Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav imam pitanje za pasoš bio sam u Švedskoj tri mjeseca pa bi sada trebao tri pauzirat,ali covjek me zove da idem ponovo dali bi sada mogao oprati pasos i da izvadim novi brzi treba mi za tri dana interesuje me da li je to moguce unaprjed hvala

• 1 month later...

I ti takve informacije trazi po svercerskim forumima kako da namerno prekrsis neki zakon,a ne ovde.

• 2 months later...

Wow covjece svi se mi snalazimo kako mozemo, npr mene zanims isto to da li sa novim pas mogu ici opet u eu bez ovzira na dane u starom, i nije mi razlog odlaska ni rad na crno ni kradja niti bilo sta, samo zelim biti sa zenom dok ne steknem pravo na papire... kontas? Bitno je pomoci nekom.. niko se ne bi "svercao" da ne mora... 

Onda zovi zenu da dodje kod tebe,pa cete biti zajedno.3 meseca ona kod tebe,3 meseca ti kod nje i resen problem.

Pa nek da otkaz :)

Ako vam je ljubav toliko velika,da ne mozete jedno bez drugog,nece valjda dozvoliti da joj "tamo neki" posao stane izmedju vas :)

Manja je to patnja,nego da se ti bavis neki nezakonitim radnjama.

Aj nemoj da zajebavas coveka... I da je izmislio razlog, njegova stvar. Kakvi su ti to komentari, nek mi zena da otkaz da dodje da bude sa njim....

Sala mala,vidite smiley-e,sta ste svi na kraj srca odmah :)

@Lazar:u odnosu na tvoje ispravljanje vezano za zarez,daleko sam ja od "policajstva" na forumu :)

@Laza GNR to što si u tim godinama ostao nepismen je samo tvoja sramota. :bag: Što se tiče pranja pasoša i tome slično, niko to ne radi zato što voli. Ostavi ljude na miru neka rešavaju svoje probleme kako znaju, ako im ne pomažeš nemoj im ni odmagati moralisanjem i osuđivanjem. Neće nam sigurno uvesti vize za EU zbog toga, možeš mirno da spavaš.

On 11/25/2018 at 7:20 AM, Lazar said:

@Laza GNR to što si u tim godinama ostao nepismen je samo tvoja sramota. :bag: 

Ja,i jos 90% foruma :) 

By the way,govoriti nekom da je "nepismen" zato sto pogresno pise zarez...mozda je to odlika tzv. grammar nazzi-ja? :)

Oni redovno prepoznaju takvu "nepismenost" (na koju normalan svet ne obracaju preveliku paznju) :)

Neko da se strogo bavi time u poodmaklim godinama...ccc...:)

On 11/25/2018 at 7:20 AM, Lazar said:

Neće nam sigurno uvesti vize za EU zbog toga.

Don't say twice.

Koji je vodeci razlog zbog cega se malo-malo,pa pojavljivalo u vestima "moguc povratak viza" i slicno?

Mozda tebe to u Kini ne dotice,ali bi pogodio one koje zive ovde.

P.S. - OK,u poslednje vreme je taj problem malo regulisan.Ali je i dalje prisutan.

Edited by Laza GNR

19 hours ago, Laza GNR said:

Koji je vodeci razlog zbog cega se malo-malo,pa pojavljivalo u vestima "moguc povratak viza" i slicno?

Političke igre, pobogu čoveče. Vize se koriste kao jedna od poluga. Zabole EU rukovodstvo što par stotina ili par hiljada Srba pere pasoše da bi ostalo pola godine ili godinu. EU ima pola milijarde stanovnika, i milione imigranata koji nisu došli da ostanu tri meseca duže nego zauvek.

Valjda bas zato sto ih zabole i uvode ovu novu meru od 2021.,gde ce dozvola biti potrebna i gde,kako sam razumeo,fizicki pasosi nece imati toliku ulogu.

Ne vidim pozitivnost u necemu sto doprinosi da se na nosioce nasih pasosa gleda sa povecanom strogoscu (u najmanju ruku).Zbog raznih "egzibicija",kojima su neki (skoro uvek "ne-putnici") skloni:rolleyes: