Jump to content

Featured Replies

Posted

Nameravam u utorak da putujem kolima za Banja Luku. Pošto prvi put idem molim nekog sa iskustvom da mi predloži kojim putem da idem, na šta da obratim pažnju, koliko kilometara ima i kakvi su putevi. Išao bih od Novog Sada do Bijeljine, taj deo puta znam, ali mi treba pomoć za dalje. 

Hvala!

Dalje ideš Bijeljina-Brčko-Šamac-Modriča-Derventa-Prnjavor-Banjaluka. Obavezno kupi zeleni karton. Putevi su OK čak bolji nego kod nas u Srbiji, držiš se ograničenja brzine i nema šta da brineš jer sad je sezona a policija voli za svaku sitnicu da uzme novac neče ti oprostiti prekršaj, ali opušteno kao što rekoh držiš se pravila i mirna Bačka. I naravno pošto si početnik pravi česte pauze da se okrepiš negde uz ćevape. Srećan put i opušteno put nije komplikovan.

• Author

Do Šamca mi je jasno kako da stignem. Ali mi dalje nije jasno. Da li koristim autoput E73 i autoput "9. januar" odnosno da li su ti putevi u potpunosti pušteni u saobraćaj.

Autoput 9.januar od Banjaluke do Doboja još nije završen mislim kompletan autoput nije zavšen verovatno će ove godine da bude završen. Znači nemoj da koristiš autopoteve da se ne zavlačiš bespotrebno ova ruta što sam ti napisao je jednostavna i tuda se uvek išlo ka Banjaluci kroz Republiku Srpsku dok u potpunosti ne naprave auto put Banjaluka-Bijeljina koji će zameniti staru rutu. Ka svakom gradu imaš putokaz a svaki grad ima putokaz ka Banjaluci ne možeš da se izgubiš. To su lokalni putevi i u OK su stanju, sasvim, sasvim solidnom. Znači mapa, putokaz, ako negde zapne pitati nekoga, ali nema nikakve komplikacije vrlo jednostavno. Sve je obeleženo na putevima.

• Author

Hvala na pomoći. Koristio stari proveren put, dovoljno dobro označen putokazima, kako mi je savetovano. Uspešno otišao i vratio se iz Banja Luke. Bili su neki radovi na putu u Brčkom u povratku ništa strašno  snašao sam se.