Jump to content

Featured Replies

Dosadan sam al...

Jel koristio neko http://www.sitbusshuttle.com, skuplji su 2-3 evra al imaju više polazaka?

Muz i ja smo isli bas sa njima,jer nam je hotel bio kod Vatikana.Naravno,idu i do Terminija.Potpuno pouzdani i tacni.Kupu povratnu kartu cim stignes.Kosta 11 evra.

Pozdrav svima

Uplatio sam neki jeftin turistički aranžman, omladinsko putovanje u Italiju ... http://solazur.ba/budget/rim2.php Idemo u Veneciju, pa Rim tri dana, pa Firenca u povratku ... Na internetu sam pronašao da je cijena brodića od Punta Sabione - Venecija oko 15€ i zanima me da li je to tačno?

Kad je Rim u pitanju, mislim da bi mnogo manje koštalo da obilaske vršimo u sopstvenoj režiji ... Na internetu sam vidio da je ulaznica u Vatikanske muzeje i Sikstinsku kapelu košta 8€ za mlade, a osnov povlastice je ISIC kartica. Zanima me da li je neko kupovao tako?

Pronašao sam da je trodnevna karta za gradski prevoz 11€, a da li se ista može koristiti u metrou ili busu za Vatikan?

Agencija nam preporučuje posjetu Tivoliju. Još ne znaju cijenu tog izleta, ali se na netu vidi da su cijene drugih agencija od 30€ pa nadalje ... Šta mislite, da li je bolje taj dan potrošiti na obilazak Rima ili ipak otići u Tivoli? Što sam vidio na netu, ne privlači me previše, a mislim i da je preskupo. Neki savjet?

Zanima me još, u cijenu nemamo uračunatu hranu. Kakve su cijene? Naravno, neke jeftine opcije ...  :yok:

Hvala vam

Ne znam sta je to toliko bitno na Punta Sabbioni, ali, ako si nasao neki zvanican podatak o ceni, onda je to verovatno to. Ja bih ti ipak savetovao, da, ukoliko je to moguce, izbegavas voznje brodicima po Veneciji, fokusiraj se na samo ostrvo, malo je i zanimljivo, dopusti sebi da se izgubis tamo u kojekakvim ulicama i bice ti vise nego zanimljivo.

Ako si vec resio da ides preko agencije(to ti je veliki minus, ali, ako je prvo ozbiljnije putovanje, progledacemo ti kroz prste :) ), ne mora da znaci da treba da ides i u sve ture tamo preko agencije, svakako da je skuplje. Sve mozes sam, koristi internet, dobro se pripremi, opskrbi informacijama i bice ti super.

I ja mislim da ti je zanimljivije da se zadrzis u Rimu nego da ides do Tivolija. Svakako ces imati cime da ispunis taj dan.

Sto se ISIC kartice tice, mislim da bi trebalo da vazi, ali, nemoj me drzati za rec. Ponekad u nekim zemljama daju popust samo drzavljanima te zemlje koji imaju ISIC. Iscitaj ovu i slicne teme detaljno, bilo je gomila detalja kako ustedeti na ulaznicama i slicno.

Sto se prevoza tice, busevi i metro koji idu ka Vatikanu se ne smatraju medjunarodnim :) Dakle, vazila bi ti da dnevna karta. Sad, ne znam tacno sve detalje oko te dnevne karte, za koje tacno vrste prevoza vazi, proveri to.

Uglavnom, savet je da se dobro pripremis i informises, napravis sebi dobar plan sta zelis da obidjes i gde da kuliras i uzivas, da se ne bi sve svelo na jurnjavu, da izbegnes agencije i bice ti super!

Srecan put :mah:

Puno ti hvala na ovim informacijama :) Inače, malo je specifična situacija. Nije to tipično putovanje agencijom gdje ide 40 ljudi, od kojih je 20 penzionera i slično. Radi se o omladinskom putovanju gdje iz BIH za Italiju ide 20 autobusa. Oni organizuju prevoz BIH - Punta Sabione (pauza 4 sata, pa ko kud hoće) - Rim (naveče odlazak u diskoteku gdje ćemo ići baš svi mi) ... U Rimu smo tri dana koja ćemo sami sebi izrežirati, bar moje društvance ... Posljednji dan popodne (oko 5) krećemo ka Firenci i tamo smo od 9 do ponoći, kada krećemo put BIH :)

Cijena svega toga je 100 evra, što je poprilično jeftino ... Kad bismo išli sami, treba nam 60 - 70 evra za prevoz BIH-Rim, budući da nam je povratna do Beograda 30€ + Wizz ... Nadam se da je oprošteno :P Eto, ljeto se ostavlja za Balkan (sa flexipassom) - Bugarska, Turska i Rumunija ...

Pozdrav :)

P.S. Svaki savjeti su dobrodošli :)

Dosadan sam al...

Jel koristio neko http://www.sitbusshuttle.com, skuplji su 2-3 evra al imaju više polazaka?

Muz i ja smo isli bas sa njima,jer nam je hotel bio kod Vatikana.Naravno,idu i do Terminija.Potpuno pouzdani i tacni.Kupu povratnu kartu cim stignes.Kosta 11 evra.

Super, mislim da ću njih, samo što ću probati da rezervišem preko neta. Ako nije tajna, u koji hotel ste išli?

Meni nije uspelo da platim karticom preko neta.Prvo vece smo bili u hotelu Ciceron,a drugo vece u hotelu Gravina San Pietro.Oba su odlicna.Prvi je na boljoj lokaciji,a u drugom je bolji enterijer.Ako te jos nesto interesuje,pitaj slobodno  :mah:

Znam da ljudi ovo stalno pitaju, ali ipak... Vrijedi li čekati da WizzAir spusti cijene za Rim, ili da kupujem sad za April, cijene nisu toliko ni loše za taj datum koji planiram? Ovo mi je prvi put da letim, pa ne znam ni do koliko se cijena može spustiti.

Od akcija nema vajde jer su to obicne prevare, ali april ipak nije neki spic sezone pa mozes jos malo da sacekas...

Trenutno je cijena u jednom pravcu 4170 DIN na termin kad planiram putovati (uključujući booking fee), a pratim već dugo cijene, niža je bila jedino nešto oko 3000, ne znam, možda i 3900. Ostale su bile samo više, preko 5 ili 6 hiljada (slabo se snalazim sa dinarima). Nego sam dosta čitao o tome kako ljudi stvarno povoljno putuju u Rim, pa sam pomislio da bi mogla naletiti neka povoljnija cijena. Biće mi krivo ako kupim sad, a kasnije bude značajno snižena :)

Ja ne čekam akcije, al se lomim šta da radim. Pada mi na pamet da letim iz Temišvara a da povratni let bude u BG. Ako letim iz BG em gubim prvi dan em ne volim da oko ponoći tražim moj hotel po nepoznatom gradu.

Ja ne bih čekao da sam na vašem mestu. April po meni već jeste sezona, malo je verovatno da će nešto drastično padati.

A ako vas zeznem -- sami ste krivi što slušate nepoznate likove s interneta. :)

Ja srećom već znam kod koga boravim, pa to nije problem. Ne znam da li odmah danas da rezervišem, znam da mijenjaju cijene skoro svakog dana.  :bang: Ova cijena je ok, zar ne?

@Duya, naravno, nećemo te kriviti :P

Ali kažem, viđao sam tu neku cijenu od 3xxx dinara, pa se možda ona ponovi. U suštini, puno para će mi otići i na prtljag, jbg, ne možemo se nikako dogovoriti da nosimo samo jedan kofer, ostajemo dugo... :)

Napravi sredinom sledece nedelje rezervaciju bank transferom pa cekaj do sledeceg ponedeljka i ako ne padnu cene odradi bank transfer.

Ako pojeftine ponovi rezervaciju.

Ali ne postoji bankovni račun za BiH, plaćaću visa karticom. Ili imaš neki drugi prijedog? Ne bih nekoga cimao da mi to uplaćuje za mene...

• 4 weeks later...

Поздрав свима...

У августу путујемо супруга и ја у Кенију из Рима с туркишем...Занима ме који је наповољнији начин да се пребацимо до неког смештаја, јер су нам летови такви, да 1.08 туркиш полеће у 11.00, а јат долеће у 8.40, пошто летови нису повезани, а терминали различити, мало нам је времена нећемо стићи, па бисмо јатом долетели 31.07 у 8 увече...Читам да има експрес воз, метрополитен ФМ1 воз, бус и шатл бус, занима ме шта је од овога најповољније? Који је систем карте, да ли је метро одвојен од градског воза, или се једном картом може преседати са метроа на градски воз и сл? Видим да је тада смештај поприлично скуп...Зна ли неко неко место до којег са аеродрома можемо доћи, а да је соба са купатилом, или бар соба са тоалетом(купатило може бити и заједничко) а да је јефтиније? У повратку опет иста прича, 12.08 не можемо стићи на јатов лет поподне за Бг, па бисмо опет морали преноћити...Иначе јатова повратна карта за Рим је за тај перидо 150е, може ли то бити мање? Хвала пуно за информације!!!

Ubedljivo najjeftiniji prevoz od aerodroma do Terminija je Teravision bus http://www.terravision.eu/rome_fiumicino.html

Košta 4e po pravcu i stiže za oko 50min. a najbrži je expres voz koji tu relaciju prelazi za 3o min i košta 14e. Lokani voz sa presedanjem je 8 e.

Zaboravih da kažem da je baš tu oko gl. žel. stanice "mali milion" hotela različite kategorije i možeš da biraš šta ti srcu drago. A pošto nećete biti mnogo umorni od puta biće prilike i za noćnu šetnju po Rimu :)

У августу путујемо супруга и ја у Кенију из Рима с туркишем...Занима ме који је наповољнији начин да се пребацимо до неког смештаја, јер су нам летови такви, да 1.08 туркиш полеће у 11.00, а јат долеће у 8.40, пошто летови нису повезани, а терминали различити, мало нам је времена нећемо стићи, па бисмо јатом долетели 31.07 у 8 увече...

Za 2.5 h možete opušteno da obavite kompletan transfer, pasošku kontrolu i sve ostalo. "Terminali" na Fjumičinu su samo različite zgrade jedna do druge, iz jedne u drugu pređete peške za 5 minuta ili manje.

media_739162.gif

U povratku, razmislite da uzmete neki hotel u blizini aerodroma. Pa na primer:

Venere

Booking.com

Aerodrom nije baš blizu grada, treba jedno 40-70 minuta busom, zavisno od gužve. Terravision jeste pouzdan i jeftin, ali za dve osobe povratna, nakupi se.

Naravno, uvek preporučujem posetu večnom gradu, ali mislim da on zaslužuje bar jedan produženi vikend. Ići do grada i nazad s aerodroma, u povratku s letovanja bi meni lično bilo cimanje. Naravno, vi kako volite.

Preko leta do Rima vozi i Wizzair.

http://wizzair.com/en-GB/TimeTable/Belgrade/Rome-Fiumicino

doduše, samo dvaput nedeljno, utorkom i subotom. A nisu ni oni bogzna kako povoljni (ispašće vas skuplje nego Jatom kad se nakarikaju Wizzove vazdušarine).

Ubedljivo najjeftiniji prevoz od aerodroma do Terminija je Teravision bus

Isto kostaju Teravision i Cotral. Cotral ide redje, tj. na svakih pola sata ili tako nesto i manja je guzva. Stigli smo za pola sata do Rima.

Поздрав свима...

У августу путујемо супруга и ја у Кенију из Рима с туркишем...Занима ме који је наповољнији начин да се пребацимо до неког смештаја, јер су нам летови такви, да 1.08 туркиш полеће у 11.00, а јат долеће у 8.40, пошто летови нису повезани, а терминали различити, мало нам је времена нећемо стићи, па бисмо јатом долетели 31.07 у 8 увече...Читам да има експрес воз, метрополитен ФМ1 воз, бус и шатл бус, занима ме шта је од овога најповољније? Који је систем карте, да ли је метро одвојен од градског воза, или се једном картом може преседати са метроа на градски воз и сл? Видим да је тада смештај поприлично скуп...Зна ли неко неко место до којег са аеродрома можемо доћи, а да је соба са купатилом, или бар соба са тоалетом(купатило може бити и заједничко) а да је јефтиније? У повратку опет иста прича, 12.08 не можемо стићи на јатов лет поподне за Бг, па бисмо опет морали преноћити...Иначе јатова повратна карта за Рим је за тај перидо 150е, може ли то бити мање? Хвала пуно за информације!!!

Dva i po sata je obicno dovoljno za konekciju, iako su nevezani letovi. Ali, imaj u vidu da JAT cesto ume da kasni, da mogu da se dese neke nepredvidjene stvari, tako da ja uvek u takvim situacijama uzimam da let bude dosta ranije i ostavim barem 5 sati za presedanje. Jer, ako se desi kasnjenje, propada ti karta za Keniju. Aerodrom u Rimu je poveci, pa za nekog ko nema iskustva, moze biti prilicno konfuzan, a i redovi znaju da budu poduzi. Tako da, savetujem da se svakako dodje na vreme. E sad, na tebi je da li ces reskirati i odabrati konekciju sa 2 i po sata pauze ili ti je bolje da zanocis tamo.

Sto se cene tice, u avgustu je obicno visa nego inace. Pogledaj i Wizzair i Alitaliju.

А реците ми има ли на Фјумићину служба чувања пртљага и колико то кошта...Ако бисмо чекали на аеродрому па скокнули до града? Какви су услови за одмор на аеродрому? Неке фотеље и сл...Гледао сам, имамо бољу конкцију из Темишвара...Како и за колико пара се стиже од аеродрома до железничке станице у Темишвару? Хвала пуно!

Prema ovome, čuvanje prtljaga na Fjumičinu košta 6€ dnevno po komadu.

Što se uslova na aerodromu tiče, nismo se zadržavali da bih mnogo gledao, ali se ne sećam nekih zgodnih fotelja ili tako nečega. Ono klasika, tvrde sedalice u ne prevelikom broju.

Do Temišvara možete i kombijima Gea tursa. Poslednja informacija je da su spustili cene na 20€ po glavi po pravcu. Malo smo ih opleli na toj temi, ali je to ipak solidna varijanta u odnosu na alternative.

U petak idem u Rim sa prijateljicom :). Smješteni smo u hostelu "Camping Plus" malo dalje od grada. Zanima me da li je neko bio u ovom hostelu i kakva su iskustva? Zanima me na koji način da idemo do centra grada, budući da od hostela do npr. Koloseuma ima oko 8km (prema google maps) i da li nam i za taj prevoz važi Roma Pass?

Zanima me još koja je razlika između ove kartice od 30 i druge od 32€.

Ovo je sajt hostela:

http://www.plushostels.com/pluscampingroma

Hvala :) Btw. svi drugi savjeti su dobrodošli :)

Planiram wizzom do Rima krajem maja, na 3-4 dana, ako neko ide tada nek se javi da idemo zajedno u oblilazak ...

• 2 weeks later...

Teško ćeš WizzAir-om. Upravo su mi otkazali povratni let BG-RIM u periodu 23-27. april, a čujem da su otkazali sve u aprilu i maju.

Jel ima još neko da je bukirao let preko Wizz-a ovde?