Jump to content

Featured Replies

Vratih se pre neki dan sa Lisina, restoran Zubor vrela (ili slicno)...  2 riblje corbe, 6 salata, 5 porcijaskih pastrmki, pogaca ispod saca i 5 domaćih rakija... cijena? prava sitnica= 1700 dinara!  :eat:

Nego, otvorio se u stadionu Vojvodine, pored Bubija, drugi Bubi - kuvana hrana, variva, sve i svašta. Prilično pristojne cene, i dobra hrana, za ko ne voli da kuva sam :)

Bio sam u tom Bubiju, nije lose. Drugar me vodio, njima firma kupi bonove za rucak tamo, nesto oko 150 din, cini mi se, bon. Samo, uvek imaju isti meni :) Inace, porcija je bila dobra, bas da se najedes.

• 9 months later...

http://www.mojakafana.com, bloom vec spomenuo, ja eto opet, odlican sajt, uglavnom su obradjene kafane po Nishu, mada ima i iz ostalih mesta po Srbiji.

Dobar je i ostatak sajta, stavljeni tekstovi kafanskih pesama za nas vechito neupucene, te razni kafanski dozivljaji, anegdote, itd, interesantno da se chita.

Zna li neko kako se zove kafanu na autoputu između Aleksinca i Niša? Nalazi se na desnoj strani autoputa kada se ide ka Nišu. Bolji roštilj nego tamo u životu nisam jeo (nije preterivanje), za neke sitne novce.

beauty, extra sajt  :eat:

odusevljen sam  :pij:

• 2 weeks later...

Za mene je najomiljeniji restoran u Novom Sadu Sokače, kod socijalnog. Svaki put kad dođem kući se potrudim da skoknem do tamo. Nije najjeftinije, ali se najedeš a za hranu mogu da tvrdim da nisam još našao bolje igde u Evropi (mada nisam ni išao u fensi restorane, da budem iskren). Elem, Sokače jeste fensi restoran, mislim da je porcija ćevapa rolovanih u slanini, pola litra vina, šopska salama, sve ukupno oko 1000 dinara, i naravno dobiješ još pride krompira, luka, neko pecivo nalik na žemlju, proju... a pre nego što donesu klopu prvo dobiješ slatko, da pokrene apetit, a na kraju ti daju neki, čini mi se, liker od limuna i pecivo. Osim ovih ćevapa još jedna odlična ponuda je "čamac", gde ti donesu sve vrste mesa, ne znam ni da nabrojim šta sve, ali je veoma ukusno.

Po zidovima su stare slike od pre 100 godina, muzički instrumenti itd. Uglavnom se pušta starogradska muzika, ne narodnjaci već onaj finiji koji mogu i ja tolerisati (a inače slušam metal).

Uglavnom kad poželite sebe da počastite onda preporučujem ovaj restoran, za relativno male pare možete jesti vrhunsku hranu. Naravno nije za dnevnu ishranu, barem ne za obične smrtnike, i nikako nije za vegetarijance :) Ako imate goste iz Zapadne Evrope u poseti onda ih svakako odvedite tamo, jer je za njih to jeftino a dobijaju uslugu kakvu bi kod kuće platili 100 ili više evra.

Zna li neko kako se zove kafanu na autoputu između Aleksinca i Niša? Nalazi se na desnoj strani autoputa kada se ide ka Nišu. Bolji roštilj nego tamo u životu nisam jeo (nije preterivanje), za neke sitne novce.

stari put ili autoput?

A kakve su cene tamo? :)

U Joy of the heart? Jako, jako povoljne, moglo bi se reci simbolicne... a predivno je i mirno! :) Muzika je opustajuca i suptilna, enterijer prozracan i vedar, osoblje ljubazno... znaci, ja sam bio odusevljen skroz. Obavezno svrati i proveri.

stari put ili autoput?

Autoput. Odmah posle iskljucenja za Aleksinac.

Kod Mite, Miće... Tako nešto.

• 3 weeks later...

Kada krenete iz Ovcar Banje prema Cacku (sa leve strane) ima na Zapadnoj Moravi restoran, mislim da se zove Dom. Po meni nesto lepse u Srbiji nema, narocito u letnjem periodu kada je basta otvorena. Cene su OK, otprilike kao u prosecnim restoranima u Kragujevcu, Cacku...

Ako se ikada nadjete u Svrljigu (mesto izmedju Nisa i Knjazevca) ne dozvolite sebi da budete toliko nemarni i ne svratite u restoran Kamiondzije... vesalice i kobasice na metar, pljeskavice koje strce iz tanjira...cena? Prava sitnica...:):):)

Ko nije posetio "Kamiondzije" u Svrljigu ne zna sta je Prekomerna porcija koja je toliko dobra da ne mozes nista da ostavis na tanjiru iako si se vec prezdrao do krajnje granice. :spot:

Само да се прикључим препоруци за Камионџије у Сврљигу :)

Мада, вешалице нису лоше ни у мотелу на бензинској према Нишу, Златни Тимок, али Камионџије су ипак непревазиђене.

На Ибарској бих препоручио Стајковац, не знам како се зове, поред магистрале, видећете увек има паркираних кола и камиона :)

Није лоше јести ни у ДИСовима, рецимо у Јагодини, док у Крушевцу нико не поштује забрану пушења у ресторану где се једе, па ми се мало смучило, али ајде.

Од Блаца према Прокупљу има место Разбојна, и кафана која се зове Јанкова јаруга или Јанкова клисура, већ три дана покушавам да се опоравим од пљескавице код њих, али барем више немам халуцинације ноћу.

Медаљони а ла Качаревац у "Златиборској ноћи" на Белој Земљи су за сваку похвалу...

У Црвенки у центру има неки роштиљ, главна улица, близу књижаре "Лумар", Карађорђева беше око 240 динара, а уопште није непристојан ни укус ни порција.

• 1 month later...

U Novom Sadu (Maksima Gorkog) se otvorio sushi restoran...nisam imao prilike uci, ni snimiti cene, ali eto informacije ako je nekom interesantno...

• 2 months later...

kao sto znate jug je  poznat po rostilju pa evo par informacija iz prve ruke od velikog gurmana:

kafana dagi nisu poznata po ovcetini i telecim repovima i rostilj je fantastican a cene vrlo pristupacne tipa razvalis se za 50-tinak dinara...

kafana marjan auto put aleksinac nis selo drazevac videcete puno vozila u zaustavnoj traci.

i jos jedno mesto etno kuca cica jelasnica kod nisa za one koji vole sukanu pitu sarmice od vinovog lisca pihtije i ostalko....

pa prijatno....

Ne znam da li sam ovo pitala ali me to muci strasno vec godinama i baca me u depresiju svaki put kad se setim...

Zasto i kada se zatvorio Balkan Express u Novom Sadu?

Onaj divni BE iza PMF-a

Ja sam cula da se otvorio neki Balkan Express negde kod Sajma ili na Futoskom putu ali nisam sigurna.

E tamo je hrana bila odlicna... porcija je bila tolika da moras 3 dana da postis pre nego sto dodjes u restoran. Cene su bile fenomenalne.

Secam se da je nas 12 platilo apsolventsko vece sa sve tamburicama na uvce 9500din. Vecera i gomila pica i domaceg vina u buteljkama.

Ono sto ja znam da su oni tamo bili prilicno "ilegalno"...kriminalno odradjen ugovor zakupa, tipa 2din./mesecno.

Mislim da je to razlog odlaska...

• 1 month later...

Mslim da je ovo pravi sajt za sve sto je vezano za putovanja, a gde je put tu je i kafana s dobrom klopom. Pa bilo bi lepo da me neko uputi na neku dobru klopicu jer verujem da imate vise iskustva od mene. Srbija je puna kafana s dobrim rostiljem, pecenjem... Potpuno je nebitno gde se nalazi. Dajte mi neki predlog :blob:

Imas Gromes u Grockoj ali trazi bas tu mesaru jer ih ima vise ali samo ovde dobijes premiju.

Odvedem ja dvoje rodjaka iz Austrije na klopu posto smo tuda prolazili i za 8e nas troje se nakrkamo ludackog rostilja a nezna se ko je jesniji.

Kupis u mesari sta ti se svidja a ispred ti to ispeku i stavis priloge, imas prijatan ambijent napolju da to pokrkas.

Preporucujem rolovanu piletinu  :eat:

beograd...

univerzitet turs dole pored crvenog krsta...nekad bio mnogo dobar restoran dole kad se krene iz balkanske ka zelenjaku(dva ribara)...

...za cevape u Srbiji prvo mjesto mi jos uvjek drzi ona rostiljnica u centru Sjenice...ljudi sluze janjece cevape...

...Nis...nekako mi u sjecanju ostao onaj NIS-EKSPRES restoran...opt tu u glavnoj ulici...ono menze neke radnicke firme ali klopa je bila fenomenalna...bio nekoliko puta...

...kad se iz nove varosi krene za Ivanjicu u selu akmacici ima restoran Kraljica...ne znam da li jos rade...ako ne mozete da pojedete za trojicu ne ulazite jer su porcije stvarno ogromne...

...sto se mjesta sa janetinom tice...restoran 1 Maj na Zlataru...gore pored hotela Panorama....

Koga put navede u Prolom Banju nek obavezno ode do jenog jedinog restorana tamo  :D ...rostilj je ukusan, a cene su prava sitnica.

A u Beogradu preporucujem restoran Stara Tresnja, super je i ok su cene.  ;)

• 2 weeks later...

@zeljo_bl

Nažalost Dva ribara ne rade već nekoliko godina :(

A Uni turs postoji i na Dorćolu i jedan je od najjeftinijih restorana u Beogradu :)

Selo Jarmenovci na putu Topola - Gornji Milanovac, Nalazi se u podnoziju planine Rudnik. Kafana Zvezda se nalazi dakle u centru Jarmenovaca. Enterijer, pravi kafanski, sve je od drveta od poda do krova. Karirani kafanski stoljnjaci i sve ostalo... Pored alkohola nude se i domaci dzemovi, ajvar i slicne stvari...

• 2 weeks later...

U Zaječaru nema lošeg roštilja i pečenja u kafanama, više je stvar navike gde se jede ili vode gosti, medjutim sa najdužom tradicijom je restoran "Beba".