Jump to content

Featured Replies

Pretrazio sam ceo forum i ne nalazim informaciju kako i cime se moze stici do ciampina od centra Rima ako je let u 6:45 ujutru. Koja je najjeftinija opcija krenuti u 4:30-5 ujutru zna li neko?

Koliko se secam, ide se do poslednje stanice jedne od linija metroa, a dalje ides busom do Ciampina. Sad, pogledaj na mapi i po netu koja tacno stanica i kad polazi metro i taj bus. Takodje, voze shuttle busevi, mislim negde sa Terminija.

Idem u Rim za nekoliko nedelja i gledam cene karata znamenitosti........

Bezobrazno......15 eura vatikan, 15.5 eura koloseum.......

Vi koji ste bili: dal vredi kupiti karte preko interneta i dal se na taj nacin preskacu redovi? Tj. dal ako to uradim, odstampam kartu, samo treba da pokazem na ulazima i ne cekam par sati koliko kazu da se ceka?

Idem u Rim za nekoliko nedelja i gledam cene karata znamenitosti........

Bezobrazno......15 eura vatikan, 15.5 eura koloseum.......

Vi koji ste bili: dal vredi kupiti karte preko interneta i dal se na taj nacin preskacu redovi? Tj. dal ako to uradim, odstampam kartu, samo treba da pokazem na ulazima i ne cekam par sati koliko kazu da se ceka?

Uzmi online, jer se stvarno preskacu redovi. A ako imas Isic karticu, imas oko 50% popust,i ponekad ako su raspolzeni,mada bi trebalo uvek da taj popust vazi za mladje od 24-25.I mislim da to ne vazi za online. E sad, kupis online, odstampas i tu ima bar kod koji je bitan. Ima dva reda: onaj koji ide direktno u Svetog Petra, i onaj koji ide oko tvrdjave da udjes u muzej, kroz koji ionako stizes do Petra. Jes da je dugacko ali ima svasta, saloni, sobe, neverovatno ukrasene, ipak je to pravljeno za Rimsko svestenstvo. Isto prolazi kroz Sikstinsku kapelu, gde ne smes da pricas. Pred kraj tog muzeja su izlozene slike modernog doba. I onda se izlazi na ulaz levo od ulaza Sv. Petra, gde ne sme golim ramenima da se udje, pa iako je vrucina,ponesite neku bluzu,samo za u crkvu.

Online karta preskace red za karte, tj one koji tek kupuju. Odes direk na ulaz, pokazes, oni skeniraju taj bar kod i daju ti kartu i ides dalje.

Za Koloseum isto.I jos sa tom istom kartom mozes da vidis : Forum Romano i Palatine Hill. Izgugluj pa vidi. Sto nije lose: 3 za 15e.

E, ima i druga solucija. Kupis ovo:

http://www.romapass.it/p.aspx?l=en&tid=2

Imas 2 besplatne posete bilo kog muzeja i popust za ostale, i besplatnu voznju za metro, bus i tramvaj po gradu. Vidis Vatikan, Kolsum, Forum i Hill, i jos putujes za dz, i sve to za 25e :) Po meni to je najbolje resenje.

Ako ima jos pitanja, tu sam...

Cesto idem u Rim,pa znam sve :)

Poz

A da, odi oko 13h, jer je tad rucak, pa je tada kao guzva. Mada nece tako da izgleda, hehe. Ja sam bila tad i plus je bio Avgust, i rekoh ako ovo nije guzva, idem dom. Mada kad sam zavrsila oko 16h, videla sam sta je guzva :)

Izgleda da je roma pass fenomenalna stvar ako je istina da je uz nju besplatan javni prevoz u trajanju od 3 dana.

Free use of the city’s public transport network. It allows to travel on urban busses, trams and trains, on underground lines metro A and B within the urban territory of the City of Rome

the card is valid for three days and is activated at the time of the first entry to the museums/sites, and/or at the first journey on public transport, up until midnight of the third day, including the day of the activation

Takodje pise da se dobija popust za sve naredne posete znamenitostima ali ne pise koliki popust

Reduced ticket prices to all other museums and / or archaeological sites visited thereafter. The reduced ticket includes the exhibition held in the museum

Nazalost izgleda da Roma Pass ne pokriva besplatan obilazak Vatikana. Takve informacije nalazim na sajtovima.

Uzmite u obzir da se sa roma pasom ne ceka red za ,recimo koloseum,koji je bio neverovatanp veliki kad sam ja bio.

Sto se tice Vatikana ulaz u Vatikan se ne placa.Ono sto se placa je ulazak u Baziliku Sv.Petra i to 5 evra ako se ide stepenicama do vrha i 7 evra ako se prvih 200 stepenica (od 500) ide liftom.Placa se i ulazak u Sikstinsku kapelu 15 evra.Najbolje je Vatikan obici ponedeljkom jer tada vecina muzeja ne radi,dok recimo Vatikan (ako se dobro secam) ne radi nedeljom.

Roma Pass se itekako isplati, mi smo cak dva puta ga uzimali, i kao sto rece za Koloseum, nema cekanja, ima poseban red samo za turiste za Roma Pass i ulazi se za tri minuta. Dva muzeja su ti uracunata u Roma Pass tj besplatni su, a ostali muzeji su na popustu od 10 do 50%. Naravno to zavisi od muzeja do muzeja, ali pitas nabiletarnici i oni ti kazu koliki je popust. I naravno privatne kolekcije tj privatni muzeji nisu u sistemu Roma Pass-a tako da tu ne vazi. Ali muzeja i svega ostalog je toliko da ne znas gde bi pre isao.

Da javim svima koji idu u Rim: postoji besplatna klinika na Trastevere-u koja se zove Ospedale Nuovo Regina Margherita, u ulici Viale di Trastevere, bas blizu jedne od stanica tramvaja. Ja sam ih slucajno nasla januara, kad mi se vratila upala besike. Jes da slabo barataju s engleskim, ali su vrlo ljubazni. Nema guzve, popunis jedno malo papirce, i oni te pozovu. Nadjes nekoliko reci na netu sta se kako zove od organa koji ti ne rade. Moj decko je bio sa mnom koji je nesto znao od italijanskog. Pregledali su me, dali mi recept za lekove, koji su vec skupi, za tri leka 27e! Ali bar mozes u bilo kojoj apoteci, kojih ima na svakom cosku. E posle nekoliko dana me je jos bolelo, opet to je bolest koja traje 2 nedelje, otisla sam i dali su mi inekciju, protiv bolova, da mogu da lakse putujem kuci. Sve je bilo za dzabe, nemam zamerke. Samo lekovi su problem, ali su mi rekli da sacuvam papir sa lekovima da pokazem u Srbiji ako imam osiguranje.

Nadam se da nikom nece trebati, al za ne daj Boze.

Ne, nista. Samo se pojavis, upises podatke i broj pasosa, i oni to ubace u svoj komp i to je to. A pre toga sam bila u privatnu bolnicu, dala 50e, a oni mi dali neke lekove od kojih sam povracala, idioti. I onda smo nasli ovu. Nista ne traze, ni osiguranje, ni pare. Samo poneses pasos za svaki slucaj da unesu podatke. Jer to je bolnica bas za turiste.

Pa, cek, ako si 3 leka platila 27 evra, onda se vise isplati uzeti osiguranje za tako nesto, pa bi ti sve bilo besplatno i to u bilo kojoj klinici?

Ma da, osiguranje i za granicu i za svaki slucaj. Ovo je samo da se ne daje mnogo kesh na licu mesta. Jer ti moras sam da platis, a tek u Srbiji vracaju.

Ma da, osiguranje i za granicu i za svaki slucaj. Ovo je samo da se ne daje mnogo kesh na licu mesta. Jer ti moras sam da platis, a tek u Srbiji vracaju.

Do 100eu placas sama preko toga oni placaju ali naravno moras da odes u bolnicu sa kojom oni rade. Ovako sam bar ja shvatio i naravno moras pozvati call centar inace se desava da nece da plate!

Do 100eu placas sama preko toga oni placaju ali naravno moras da odes u bolnicu sa kojom oni rade. Ovako sam bar ja shvatio i naravno moras pozvati call centar inace se desava da nece da plate!

Moguce, ja kad sam jednom uzimala osiguranje nisam pitala, a nije mi ni trebalo. Pa sad kad uzimam, obavezno cu da pitam. Mada mi tamo, niko nista nije rekao.

Na stranici http://www.romapass.it/p.aspx?l=en&tid=7 u donjem levom uglu ima entrance fees i download za muzeje i ostale znamenitosti koje obuhvata Roma pass. Interesuje me da li su cene koje ovde stoje (full rate i reduced rate) vazece s obzirom da kada odem na oficijalni sajt znamenitosti pise sasvim druga cena s tim da na njima ne mogu naci koja je cena sa popustom uz Roma pass? Cini mi se kao da nisu apdejtovali u skorije vreme tabelu. Vidim i da je vecina sa Roma pass ispucala besplatan ulaz na Koloseum i Vila Borgeze. 

napomena za one koji idu u Foro Romano i Colosseum (karta je jedna i vazi za obe stvari): idite prvo u Foro Romano i tamo kupite kartu, red je mizeran, dok ona gomila koja se vuce po Koloseumu, plasi. Takodje, zapamtite da vam karta vazi dva dana..tj Foro Romano mozete danas, a Koloseum sutra npr.

• 2 weeks later...