Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav,

Viza mi je u nasem pasosu kojiem je istekao vazenje, ovde (State Drepartment web site) pise:

https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/frequently-asked-questions.html

"If your visa is still valid you can travel to the United States with your two passports, as long as the visa is valid, not damaged, and is the appropriate type of visa required for your principal purpose of travel. (Example: tourist visa, when your principal purpose of travel is tourism). Both passports (the valid and the expired one with the visa) should be from the same country and type (Example: both Uruguayan regular passports, both official passports, etc.)."

Sta ako nas uvek sumnjicav i revnosni policijski sluzbenik probije dve rupe  kroz plastifikovanu stranicu sa podacima, fotografijom  - mogu li da udjem u USA opet?

Ja sam isao u US sa srpskim vazecim pasosem i ponistenim YU pasosem u kome je bila US viza bez problema.

Istina, nista nije bilo buseno, vec samo pecatirano.

A poslednji srpski pasos koji sam menjao, busili su samo koricu - ne i stranicu sa podacima.

Sent from my iTelephone using Tapatalk

Kad budes pravio novi pasos, samo naglasi da ti ne probuse stranicu sa vazecom vizom i to je sve. Ma da oni uglavnom i vode racuna o tome. Plasticna strana, kao i sve ostale sa pecatima se buse i ponistavaju. 

Ja imam vazecu americku vizu u starom pasosu i sa njom sam sasvim normalno usao u SAD.

Plasticna strana, kao i sve ostale sa pecatima se buse i ponistavaju.

Ne znam da li zavisi od sluzbenika/stanice MUP-a, ali kod mene samo izbusise korice (a cak ni njih skroz). Nijedna unutrasnja strana nije taknuta.

c6bd75adb836b4bb745c0e6c8156345d.jpg

f63a76333c8f329b240c65f4ee7ca659.jpg

Ili je mozda samo novija praksa (ovo je iz 2013).

Sent from my iTelephone using Tapatalk
3 hours ago, Dragance said:

Kad budes pravio novi pasos, samo naglasi da ti ne probuse stranicu sa vazecom vizom i to je sve. Ma da oni uglavnom i vode racuna o tome. Plasticna strana, kao i sve ostale sa pecatima se buse i ponistavaju. 

Ja imam vazecu americku vizu u starom pasosu i sa njom sam sasvim normalno usao u SAD.

Meni su na prvom bušili samo korice i plastičnu (nisam ništa naglašavao) circa 2013, a na drugom 2016 su bušili samo korice i ostavili sve ostale strane čitave (u ovom mi je viza za SAD) i tu sam ih zamolio da obrate pažnju. Nikada mi nisu bušili stranice, čak ni na SRJ pasošu.

1 hour ago, deleter said:

nisu bušili stranice, čak ni na SRJ pasošu.

SRJ i SFRJ pasosi su samo dobijali pecat 'PONISTENO' na strani sa podacima.

2 hours ago, jms_uk said:

SRJ i SFRJ pasosi su samo dobijali pecat 'PONISTENO' na strani sa podacima.

Meni su bušili info stranicu i korice. Ovo je bilo 2009. kada sam uzimao prvi "crveni pasoš". Za SFRJ ne znam, pošto je to bilo pre mog vremena :biggrin:

Just now, deleter said:

Meni su bušili info stranicu i korice. Ovo je bilo 2009. kada sam uzimao prvi "crveni pasoš". Za SFRJ ne znam, pošto je to bilo pre mog vremena :biggrin:

Mozda u stvari zavisi samo od osobe koja vrsi ponistavanje - nema nikakvih pravila :biggrin:

Ja sam imao cetiri plava pasosa i nijedan nije busen [2x u Majke Jevrosime, 2x ambasada London]... :unsure:

Sad sam pogledao moj pasos, probusene su sve stranice, ukljucujuci i korice i plasticnu stranu sa podacima, osim stranica gde imam vize, kako vazece, tako i nevazece. Na zeninom pasosu je probusena samo plasticna stranica i korice. Dakle, zavisi od sluzbenika i opstine, tj. SUPa. U svakom slucaju, ne kosta nista naglasiti da ne ponistavaju stranicu sa vazecom vizom, da bi se izbegli eventualni problemi.

Meni su pre mesec dana izbusene korice i plasticna strana sto je i logicno jer u koricama nema nista i pasos moze i dalje da se ocitava ako se magnetna traka ne izbusi.

• Author
On 5/18/2018 at 1:40 PM, mveruovic said:

Meni su pre mesec dana izbusene korice i plasticna strana sto je i logicno jer u koricama nema nista i pasos moze i dalje da se ocitava ako se magnetna traka ne izbusi.

Gde se nalazi magnetna traka? Nije u plasticnoj strani sa fotografijom? Meni je azurna sluzbenica izbusila rupu kod fotografije i dole na dnu kod imena i strelica :smile:

Edited by mgm

25 minutes ago, mgm said:

Gde se nalazi magnetna traka? Nije u plasticnoj strani sa fotografijom? Meni je azurna sluzbenica izbusila rupu kod fotografije i dole na dnu kod imena i strelica :smile:

Nema magnetne trake - verovatno je mislio na machine readable deo [to sa strelicama dole].

• Author

Hvala, mislim da je ok i to, jer nije viza fizicki ostecena, bar tako pise u FAQ od US State Departmenta :smile:

Nema magnetne trake - verovatno je mislio na machine readable deo [to sa strelicama dole].

Na to sam mislio. Moraju da izbuse taj deo, korice nista ne znace.