Jump to content

Featured Replies

Posted

Drustvo, moze li pomoc!

Kako u junu stici do Barselone, a da, kao sto rekoh, ne izgubim dva dana, ali i da ne platim avionsku kartu 300-350 e?

koliko vidim low cost kompanije se nisu bas nesto proslavile na relacijama Hrvatska-Barsa, Budapest-Barsa? Ima li neko jos neku ideju osim wizzair iz Budimpeste? Koliko vidim JAT cak uopste ne leti za Spaniju? Voz, autobus? Ima li iskustava?

Pozdrav,

N. 

Moja prijateljica je letela iz Venecije pre jedno godinu-dve Vuelingom za Barselonu.

Ja sam pre mesec dana leteo sa prijateljima na relaciji Milano-Barselona-Milano i platio povratnu kartu 0.01euro, sa svim uracunatim taksama i dodacima. U pitanju je avio kompanija Ryanair. Ja sam uhvatio jednu od mnogobrojnih promocija. Trenutno je povratna karta na ovoj relaciji 16eura sa taksama. Povratna autobuska karta Beograd-Milano je 90eura.

Mislim da ti je trenutno najbolja varijanta da putujes Ryanair-om preko Bratislave za 20eura povratna. Do Bratislave ima direktan voz iz Beograda i povratna kosta 40eura. Tako da ceo put izadje 60eura. Mislim da ne moze jeftinije, bar dok ne dodje low-cost u Srbiju! :)

imas iz Dubrovnika clickair low cost kompaniju,pa sad koliko ti je dubrovnik daleko...Ja bas iden za misec dan,povratna je 82 eura jos nadodati par eura za placanje priko net...

pijjj

By the way, ako budeš išla preko Dubrovnika, najpovoljnija varijanta da ideš do ovog grada je preko Trebinja. Do Trebinja imaš svakodnevne polaske, u 21 15 (ako me sećanje ne vara), kompanijom BS Tours. Cena povratne karte je nekih tridesetak eura. U Trebinju si oko sedam ujutro, a odatle imaš bus za Dubrovnik oko deset. Mislim da bus za Dubrovnik ide svakim danom, osim nedelje. Cena je oko 7 konvertibilnih maraka, u jednom pravcu. I za povratak ti je ova varijanta najbolja. Inače, BS Tours se nalazi u blizini železničke stanice, a telefon im je 361-46-93.

da sad ne otvaran novu temu jel moze ko preporuciti neki dobar i jeftini hostel u barceloni?!

i mozda neki grad ili nesto zanimljivo u blizini Barce? pijjj

• 2 weeks later...

kako bi moga od Barce do Madrida i nazad najjeftinije?i koliko vrimenski? :pivoooo:

kako bi moga od Barce do Madrida i nazad najjeftinije?i koliko vrimenski? :pivoooo:

Iz Barselone za Madrid leti Vueling, leti Spanair i leti Iberia. Najjeftiniji je Vueling, osim ako druge dve nemaju neke ponude. Naravno, najbrze ces stici avionom, udaljenost izmedju ova dva grada je oko 600km, let traje oko sat vremena po redu letenja.

Druga opcija je autobus (www.alsa.es), povratna karta je oko 45 evra, u jednom pravcu je oko 26 evra. Putovanje traje oko 6 sati.

Treca opcija je voz, ali ne verujem da ce ti to biti zanimljiva opcija iz prostog razloga sto je sada otvorena nova linija superbrzog voza AVE izmedju Madrida i Barselone i karta u jednom pravcu kosta nesto vise od 100 evra. Putovanje traje 2 sata i 38 minuta.

da sad ne otvaran novu temu jel moze ko preporuciti neki dobar i jeftini hostel u barceloni?!

i mozda neki grad ili nesto zanimljivo u blizini Barce? pijjj

Od srca bih ti preporucio Centric point hostel koji se nalazi u centru Barselone, nov je, cena je oko 25 evra za noc sa doruckom. Adresa je www.centricpointhostel.com.

U blizini Barselone, odnosno 35 km jugozapadno se nalazi Sitges, mali grad sa puno muzeja i istorijskih spomenika, vredi videti i stoga moja preporuka.

Od Barse do Madrida najjeftinije ponovo mozes da stignes sa Ryanair-om. Povratna avionska karta kosta 19eura sa uracunatim svim taksama, ako ides u aprilu, maju ili junu. Let traje 1 sat i 15min.

e, sad se malo glupo osecam, ispasce kao da radim za Ryanair, ali zaista ne postoji jeftinija varijanta, sem mozda auto-stopo, ali i to je diskutabilno, ako se pridrzavamo one "vreme je novac"  ;)

Hvala na preporuci mnikola,,evo nasa san hostel-www.hellobcnhostel.com,cini se skroz ok.

Za Madrid san gleda Ryanair-om ali mi ne odgovaraju letovi za vrime kad san u Barceloni,ako se odlučin msilim da ću busom. :pivoooo:

• Author

Ja sam pre mesec dana leteo sa prijateljima na relaciji Milano-Barselona-Milano i platio povratnu kartu 0.01euro, sa svim uracunatim taksama i dodacima.

Jasno mi je da je karta na promociji 0.01 euro, toliko sam ih i ja placala, ali nikad nisam u zivotu videla da se ni takse ne placaju? Pa ima li to negde?

Jasno mi je da je karta na promociji 0.01 euro, toliko sam ih i ja placala, ali nikad nisam u zivotu videla da se ni takse ne placaju? Pa ima li to negde?

Ima bogami.

Ja nisam placao taksu na letu Minhen - Venecija - Minhen. Znaci stajalo je Taksa: 0.00€