Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav drugari,

Citam neke komentare iz 2011,zanima me da li ne neko uspeo da nadje posao na Tajlandu. Meni je devojka tajlandjanka,sto je ujedno i razlog zasto trazim posao tamo. Imam 26 godina i radim za luksembursku banku. Brzo ucim,lako se snalazim u situacijama koje zahtevaju brzo reagovanje,govorim engleski i nemacki. Ukolimo neko ima bilo kakvu ideju kako i gde naci posao nek mi se javi. 

Meni je zena Thai tako da sam se informisao na ovu temu godinama. U principu ako zelis da se bavis svojom profesijom to ce tesko ici. Najvece sanse su ako radis u firmi koja ima predstavnistvo/kancelariju na Tajlandu pa da te oni prebace tamo. Ima i multinacionalnih korporacija, medjutim one po pravilu vise vole da zaposle lokalce zbog znanja jezika i nizih plata. Jedino ako si bas neki ultra strucnjak u nekoj deficitarnoj profesiji koja im bas treba. 

Druga opcija za profesionalce je NGO sektor ukljucujuci UN. UN bas ima dosta poslova u BKK, i dobro su placeni ali je zato i konkurencija velika. Ostali poslovi u NGO sektoru su nesto slabije placeni, ali opet dobro u poredjenju sa lokalnim platama.

E sad, ako si voljan da radis za oko 1000 USD mesecno onda nije toliko tesko naci posao predavanja engleskog ili cak i da radis u lokalnim firmama kao kontakt za inostranstvo. Za lokalce to je dobra plata, moj tast recimo je elektroinzinjer u Thai telekomu i njegova plata je u tom rangu. Moze se sasvim solidno ziveti na Tajlandu za te novce. 

Nisi napisao da li planiras kraci ili duzi ostanak, to jest za stalno. Ako planiras za stalno, mogao bi da razmislis o otvaranju nekog porodicnog biznisa sa lepsom polovinom.

Srecno.

Edited by noskich

• Author

1000 $ je zapravo oko 35000 batha,sto i nije tako lose. Svakako da planiram duzi boravak,odnosno za stalno. U principu radio bih bilo sta sto donosi neki izvor prihoda,a da opet bude dovoljan za zivot. Danima tragam po internetu za nekom vrstom poslova,za sada nisam nasao nista konkretno,osim nekolicine tekstova,sta bi zapravo kao stranac mogao da radim;primera radi, recepcionar u hotelu ili na odeljenju za zalbe. Sto se porodicnog biznisa tice i o tome sam razmisljao. Za sada gledam bilo kakav posao kako bih ostao tamo. Ukoliko imas nekog s kim bih mogao da stupim u kontakt vezano za posao ili posedujes bilo kakvu drugu informaciju bio bih ti zahvalan.

Na ovoj (istoj) strani,par tema nize...vec uveliko postoji tema o Tajlandu,kako ziveti i o poslu tamo:

• Author

Sve sam to manje vise citao,znam sta moze,sta ne. Ono sto mene zanima je gde i kako naci ono sto moze. Daj  neki kontakt,sajt za zaposljavanje,bilo sta.