Jump to content

Featured Replies

Цап-цап у Лесковцу, улица Јужноморавских бригада... солидно а јефтино :)

• 2 weeks later...

Можда је мало необично, али бих да поменем један грил/киоск брзе хране - "Ветерани" у Неготину, у центру-пешачкој у пролазу код АИК банке.

Пљескавица је 80 дин, суви врат ту негде, при чему добијеш стварно дебео и сочан комад, одлична храна.

Нисам могао да верујем да пред неким грилом у граду као што је Неготин у 15 поподне може да стоји ред, али у сваком тренутку пред грилом је бар пет људи...  :o

• 1 month later...

beograd...

univerzitet turs dole pored crvenog krsta...nekad bio mnogo dobar restoran dole kad se krene iz balkanske ka zelenjaku(dva ribara)...

...za cevape u Srbiji prvo mjesto mi jos uvjek drzi ona rostiljnica u centru Sjenice...ljudi sluze janjece cevape...

...Nis...nekako mi u sjecanju ostao onaj NIS-EKSPRES restoran...opt tu u glavnoj ulici...ono menze neke radnicke firme ali klopa je bila fenomenalna...bio nekoliko puta...

...kad se iz nove varosi krene za Ivanjicu u selu akmacici ima restoran Kraljica...ne znam da li jos rade...ako ne mozete da pojedete za trojicu ne ulazite jer su porcije stvarno ogromne...

...sto se mjesta sa janetinom tice...restoran 1 Maj na Zlataru...gore pored hotela Panorama....

Kraj samog Manastira Kovilj,nalazi se Carda Fazan,koja svojim izgledom podseca na davno zaboravljena vremena,a opet obukla je novo ruho.Dve terase okrenute Dunavu,restoran kapaciteta 80 mesta,sobe za nocenje i dnevni boravak,sve je izvrsno.

Zapravo,mesto je potpuno neobicno,dok sedite na terasi,druzite se sa rodama,dok spavate,ptice vam poju,a zabe ne prestaju sa svojim orkestrom.

Hrana,dobra,dobra...

Za beogradjane,ovo je poseban izazov.... :gossip:

• 3 weeks later...

Pre neki dan sam bio u odlicnoj kafani u Beogradu, nalazi se u ulici koja ide od Zelenog Venca do Terazijske cesme, blize pijaci i blizu ulaza u tunel sa leve strane gledano iz pravca pijace. Kafana se zove '' Zlatno Burece '' i ako ste gledali Zikinu dinastiju, epizodu " Kakav deda takav unuk '' to je ona kafana u koju Zika i Milan odlaze da bi se  obracunali i na kraju se napiju. Pivo kosta 100din a rakija 60. Ima i klope, konobari u starim uniformama, a ponekad bude i zive muzike. Jedini problem je sto je u kafani velika guzva vikensdom pa se cak moraju i stolovi rezervisati.

:pij:

Eh kafane....

muski deo profila wolfbgd je spletom (ne)srecnih okolnosti obisao proteklih deceniju ipo pa mislim sve bircuze, kafane, restorane i fancy restorane po Beogradu i okolini. Takav posao pa da ne duzim evo favorita....

Kada nam se jede pasulj, bio prebranac ili corbas' sa domacom kobajom....odemo na Karaburmu (stara okretnica 16ce) u restoran Vidovdan. Odmah ispod Taxi stanice, ne moze da se promasi. Najbolji pasulj u gradu.....sa podrazumevanom paprikom u belom luku. Cene prosecne, uzitak neponovljiv. Prebranac po nekada bude dobar i u Staroj Hercegovini (Carigradska ulica, na Dorcolu) ali je skuplji od Vidovdana.

Najlepsa teleca corba u kafani Kosmaj u Dimirtija Tucovica, kod Vera u ruzveltovoj. Odlicna i pljeskavica na kajmaku (gurmanska). Corba 150din, pljeska 450din. Moze i za poneti.

Paradajz corbica sa testom neprevazidjena u restoranu Trag (spageterija) kod Bajlonove pijace. Tu ne preskociti i skalopinu sa prsutom...cene umerene ali bas bas....usluga sjajna, osoblje extra.

Pre par dana smo bili u pivnici Shtrauss kod pristanista. To je za putnike koji imaju dva-tri sata lufta na stanici (bus ili zeleznickoj) idealno mesto da obraduju stomak solidnom klopom za male pare. Ima goomila kuvanih jela, bavarskih kobasica, pilecih krilaca, kolenica,govedjih jezika, rebaraca, podvarka.....bas svega.... Cena porcije npr gulas, pire, salata i hleb 170kinti. Piva  ima preko 25 vrsta....mislim da je Tuborg 140din ali me ne drzite za rec....

Za pljesku s'nogu sta drugo nego pravac kod Mileta. Na dnu Takovske ulice, pre raskrsnice sa Cvijićevom postoji kiosk, jedini u Beogradu, u kom se prodaje prava pljeskavica. Ima ljuta od 500gr, obicna, u maramici....jedino ne zaboravite da NE TRAZITE priloge. Istinit dogadjaj koji se verujem svakodnevno ponavlja kada je moja zena trazila majonez i kecap a matori mi kaze "koliko je razvod....platicu ti ako nemas love". Ocekujte i "Jebo te kecap, idi u Ameriku..idi u McDonalds...."....Za prijatno caskanje i sjajnu klopu s'nogu No1 u Beogradu.

I za kraj slatko....neoriginalno ali palacinke u Zemunu u Pinokiju.....uvek ih kunem kada pojedem al uvek im se vracam kada mi zakrci zeludac...

Kada budem imao vremena mozda da krenem sa Ibarskom..od beograda do Lajkovca...mislim da sam obisao preko 20 kafana...

• 2 weeks later...

Prolazio sam autobusom kroz Becej ( stari ) i video kafanu: zamracenu, staru ( da ne kazem pravu ), koja se zove ni manje ni vise nego '' Zagreb '', natpis takodje star izbledeo jos iz SFRJ vremena.

Danas jedeno...  :eat: :eat: :eat:

Pihtije (4kom u porciji), licno ih ne volim ali vidim da su se sapatnici otimali....cak je bilo i "zapakuj za poneti"...50din

Jelo dana 10 cevapa sa pekarskim krompirom ili pomfritom, salata sladak kupus, lebac i kolac (neka ledena kocka...kao) ...165din

Corba govedja .....100din

Sarme, komada 2 sluzene u keramici....140din

Sve gore navedeno (osim pihtija koje ponavljam ne jedem) ekstra ukusno ili sam bio mnooogo gladan. Ipak ce biti da je zaista sjajno.

Mesto zlocina : gostiona "Stara Mehana - Kosmaj" u glavnoj ulici u Mladenovcu.

sasvim slucajno svracanje i to sto u dascari bila sanitetska inspekcija pa moralo da se ceka a cekanja nema kada zeludac zavija....

Cene pica popularne....or'ginal Cola je 80, caj 50, kafa 50.....

uuuuuuuuuuuu sto ima jedna birtija na pola puta Sabac Valjevo,Koceljeva vec joj treba renoviranje.......... mhm nista posebno uz saglasnost vlasnika predjete preko puta mesara usluzno pecenje nakupujete klope da morate popustate opasace :D a ako zagovorite pravi se lumperajka za ceo KPS  ::crazy: ::crazy: ::crazy: ::crazy: mestani je znaju kao stara Galija a sada je to  :LOLLL: Asterix 138  :LOLLL: kod mosta m nema omaske  :hihi:

Bejah pre neki dan u restoranu Ćuran na putu za Ovču. Ne plašite se, ide gradski prevz ;)

U svakom slučaju cijena-prava sitnica! Čorbica 70 dinara, salata do 100, roštilj od 200 do 400, piće jako jeftino... Restoran je urađen u etno stilu i ima ćurana koji slobodno šeta :)

uuuuuuuuuuuu sto ima jedna birtija na pola puta Sabac Valjevo,Koceljeva vec joj treba renoviranje.......... mhm nista posebno uz saglasnost vlasnika predjete preko puta mesara usluzno pecenje nakupujete klope da morate popustate opasace :D a ako zagovorite pravi se lumperajka za ceo KPS  ::crazy: ::crazy: ::crazy: ::crazy: mestani je znaju kao stara Galija a sada je to  :LOLLL: Asterix 138  :LOLLL: kod mosta m nema omaske  :hihi:

I onda kad se napijemo pevamo: Koceljevo,Tamnava te deli. :D

:banana: a nisam rekao jos nesto :P na 200m je fabrika Rauch sokova,dolazi gomila kamiondzija najlakse cete ustopirati nekog za albaniju makedoniju i crnu goru mada moze i bosna,hrvatska itd pa ako nekad nekog zanima nek iscima prowerice domacin gratis popicemo nesto makar "skenderbeu":D
  • 3 months later...

... Није лоше јести ни у ДИСовима, рецимо у Јагодини, ...

Uh, ne znam sta su DISovi...

Ko zna gde je Relja sad, ali apel svima ostalima:

U nekim varijantama, sad u nedelju idem u Jagodinu, i potrebni su mi predlozi - gde jesti :D

Naravno, klopa treba da bude sto bolja; porcije sto vece, cene sto manje... Znate vec ;)

Ako vas ikada put navede u Prahovo (a razmišljajući zdravom logikom, većinu vas neće) obavezno posetite kafanu Kraj sveta... pečena ovčetina koja se preko zime čuva u loju i nekim travama (oko 800 din/kg), salate po 100 najskuplje, čorbe 100, vlaški sir 100g= 50 dinara, rakije 50, kafa 30... pa vi vidite :D

• 7 months later...

Jel zna neko gde ima u Valjevu dobra klopa za malo para? Cuo sam da je bila dobra Platani i da je tamo islo direktno pivo al neznam kakvo je sad stanje pa ako neko moze da mi pomogne :D

U Valjevu sam najslađe ručao (ili pre, doručkovao) u maloj kafanici koja se nalazi na mestu stare autobuske stanice, blizu Doma kulture, na samoj obali Kolubare. Ne sećam se imena kafane ali za jako male pare (do 200 dinara) može se dobiti obimna porcija kačamaka, cicvare, komplet lepinje, prženica, uštipaka...

• 3 months later...

Ko se uželeo Falafela, može u NS-u, u ulici Njegoševoj da mazne porciju za 180 din.

Evo linka za Falafelns.

Nisam još lično otišao, ali cena od 180 nije strašna da se proba.

:mrgreen:

• 1 month later...

Јако непријатно искуство са позивањем мотела Розафа у Бујановцу...

Дрзак и безобразан наступ особе која се јавила на телефон, обраћање са ти, и на крају, спуштање слушалице на питање о цени преноћишта... једини разлог изгледа - српски језик.

http://www.rozafa.co.rs/site/ponuda.aspx