Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima,

kupljene karte za Bangkok 07-22.11. Plan je otprilike tri dana Bangkok, tri Chiang Mai, ostatak jug. Razmišljamo o Krabiju i Koh Lanti, prva opcija je bio Koh Tao ali koliko vidim  ne preporučuje se ići u novembru zbog vremena. Interesuje nas priroda i relaksacija, a ne mas turizam. Ako neko od iskusnijih ima preporuku za neko drugo ostrvo ili za neki gotivan smještaj bio bih zahvalan.

Napisacu ti ono sto je meni bila najveca dilema, u Chiang Mai  ti mogu preporuciti  - hotel People Place 1. U BKK ti preporucujem Travelodge Sukhumvit 11  (i deo oko njega - lokacija je top). U Chiang Mai imas preko 19 kampova za slonove i to je dozivljaj da odes tamo. takodje ti preporucujem i zoo vrt ( oko85 ha povrsine sa akvairjumom i pandama). U BKK imas akvarijum preko 5 miliona litara vode i trzne centre i hramove (svuda gomile hramova). Krabijem nisam nesot odusevljen. Krabi nema kvalitetnu plazu. Imas monkey trail i ostrva. Mi smo tamo bili 10 dana i to je bilo previse :smile: ako ti jos nesto bude trebalo ti pisi. :smile:

Baš i ja hteo da prepopručim Koh Lipe, pa videh da ti jesi već :smile: 

Ako ideš sa devojkom i hoćeš neko easy relaksacija ostrvo i to, Lipe je super. Otišli prošle sezone na desetak dana, ostali skoro mesec.  Jeste malo skuplje od ostalih ostrva doduše

Opa, blago vama kada mozete da odmor od desetak dana tako lako da produzite na mesec! Lipe je ostrvo koje mogu preporuciti bilo kome jer mislim da svako moze tamo pronaci sta mu lezi. Ako voli mir i relaksaciju dobar deo ostrva su rezorti koji su dalje od centra naselja i gde nema nikakve guzve. Mi smo se peske peli po brdima u sredisnjem delu ostrva i tu samo zive lokalci, a ima i nenaseljenih delova, samo priroda. Tako da kome takve setnje leze moze. S druge strane, u centru naselja ima dosta ponude kafica, restorana, prodavnica, nocnih svirki... ko vise voli takve stvari. Ima dobrih tura za ronjenje, a u okolini ostrva je mnogo drugih ostrva koja su deo nacionalnog parka Tarutao, tako da se i ona mogu obilaziti preko dana.

Cuo sam da postoji i direktan brod od Lipe do Langkavija pa i to moze biti interesantno, samo sto  bi onda oni kojima treba malezanska viza trebalo da unapred to odrade da ne bi bilo problema. 

Edited by noskich

Prošle godine sam bio u Ao Nangu i nisam imao jedan sunčan dan od 24-30-og novembra (čini mi se) pa sam na kraju bukvalno pobegao odatle,uz doplatu AirAsia za promenu datuma i žrtvovanja dva dana već plaćenog hotela+rezervacija novog u Bangkoku i transport dalje. Drugim rečima tamo  kada je kiša čovek bukvalno nema šta da radi.  A nisu bili tropski pljuskovi praćeni suvim deonicama i suncem nego dosadna jesenja kišica koja sipi celi dan i onemogućava sve aktivnosti. Užas. Osim jedno pre podne na Railey Beach od kupanja nije bilo ništa. Preporučujem da ispratite makar dugoročne vremenske prognoze pre konačne odluke za plažni deo odmora jer kada zaglavite u tim mirnim predelima baš ste zaglavili.

Moja preporuka je da uzmete i opcije na istoku Koh Chang,Koh Maak i Koh Kood ako vas vreme u andamanskom zalivu ne posluži. U novembru sa te strane je veća šansa za suvo vreme. Pretprošle godine sam bio na Koh Changu i bilo je lepo ove razmatram Koh kood nakon povratka iz Vijetnama (kraj novembra) baš zbog iskustva od prošle godine. Jeste lepše Andamansko more  od Tajlandskog zaliva ali džaba sve ako sunca nema. I odlučiću to dok budem tamo na licu mesta, unapred više ništa.

Edited by djordje77
more ne zaliv

na andamanskom moruje kisna sezona obicno u oktobru i novembru, a u tajlandskom zalivu je decembar i prva polovina januara mnogo kisovitija, mada se za te krajeve i ne moze reci da je pravi monsun, ali je svakako kisovito...za novembar je bolje ici na istocnu obalu nego zapadnu, tu nema dileme, tako je vec u zadnjih 10-ak godina i jace....bio sam npr. na koh phan ganu druga polovina novebra, pre par godina, i ni kapi kise mi nije palo za 2 nedelje....suncano, prelepo....ali to nije samo moje iskustvo, imam dosta prijatelja koji zive na tajlandu, i to je prica svih njih.....sta god da pise u zvanicnim publikacijama o klimi i monsunima, to se dosta promenilo zadnjih 10-15 godina, tj. sve se pomerilo...

tako da je moja preporuka za novembar pre koh phan gan, koh tao, koh samui, nego koh lanta, krabi ili tarutao nacionalni park

• 2 weeks later...

Koh lipe je velo krasno. Samo pazi na kojoj plazi će biti tvoj Hotel ili Hostel. Negdje imas vrlo puno brodova koji dolaze i odlaze sa turistima. Mi smo bili u ten moon resort. Najlepsa plaza ❤️.... nema puno ljudi posto je na kraju plaze. Zapravo Noras da racunaš da puno turistaq na koh lipe, ali imaš uvjek mogučnost da nadješ malo mira.

Krabi mi nije nesto sposonmo bilo. Jedino sto je bilo nezaboravno, je privatna voznja s jednim longtail brodom. Mi smo bili 4 osobe i zapravo sami na ostrvom. Koh phangan je super.... tu smo bili u sea love Bungalows kod magde. Mozes da peonadješ na booking ili na Facebook... Malo je jeftinije ako pitaš za reservaciju preko Facebook 

Just now, WeTravelTogether said:

Koh lipe je velo krasno. Samo pazi na kojoj plazi će biti tvoj Hotel ili Hostel. Negdje imas vrlo puno brodova koji dolaze i odlaze sa turistima. Mi smo bili u ten moon resort. Najlepsa plaza ❤️.... nema puno ljudi posto je na kraju plaze. Zapravo Noras da racunaš da puno turistaq na koh lipe, ali imaš uvjek mogučnost da nadješ malo mira.

Krabi mi nije nesto sposonmo bilo. Jedino sto je bilo nezaboravno, je privatna voznja s jednim longtail brodom. Mi smo bili 4 osobe i zapravo sami na ostrvom. Koh phangan je super.... tu smo bili u sea love Bungalows kod magde. Mozes da peonadješ na booking ili na Facebook... Malo je jeftinije ako pitaš za reservaciju preko Facebook 

Mi smo bili u martu u novembru neznam hočes imati Steve da vemenom... da drugoj strani tajlanda je više stabilno vrijeme ... tu smo bili jedan drugi put u septembru