Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav, 

Planiram za novogodisnje praznike da obidjem ovaj grad, eventualno da odem i do Talina ili Vilniusa ako stignem. 

Kako stici do tamo, sto povoljnije, a da nije autostop? Hvala :smile:

Cao drug da probam ja,imas vise nacina ja sam isao malo avantura nacin.

Imas od Warsave jeftine autobuse lux

mozda se cena menjala od vremena kada sam ja isao tamo,ali u principu

jeftino trebala karta biti,a od rige isti prevoznik vozi do talina ili vilniusa

https://luxexpress.eu/en/lux-express

evo linka pa prouci,ako ti nije cimanje od peste do warsave busom

pa odatle dalje,verovatno imas i avionsku liniju iz peste do tamo

ali nisam njom isao,samo bus voz unutar tih drzava jeftin,cak mozes i do minska

jeftino,e sada riga bas i nije jeftina za moj ukus,ali je prelepa mada ceo baltik takav

ako skoknes do suseda,vodi racuna ima dosta kriminala navlakusa:maddd:, ps

zene prelepe dobro pivo itd.Ups ja mislio ti pitao iz peste,pa do peste

probaj voz iz bg to je najeftinije,do tamo od tamo imas,vise prevoznika

do warsave,ako kupis karte na vreme znaju biti jeftine,mada sam

ja isao pesta krakow warsava pa dalje.

Edited by Dzon vejn

• 1 month later...

Ja sam u Rigi bio vise puta, obilazeci Balticke zemlje. Elem, najbolje je da uzmes voz Bg-Budimpesta i odatle ili bus za Warsawu (Flixbus) ili wizzairom letis do Warsawe. Nakon toga hvatas bus Lux expressom do Rige. Inace ja nisam nesto odusevljen Rigom, simpatican grad ali zato Talin je mi je bio neverovatan ? svaka preporuka za Baltik u svakom slucaju :)

• 5 weeks later...

Meni je opet Riga mnogo ljepša od Talina, ima više stvari za vidjeti. Talin je lijep, ali ne postoji nijedna građevina koja će te oboriti s nogu, dok su u Rigi Art Nouveau fasade prava umjetnička djela.

• 1 month later...
On 10/20/2018 at 12:43 AM, Ficko said:

Talin je mi je bio neverovatan ? 

Ficko, imaš li neke preporuke za šta raditi u Talinu, a da nije iz standardne turističke ponude? 

Bio sam letos u sve tri baltičke prestonice, Talin, Riga i Viljnus. To je i redosled po lepoti gradova.
Talin - malo brdovit, lepe stare crkve, lep putnički terminal odakle se lako, za dva sata skokne do Helsinkija preko mora i lep stari grad. Riga - siva i najveća od svih, podseća na Bg sa podzemnim prolazima i pristupačne cene svuda. Viljnus - pomalo depresivan, najmanje očuvan od svih gradova, ali sa tim najviše liči na "naše" gradove, ima lep hipsterski deo grada sa dosta grafita, murala itd. U blizini je Trakai jezero i zamak, vrlo interesantno, predivna voda.

Preporuke za nešto ne-turistički: Talin - probati supu sa medveđom šapom i "medvetinom" - oko 70e.  Riga - leti otići na plažu Majori pola sata vozom od grada, predivna plaža na moru i stari sovjetski hotel, jako lepo očuvan.Viljnus - hotel insipirisan KGB gulazima u starom bunkeru, sa sve čuvarima koji se deru, vučjacima i prikladnim toaletom - nisam probao ali ko voli nek izvoli.

Sve tri prestonice su male, i dva-tri dana je sasvim dovoljno za svaki od ovih gradova.

• 2 weeks later...

Da li Free Walking Tour spada u standardnu turisticku ponudu? :) Ako ne, svaka preporuka za istu. Takodje, preporucujem palacinke u restoranu Kompressor i ako si fan Depeche Mode, imas kafe pod tim imenom u starom gradu, gde je svako pice nazvano po njihovih pesmama, tako da to moze biti interesantno :) Postoji i interesantan muzej o istoriji Estonije i ustanku protiv USSR sa free ulaskom kod velikog krsta na trgu slobode ako te zanima istorija.

Edited by Ficko