Jump to content

Featured Replies

Posted

Cao ljudi, 
Nov sam sto se tice putovanja, kao i na forumu :biggrin:
Zanima me koja je najjeftinija opcija putovanja do Italije, uglavnom drugarica i ja idemo na neko volontiranje u Milanu 15 dana, ali hocemo da odvojimo 3-4 dana pre toga da samostalno odemo i obidjemmo Veneciju i Djenovu... Krecemo otprilike 14-og avgusta, vracamo se 31.
Kako je najbolje otici do tamo? Nije nam vazno koliko se putuju, samo kako najjeftije da se prodje? :biggrin:
Hvala unapred na savetima! :biggrin:

Edited by Your Brother

Zdravo!  

Ja sam bila prosle godine i to bas u Milanu i Djenovi! :smile: 

Bile smo u Milanu, Como jezero, Djenova, Portofino, Santa Margherita Ligure i Cinque Terre. 

E sada, nama je bilo najjeftinije od Temisvara-Milan sa Ryanair-om. Platile smo u jednom pravcu 20 evra samo! Proveri na njihovom sajtu. A povratak isto nam kostao oko 25 evra isto Ryanair Milano-Nis.

Od Milana do Djenove smo isle vozom i mislim da smo platile ( slagacu te ) oko 20 evra ili malo vise. Ako ste vec u Milanu, obavezno Como jezero ( ima vise mesta, izguglaj) isto vozom za neke smesne pare.

Kada smo bile u Djenovi isle smo do Portofina i Santa Margeritha Ligure i prelepo jeee! Portofino je bas mali, ali vredi videti. A u  Santa Margherita Ligure smo se brckale :smile: To mozete sve za jedan dan, i savetujem da idete vozom do Santa Margeritha i onda peske do Portofina. Uzivanje, prvo se malo okupate i onda popijete neki koktel i onda malo peske do Portofina .

Ima jos tih malih mesta pored Djenove koje nazalost nismo videle tj. nismo stigle sve :sad:  Izguglaj, istrazuj, ima stvarno prelepih mesta za videti oko Djenove.

I na kraju Cinque Terre! Od Djenove do Riomaggiore ( prvo selo u Cinque Terre ) isto smo isle vozom i kostalo je 30 evra povratna ( ali ove karte smo unapred kupile, preko sajta ) http://www.trenitalia.com/tcom-en

E sada, mi smo bas bas ujutru dosle u Cinque Terre i isle smo malo vozom i malo peske do tih 5 sela ( da smo isle non stop peske ne bi smo videle sve ) i treba ti ceo dan za to. 

Savetujem ti da sve lepo vidis na internetu, ne znam sta te sve interesuje :smile: 

Nadam se da sam ti nesto pomogla! Ovo putovanje mi je bilo jedan od najboljih! Italija me odusevila, sledeci put idem sigurno malo juznije :smile: 

Najjeftinije je autostopom, sad zavisi koliko ste spremni da se upustite u tako nešto. 

U krajnjem slučaju - ima dosta jeftinih letova preko low cost agencija, što je već napomenuto u prethodnom komentaru. 

Lep provod želim!

• 2 weeks later...
  • Author

Samo da javim da smo prosli za 31e(Ryanair), povratna avio karta iz Temisvara do Milana, kupili karte i to je to :biggrin:
Hvala na pomoci!