Jump to content

Featured Replies

3 minutes ago, noskich said:

Ne znam. Uglavnom mi je receno da su po zakonu to jedina tri slucaja kada mozes vaditi novi pasos ako ti stari jos nije istekao.

Nažalost previše zavisi od toga na kog službenika naletiš. Pre par meseci su mojoj ženi rekli da ne može da vadi i pasoš i ličnu kartu u isto vreme ako je menjala ime zbog braka (nego prvo lična, pa onda ponovo dolazak sa ličnom da im da uplatnice), a pre par nedelja je drugareva žena u istoj situaciji predala i za pasoš i ličnu u jednoj turi bez ikakvih problema.

U najgorem slučaju mogao si da cepneš neku stranicu na licu mesta i kažeš da je sada oštećen ::crazy:

6 hours ago, deleter said:

Nažalost previše zavisi od toga na kog službenika naletiš. Pre par meseci su mojoj ženi rekli da ne može da vadi i pasoš i ličnu kartu u isto vreme ako je menjala ime zbog braka (nego prvo lična, pa onda ponovo dolazak sa ličnom da im da uplatnice), a pre par nedelja je drugareva žena u istoj situaciji predala i za pasoš i ličnu u jednoj turi bez ikakvih problema.

U najgorem slučaju mogao si da cepneš neku stranicu na licu mesta i kažeš da je sada oštećen ::crazy:

Ovo je potpuno idiotski, znam da nekada smaraju ljude da mora prvo LK, ali provereno na Cukarici ne mora. Isto i za nov pasos ako nije prethodni ispunio te uslove. 10ak godina vec dokumenta mogu da se vade svuda po BG opstinama nevezano za to gde se zivi u BGu.

25 minutes ago, mveruovic said:

Ovo je potpuno idiotski, znam da nekada smaraju ljude da mora prvo LK, ali provereno na Cukarici ne mora. Isto i za nov pasos ako nije prethodni ispunio te uslove. 10ak godina vec dokumenta mogu da se vade svuda po BG opstinama nevezano za to gde se zivi u BGu.

Najjezivije je što je, bukvalno, samo došla, dala uplatnice i potpisala da je predala zahtev (iliti sve stvari koje su MOGLI da urade iz jednog puta)...

Mučnina me hvata na pomisao o njima samo :unsure:

• 2 months later...

Treba mi pomoc hitno....

Da li je moguce da ja koji sam prije par dana se vratio iz austrije jer sam iskoristio svih 90 dana(i sad bi trebao ostati kuci i cekati da mogu ici opet)mogu pasos oprati tj unistiti prijaviti i izvaditi novi, i sa novim mogu odmah nazad u austriju bez obzira na dane iz starog pasosa ?? 

Tj. Da li imaju elektronski zavedene sve moje ulaze i izlaze, hocu li sa novim dobiti novih 90 dana.. 

I da ne radim na crno vec samo zelim biti gore..

Hvala unaprijed...  

• 1 year later...

Da li znaš šta se dešava sa starim pasošem kada ga ponište? Da li imaš pravo da ga zadržiš iako nije važeći? Ne bih da izgubim sve pečate hahah :)

1 hour ago, 206 said:

Da li znaš šta se dešava sa starim pasošem kada ga ponište? Da li imaš pravo da ga zadržiš iako nije važeći? Ne bih da izgubim sve pečate hahah :)

Ostaje tebi, samo izbusen kao svajcarski sir cak ukljucujuci i istekle vize ako ih ima. 

3 hours ago, deleter said:

Ne buše stranice sa pečatima ako naglasiš da imaš važeće vize u njemu (100% uspeh na 3 crvena pasoša u poslednjih 7-8 godina).

Ne samo to, mislim da zavisi i ko, cime i gde busi.

Moj prvi crveni (SRB) pasos cak nema ni rupe na koricama, samo deo kruga proseceno (mozda im je bila losa busilica? :D )

Skoro sam menjao pasoš, samo su odsekli makazama trougao na prvoj plastificiranoj stranici. Druge stranice nisu dirali. Zamoliti ih, znaju oni šta najmanje mora. 

Nisam nikad cuo da nekome probuse ceo pasos, uglavnom se busi crvena stranica + plastika, a nekada samo plastika.

On 11/12/2020 at 2:29 AM, deleter said:

Ne buše stranice sa pečatima ako naglasiš da imaš važeće vize u njemu (100% uspeh na 3 crvena pasoša u poslednjih 7-8 godina).

Postavicu moj pasos, kao sto rekoh istekle vize ne vazece! Moj poslednji je svajcarski sir iako sam trazio da to ne rade, ali cura u mupu rece po novom moraju, Januar 2018. 

Edited by DjosaSaMoravu

meni, kraj novembra 2018, izbusili samo prednje i zadnje korice sa po 2 rupice, ni plastika nije izbusena....

prvo su me pitali da li imam vazecih viza u pasosu, ja rekao da imam, i to je bilo to....u pitanju je bila policijska stanica stari grad u bgu

izgleda da rade kako gde

Meni su izbušili plastiku i korice na poslednjem (menjao avgusta 2018 u Novom Sadu), sve stranice su čitave.

Pre par pasoša su mi isto ostavili i plastiku, a u jednom od njih nisam imao nijednu važeću vizu i opet nisu dirali stranice.

Kao i sve što je vezano za našu upravu, zavisi na koga naletiš i koliko je voljan za saradnju ili koliko si ti naporan ?