Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li biste mogli da mi predlozite mesto u Grckoj koje ima lepu plazu (plitka i topla voda) za bebu od 8 meseci? Bilo bi poželjno da je neko ostrvo ili neko mesto oko Atine.

Putovanje planiramo krajem avgusta. U obzir dolaze mesta koja su do 2 sata udaljena od aerodroma. Ne planiramo da rentiramo automobil, pa je pozeljno da se do plaze moze stici pesaka. Bilo bi dobro da ne duva jak vetar.

Hvala.

20 minutes ago, VeselaSargarepa said:

Bilo bi dobro da ne duva jak vetar.

Plasim se da ovo niko ne moze da ti garantuje :rolleyes:

Ne znam devojko kako si ti to zamislila...ali tesko ces sve uklopiti,a da ti pravo kazem nezahvalno je bilo sta i nekom preporuciti.  Ja sam prestala onog dana kada kada sam se "ubila" da na netu nadjem prijateljima: jeftino, dobar smestaj ,blizu mora, i u roku od 10 dana do polaska. Na kraju sam dobila po nosu "Daleko, bre"...250 m od plaze...e rekla sam "Jeste, daleko ...od Menhetna" i od onda kazem ljudima...imate internet,imate agencije,pitajte,pregledajte,googlajte....

• Author
2 hours ago, mamahaker said:

Ne znam devojko kako si ti to zamislila...ali tesko ces sve uklopiti,a da ti pravo kazem nezahvalno je bilo sta i nekom preporuciti.  Ja sam prestala onog dana kada kada sam se "ubila" da na netu nadjem prijateljima: jeftino, dobar smestaj ,blizu mora, i u roku od 10 dana do polaska. Na kraju sam dobila po nosu "Daleko, bre"...250 m od plaze...e rekla sam "Jeste, daleko ...od Menhetna" i od onda kazem ljudima...imate internet,imate agencije,pitajte,pregledajte,googlajte....

Mislim da niste shvatili pitanje, te vas molim da ga ponovo procitate. Dakle, topic je u vezi sa putovanjem sa malom bebom a ne o vasem iskustvu sa preporukama. Pitanje je skroz legitimno. Molim da mi neko preporuci mesto ukoliko je putovao. Na kraju, forum sluzi za deljenje iskustava a ne za popovanje koje mogu dobiti od svake babe na ulici.

Napomena: ne želim da putujem preko agencije i zato trazim savet i preporuku ljudi koji su vec putovali sa bebom.

Hvala.

2 hours ago, VeselaSargarepa said:

Mislim da niste shvatili pitanje, te vas molim da ga ponovo procitate. Dakle, topic je u vezi sa putovanjem sa malom bebom a ne o vasem iskustvu sa preporukama. Pitanje je skroz legitimno. Molim da mi neko preporuci mesto ukoliko je putovao. Na kraju, forum sluzi za deljenje iskustava a ne za popovanje koje mogu dobiti od svake babe na ulici.

Napomena: ne želim da putujem preko agencije i zato trazim savet i preporuku ljudi koji su vec putovali sa bebom.

Hvala.

S popovanjem i bez popovanja svako ima svoje prohteve i zahteve i vidjenja. Rascitala sam stotine strana foruma iskljucivo za Grcku jer tamo letujem 15 godina...nikad se nije desilo da su se svi slozili da je nesto bas dobro...ili bas lose...ako ne bude vetra, bice ti pesak krupan,ako i pesak bude krupan daleko ce ti biti objekat. Mislis li ti da ce neko da ti preporuci bilo sta a vodis malu bebu? Mislis da ce neko da preuzme tu odgovornost da ti napise preporuku  prema spisku. Tesko!

I da, ja jesam baba dva unuka,tako da eto ubola si, ne pitaj, kao prstom.....

Edited by mamahaker

• Author
27 minutes ago, mamahaker said:

S popovanjem i bez popovanja svako ima svoje prohteve i zahteve i vidjenja. Rascitala sam stotine strana foruma iskljucivo za Grcku jer tamo letujem 15 godina...nikad se nije desilo da su se svi slozili da je nesto bas dobro...ili bas lose...ako ne bude vetra, bice ti pesak krupan,ako i pesak bude krupan daleko ce ti biti objekat. Mislis li ti da ce neko da ti preporuci bilo sta a vodis malu bebu? Mislis da ce neko da preuzme tu odgovornost da ti napise preporuku  prema spisku. Tesko!

I da, ja jesam baba dva unuka,tako da eto ubola si, ne pitaj, kao prstom.....

Odgovornost je moja. Ja sam trazila PREDLOG a ne sudiju koji ce doneti konacnu preporuku.

Navela sam zahteve koje je mesto treba da ispunjava. Ako ste vec letovali 15 godina, molim vas preporucite mesto.

Ja nemam bebu, ali koliko vidim po FB gomila mojih prijatelje sa bebama/malom decom letuje iz godine u godinu u mestu Sarti u Grčkoj (Halkidiki), 2h od Soluna (aerodroma). 

Problem s Atinom je što naš svet tamo slabo ide na letovanje, a i okolina nije nešto poznata po plažama (osim samim Atinjanima). 

Retimno na Kritu ima lepu peščanu plažu i lepo je mesto ali ume biti vetrovito, ali je tako na svim egejskim ostrvima. Glifada na Krfu nije loša. Na Zakintosu je plitko u Laganasu, mada mi je to mesto bučno i onako za partijanje. Skijatos isto ima lepe plaže. Nisam bio na Rodosu, mada mislim da u okolini grada ima odgovarajućih mesta. To je ono što mi pada na pamet na prvu loptu a da je u dometu aerodroma (i ima aranžmana naših agencija, daleko je lakše čarterom nego redovnim linijama). 

2 hours ago, Duya said:

Skijatos isto ima lepe plaže. 

Nisam bio, ali od onog sto sam cuo od ljudi koji jesu, mozda je Skijatos pravo mesto za vas.

Ja sam bio, i jedini minus je što su najlepše plaže (Kukunaries i okolina) na suprotnoj strani ostrva od grada, jedinog u kojem ima ikakvih sadržaja. Opet, sve je to malo (20 km s kraja na kraj) i ima solidan lokalni prevoz. Mesto Megali Amos je solidan kompromis između plaže i blizine grada.