Jump to content

Featured Replies

Posted

Ljudi,može li mi molim vas neko reci sta me čeka ako prekoracim 90 dana u Hrvatskoj,kakvoj kazni da se nadam,zabrani? Ako ima neko da je bio u toj situaciji neka mi kaže..:* i hvala 

Nemoj da se zezas sa HR za razliku od nase banana drzave tamo te ceka paprena kazna ako se ne prijavis odmah kada dodjes a tek da budes duze od tri meseca ili da se odmah vratis udjes i izadjes...

14 hours ago, Lazar said:

Ako već nisi prekoračila, zašto bi to radila? Pređeš granicu i vratiš se. Znam više Hrvata koji su tako ostajali u Srbiji i mnogo duže od tri meseca, pretpostavljam da može i obratno.

I u Srbiji i u Hrvatskoj važi 90 u 180, e sad to što naši ne forsiraju tu priču i što je dosta lako rešiti boravak u Srbiji ako ti ne treba viza za ulazak je druga priča i ne treba misliti da je isto tako kod naših susjeda...

• 1 month later...

Imam jedno pitanje na koje mi možda možete pomoći... Iskoristio sam 90 dana u Šengenskoj zoni, konkretno - bio sam u Mađarskoj 3 meseca. Zanima me da li mogu da putujem u Hrvatsku (pa kad već postavljam pitanje, i u Rumuniju) ili ne? Da li  ograničenje 90/180 važi automatski za sve zemlje EU? Ili je nešto drugačije za ove zemlje?

Pozdrav i Hvala puno!