Jump to content

Featured Replies

Posted

Mslim da je ovo pravi sajt za sve sto je vezano za putovanja, a gde je put tu je i kafana s dobrom klopom. Pa bilo bi lepo da me neko uputi na neku dobru klopicu jer verujem da imate vise iskustva od mene. Srbija je puna kafana s dobrim rostiljem, pecenjem... Potpuno je nebitno gde se nalazi. Dajte mi neki predlog :blob:

• Author

Pa to sam vec video ali od toliko gradova i mesta i usputnih kafana, nesto mi je ono slab izbor. Ne mora uopste da bude dzabe klopa, mislio sam na dobru klopu bez nekog akcenta na cenu

Aha, ok :)

Valjda slabo ko ovde zalazi po restoranima, pa je zato slab izbor :) Elem, restoran Cacanin, izmedju Miljakovca i Banjice, ne znam kako tacno da objasnim gde, ali idi tamo, naruci "Cacanin", obavezno povedi jos jednu osobu sa sobom, i srecno vam bilo ako uspete da pojedete sve :D Meso, meso, i jos mesa, vrlo ukusnog, mljac, bas mi ostalo u lepom secanju :eat:

Sad videh, cudno mi da niko nije pomenuo nadaleko cuven restoran Srbija na Ibarskoj posle Lipovackih suma? I inace na Ibarskoj ima dosta dobrih restorana, ali imena im ne pamtim :roll:

Opet Novi Sad, ka volemo da jedemo. u ulici Mite Ruzica izmedju Ul. Laze teleckog i Miletiseve postoji malo simpaticno mesto ASTAL SAREN.

CENE SU PRISTOJNE A UGODJAJ POTPUN :eat: TAMBURASI SVIRAJU, MA LEPOTA JEDNA

Koviljski rit, čarda u Arkanju iliti "Čarda nakraj sveta". Ona se nalazi iza Kovilja... ako budete otišli u Kovilj, svi će znati da vam kažu...

Ne znam dal je riblja čorba bila dobra kao dok je gazda Pera Varenika bio živ, ali i ako je upola takva vredi otići. A i koji drugi restoran može da se pohvali titulom da je na kraju sveta?    :spot:

:mrgreen:

• Author

Evo recimo nekh mojih predloga npr. na Kosmaju Kod Tome i Nade odlicno pecenje, kod Potpecke pecine restorancic bez greske pastrmka na rostilju, pristojne cene, a ugodjaj vrhunski. U Valjevu Tadica mlin pastrmka odlcna ostalo manje vise,  u Beogardu Cedic u Vodovodskoj teletina ispod saca, zatim po meni najbolji cevap u gradu kod Tome u Srpskoj kuci pored stadiona Cukarickog... ::artist:

Opet Novi Sad, ka volemo da jedemo. u ulici Mite Ruzica izmedju Ul. Laze teleckog i Miletiseve postoji malo simpaticno mesto ASTAL SAREN.

CENE SU PRISTOJNE A UGODJAJ POTPUN :eat: TAMBURASI SVIRAJU, MA LEPOTA JEDNA

Jedared sam tamo odveo neke goste iz Leskovac i mal` se nisu uvredili velichinom porcija. Bilo je "pa gde si nas to doveo", pa budite na oprezu...

• 2 weeks later...

Ima u Sremskoj Mitrovici restoran "Sremic" i tamo imas famoznu riblju corbu pravljenu s receptom starim preko 100 godina,odlicna je. Svega 300din. porcija da se dve osobe najedu i da im ni ne treba glavno jelo... S druge strane,ako imas dublji dzep onda je "Bela Ruza" pravi izbor, hrana je nenormalno ukusna,a porcije su ekvivalentne ukusu  ;D  :eat:

• 2 weeks later...

Ako se ikada nadjete u Svrljigu (mesto izmedju Nisa i Knjazevca) ne dozvolite sebi da budete toliko nemarni i ne svratite u restoran Kamiondzije... vesalice i kobasice na metar, pljeskavice koje strce iz tanjira...cena? Prava sitnica...:):):)

• 4 weeks later...

Novi sad, kafe-restoran Masa, uglavnom tamo jedem salatice, pa eto, preporuka,

nalazi se u samom centru grada

• 2 weeks later...

Novi sad, kafe-restoran Masa, uglavnom tamo jedem salatice, pa eto, preporuka,

nalazi se u samom centru grada

Jel te zaista interesuje? :D

Novo otkriće - kafana-restoran po imenu "Klub 987" - Novi Sad, sam kraj Bulevara Oslobođenja, preko puta Merkatora/Naftagasa. Tanjir (tj činija) riblje čorbe - 50 dinara.

Nisam probao, samo sam video cenu napisanu ispred... pa sam ušao i pitao da li je zaista 50 dinara :) i da li uvek ima, il' samo u neko doba dana... "ima uvek, sem kad ponekad nestane" :) Inače, mesto izgleda skroz interesantno, zidovi su okićeni nekakvim stihovima, rimovanim alkoholičarskim dosetkama itd...

• 11 months later...

Pomoz Bog,

za one kojih se tice cisto mali update za neka od spomenutih mesta. :comp:

Restoran "Cacanin" na pocetku Borske ulice u Rakovici nije vise sto nekad bejase...Porcije masne i uglavnom nekvalitetne. nono

Veliko URA za Tomu i Nadu ! :kamp:

Ko nije posetio "Kamiondzije" u Svrljigu ne zna sta je Prekomerna porcija koja je toliko dobra da ne mozes nista da ostavis na tanjiru iako si se vec prezdrao do krajnje granice. :spot:

Restoran Srbija na magistrali na izlazu iz Lipovicke sume je veoma dobar.

Doduse ima na samom izlasku iz Lipovice skretanje na desno iduci iz BGd.100 metara dalje sa leve strane ima restoran sa prelepim lipovim ladom i kuriozitetom da sluze samo pecenu jagnjetinu!Moja topla preporuka! :gossip:

Takodje izvedite voljenu osobu u restoran Mavijan u Porucnika Spasica i Masare na Zarkovu.

Ziveli i Uzdravlje

:pivoooo:

Novo otkriće - kafana-restoran po imenu "Klub 987" - Novi Sad, sam kraj Bulevara Oslobođenja, preko puta Merkatora/Naftagasa. Tanjir (tj činija) riblje čorbe - 50 dinara.

Nisam probao, samo sam video cenu napisanu ispred... pa sam ušao i pitao da li je zaista 50 dinara :) i da li uvek ima, il' samo u neko doba dana... "ima uvek, sem kad ponekad nestane" :) Inače, mesto izgleda skroz interesantno, zidovi su okićeni nekakvim stihovima, rimovanim alkoholičarskim dosetkama itd...

Merkam to mesto , i u riblju corbu vec duze ali kad god dodjem tamo restoran ili ne radi ili nema riblje corbe.

Rade izgleda samo kad su raspolozeni, a corbu prave kad se vrate sa pecanja.  :)

Eee, dobro rece kolega putnik, Balkan express, porcije nenormalne! Kad narucis pasulj nema sanse da ga pojedes, a ako narucis pljeskavicu, donesu ti je u tanjiru toliku da kada ti stavi luk mora da ga stavi NA pljeskavicu posto nema vise mesta na tanjiru! A velik tanjir  :)

Elem - NE RADI VISE!!!!! :(

ASTAL SAREN - jeo sam jednom tamo, pasulja dobijes u velikom loncu i bas je fin ambijent i sve tako.

Silbas (35km od NS) - restoran "Tajna" - najbolja prasetina igde! Prste da polizes, mmm..... clap.gif' alt=':clap:'>

Eee, dobro rece kolega putnik, Balkan express, porcije nenormalne! Kad narucis pasulj nema sanse da ga pojedes, a ako narucis pljeskavicu, donesu ti je u tanjiru toliku da kada ti stavi luk mora da ga stavi NA pljeskavicu posto nema vise mesta na tanjiru! A velik tanjir  :)

Nadam se da je u pitanju samo renoviranje, da nije za stalno?

Riblju čorbu nisam uhvatio iz 4-5 pokušaja. Ali sam zato jeo sarme i škembiće - odvratno je, i jedno i drugo. Moja preporuka je - zaobilaziti restoran 987 u širokom luku.

Nego, otvorio se u stadionu Vojvodine, pored Bubija, drugi Bubi - kuvana hrana, variva, sve i svašta. Prilično pristojne cene, i dobra hrana, za ko ne voli da kuva sam :)

Nadam se da je u pitanju samo renoviranje, da nije za stalno?

Mislim da je za stalno. Cak je i cesmu izvadio pa nemamo gde vode da pijemo kad igramo basket!

Pre neki dan sam prolazio ulicom Pap Pavla i video da se zatvorila (nadam se zbog renoviranja) legendarna kafana "Valjevo", kasnije su je nazvali "7 noci".

U Novom Sadu bih preporucio kafanu Venac kod Socijalnog(nadam se da jos radi) , Cep kod Futoske Pijace i naravno "Rujnu Zoru" na Ribljoj Pijaci.

U Sabcu su me odusevile kafane: "Kod Mice Stresa", i "Kod Majka Mare". Ono treba videti. U ovoj prvoj ogromna slika ,ulje na platnu gazde kako puca iz pistolja , neki tv-radio koji sluzi za pustanje muzike ali tek kad se procacka nekim flomasterom koji je tu specijalno za tu namenu. Ova druga ima ves masinu u wc-u i gazdaricu (majka Maru) sa brkovima kakvih se ne bi postideo ni Hajduk Veljko.

Hvala Silbasboy.  :( Na ovom forumu sve lose vesti. Secam se pre desetak godina kad smo isli po tim novosadskim rupama Bosna, Cep, Student, Pilot i naravno SUR Valjevo... Sreca da jos radi ona kafana u Dunavskoj, ali nema vise kelnerice koja lici na Mardz Simpson.