.

Juče sam oko 15h prošao tom ulicom gde su im kola bila parkirana, sve je bilo OK, i posle pola sata idemo do kola i razbijeno suvozačevo staklo, ukraden radio kasetofon i naočare za sunce. plus, kazna od 1000 dinara za neplaćanje parking mesta (ovog su bili svesni da će da se dogodi, al ajd). Majstor u auto servisu vrlo neljubazan, vozio nas je oko 2 sata pričom da upravo sad proverava da li ima takvo staklo, da bi na kraju rekao da smo stranci (strane tablice ipak) pa ako želimo staklo, spomenuo je neku ogromnu sumu na šta nismo pristali, te je onda počeo da nas zavlači da bukvalno ostanemo, kako će da nadje za manje itd.. glupost.  Sreća da su oboje super likovi, i nije im prvi put u Srbiji, pa ne povezuju ovu glupu situaciju sa tim da je baš cela zemlja takva, ipak im je bilo mnogo dobro i ovaj put (valjda).

jos nesto sto kod srbije treba obavezno pomenuti su putarine.upoznao sam jednog italijana koji je za svoj kamper platio 60 eura putarine,dok ga je prolaz kroz bugarsku kostao 5 eura.

Zanimljivo, koliko se iskustva različitih ljudi razlikuju, za iste zemlje. Recimo, toliki ljudi su u Siriji bili milion puta prevareni, opljačkani, izigrani, i to za vrlo kratkog boravka... A ja bejah tri puta tamo, u zbiru oko dva meseca, i nikad ništa. Isto važi i za razne druge zemlje... osim standardnih sukoba sa taksistima i gnjavaža sa carinicima, kao i rasprava sa prodavcima koji su spremni da podvale i sa recepcionerima koji neće da vrate pare... Ali sve se to dešava i u Srbiji.

Recimo, u Srbiji taksisti uglavnom ne podvaljuju. Ali ako uđeš u taksi na ž. stanici, odraće te nenormalno. Samo, niko iz Srbije neće ući u taksi na ž. stanici. A neće ni stranac, ako ima trunčicu pameti.

Što se carinika tiče, upoznao sam pre par godina jednog Egipćanina kome su srpski carinici oduzeli sve pare na granici jer ih nije prijavio, a propustili su da mu kažu da treba da ih prijavi. Jednog Poljaka, koji je nedavno bio kod mene, su srpski carinici skinuli do gole kože da provere da li ima drogu, samo zato što se vraćao iz Irana. I tako dalje.

O autobusima u Srbiji bih mogao ispričati mnogo neverovatnih priča o bezobrazluku kako putnika, tako i vozača... A o železnicama valjda ne treba ništa ni govoriti, kad voz kasni tri sata, nikom ništa, ali ako ti slučajno zakasniš pet minuta pa moraš da kupiš kartu u vozu, nema šanse da ne platiš dodatak. A tek kad putnicima prodaju karte za voz koji uopšte ne ide tamo gde piše, ili kad na informacijama (na sajtu, telefonom, i uživo) daju potpuno pogrešne informacije...

Da ne pominjem maltretiranja stranaca od strane lokalnih huligana (doduše, samo verbalna, ali ipak vrlo neprijatna), što sam video nekoliko puta.

E sad, zamisli da si stranac u Srbiji, pa vidi kako bi se snašao sa svim tim... Dođeš vozom u BG, sedneš u taksi na stanici, voziš se pet minuta i uzmu ti 20 evra... Na ž. stanici ti kažu da voz imaš sutra u tolko i tolko sati, dođeš, voza ni od korova... Kad konačno stigne, uđeš u njega, misliš, sad ću stići u NS - al ne lezi vraže, voz ide samo do Beške, iako je na tabli pisalo Novi Sad. Onda moraš u Beškoj da sediš celu noć dok ne stigne jutarnji voz... ili možda bus, u kome ljudi takođe puše, a na TVu ide "neki srpski film u kom guraju svinje u autobus i te svinje strašno vrište", kako je jedna Šveđanka opisala emitovanje "Ko to tamo peva" u autobusu na relaciji BG-NS. Da ne pominjem što nijedan prozor u autobusu ne može da se otvori. A u vozu, ako slučajno probaš da otvoriš prozor, rizikuješ krvavi okršaj sa ostalim putnicima. I tu situaciju sam imao bezbroj puta. Umoran od javnog prevoza, odeš da stopiraš na autoputu, pa ti milicija naplati masnu kaznu. Mislim, koji idiot treba biti pa uzeti pare od stopera.

Sve zavisi od toga šta očekuješ, i kako se postaviš. Mnogi stranci odlaze iz Srbije potpuno istraumirani, ubeđeni da je ovo zemlja neljubaznih divljaka. A još više ih ode zadovoljno, pričajući kako im je bilo super. Ako očekuješ da ćeš biti prevaren, mnogo te je teže prevariti. Ako ne veruješ redu vožnje na stanici, teško će se desiti da nasedneš (mada će se ipak ponekad desiti). I tako dalje. Ali mislim da ta izolovana iskustva zaista ne govore ništa o jednoj zemlji. Kao što iskustvo sa hrvatskim policajcem u Dubrovniku ne govori ništa o Hrvatskoj. Zar niko od nas nije imao jako loša iskustva sa neljubaznim srpskim policajcima? Samo što se to u Hrvatskoj može pripisati nečemu, a ovde nam je normalno. Kao što ljudi govore kako je Turska prljava, a zaboravljaju da je u Srbiji svaki drugi potok napunjen zarđalim šporetima. A prljavijih vozova i autobusa od ovih srpskih ja još nigde nisam video.

Sve u svemu, čini mi se da naše iskustvo u nekoj zemlji jednako zavisi od nas, koliko i od ljudi koji tamo žive. Ako odeš kao stranac i sve vreme se osećaš i ponašaš kao stranac, prirodno je da ćeš dolaziti u sukobe sa svim i svačim, zato što ti to osećaš kao nešto strano, dok bi ti isto to u tvojoj zemlji bilo prirodno, pa bi čitavu stvar ubrzo zaboravio i ne bi joj pridao nikakav značaj.

A u drugim zemljama je normalno i ponešto što kod nas nije normalno. Treba i to shvatiti i prihvatiti kao normalno. Ili je bolje ni ne ići.

Sem toga, treba imati u vidu da u svakoj iole turističkoj zemlji postoji ogroman broj lovaca na turiste, i da su oni prvi sa kojima ćeš se susresti. Ali ni to ne govori ništa o stanovništvu te zemlje.

WORD!!! BRAVO, super receno i napisano ;)

Prethodni post je promasena tema! Sedi 1!  :D

Da li ste vi zaista verovali da ce postovi vezani za postavljenu temu biti apsolutno objektivni i da cemo iznaci i sloziti se o najneprijatnijim zemljama sveta? Zao mi je razocaracu vas - apsolutno objektivno i idealno ne postoji!

I apsolutno mi nije jasno kako neko moze toliko da se iscudjava kako ljudi mogu totalno razlicito da dozive istu drzavu. Mi se razlikujemo, nasa interesovanja, percepcija prostora i okruzenja, kriterijumi za lepo i ruzno, za cisto i prljavo, za svetlo i tamno - sve je relativno, zavisno iz kog ugla posmatramo...

Mislim da uopste nije relevantno spominjati Srbiju, kao zemlju stalnog boravka, u ovom kontekstu. Naravno da nam se najvise najruznijih trenutaka (kao i najlepsih) desilo upravo ovde, da smo najvise ruznih (kao i najlepsih) iskustava culi o zemlji u kojoj zivimo (Srbiji). Ova tema ako ima ikakvog smisla, ima da ljudi porede zemlje koje su posetili i dozivelu u nekom odredjenom vremenskom periodu i kazu nesto o nekim mestima koja su im se manje svidela.

off topic: Ne bih jos jednom da pokrecem temu o brisanju tudjih postova, ali mislim da nije zaista u redu da neko proceni da odredjeni post njemu nista ne govori i zatim ga obrise (iako tim postom nije prekrsen niti jedan pravilnik sajta i foruma).

Jos jednom bih ponovio da "najneprijatnije zemlje sveta" su iskljucivo subjektivna vidjenja. I pre nego sto sam napisao ista razmisljao da li treba da podelim sa drugima svoja neprijatna iskustva, pa sam videci da je tema prilicno popularna, dodao i svoje iskustvo.

Ali i dalje smatram da su tudja misljenja mozda irelevantna i da tema nije afirmativna, pa s' toga predlazem da se ce topic brise!

off topic: Ne bih jos jednom da pokrecem temu o brisanju tudjih postova, ali mislim da nije zaista u redu da neko proceni da odredjeni post njemu nista ne govori i zatim ga obrise (iako tim postom nije prekrsen niti jedan pravilnik sajta i foruma).

Ako nekoga prozivaš citirajući njegove reči, a taj zamoli za objašnjenje prozivke, dužan si da odgovoriš. Imao si više dana, i bio si prisutan na forumu. Ako ni sam ne smatraš da duguješ odgovor onome koga si prozvao, tj. ako nisi spreman da stojiš iza svojih reči, onda one i nemaju nikakvu važnost, pa bivaju obrisane po kratkom postupku.

U pravilniku ne piše sve. Recimo, ne piše "nemojte bez potrebe cimati ljude koji ulažu svoje vreme i energiju u rad na ovom sajtu, jer i tako imaju dosta posla." Da je komentar bio iole konstruktivan, ne bi bio obrisan.

Ako nekoga prozivaš citirajući njegove reči, a taj zamoli za objašnjenje prozivke, dužan si da odgovoriš. Imao si više dana, i bio si prisutan na forumu. Ako ni sam ne smatraš da duguješ odgovor onome koga si prozvao, tj. ako nisi spreman da stojiš iza svojih reči, onda one i nemaju nikakvu važnost, pa bivaju obrisane po kratkom postupku.

U pravilniku ne piše sve. Recimo, ne piše "nemojte bez potrebe cimati ljude koji ulažu svoje vreme i energiju u rad na ovom sajtu, jer i tako imaju dosta posla." Da je komentar bio iole konstruktivan, ne bi bio obrisan.

U postu niko nije bio prozvan, samo su citirane dve izjave, koje su meni izgledale zanimljivo. Moja namera je bila da ljudi mogu ih videti zajedno i doneti neke svoje zakljucke o aktuelnoj temi, a pri tom niti jednom recju nisam prozivao, ni sugerisao. Neki bi nesto zakljucili, a Neki i ne.

Ja se izvinjavam ako sam te citiranjem tvojih reci cimao, uvredio ili prozvao ili trosio tvoje vreme i energiju, to mi je bila najmanje namera.

Nisam znao da sam duzan da odgovaram svima, a smatrao da ukoliko ljudi uporede sami pomenute postove bez moje sugestije imace boljeg i objektivnijeg efekta.

Kao sto rekoh, ne bih vise raspravljao o brisanju postova, na tu temu cu sada zavrsiti i molim te nemoj se ljutiti ako ti ne odgovorim u vezi sa tim (iako sam, kako rece, duzan da to uradim). Oprosti mi!  flowers::

Posto sam obavesten da sam "duzan da odgovorim"  :) :

dule, izvinjavam se ako si moje ishchudjavanje shvatio licno.

Nisam shvatio licno, vec kao offtopic, koji je mogao svako da napise, kao sto sam mogao i ja da navedem mnoooogo perlepih situacija u prethodno navedenim "najneprijatnijim zemljama sveta" (koje kao sto sam rekao, predlazem da se brise), a koje su neki doziveli drugacije. "Iscudjavanje" se nije odnosilo samo na tebe.

naravno da treba da napises kako si ti sve to doziveo, ali mene, pak, zivo interesuje gde si se proveo lepo

offtopic: "provesti lepo"? - tesko pitanje! :

-ako se misli na najprijatnije i najljubaznije ljude, lepa iskustva i zanimljivu i drugaciju kulturu - pre svega to je Sirija.

-najlepsi meni grad na svetu, koji ima dusu i u kome se osecam najprijatnije je Istanbul;

-ako se misli na nocni provod: tu su Berlin i Ibiza

-najfascinantnije istorijsko i kulturno nasledje: tu su misticni Egipat, a tu je i Grcka, Italija - kao pre svega pretstavnik "novije" istorije;

-najlepse vezivanje iz detinjstva: mnogobrojna letovanja u bugarskom primorju...

kao sto vidis sve je licno i relativno i ne vidim mesta za direktne paralele.

s obzirom o makar tri vecini ljudi omiljene drzave imas izuzetno negativno misljenje.

Izvini, nisam bas nabolje shvatio recenicu! Sta, koje tri?

Zamolio bih te da ponovo pazljivije procitas i videces da skoro nisam ni iznosio misljenje ni uvrede na stranu Jordanaca, a kamo li  iznosio "izuzetno negativno misljenje". Primetices da su samo navedene neke neprijatne situacije iz Jordana (a sve u skladu sa temom) bez nekog preteranog komentarisanja sa moje strane.

ok, ja sam svoj post obrisala i potrudicu se da budem u topic-u od sad. glupo je spamovati temu na ovaj nacin i zao mije sto sam to zapocela.

U postu niko nije bio prozvan, samo su citirane dve izjave, koje su meni izgledale zanimljivo.

Ako citiraš nečije reči namerno ih vadeći iz njihovog konteksta i smeštajući ih u novi kontekst, to znači da tu osobu prozivaš. Na to sam mislio kada sam rekao prozivanje.

Moja namera je bila da ljudi mogu ih videti zajedno i doneti neke svoje zakljucke o aktuelnoj temi, a pri tom niti jednom recju nisam prozivao, ni sugerisao.

Itekako si sugerisao, jer si uzeo dve različite izjave iz različitih postova, stavio jednu iza druge, i prokomentarisao kao da je to zanimljivo. Pri čemu se te izjave nisu odnosile na istu stvar. Bile su izvađene iz konteksta i veštački stavljene u drugi kontekst, tako da je izgledalo kao da su u kontradikciji. Ako to nije sugestija, ja ne znam šta jeste.

U mom ličnom sistemu vrednosti, to je prljava igra. Ili reci otvoreno šta misliš, ili nemoj reći ništa.

Moja namera je bila da ljudi mogu ih videti zajedno i doneti neke svoje zakljucke o aktuelnoj temi

Vađenjem određenih izjava iz njihovog inicijalnog konteksta veoma je lako navesti ljude na pogrešne zaključke. Ako se već prihvataš tako nečega, budi spreman da to i obrazložiš, kako bi se izbegao nesporazum. Ili to jednostavno nemoj raditi.

Ili nemoj ovde.

Dule i Lazare. Molim vas da ako imate neke stvari koje cete licno raspraviti, to uraditi preko privatnih poruka, ili makar otvorite zasebnu temu. Evo ja sam sad pomislila da ima novih postova u temi Najneprijatnije zemlje sveta, i vidim neku vasu raspravu o tome ko je sta mislio i zasto rekao. Razumem da vam je obojici stalo da iznesete svoje misljenje, ali ono je, oko ove stvari, relevantno samo vama dvojici, pa molim da imate to u vidu kada postujete na forum.

Slažem se s onim što je gore napisano, da ružna iskustva sa policijom i granicom ne daju nikakvu karateristiku te zemlje. Ja uglavnom nisam te ''sreće'' da naletim na bitange od pandura i slično. Doduše, jednom mi se desilo da sam se vraćala iz Bugarske, ništa nemam kod sebe, samo bokserske rukavice kupljene u Metrou za 5 leva  ;D Glupi carinik je hteo da mi naplati carinu, jer je mislio da to vredi milione  ;D ali kad je video račun, odustao je.  :)

• 1 month later...

'Ajde da nastavimo sa započetom temom, a ne da se prepucavamo. Svako od nas iznosi SVOJE viđenje, koje 'može da bude al ne mora da znači'. E, sad, ako nam se mišljenja često poklapaju, to nekome može biti smernica šta ga očekuje ako tamo ode. A cilj i jeste razmena iskustava, jel tako?

Ja dajem svoj negativan glas Jordanu. Zbog puno situacija. Prvo što nas je dočekalo u Amanu je bila neprijatnost. Tek što smo stigli (moja žena i ja) sednemo u neki kafić da popijemo kafu, konsultujemo LP za smeštaj i malo odmorimo od puta. Naručimo kafu, a ja odem do WCa. Kad sam se vrati za sto - nema moje stolice, a Vesna crvena u licu od besa. Gde mi je stolica, pitam, a ona pokazuje glavom u pravcu grupice muškaraca nekoliko stolova dalje. Uz'o onaj majmun - kaže. Kako uz'o, pa jel pitao? Ma, jok, samo dođe i uze.

E, sad, da je bilo gužve i da nema drugih stolica, pa dobro, ali kafić je bio poluprazan i imao je mnogo bližih stolica za praznim stolovima. Namerna provokacija! Video žensku samu, pa ajd' da se *urči.

Progutam bes (i kafu), pa aj' napolje. Na ulici kolaps k'o u svim arapskim zemljama. Stojimo na ulici sa još jedno 10ak Arapa i 15 minuta bezuspešno čekamo priliku da pretrčimo. Rame uz mene stoji njihov saobraćajac i posle 10 minuta pita:  Do you wana cut a street? Ja se obradujem da se setio da radi svoj posao i kažem: I would like! A đubre će: It will be very difficult!

Ulicu smo prešli na čist hazard. No, nije poenta u prelasku ulice, nego što me pod*ebava?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sedimo uveče u bašti našeg hostela u Wadi Musi sa nekim Poljacima, a neki Jordanac stao kolima na par metara pravo usmerenih farova u nas i sa nekim priča li priča. Da ne pominjem dimčinu iz njegovog krša. Kad smo mu mahnuli rukom i stavili do znanja da nam istera oči, on upali duga svetla i nastavi da priča. Već mi ih je bio pun kufer, i malo mi je trebalo da mu sevnem pivsku flašu u šoferšajbnu. Jedva sam se iskontrolisao.

I još mnogo, mnogo, situacija: da se pogodiš za jednu cenu prevoza, pa posle traže više, ili u radnji neće da ti vrati kusur, ili ti naplaćuje više nego što znaš da to košta ili kad dođeš uveče u hostel a oni tvoj dušek dali nekom drugom iako se jasno vidi da su ti stvari tu i tvoja vreća preko dušeka, sad bačena, onako, na beton, ili pitaš meštanina za nešto gde se nalazi a on ti kaže "take a taxi" iako je to nešto 100 metara ravno niz ulicu... Ma idi, mogao bih da pišem do sutra. Suviše neprijatnih stvari za kratko vreme da bi mi to bilo generalizovanje nacije na osnovu usamljenog primera.

Zato pravac Sirija, gde se osećaš dobrodošao i kao među prijateljima!

• 3 weeks later...

e, svasta. :D bice da cu morati da se pomirim sa cinjenicom da smo mi imali jako puno srece.