Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav, treba mi mala pomoc oko vize za Tajland. Odgovor bi mi puno pomogao! Planiram sa drugarom duzi put na Tajland i jos par zemalja. Naleteli smo na par problema za koje nismo sigurni kako da resimo.

Povratnu kartu Beograd>Bangkok>Beograd smo vec rezervisali i boravak ce trajati 4 meseca:

2.5 meseca na Tajlandu, nedelju dana Singapur, mesec dana Bali i onda iz Balija povratak preko Bangkoka nazad za Beograd.

E sad nas zanima sledece:

S obzirom da vizu za Tajland daju samo na dva meseca sa mogucim produzavanjem na dodatnih 30 dana, da li je problem to sto je nama povratna karta u trajanju od 4 meseca?

Nakon 2.5 meseca na Tajlandu, aplicirali bi ponovo za vizu u Singapuru, cisto da mi mogli iz Balija nazad za Beograd preko Bangkoka.

Da li postoji sansa da nas odbiju zato sto tako brzo trazimo vizu nazad?

Da li postoji sansa da nas odbiju za prvu vizu posto nam je povratna karta duza od dozvoljenog boravka?

Hvala unapred!

Viza za Tajland je samo formalnost tako da ne treba da se brinete uopste. Popunite formular, platite cenu vize i to je to. Mislim da necete imati bilo kakvih problema. 

@jbbg011  vađenje vize za Tajland (u Singapuru) uopšte nije formalnost. Ja nisam sigurna da imaš pravo da apliciraš iz Singapura ako nemaš boravak u Singapuru. Takođe, aplikacije se u Singapuru ne primaju u konzulatu, nego apliciraš online isključivo. Ne možeš ni da uđeš u konzulat bez zakazanog termina koji dobiješ samo ako je aplikacija uspešno popunjena/primljena online. Takođe, ovo može da potraje do nedelju dana, tako da možeš biti zaglavljen(a) u Singapuru duže nego što planirate.

Svi tvoji problemi će biti rešeni ako u Beogradu (ili gde već apliciraš) tražiš multi-entry visu i priložiš plan puta. To ti je najlakše i najefikasnije rešenje. :smile:

Nisam razumeo zasto bi se prijavljivali za drugu tajlandsku vizu u Singapuru kada se vracate sa Balija za Beograd preko Bangkoka? Imate povratnu kartu Singapur-Denpasar?

Ne vredi im multy-entry jer je ona do maksimalno 60 dana.

A mogu se prijaviti u Singapuru, evo ovde pise: http://www.thaiembassy.sg/visa-matters-/-consular/instructions-for-visa-application

Prijave se lepo online sa Balija i onda samo pokupe vizu u Singapuru ako vec moraju tamo da je vade.

Edited by noskich

1 hour ago, noskich said:

Ne vredi im multy-entry jer je ona do maksimalno 60 dana.

Ja nisam tako shvatila. Na sajtu piše (isti link kao ovaj što si ti podelio):

Multiple-Entry Tourist Visa (enforced on 13 Nov 2015): valid for entering Thailand within 6 months from the date of application. The period of stay is 60 days maximum per stay. The Multiple-Entry Tourist Visa holder may enter Thailand again as long as the visa is still valid.

Za ostalo si u pravu, može da aplicira iz Singapura. Lično, ja imam jako negativna iskustva sa tajlandskim konzulatom u Singapuru. Posebno od kad su uveli online sistem. Totalno su nefleksibilni i ne žele da odgovaraju, daju savete ni za kakva pitanja preko telefona, niti dozvoljavaju ulaz u konzulat bez tih "pozivnica" koju dobijete kad je viza već odobrena. Ali ako imate avionske karte sve kupljene Bali - Bangkok i Bangkok - Beograd i hotel u Bangkoku rezervisan za taj drugi ulaz, i dokaz o materijalnim sredstvima, onda vam verovatno neće praviti problem. Možda nije loše da aplicirate za vizu pre nego što odete na Bali, dok ste u Singapuru, da ne morate o tome da mislite u zadnjem momentu.

popunite online formular jos dok  ste na tajlandu, negde pred kraj boravka, i kad stignete u singapur, pokupite vizu u konzulatu i to je to...imate 7 dana boravka u singapuru, to je dovoljno cak i ukoliko bude nekih problema oko formulara, mada ne vidim sto bi bilo...

od trenutka izdavanja vize morate da udjete na tajland u narednih 3 meseca, sto je vama i vise nego dovoljno, jer na baliju ostajete samo mesec dana...

ovo je mnogo jeftinija opcija nego da uzimate multi entry u beogradu, a nema nikakvog cima..licno sam za sbe vadio tajlandsku vizu svuda po aziji, i nigde nije bilo nikakvih problema niti odugovlacenja....jedino u kini znaju da traze dosta papira, tipa smestaj, posao, pare....jer je to tako za kineske drzavljane, pa primenjuju na sve...ostale zemlje su ok...

• 2 weeks later...

Da ne bih sada otvarao novu temu. Interesuju me iskustva oko procedure za re-entry permit koju tajlandko imigraciono daje za izlazak i ponovni ulazak tokom trajanja turističke vize. Konkretno da li se aplicira odmah pri dolasku na aerodromu ili na aerodromu pri izlasku iz zemlje ili se ide u imigraciono u Bangkoku tokom boravka . Na internetu su malo konfuzne informacije (osim koliko košta,koji obrazac se podnosi i taj tehnički deo,to sam ukapirao),voleo bih neko iskustvo iz prve ruke.

Multi-entry viza u konzulatu je suludo skupa, ne pada mi na pamet da je plaćam 150€.

re-entry permit 1000 baht-a kosta, ili 3800 multi re-entry permit. jedino sto ti lupe pecat preko cele strane.... validna je u duzini originalne vize koje si dobio u konzulatu. dobra opcija.

5min posla kad prodjes pasosku kontrolu na aerodromu, 5 metara iza veliki znak ima i cika sedi za stolom

Da, ali kada na aerodromu? Kada prvi put ulaziš na Tajland ili neposredno pre leta a posle pasoške kontrole kada treba da izađeš?

Kada izlazis iz Tajlanda, neposredno pre leta, a posle pasoske kontrole. odmah posle. na oba aerodroma je isto BKK i DMK

Edited by Ikkyu

7 hours ago, djordje77 said:

Hvala, to mi je trebalo :smile:

ista ti je procedura i na kopnenim prelazima, bar na onim sa kambodzom i malezijom..to znam jer sam licno dosta puta prelazio.....posto prodjes pasosku, odes do saltera gde izdaju re-entry..platis, lupe ti pecat u pasos, i to je to....1000 bahta 30-ak $, nije puno.....mnogo bolja opcija nego ovde bacati pare za multi

• 1 month later...

Formular koji se popunjava preko sajta,online,da li se na kraju stampa ili samo se posalje?Imamo jos vremena zavizu,nego pitam,jer,nam je crko stampac u kuci,pa da znamo sta da radimo. Hvala

21 minutes ago, altinjani said:

Formular koji se popunjava preko sajta,online,da li se na kraju stampa ili samo se posalje?Imamo jos vremena zavizu,nego pitam,jer,nam je crko stampac u kuci,pa da znamo sta da radimo. Hvala

Štampa se