Jump to content

Featured Replies

Za Mongoliju nema šanse na granici... U Moskvi se čeka u zavisnosti od toga koliko platiš. Mislim da može da bude gotova i za dva dana, ali je duplo skuplja... Cena se menja obrnuto proporcionalno broju dana koliko si spreman da čekaš.

Za Tadžikistan nemam prvoručno iskustvo, ali mislim da ne može na granici, upoznao sam dosta putnika koji tamo nisu otišli jer nisu uspeli da dobiju vizu ni pored pozivnih pisama, vaučera i sl.

• 6 months later...

meni se bas ide u mongoliju,ali nemam prestavu gde se viza moze dobiti?i kako se dobija?neko kaze u sofiji neko u moskvi,ali niko ne zna nista konkretno :(

adresa ambasade mongolije u sofiji stoji na ovom sajtu, u sekciji Vize.

Najbliža ambasada je u Sofiji. Adresa je: 52, rue Fr. Joliot-Curie, Sofia; Tel.: (++3592) 65-90-12 ; Fax: (++3592) 963-07-45; e-mail: [email protected] ; radno vreme 9-13h i 14-18h.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • Author

Zavrsio sam ja davno sa agencijama, bilo u smislu "rada", bilo u smislu "zadovoljstva"..

Pitam jel planiram sl. leto da idem po kini, rusiji i centralnoj aziji, a znam da si slicnu rutu imao..

• Author

btw, ne znam da li si mozda nesto istripovao, ali ja sam veliki idealista..

ponudjeno mi je da vodim grupu od 20ak ljudi februara meseca delhi-kathmandu-chitown-pokhora sa ulogom od 5% i dobitkom od 30% i odbio sam.. avanturizam se nikad ne moze prezentovati kao turizam..

ne znam da li bi bas svako uradio isto kao ja.. nekima su ipak drazi zelenbaci..

• Author

ma radio sam kao ko-vodich po centralnoj i zapadnoj indiji, 20 ljudi, 15 baba, 5 ostalih, juri guesthouse, drz, nedaj, smaracina teska..

ili backpacking, ili turizam, spoj - ni u ludilu..

btw, ne znam da li si mozda nesto istripovao, ali ja sam veliki idealista..

ponudjeno mi je da vodim grupu od 20ak ljudi februara meseca delhi-kathmandu-chitown-pokhora sa ulogom od 5% i dobitkom od 30% i odbio sam.. avanturizam se nikad ne moze prezentovati kao turizam..

ne znam da li bi bas svako uradio isto kao ja.. nekima su ipak drazi zelenbaci..

Mislim da ovde u prvom redu nije rec o idealizmu vec o prostom hedonizmu. Meni stric radi za Kontiki ali jos ne pomisljam da putujem nekud na taj nacin, pogotovu ne u one cvetne, exoticne zemlje. Prosto ne zelim da zbog para sebi uskracujem tako jedinstven i blazeni uzitak koji bi mi pruzio odlazak, recimo, u neku Indiju, Nepal ili Mongoliju, i to po prvi put kada je sudar sa tom kulturom najsnazniji i najslasniji. Jer vodicima nije ostavljeno puno mesta za uzitke, nece oni biti ni slobodni, nece ni upoznavati mestane, kretati se besciljno ulicama i sl. Ovde je rec o potpunom i delimicnom uzitku, a putnici su hedonisti i zele da izvuku iz svog putovanja maximum.

A, prema podacima na forumima, tadzikistanska viza se moze dobiti lako u Bishkeku, nije potrebno poz. pismo.

• 3 months later...
  • Author

cisto jedan info koji sam dobio..

"U Lonely Planetu (RUSSIA/BELARUS 2006) pise, da viza za Mongoliju se moze podici i u IRKUTSKU i u ULAN-UDE-u (konzulati).

IRKUTSK (one month/transit visa)- 30/20$ (9 dana cekas), 43/28$ (cekas 3-6 dana), 55/45$ (2 dana) i 105/85$ (24h)

ULAN-UDE- 30$ (9 dana), 35$ (7 dana), 45$ (2 dana), 55$ (isti dan dobijes vizu). Tranzit viza je 20-35$, ali ne pise za koliko je dobijes."

• 6 months later...
  • Author

samo da napomenem, da se bez ikakvih problema dobija mongolska viza u irkutsku, 2 radna dana 55$, za sat vremena 105$, moze i za 3-6 radnih dana za nesto tipa 35$ ako me dobro drzi secanje..

• 9 months later...

Zbog cega mnogi ljudi putuju u Kinu i putovali su u Rusiju sa klauzulom "poslovno u..." koja se dobija u nasoj policiji, a sa druge strane retko ko je koristio tu opciju za Mongoliju. Koliko sam primetio svi apliciraju za mongolsku vizu u ambasadama i konzulatima. Da li je neko bio u mongoliji sa vizom "poslovno u Mongoliju" pribavljenu u policijskoj upravi u Srbiji?