Jump to content

Featured Replies

Posted

Hteo bih za leto da odem na crnogorsko primorje na dan - dva čisto iz zabave , kako najlakše i najsigurnije uspeti ?

• Author

Takodje ako je neko raspolozen slobodno neka se pridruži ? Voleo bih svoju avanturu da podelim sa nekim ?

Ja sam stopirao preko Kosova, znači Niš - Merdare - Vučitrn - Kosovska Mitrovica - jez. Gazivode - Špiljani. Do Špiljana je manje/više išlo lagano, a zatim i ne baš. Ali sam ipak stigao na odredište. :smile:

Možeš da sedneš na voz za Merdare, i tako skratiš put, pošto voz tamo stiže rano ujutru, koliko se sećam. Nikad nisam išao preko Kopaonika/Kruševca, te opcije mi se čine znatno duže.

• Author

I meni se čine duže,  ali takodje i sigurnije za put, a kako je kada se stopira za povratak ? Takodje ako je neko išao drugim putem značilo bi mi da kaže svoja iskustva  

• 2 weeks later...

Mi smo prosle godine stopirali, drugar nas je dovezao od Nisa do Pojata i dalje smo nastavili autostopom, preko Krusevca, Vrnjacke Banje, Kraljeva, Raske - gde smo uhvatili prevoz do Podgorice i dosta skratili put, pa dalje, Cetinje, Budva, Herceg Novi. Stigli smo za 13 sati, sto je otprilike kao busom. Generalno je lako za stopiranje, narocito u Crnoj Gori, samo se drzi naplatnih rampi, raskrsnica, ukljucenja i slicnih mesta gde ljudi usporavaju. 

U povratku smo hteli da obidjemo Uvac, pa smo isli putem Kotor, Vilus, Zabljak (gde smo posli iz radoznalosti i zaglavili sat vremena), Pljevlja, Jabuka, Sjenica. Od Sjenice smo stopirali za Kragujevac, sto  je neocekivano bilo lako, obzirom da je bila nedelja rano ujutru i oluja.

Sto se tice stopiranja iz Nisa, jednom smo imali situaciju na Najsusu, gde je dosao policajac i rekao nam da ne smemo tu da budemo i da nam se ne ponovi :smile: Nista se nije desilo, ali da bi izbegao neprijatnosti, mozda je bolje da stopiras negde kod kruznog toka kod aerodroma, i onako nismo imali puno srece na Najsusu.

Srecno!